PONERIZACIJA DRUŠTVA

Zašto se policija SAD-a ponaša kao okupacijska sila koja širi strah i beznađe?

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Nakon što je Obama usvojio zakon o obrambenoj autorizaciji koji omogućava zatvaranje, ispitivanje i mučenje građana SAD-a bez dokaza i suđenja, policija ove države je nizom psihopatskih akcija pokazala kako izgleda strahovlada države koja još uvijek tvrdi da je lider demokratskog svijeta.

Teroriziranje vlastitih građana

Policija SAD-a ima moto koji glasi „Serve and Protect“ što bi na našem jeziku glasilo: „služi i štiti,“ no nakon nasilnog prikupljanja DNK uzoraka od nevinih i za ništa optuženih vozača, nakon divljanja po ulicama i pucanja po automobilima, upucavanja kućnih ljubimaca koji su se slučajno našli u blizini policijske patrole, nakon zastrašivanja i batinanja ljudi koji su snimali policijsku brutalnost, nakon teroriziranja mlade žene koja je kupovala vodu, ili čak električnog šokiranja staraca i trudnica, čini se da ova iznimno važna služba održavanja reda i mira, čini upravo obrnute stvari.

Nakon ubijanja nevine životinje, njen vlasnik je uhićen jer, su se slučajno našli u blizini policijske patrole.

Nakon ubijanja nevine životinje, njen vlasnik je uhićen jer, su se slučajno, čovjek i životinja, našli u blizini policijske patrole.

Ugledne tiskovine, koje nisu unutar konglomerata Time Warner Inc. i Fox Newsa, su se počele pitati što li se događa s demokracijom u njihovoj zemlji i zašto ta demokracija nalikuje na strahovladu?

Natural News, web stranica koja je do sada otkrila brojna kršenja građanskih sloboda i prava u SAD-u, tvrdi kako imamo sasvim dovoljno dokaza da se policijske snage u ovoj zemlji pretvaraju u militariziranu okupacijsku snagu koja se naoružava sredstvima i tehnikom koja se koristi u ratnim uvjetima. Isti izvor navodi kako se sva sredstva otkidaju „od usta“ američkih građana dok se na ulicama SAD-a sve više vodi rat i to protiv uzornih i normalnih građana koji ničim nisu naštetili zakonu.

Vojna okupacijska taktika policije

Time Dispach je objavio kako je policija SAD-a adoptirala vojnu taktiku, opremu (oklopljeno osoblje, oklopljene automobile, granate za ošamućivanje, ilegalno bojevo streljivo i druge potrepštine) koja se koristi za ratnu okupaciju u inozemstvu i koja, po svim zakonima, ne bi trebala biti u rukama policije jer bi policija trebala osiguravati red i mir.

Militarizirani policajci s opremom koju smo do sada mogli vidjeti samo po "oslobodilačkim" ratovima u kojima sudjeluje SAD.

Militarizirani policajci s opremom koju smo, do sada, mogli vidjeti samo po “oslobodilačkim” ratovima u kojima sudjeluje SAD.

Nakon tragedije u Sandy Hooku, predsjednik Obama je tvrdio kako se poluautomatsko i automatsko oružje, poput AK-47, nema razloga pojavljivati na američkim ulicama, no ipak njegova administracija je s takvim i sličnim oružjem opremila policajce širom Sjedinjenih Američkih Država. Natural News smatra kako je na takav način Obama efektivno postavio ratne trupe na američke ulice.

Možda vam se ovakav navod čini preoštrim i apsolutno neprimjerenim za zemlju poput SAD-a. No, podsjetimo čitatelje o odredbi Ministarstva Obrane SAD-a kojom je naručeno dvije milijarde metaka kalibra 0,223 i to za graničnu i inu policiju. Ova količina municije je dovoljna za 20 godina rata na tlu SAD-a, a Obamin ured je pokušao spriječiti curenje informacije zajedno s lažnom informacijom koja je količinu streljiva prikazivala sto puta manjom.

No, to nije sve. Isti ured je naručio 450 milijuna metaka kalibra 0,40 s tupim i šupljim glavama koje su namijenjene probijanju pancirki, a narudžba je objašnjena „potrebom za obranom od sve jačeg terorizma na tlu SAD-a“.

Nakon protesta brojnih boraca za građanska prava, PR mašinerija američke vlade je izričito navela kako im je ova municija potrebna za trening policijskog osoblja.

No hesitation targets, mete za vježbanje pucanja američkih policajaca, s kojima se stvara dehumanizacija istih.

‘No hesitation targets’, mete za vježbanje pucanja američkih policajaca, s kojima se stvara dehumanizacija istih.

Policajci pod Obaminom vladavinom su dobili još jednu novinu. Riječ je o dugo prešućivanim i negiranim „no hesitation targets“ ili metama koje tjeraju policajce na ubijanje bez razmišljanja. Naime, na najnovijom metama su jasne slike trudnica, djece, žena i staraca/starica, s oružjem u rukama. Uz ovakav način treninga se stvara dehumanizacija policijskih službenika koji će, bez ikakve primisli, povući okidač oružja s namjerom da ubiju.

Za sve one koji se sjećaju Occupy pokreta, ovakvi prizori policijske brutalnosti nisu izmakli.

Za sve one koji se sjećaju Occupy pokreta, ovakvi prizori policijske brutalnosti nisu izmakli.

Za sve one koji misle da je ovdje kraj militarizaciji SAD-a, najnovija vijest je opskrbljivanje poreznih službenika (IRS) automatskim puškama AR-15 „assault rifle“ ili napadačkom puškom. Da, dobro ste pročitali: agenti porezne službe SAD-a postaju napadačke snage. Pitamo se na koga ili što?

Policijski agenti provokatori se mogu prepoznati po čizmama koje su istovjetne onima koje nose njihove kolege - policajci u uniformama.

Policijski agenti provokatori se mogu prepoznati po čizmama koje su istovjetne onima koje nose njihove kolege – policajci u uniformama.

Interesantno je spomenuti kako se o policijskoj brutalnosti u SAD-u počelo raspravljati i pisati po najvećim medijima tek nakon brojnih primjera kršenja ljudskih prava i federalnih zakona za vrijeme Occupy pokreta. O tome je pisao i Huff Post, a mi smo se istoga dotakli ovdje. Mi smo također pisali i o tome kako policija i tajne službe u redove prosvjednika ubacuju svoje agente kako bi započeli nerede i fizičke obračune.

Kao šlag na tortu, Obamina administracija je naručila i nekoliko tisuća oklopljenih vozila specijaliziranih za napad.

Znakovi koji se ne smiju zanemariti

Nakon bombaškog napada na maraton u Bostonu, pučanstvu je naređeno da ostanu u svojim kućama. Pod motom „shelter in place“ zapravo se radilo o uvođenju policijskog sata i zabrane kretanja iako se nikada nije objavilo ratno stanje niti takozvani „Martial Law“ i sve to zbog lova na tinejdžera koji je, navodno sam samcat, napravio bombaški napad u tijeku policijske vježbe koja je za cilj (kako čudno) imala borbu protiv bombaškog napada.

Boston Globe je 08.06.2013., u svojoj tiskanoj verziji, otvoreno priznao kako je bostonska policija za vrijeme bombaškog napada na maraton imala vježbu „protiv domaćeg terorizma“ a kojoj je u primarnom vidu bila obrana od bombaških napada.

Karta CATO instituta s kojom se pokazuje policijska brutalnost i militarizacija na tlu SAD-a.

Karta CATO instituta s kojom se pokazuje policijska brutalnost i militarizacija na tlu SAD-a.

CATO Institut je nedavno objavio kartu s detaljnim prikazom militariziranih napada policije SAD-a na vlastite građane, a web stranica Police Brutality, svakodnevno objavljuje slučajeve u kojima policijske snage provode brutalne napade na građane SAD-a. Njih je toliko da mi ne možemo sve slučajeve sažeti u jedan jedini tekst te vas molimo da sami pregledate istu.

Slučajevi koji lede krv u žilama

Real Farmacy i OC Weekly su prenijeli vijest kako je paranoja na tlu SAD-a zarazila većinu stanovništva. Naime, uplašeni susjed je nazvao policiju kako bi prijavio „pijanca koji sjedi na susjedovom trijemu, s pištoljem u rukama“. Policija je brzo reagirala i bez ikakvog znaka upozorenja upucala čovjeka, no nije se radilo o nikakvom pijancu niti naoružanom luđaku, već o vlasniku kuće koji je sjedio na svom vlastitom trijemu i pijuckao pivo dok je navodnjavao travnjak“.

Douglas Zerby je upucan bez upozorenja jer je svoj vlastiti travnjak zalijevao ovakvom prskalicom.

Douglas Zerby je upucan bez upozorenja jer je svoj vlastiti travnjak zalijevao ovakvom prskalicom.

Policija Long Beacha je tvrdila kako je morala upucati čovjeka jer se činilo kako u rukama drži pištolj, no zapravo je držao prskalicu za polijevanje travnjaka. Douglas Zerby je upucan samo zato što je zalijevao svoj vlastiti travnjak.

Obitelj Douglasa Zerbyja u šoku i nevjerici nakon što je policija upucala nevina čovjeka.

Obitelj Douglasa Zerbyja u šoku i nevjerici nakon što je policija upucala nevina čovjeka.

Nakon tri godine prepucavanja policije s medijima, sestra nesretnog Zerbyja je uspjela slučaj donijeti pred sud. Policajci Jeffrey Shurtleff i Victor Ortiz su se dugo branili riječima kako su samo radili svoj posao, no nakon četiri mjeseca zahtjeva i kritika od strane Zerbyjeve obitelji, načelnik policije Long Beacha je čak pokušao obraniti svoje policajce tvrdnjom kako je pokojni Zerbi pružao ruku s prskalicom, koja je zaista nalikovala na pištolj, iako je on zapravo polijevao travu, te da su prestravljeni policajci jedino mogli pucati na takve pokrete.

Nakon nekoliko mjeseci suđenja, velika porota je odlučila proglasiti policiju krivom i dodijelila je obitelji ubijenoga 6,5 milijuna dolara. Otac poginuloga, Mark Zerby, je optužio policiju da se zapravo igraju s umovima svojih zaposlenika jer u svemu vide oružje i konstantno zaboravljaju kako trebaju poštovati zakone, pa tako i one koji se vežu za znakove upozorenja prije pucanja.

Interesantno je kako je policija Long Beacha bila u potpunoj nevjerici zbog izgubljene tužbe, te smatraju kako njihovi policajci nisu trebali biti optuženi jer su dosljedno i pošteno obavljali svoj posao.

Nedavno su mediji objavili slučaj u kojemu su policajci iz Nashvillea, Kyle Shedran i Greg Day, upucali 61-godišnjeg Johna Adamsa u njegovoj kući jer su smatrali da je umiješan u dilanje droge. Naime, policajci su promašili kuću i ubili KRIVOG čovjeka. Ovaj slučaj je posebno uznemirio Afroamerikance jer su ubojice bijelci, dok je žrtva Afroamerikanac. Slučaj se trenutačno ispituje od strane NAACP-a i unutrašnje policijske službe, a vjeruje se kako će se ubojice uskoro naći na sudu.

Postaje li prekomjerno i nepotrebno korištenje paprenih sprejeva suzavaca, uobičajena praksa u policiji SAD-a.

Postaje li prekomjerno i nepotrebno korištenje paprenih sprejeva suzavaca, uobičajena praksa u policiji SAD-a.

Jedan od najgorih slučajeva se dogodio u travnju 2013, kada je jedan newyorški policajac na stanici podzemne željeznice posprejao djecu Marilyn Taylor i Dehavena McClaina suzavcem. Njihova djeca su imala dvije i četiri godine, dok je najmlađi imao tek pet mjeseci. Nakon što je najmlađe od njihovo troje djece počelo povraćati, Taylorova je napala policajce. Oni su joj svezali ruke i bacili je niz stepenice od čega je dobila teže ozlijede. Nevjerojatno je da je Taylorova nakon svega puštena uvjetno na slobodu, s napomenom da će ostati slobodna ako je se ponovno ne uhiti u narednoj godini.

Čini se da ćemo ovakve slike iz SAD-a sve češće viđati.

Čini se da ćemo ovakve slike iz SAD-a sve češće viđati.

Djeca su gotovo mjesec dana nakon nesretnog slučaja imala emocionalne traume, a najmlađe dijete je tri tjedna imalo problema s disanjem i očima. Oba roditelja su odlučila potražiti zaštitu svojih građanskih prava preko newyorškog suda.

Primjera je jako puno, a o nekima smo mi već pisali. Poimenice, o slučaju 6-godišnje djevojčice, koju je policija privela svezanu lisicama i to zbog „lošeg“ ponašanja. Pisali smo i o slučaju Tammy Cooper koja je brutalno uhićena pred očima svoje šokirane djece, jer su se ona bez njenog prisustva igrala u vlastitom dvorištu. Jedan od najgorih slučajeva dogodio se u Daytonu, gdje je interventna policija napala mentalno hendikepiranog tinejdžera zbog „nepoštovanja policajaca“. Naime, Jesse Kersey, koji ne može govoriti, je uvrijedio policajca koji ga je htio legitimirati – jer mu nije ODGOVORIO. Nakon toga je tim od preko 20 policajaca upao u njegovu kuću.

Mi bismo mogli nastaviti s brojnim primjerima kršenja građanskih prava i sloboda od strane sve agresivnije policije SAD-a. Iako postoje zemlje čija se policija ponaša jednako nenormalno, nama je SAD posebno interesantna zbog svojeg ogromnog utjecaja na ostatak svijeta. Pogledamo li u prošlost, vidjet ćemo da je zapadnjačka civilizacija uvijek kopirala američke standarde i „kulturu.“ Bojimo se da ćemo uskoro početi preuzimati i modus operandi „rata protiv vanjskog i unutrašnjeg terorizma“ koje je svijetu predstavio George Bush Jr., dok je Barack Obama svesrdno produbio ovu nesuvislu politiku zbog koje se većina zemalja svijeta osjeća prozvana reagirati ili kao saveznici koji svesrdno koriste naputke iz SAD-a ili kao neprijatelji koji se otvoreno protive takvoj „demokraciji“ koja sve više poprima oblike patokracije – vladavine psihopata.

 

Reference:

Militarized police gone wild across America; terrorizing citizens, shooting pet dogs, behaving like occupying military force

Man Shot Dead By Police While Watering Neighbor’s Lawn

Jury Rules FOR Douglas Zerby Family:] Long Beach Police Officers Negligent

Police Brutality

NYPD costs taxpayers over $22 million to rectify civil rights violations

Američka policija privela 6-godišnju djevojčicu, vezanu lisicama, zbog “lošeg” ponašanja

Američko društvo kriminalizira roditelje čija se djeca igraju u dvorištu

Tko će nas odbraniti od agresivnih policajaca?