MISTERIJE

Riješena misterija Hindenburga

Autor: Barbara Arbanas Kovačević

Matrix World

San se sastojao od flote vodikom ispunjenih cepelina koji putuju diljem svijeta dok prosrebreni trupovi sjaje na suncu. Neko je vrijeme ova fantazija postala i stvarnost jer je Hindenburg bio Concorde svojeg vremena – mogao je prijeći Atlantik za tri dana, što je bilo dvostruko brže negoli morskim putem.

Lansiran u Friedrichshafenu u Njemačkoj 1936.g, Hinderburg je bio 246 metara dugačak cepelin napunjen zapaljivim vodikovim plinom koji je mogao dosegnuti brzinu od 136 km/h.  Godinu je dana cepelin prevozio putnike preko Atlantika, njih više od 1000, na relaciji između Njemačke i SAD-a.

hindenburg2

Međutim, 6. svibnja 1937.g je došlo do tragedije dok je cepelin slijetao u Lakehurstu. Brod se zapalio pred očima šokiranih promatrača čime se uzrokovala „smrt 35 osoba u letjelici i jednog člana posade na tlu,“ piše Space.com. Nakon eksplozije, koja je ovjekovječena u zastrašujućem prijenosu diljem svijeta, popularne, ali nedokazane, teorije su tvrdile da se Hindenburg zapalio zbog curenja vodika. U međuvremenu su se pojavile i špekulacije o tome je li cepelin možda bio nasilno sabotiran, moguće od strane antinacističkih simpatizera.

Sada, 76 godina kasnije, tim stručnjaka tvrdi da su uspjeli riješiti jednu od najvećih misterija 20. stoljeća: stvarni uzrok Hindenburgove nesreće – statički elektricitet. Kultni je cepelin postao nabijen statičkim elektricitetom kao posljedicom grmljavinske oluje i oštećene žice ili lijepljenog plinskog ventila zbog čega je vodik curio u ventilacijske otvore.

big_hindenburg_burning_on_ground

Kada su članovi posade pojurili kako bi preuzeli odredišnu užad, učinkovito su „uzemljili“ cepelin uzrokovanjem iskrenja. Vjeruje se da je požar započeo na repu gdje se zapalio vodik koji je ondje curio. Jem Stansfield, britanski zrakoplovni inženjer, i njegov tim istraživača sa Jugozapadnog istraživačkog instituta u San Antoniju u Teksasu, su raznijeli i zapalili vatru na više od 24 metara dugačkom modelu kako bi dokazali stvarni uzrok.

„Mislim da je najvjerojatniji mehanizam koji je uzrokovao iskru bila električna statika,“ izjavio je Stansfield. „Požar se pojavio na vrhu i zatim se kretao prema centru. Uz eksplozivnu mješavinu plinova, došlo je eksplozije na njegovom dnu.“

Povjesničar Dan Grossman se s ovime slaže: „Mislim da je to upravo ono što se i dogodilo. Mislim da je došlo do velike distribucije vodika u zadnjem dijelu broda; postojao je izvor paljenja koji se obrušio na brod i skoro cijeli stražnji dio je nestao u trenu.“

Mjesto nesreće je na 50. obljetnicu katastrofe, 6. svibnja 1987.g, označeno brončanom plohom omeđenom lancem.