NLO I NEOBJAŠNJIVE SNIMKE I SLIKE

Što je snimio solarni orbiter u blizini Sunca početkom 2012. godine?

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Nakon brojnih bombastičnih navoda o „nepoznatom objektu u blizini Sunca,“ „NLO-u koji sisa Sunce“ i „Planeti ubici koja jede Sunce“ nije nam preostalo ništa drugo već otkriti što li je snimio solarni orbiter SDO u vrijeme kada je Internet brujao o „kraju svijeta.“

SDO je jedan od najmoćnijih solarnih orbitera.

SDO je jedan od najmoćnijih solarnih orbitera.

Solar Dynamics Observatory ili SDO je od 09.03.2012., godine do 12.03.2012., snimio niz interesantnih fotografija dinamičnog Sunca, koje je u tom periodu bilo na vrhuncu svojeg 24-ero godišnjeg ciklusa. Iako je Sunce tada vrvjelo CME-ovima (masovnim izbojima solarne plazme) i solarnim bakljama, sve oči su bile uprte u slike koje je stvarala AIA na SDO-u, u sekciji koja se naziva 171. U donjoj lijevoj četvrti Sunca, pobornici teorija zavjere su bili uvjereni kako vide masivni sferični objekt koji ime interakciju sa Suncem.

Slika koja je uzbunila javnost.

Slika koja je uzbunila javnost.

Zahvaljujući HV-u ili Heliovieweru smo uspjeli pregledati kadar po kadar (svaki snimljen u razmaku od jedne sekunde) za sporne datume. Žao nam je što moramo primijetiti da su vijesti koje su se širile internetom, i na žalost još uvijek se šire, namjerno krivo plasirane. Ne samo da se ljude zbunjuje pojedinim slikama koje lako uvjere promatrača da je prozirni ili tamni objekt zaista postojao u solarnoj koroni na putu jednog od CME-a, a da se pri tome ne upućuje gledatelje na originalne snimke koje ako se odgledaju u cijelosti, pokazuju kako pored Sunca nije bilo ničega.

Internetom kruže brojne famozne priče glede istog događaja no sve vode na You Tube umjesto na HV koji direktno prenosi fotografije Sunca.

Internetom kruže brojne famozne priče glede istog događaja no sve vode na You Tube umjesto na HV koji direktno prenosi fotografije Sunca.

Za sve one željne istine, podsjetit ćemo kako su solarni vjetrovi i CME-i djelovali na kometu Elenin, koja je u doticaju sa sunčevom plazmom „zasvijetlila“ kao „božićno drvce“ prije nego li se raspala u prašinu, stoga se s pravom pitamo kakav je to OBJEKT koji ima interakciju sa CME-ovima, ali ne ostavlja vizualni trag?

Pogledamo li malo bolje u dosadašnje događaje povezane sa solarnim bakljama i kakve one učinke imaju na „nepoznate objekte“ podsjetit ćemo čitatelje na snimku STEREO Hi-1B koja je ostavila u čudu mnoge zbog snimanja velikog objekta u blizini Merkura, koji je „zasvijetlio“ jednako kao i Elenin u interakciji sa CME-om. Iako se NASA s ovim fotografijama pokušala ograditi s „nepoznatim kvarom“ na kamerama SOHO-a i STEREO-a, čini se da je SOHO imao više kvarova za koje nitko nije mogao objasniti što ili tko ih uzrokuje.

Želite li pogledati cijeli događaj kliknite ovdje.

Želite li pogledati cijeli događaj kliknite ovdje.

Sam SDO je radio u normalnim parametrima za vrijeme iznijetih datuma, a ako pogledate malo bolje možete vidjeti da je puno puta solarna plazma prošla „kroz“ navodni objekt. Kako god bilo Sunce i CME-ovi ponekad imaju iznimno groteskni izgled, interenet je pun navodnih, otvora u Suncu neobičnih oblika, znakova, vjerskih i mističnih simbola i inih predskazatelja skorog smaka svijeta.

Iako od samog početka pišemo o promjenama u našem solarnom sustavu, počevši od pražnjenja solarnog kondenzatora, električnih veza između Sunca, planeta, kozmičkog i solarnog zračenja sa Zemaljskim promjenama, mi svakako nećemo podržati krive navode i namjerno krivo plasirane informacije već ćemo pokušati saznati djeliće istine kakvi god bili.

Kako biste mogli vidjeti cijeli događaj pogledajte galeriju:

(Želite li pogledati galeriju preko cijelog ekrana kliknite na bilo koju sliku)