SVIJET POD LUPOM

Razotkriven mit o globalnom zatopljenju

Autor: Barbara Arbanas Kovačević

Matrix World

U rujnu je prošle godine dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, Ivar Giaever, podnio ostavku na mjesto u Američkom udruženju fizičara (APS) pismom koje počinje riječima:

„Ne obnavljam svoje članstvo jer ne mogu živjeti sa službenom izjavom ovog Udruženja koja izjavljuje da su ‘dokazi neoborivi : globalno se zagrijavanje odvija. Ukoliko se ne poduzmu olakotne radnje, doći će do značajnih poremećaja u zemljinom fizičkom i ekološkom sustavu, društvenim sustavima i vjerojatno će doći i do ugrožavanja sigurnosti i zdravlja judi. Moramo reducirati emisiju stakleničkih plinova i to moramo učiniti odmah.’ U ARS-u je prihvatljivo razgovarati o tome mijenja li se masa protona tijekom vremena i kako se ponaša multiverzum, ali dokazi o globalnom zatopljenju ostaju neupitni?“

Unatoč međunarodnoj multidekadskoj kampanji guranja poruke o tome da će sve veća količina „onečišćujućeg“ ugljičnog dioksida uništiti civilizaciju, mnogi prominentni znanstvenici dijele mišljenje dr. Giaevera, a broj tih znanstvenih „heretika“ se tijekom posljednjih godina i povećao. Razlog tome je sve veći broj nepobitnih činjenica na koje se nadovezala i nedavna NASA-ina studija.

Izgleda da je praktički sve što nam je rečeno od strane glavnostrujaške znanstvene zajednice i medija o navodnoj šteti koju uzrokuju staklenički plinovi, osobito o ugljik dioksidu, bilo lažno jer, kako su pokazali podaci koje je prikupio NASA-in Langley istraživački centar, atmosferski plinovi  zapravo hlade naš planet.

endoftheworld

Kako je izvjestio Principia Scientific International (PSI), Martin Mlynczak i njegovi kolege iz NASA-e su pratili infracrveno zračenje iz zemljine gornje atmosfere tijekom i nakon solarne oluje koja se odigrala u razdoblju između 8. i 10. ožujka. Ono što su otkrili jest to da je velika većina energije otpuštene sa Sunca tijekom tog masovnog koronarnog izbacivanja reflektirana natrag u svemir i nije pohranjena u zemljinu nižu atmosferu.

Ovo je rezultiralo ukupnim učinkom hlađenja koji je u potpunoj suprotnosti s tvrdnjama NASA-inog klimatološkog odjela koji tvrdi da staklenički plinovi uzrokuju globalno zagrijavanje. Kao što je, uz pomoć podataka prikupljenih korištenjem Radiometrije širokopojasne emisije, prikazano, ugljični dioksid (CO2) i dušikov oksid (NO), kojih u zemljinoj gornjoj atmosferi ima u izobilju, staklenički plinovi ne apsorbiraju nego reflektiraju toplinsku energiju.

„Ugljični dioksid i dušikov oksid su prirodni termostati,“ kaže James Russell sa Sveučilišta Hampton, a koji je bio jedan od istražitelja uključenih u ovu revolucionarnu studiju. „Kada se gornja atmosfera (ili ‘termosfera’) zagrijava, ove molekule daju sve od sebe kako bi ovu toplinu odbacile natrag u svemir.“

Prema dobivenim podacima, do 95 % sunčevog zračenja se doslovce odbija natrag u svemir i to upravo zahvaljujući CO2 i NO u gornjoj atmosferi. Drugim riječima, bez ovih neophodnih elemenata zemlja bi mogla apsorbirati potencijalno devastirajuće količine solarne energije koja bi doista otopila polarne kape i uništila planet.

„Šok otkrivenja se suprotstavlja osnovnoj tezi o tzv. Teoriji stakleničkih plinova koja tvrdi da veća količina CO2 znači i veće zagrijavanje našeg planeta,“

napisali su H. Schreuder i J. O’Sullivan za PSI. „Ovi uvjerljivi novi NASA-ini podaci opovrgavaju tu ideju i predstavljaju veliku sramotu za NASA-inog glavnog klimatologa, dr. Jamesa Hansena i njegov tim.“ Dr. Hansen je, naravno, aktivist globalnog zatopljenja koji je pomogao širenju histerije o klimatskim promjenama u Americi još 1988.g. Neposredno nakon objave ove studije on se povukao u mirovinu.

Global-Warming-Cars

Dakle, kako se pokazalo, CO2 pomaže pri hlađenju našeg planeta, ali on je također potreban i usjevima, a trenutno postoji problem njegovog nedostatka u odnosu na ono što bi bilo optimalno za biljke. Staklenički operateri u stvari KUPUJU ugljični dioksid i ubrizgavaju ih u svoje staklenike kako bi maksimizirali rast biljaka.

Količina CO2 u današnjoj atmosferi iznosi 340ppm, ali poljoprivredne bi kulture rasle mnogo brže kada bi njegov udio bio bliži 1000ppm, odnosno kada bi bio 300 % veći od sadašnje razine. U stvari, većina biljne proizvodnje u staklenicima uzrokuje „nedostatak“ CO2 čime se gasi fotosinteza i limitira proizvodnja hrane.

Odakle tolika strast za globalnim zatopljenjem i zbog čega se ova tema nameće javnosti? Postoji nekoliko razloga tome, a najbolje je započeti pitanjem:

„Tko od toga ima koristi?“,

odnosno potrebno je slijediti trag novca.

Lažno klimatsko uzbunjivanje mnogima donosi koristi te pruža vladina sredstva za istraživanja i postaje razlog rasta državne birokracije. Lažno uzbunjivanje također pruža ispriku za podizanje poreza čime porezni obveznik financira tvrtke koje razumiju kako radi politički sustav i koje se služe takvim mamcima kako bi zaprimile velike donacije kojima će, navodno, spasiti planet.

hurricane_money_ah_53019

Nedavna je studija raznih političkih opcija, a koju je proveo ekonomist sa Sveučilišta Yale, William Nordhaus, pokazala da se najviši omjer koristi i troškova postiže kroz politiku koja omogućuje 50-godišnji gospodarski rast. U pismu, kojeg je potpisalo 16 renomiranih znanstvenika, se poručuje:

„Ako bi se izabrani dužnosnici osjećali primorani „učiniti nešto“ u vezi klime, preporučujemo podršku izvrsnim znanstvenicima koji obogaćuju naše razumijevanje klime pomoću dobro dizajniranih instrumenata na satelitima, oceanima i zemlji kao i analizi podataka zaprimljenih promatranjem. Što bolje razumijemo klimu, bolje se možemo nositi s njezinom promjenjivom prirodom koja je, tijekom povijesti, komplicirala ljudski život. Međutim, velik dio privatnih i vladinih ulaganja u klimu su loša i potrebuju kritički osvrt.“

I znanstvenici se slažu da nam političke marionete pokušavaju isprati mozak kako bismo povjerovali u laži kao što su „ugljični dioksid je opasan zagađivač“ ili „narodu ne treba zdrava hrana, njemu su potrebna cjepiva i lijekovi“. A društvu koje vjeruje u takve laži prijeti raspad i kolaps.

Ostale informacije o klimatskim promjenama možete pročitati u tekstovima:

Vladajuće sile provode pripreme za uvođenje totalitarizma zbog klimatskih promjena

GLOBALNE KLIMATSKE PROMJENE: Umjetno stvoreni oblaci utječu na promjenu klime više nego li CO2

Konačno dokaz, MI NISMO KRIVCI za globalne klimatske promjene

Klimatski učinci solarnog minimuma

Pitanja i odgovori: Profesor sa sveučilišta Western dvoji o globalnom zatopljenju

ZABORAVITE NA GLOBALNO ZATOPLJENJE: Znanstvenici otkrili kako glečeri u Aziji rastu!