PONERIZACIJA DRUŠTVA

U Kini obavljeno 330 milijuna abortusa od 1971. godine

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

U Kini je obavljeno 328,9 milijuna legalnih abortusa u zadnjih 40 godina od kada je kineska vlada implementirala zakon o jednom djetetu po obitelji kako bi pokušala limitirati rast svoje populacije.

Striktna obiteljska politika

Your Health je u tekstu koji se bavi ovom temom otkrio kako je Kina 1971. godine počela nagovarati parove da imaju manje djece, dok je 1980-te stvorila politiku kojom je pokušala spriječiti ekspanziju populacije, stvarajući rigorozne zakone koji parove novčano, edukacijski i društveno ugrožavaju odluče li se na drugo dijete. Politika „Jedno dijete“ represivno je nametnuta roditeljima, od kojih su neki čak završili na prisilnom teškom radu ako bi se odlučili imati još jedno dijete.

Zarada na „dozvoli za drugo dijete“

U Wikipediji stoji kako je situacija danas malo bolja od prošlosti kada je Kina bila iznimno zatvorena zemlja. Naime, danas je dozvoljeno ljudima u ruralnim sredinama da kupe dozvolu za drugo dijete ako je prvo dijete žensko. Takva se dozvola može kupiti od odgovornog ministarstva za 600 američkih dolara.

Abortusi koji omogućavaju izbjegavanje kazni

FT.com je objavio tekst u kojemu piše o 330 milijuna abortusa koje je vlada implementirala na kineskim ženama, no ovo je brojka koja dolazi iz kineskog Ministarstva zdravlja što najvjerojatnije znači da je relativno konzervativna i da je broj obavljenih abortusa puno veći s obzirom da podatke o obiteljskom planiranju i svim represivnim mjerama glede istoga kineska vlada čuva kao državnu tajnu.

1988. Kina je implementirala i korištenje pilula za abortus koje su ženama omogućile oslobađanje od fetusa u ranoj fazi trudnoće. Također su državu manje koštale jer su operacijski abortusi puno zahtjevniji i skuplji. Wikipedija je otkrila da je do danas u Kini izdano preko 10 milijuna recepata za kontracepciju jer se uglavnom smatra kako je žena odgovorna za zaštitu od neželjene trudnoće. Ovo stanovište je naročito popularno u ruralnim sredinama gdje muškarci ne žele imati nikakve veze s potencijalnom implementacijom sredstava zaštite.

Selektivni abortusi s obzirom na spol

Kina, poput Indije, ima veliki problem sa selektivnim abortusima s obzirom da je vrijednost kćeri puno manja od vrijednosti sina koji se tradicionalno smatra donositeljem sreće u kuću te omogućava stvaranje velike novčane dobiti u slučaju dobre pogodbe s obzirom na miraz koji je dužna isplatiti svaka obitelj s kćerima udavačama.

Kina je, do sada, jedina zemlja koja je otvoreno eksperimentirala s različitim tretmanima kojima se omogućava stvaranje muškog ploda i tako osigurava rođenja dječaka. S druge strane, žene masovno abortiraju u slučaju da nose djevojčice. S obzirom na to, po službenom popisu stanovništva već je stvoren populacijski disbalans. Kina sada ima 10 milijuna više muškaraca nego žena iako je obično u globalnim razmjerima zastupljenost žena izražena s 52% dok je broj muškaraca stacioniran na 48%.

Kineska je vlada 2005. bila prinuđena na ozbiljne mjere zaštite rođenih djevojčica jer je ova zemlja imala ogroman broj neobjašnjivih postnatalnih smrti djevojčica dok se na 117 dječaka rađalo samo 100 djevojčica. Wikipedija tvrdi kako je kineska vlada do 2010. godine uspjela normalizirati odnos rođenih dječaka i djevojčica, a abortusi koji selektiraju plodove po njihovom spolu proglašeni su ilegalnima.

Brojke koje muče kinesku vladu

Do sada je kineska vlada smatrala da će se bez natalne restrikcije broj od 1,3 milijarde stanovnika povećati za 30%, no od 1999. država je zadovoljna opadanjem broja rođenih i zaustavljanjem rasta populacije. Svake godine jedan kineski liječnik izvrši otprilike sedam abortusa i sterilizira barem dva muškarca i dvije žene.

Prošle godine, po prvi puta, Kina se mogla pohvaliti većim brojem odraslih osoba od adolescenata. Državna agencija Xinhua objavila je kako bi Kina imala 400 milijuna stanovnika više da se nisu pratili rigorozni vladini programi o planiranju obitelji od kojih su neki uključivali i nasilne sterilizacije žena i muškaraca.

QWT News otkriva kako nisu svi suglasni s vladinim programima. Slijepi humanitarni aktivist Chen Guangcheng, koji se prošle godine skrio u ambasadu SAD-a u Pekingu, još uvijek kritizira prisilne mjere planiranja obitelji i politiku “Jedno dijete”, naročito ako takve mjere anuliraju osnovna ljudska prava i označavaju doktrinu krajnje eugenike uz mjere prisile i nanošenje fizičkih i psihičkih ozljeda.

Kineska politika nije ništa novo niti nas treba iznenaditi. Od početka stvaranja modernog eugeničkog pokreta u Velikoj Britaniji prije gotovo dvjesto godina i vježbanja prisilne državne znanstvene diktature koju su osjetili milijuni ljudi pod nacističkom upravom, kontrola broja stanovnika različitim monstruoznim tehnikama postala je normalna pojava čak i u najmodernijim državama poput SAD-a, Švedske, Švicarske, Australije i tako dalje.

Koliko je eugenika zastupljena danas otkrijte u sljedećim tekstovima:

STERILIZACIJA: Peruanska najmračnija tajna

S novim eugničkim zakonom, australska djeca bi se trebala sterilizirati bez dozvole roditelja!?

ZNANSTVENA DIKTATURA: Nova Eugenika – kontrola stanovništva modernim metodama!

ZNANSTVENA DIKTATURA: Nova Eugenika – kontrola stanovništva modernim metodama! Dio: 2

Bill Gates, Monsanto i eugenika

Masovna ubojstva – democidi i novi svjetski poredak!