PONERIZACIJA DRUŠTVA

NASTANAK RAKA DOJKE: Gen BRCA1 postaje maligan zahvaljujući utjecajima iz okoliša

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Iako smo o Angelini Jolie i njenoj navodnoj herojskoj odluci o preventivnoj mastektomiji pisali, vrijeme je da demistificiramo najnoviju ludoriju američke medicine – gen BRCA1 postaje aktivan i stvara rak dojke tek ako se intenzivno i godinama aktivira uz pomoć vanjskih čimbenika. Otkrijte kako nas lažu i zavaravaju i kako se stvara pomama koja donosi ogroman profit.

Što su BRCA1 i BRCA2 geni i kako se aktiviraju?

Nakon dugogodišnje rasprave o utjecaju genetike na stvaranje malignih bolesti, američka medicina je stvorila predodžbu o tome kako je najbolje preventivno odstraniti dojke kod svih žena koje su u obitelji imale pojavu raka dojke i naravno koje su nositeljice spomenutih gena.

No zapravo nitko ne spominje kako se ovi geni i njihov utjecaj epigenetički, „epi“ u stvari označava nešto što je izvan kontrole gena!

Da dobro ste pročitali iako žene mogu biti nositeljice BRCA1 i 2 gena oni će ostati RADNI i benigni sve dok se ne deaktiviraju nizom negativnih vanjskih čimbenika, naročito kemijskim okidačima poput parabena i drugih kancerogenih kemikalija koje se dodaju hrani, piću, odjeći i kozmetici, radioaktivnim izotopima koji se akumuliraju u tijelu ili stresom koji pak uzrokuje pozamašne kaskadne kemijske promjene u tijelu zahvaljujući kojima slabi naš imunološki sustav, zbog kojih prestaje rad kranijalnih živaca i naravno, čiji učinak uvelike mijenja sliku našeg endokrinog sustava.

Što su otkrila istraživanja o kojima zagovornici preventivne mastektomije šute?

U istraživanju objavljenom u Journal of Nutritional Biochemistry otkriveno je kako prirodni spoj pod nazivom resveratrol ima ulogu u prevenciji deaktivacije BRCA1 gena. Zapravo ovaj gen ima ulogu obrane jer je zaslužan za obnavljanje i zacjeljivanje duplih zavojnica DNK.

Kada BRCA1 gen prestane s radom uništava se naša DNK, otkriveno je, također, da je kemijska deaktivacija BRCA1 gena najčešći i najveći uzročnik anomalija u funkcijama DNK. Uočeno je da anomalije u DNK najviše utječu na najosjetljivije žlijezde u ljudskom organizmu, poimenice; jajnike, mliječne žlijezde i testise, na taj način BRCA1 geni indirektno uzrokuju stvaranje raka.

Ironično je da je zbog svega otkrivenog BRCA1 gen proglašen zločincem za nastajanje raka dojki, dok se uopće ne objašnjava njegova zaštitna uloga, naravno o utjecajima iz okoliša se još manje govori, no na „sva zvona“ se predlaže preventivna mastektomija.

U studiji koja je objavljena 2003., godine jasno se pokazuje kako samo 6,6% pacijenata (muških i ženskih) s rakom dojke, imaju anomalije u funkcijama BRCA1 gena, no svi ljudi s BRCA1 i BRCA2 genima su podložni ksenobiološkim (nepridornim) kemikalijama i radijaciji!

To zapravo znači da smo u potpunosti zavarani sindromom „Angeline Jolie“ te da je ova jadna žena prevarena kao i deseci tisuća žena koje su se povele za njenim primjerom.

Prirodni sastojci koji sprječavaju malignost BRCA1 gena

U biti BRCA1 gen omogućava stvaranje proteina unutar stanične DNK s kojima se ista zacjeljuje nakon doticaja s ksenobiološkim i petrokemisjkim spojevima. Ovi spojevi najviše uništavaju stanične kromosome, što pak uništava ili stvara anomalije u staničnoj diobi i prirodnoj obnovi organizma.

Studije su otkrile kako se prirodni resveratrol nalazi u:

GROŽĐU

ČOKOLADI

KIKIRIKIJU

Osim utjecaja na BRCA gene, resveratrol deaktivira utjecaj najjačih toksičnih kemikalija iz okoliša poput TCDD-ja (tetrachlorodibenzo-p-dioxin – spoja iz roda dioksina) koji je najčešći uzročnik urođenih defekata kod djece, nastanka raka, imunoloških poremećaja i bolesti, oštećenja jetara i poremećaja u endokrinom sustavu, također je otkriveno da TCDD najčešće dolazi do nas putem prehrane, pa čak kroz majčino mlijeko.

Resveratrol je samo jedan od prirodnih spojeva koji su u stanju spriječiti epigenetičke anomalije i koji štite našu DNK i gene.

Kurkumim – primarni polifenol u začinu kurkume je iznimno moćno oružje u ratu protiv raka dojke, istraživanja su otkrila kako kurkumin ostvaruje prirodnu apoptozu (samoubojstvo) stanica raka dojke te da je trostruko opasan za mutirane stanice, a da pri tome ne dotiče zdravo tkivo.

Za sada je poznato 249 prirodnih spojeva koji – kako su zaključili znanstvenici – onemogućavaju stvaranje raka dojki ili ga uništavaju bez obzira na stadij.

Spomenimo neke:

Sjemenke lana

Sjemenke marelice (kajsije)

Askorbinska kiselina – prirodni vitamin C

Prirodni vitamin D

Q10

Riboflavin

Nijacin

Maslinovo ulje

Riblje ulje i Omega 3

Ulje lana

Ulje konoplje

Ananas i bromalin

Zeleni čaj

Kvercetin

Aronija

Jod

Ginseng

Soda bikarbona

Tibikus – Japanski vodeni kristali ili vodeni kefir – probiotik

Kombucha – probiotik

Kava

Kokosovo ulje i mast

Folna kiselina

Melatonin i pravilno spavanje

Magnezij

S iznimnim interesom ćemo pratiti nova istraživanja na ovom polju, jer smatramo kako se istina treba znati, iskreno se nadamo da se edukacijom može promijeniti i smanjiti stopa mortaliteta kod svih vrsta raka, ponajviše raka dojke i raka pluća.

Reference Matrix World:

Tibicos ili Tibi, vodeni kefir, šećerni kefir ili japanski vodeni kristali

Kombucha – eliksir života

ŽIVAC SUOSJEĆANJA: Aktivacija nervusa vagusa – glavnog borca protiv brojnih bolesti

Lutajući živac: moćan prijatelj za borbu protiv stresa i očuvanja vašeg zdravlja

Kancerogeni parabeni zagađuju i hranu

Kemikalije iz preparata za osobnu higijenu koje uzrokuju hormonske poremećaje

Angelina Jolie kao ambasadorica mastektomije

Istraživanje na ljudima potvrđuje moć đumbira u borbi protiv raka

Inhaliranje marihuane može dovesti rak mozga u remisiju

Ekstrakt sjemenki grožđa uništava kancerogene stanice koje su otporne na kemoterapiju

Može li ketogena prehrana izlječiti rak?

Zeleni čaj mijenja metabolizam hormona i smanjuje rizik od raka dojke

Studija: sastojak iz kineske biljke eliminira rak u 40 dana!

Više od 40 biljnih spojeva zaustavlja širenje raka

Sunčanje smanjuje rizik od dobivanja raka dojke za 50%

Dokazano: rak dojke može nestati bez lijekova

Studija: aronija i kurkuma ubijaju stanice raka u mozgu

Postoji li prirodan „lijek“ za rak?

Zeleni čaj u kombinaciji s prirodnim kvercetinom ubija stanice raka!

Jednostavni lijekovi protiv raka!

Istraživanje: enzim iz ananasa ubija rak

Vitamin C i borba protiv raka

Sjemenke kajsije (marelice) ubijaju stanice raka bez štetnih nuspojava

ČUDO DR. TULLIA SIMONCINIJA: Soda bikarbona – prirodni lijek protiv raka!

Reference:

Reseveratrol’s Anti-Breast Cancer Properties

Health Guide: Breast Cancer

Breast Cancer research

BRCA-1 promoter hypermethylation and silencing induced by the aromatic hydrocarbon receptor-ligand TCDD are prevented by resveratrol in MCF-7 Cells

Breast Cancer Gene (BRCA1) Malignancy: Its Not IN The Genes, So Much As WHAT You Expose Them To