TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Pčelinji otrov sprječava širenje HIV-a

Autor: Urednici Matrix Worlda
Matrix World

Senzacionalno otkriće znanstvenika otkriva da kemikalija iz pčelinjeg otrova poznata kao melitin uništava virus HIV-a i pri tome ne uništava okolne zdrave stanice. Znanstvenici vjeruju kako je ovo važan korak u razvoju gela koji bi mogao zaustaviti širenje ove zasada neizlječive bolesti.

Melitin uništava virus HIV-a probijajući zaštitnu vanjsku ovojnicu virusa. Znanstvenici su umetnuli otrov u sitne nanočestice, koje su opremljene posebnim “odbojnicima”, tako da se mogu odbijati od normalnih stanica. No, kada manji HIV virus dođe u kontakt s njima, on klizi između branika i biva  napadnut od strane metilina. Normalne stanice su veće od HIV-a, tako da nanočestice ciljaju HIV, koji je tako mali da stane između branika.

Znanstvenici su otkrili da pčelinji otrov učinkovito sprječava širenje virusa HIV-a.

Znanstvenici su otkrili da pčelinji otrov učinkovito sprječava širenje virusa HIV-a.

Dr. Joshua L. Hood, studijski stručnjak s Washington Sveučilišne Medicinske Škole u SAD-u, izjavljuje da bi se ovaj toksin mogao koristiti u vaginalnom gelu kako bi se spriječilo širenja HIV-a.

Većina lijekova usporava rast virusa, no pčelinji otrov ga napada i ubija. Dr. Hood navodi:

Melitin napadajući čini male pore i uništava ovojnicu virusa, svlačeći je s njega. Napali smo inherentno fizičko svojstvo HIV-a. Teoretski, ne postoji način da se virus prilagodi na to.”

Prednost je u tome što nanočestice koje sadrže melitin napadaju bitan dio strukture virusa, za razliku od trenutne klase anti-HIV lijekova koji samo spriječavaju repliciranje virusa. Neki sojevi virusa su mutirali što trenutne lijekove čini beskorisnima.

Apitoksinoterapija, liječenje pčelinjim otrovom se odavno koristi za tretiranje niza bolesti i stanja poput reume, artroze i artritisa, upale živaca, multiple skleroze i parkinsonove bolesti,   cerebralne paralize, kod visokog tlaka, povišenog kolesterola,  slabe cirkulacije i upale krvnih žila, za liječenje astme i alergija te mnogih drugih pojava.

Apitoksinoterapija, liječenje pčelinjim otrovom se odavno koristi za tretiranje niza bolesti i stanja poput reume, artroze i artritisa, upale živaca, multiple skleroze i parkinsonove bolesti, cerebralne paralize, kod visokog tlaka, povišenog kolesterola, slabe cirkulacije i upale krvnih žila, za liječenje astme i alergija te mnogih drugih pojava.

Budući da melitin napada dvostruko slojevite membrane neselektivno, taj pojam nije ograničen samo na HIV. Mnogi virusi, uključujući i hepatitis B i C, oslanjaju se na iste vrste zaštitnih ovojnica te bi mogli biti osjetljivi na nanočestice punjene metilinom. Liječnici također vjeruju da se nanočestice mogu razviti kao način za uništavanje tumora.

Ranije smo već izvjestili da su neki oboljeli od AIDS-a u Gambiji izlječeni pripravkom od kuhanog bilja, što potvrđuje da su mnogi konvencionalni farmaceutski pripravci neučinkoviti u odnosu na moć ljekovitosti prirode kako često znamo naglasiti. Više o tome čitajte ovdje. Također smo prenjeli kako majčino mlijeko uništava HIV i sprječava širenje bez uporabe ikakvih medikamenata o čemu možete čitati ovdje. Sretni smo što se u nekim slučajevima znanost ipak vraća prirodi i koristi njene benificije kako bi ih ukopila u suvremenu medicinu i nadamo se da će biti sve više ovakvih istraživanja koja će iznjedriti lijekove i liječenja koja neće imati nikakve štetne nuspojave.