PONERIZACIJA DRUŠTVA

Filmovi zlostavljanja životinja su u SAD-u zaštićeni 1. amandmanom

Autor: urednici MW-a
Matrix World

Američki okružni sudac, Simeon Thimoty Lake, savezni sudac u Teksasu, proglasio je snuff filmove, koji prikazuju mučenje i ubijanje životinja, zaštićenima Prvim amandmanom. Ova je presuda zapanjila ljubitelje životinja diljem Amerike, jer se njome omogućuje snimanje zlostavljanja i mučenja, koja bi se inače smatrala kaznenim djelom.

Upozoravamo čitatelje da tekst sadrži uznemirujući opis zlostavljanja.

Kako prenosi Examiner, Sudac Lake je odbio nekoliko optužbi protiv Ashley Nicole Richards i Brenta Justice, houstonskog para uhićenog u kolovozu 2012. nakon što su optuženi za stvaranje brojnih animalnih snuff filmova. Snuff filmovi su oni u kojima je dokumentirano nečije zlostavljanje čiji je rezultat smrt.

Richards i Justice su optuženi za stvaranje više snuff filmova u kojima su štenci, mačići, miševi, zečevi pa čak i kokoši bili izloženi brutalnom mučenju, a izjavili su da su ih radili prema narudžbama svojih “kupaca”. Philly.com prenosi da su prema sudskim dokumentima Richards (22) i Justice (51) video uratke radili između veljače 2010. i kolovoza 2012..

Brent Justice i Ashley Nicole Richards, optuženici koji su prvostupanjskom presudom oslobođeni od nekih optužbi za snimanje zlostavljanja životinja.

Brent Justice i Ashley Nicole Richards, optuženici koji su prvostupanjskom presudom oslobođeni od nekih optužbi za snimanje zlostavljanja životinja.

Jedan od filmova prikazuje mučenje šteneta pit bulla koji je ranjavan mesarskim nožem da bi mu na kraju odrubili glavu. U drugom filmu, mačiću su drobljene oči petama štikli.

Zbog nasilja nad životinjama i kršenja zakona, ovaj par je bio suočen s kaznom do 45 godina zatvora za svakoga te novčanom kaznom u iznosu do 1,75 milijuna dolara.

Unatoč prirodi ovakvih filmova koji eksplicitno prikazuju nasilje, sudac Lake je objavio:

“Radnje prikazane u animalnim snuff filmovima su uznemirujuće i stravične, no to se još uvijek smatra zaštićenim govorom.”

Houstonski par je bio prvi koji se progoni po statutu iz 2010. a koji zabranjuje:

“Bilo koju fotografiju, film, video ili digitalni snimak ili elektroničku sliku koji: (1) prikazuju stvarno postupanje u kojem se jedan ili više ne-ljudskih sisavaca, ptica, gmazova ili vodozemaca namjerno drobe, pale, utapljaju, guše, nabadaju ili na neki drugi način podvrgavaju teškim tjelesnim ozljedama, i (2) su neprimjerene ”

Care2 prenosi da je ovaj statut donesen na temelju zaključka Kongresa da su “ozbiljna kaznena djela ekstremne okrutnosti nad životinjama sastavni dio stvaranja, prodaje, distribucije, oglašavanja, marketinga i razmjena životinja animalnih snuff video uradaka.”

Sudac je ustvrdio da je ovaj statut previše širok i shodno tome i neustavan. Presudio je da umanjuje slobodu govora koju osigurava Prvi amandman. Taj statut bi mogao zabraniti i aktivnosti koje nisu kvalificirane kao okrutnost nad životinjama – poput humanog klanja ukradene krave.

Stoga se da zaključiti, prema presudi ovog suca da je snimanje i izlaganje životinja mučenju i smrti zakonom zaštićena aktivnost u SAD-u. Srećom, ova apsurdna presuda nije i konačna, jer ju može osporiti i Drugostupanjski kao i Vrhovni sud.

Teško je ovo čitati, teško je pisati a najteže je uspjeti zamisliti da se ovakve okrutnosti nad životinjama događaju, a apsurdno je da će se pronaći nekakva “rupa” u zakonu da takva zlodjela prođu nekažnjeno. No u svijetu u kojem živimo, u vladavini psihopatapatokraciji, ništa nije čudno. Individue i grupe psihopatskih osobina su sposobne zlostavljati i ubijati i djecu, a kamoli ne i životinje. Postoje zakoni koji bi mogli sankcioniranjem zlostavljanja djelovati preventivno, no očito je da je zakonodavni sustav manjkav, jer je sve više kriminala, ubijanja, zlostavljanja, zloupotrebe, omalovažavanja i izrabljivanja. Ako se upitamo što je s našim moralnim vrijednostima i kako je moguće da se sve ovo događa i to u sve većem obimu, podsjetimo se da ovim svijetom vlada samo novac, profit je jedino mjerilo vrijednosti jer dokle god postoji patokracija, ljudi će manipulirano NE razmišljati o vrednovanju svog i tuđeg života, bio on životinjski ili ljudski.