TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Skretanje ulijevo te istovremeno pričanje s hand free uređajem drastično smanjuje sigurnost u vožnji

Autor: urednici MW-a
Matrix World

Većina teških prometnih nesreća se događa kad vozači skreću ulijevo na prometnom raskrižju. Dr. Tom Schweizer, istraživač iz bolnice St. Michael izjavljuje da je to nešto najopasnije što mogu napraviti u vožnji ako pri tome razgovaraju na “hands free” uređaj.

Znanstvenici pod vodstvom dr. Schweizera testirali su zdrave mlade vozače na simulatoru vožnje opremljenom volanom, papučicom za kočenje i za gas unutar visoko operativne funkcionalne magnetske rezonance (MRI). Za razliku od ove, sve dosadašnje studije o omestanju pri vožnji koristile su samo “joy-stick” ili “trackball” dok su pacijenti pasivno gledali scenarij na zaslonu.

Simulacija vožnje s potpuno funkcionalnim volanom i pedalama putem MRI omogućava istraživačima da otkriju putem slika u stvarnom vremenu koji su dijelovi mozga aktivni ili isključeni dok ih simulator vodi kroz sve teže manevre.

Stoga su istraživači mogli po prvi put pokazati da skretanje ulijevo zahtijeva veliku količinu moždane aktivnosti, te uključuje daleko više područja mozga od vožnje na ravnoj cesti ili drugih manevara.

Mnoge automobilske nesreće se događaju zbog smanjene pozornosti u vožnji, neke od njih su uzrokovane i razgovorima na mobitel ili putem hands free uređaja.

Mnoge automobilske nesreće se događaju zbog smanjene pozornosti u vožnji, neke od njih su uzrokovane i razgovorima na mobitel ili putem hands free uređaja.

Kada su pri tome vozači također sudjelovali u razgovoru, dio mozga koji kontrolira vid znatno je  smanjio svoju aktivnost dok je dio koji kontrolira praćenje razgovora i pozornost bio aktiviran.

Dr. Schweitzer navodi:

“Vizualno, lijevo skretanje je dosta zahtjevno. Morate gledati na dolazeća vozila u prometu, pješake i svjetla, te koordinirati sve to. Dodajte k tome pričanje na mobitel i vaš vizualni prostor se značajno zatvara, što je očito ključ za obavljanje manevra.”

Kanadski istraživački tim kaže da rezultati imaju važne implikacije u vezi “ometanja u vožnji” i korištenja hands free uređaja.

Rezultati pokazuju da rastreseni mozak žrtvuje područja važna za vizualnu pažnju i budnost da bi uposlio dovoljno resursa mozga za obavljanje sekundarnog, kognitivnog zadatka poput govorenja. S hands-free uređajima, unatoč činjenici da se mobitel ne mora držati rukom, vozači su još uvijek ometani od primarnog zadatka – vožnje. Mozak ima ograničene resurse, kada započnemo razgovor, mozak počinje prebacivati resurse, a trebamo sve te resurse da bi sigurno obavili komplicirane manevre u vožnji.

Simulator je primorao vozače da naprave šest skretanja ulijevo s nadolazećim vozilima u prometu, što je od njih zahtijevalo da odluče kada će moći sigurno skrenuti. Zatim su ih ometali,  postavljajući im niz “istina ili laž” audio pitanja, poput “Ima li trokut četiri strane?”. MRI skenovi su pokazali da se krv preselila iz vizualnog korteksa, koji kontrolira vid, u prefrontalni korteks, koji kontrolira donošenje odluka.

Neuroznanstvenik dr. Schweitzer, izjavljuje:

“Moždana aktivnost se dramatično pomaknula od stražnjih, vizualnih i prostornih područja mozga ka prefrontalnom korteksu. Ova studija pruža slikovni neuro prikaz u realnom vremenu koji potvrđuje prethodna bihevioralna zapažanja koja ukazuju da obavljanje više zadataka tijekom vožnje može ugroziti vid i budnost –  “hands free” ne znači “mozak free”. “

On također naglašava da se njegova studija treba replicirati u većim i različitim dobnim skupinama te s ljudima za koje je poznato da imaju oštećenja mozga poput Alzheimerove bolesti.

Tim je također naglasio da će proizvođači automobila također morati razmotriti dizajn vozila, poput onih koji imaju ugrađene uređaje koji mogu ometati vozača u vožnji.

U istraživanju stoji:

“Proizvođači automobila također imaju odgovornost poboljšati sigurnost suzdržavajući se od ugradnje različitih komunikacijskih uređaja u vozilima, ili instaliranjem deaktivirajućeg sustava, ako vozač pokuša koristiti uređaj dok je automobil u pokretu.”

Iz ove studije možemo zaključiti – iako smo možda sigurni u svoje vozačke sposobnosti, opreza nikada dovoljno, razmislite dobro što vam odvlači pozornost od sigurne vožnje.