TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Mega doze vitamina C i čudesna ozdravljenja – liposomalni C vitamin

Autor: Urednici Matrix Worlda

Slučaj Alana Smitha s Novog Zelanda poznat je u svijetu. On se izvukao iz kome uzrokovane svinjskom gripom, upalom pluća i komplikacija s leukemijom. Bio je spojen na uređaje za održavanje života, a liječnici su prijetili da će ih isključiti i pustiti ga da umre kada je njegova obitelj intervenirala. Prošli su kroz niz peripetija i pravnih gnjavaža kako bi primorali bolnicu da ga počnu liječiti intravenoznim C vitaminom (IV C). Jedno vrijeme su ga tako liječili davajući mu doze od 25 do 100 grama dnevno i on se počeo oporavljati. No bolničko osoblje nije mislilo da je za to zaslužan C vitamin te su mu smanjili dozu na 2 grama, a on se nastavio oporavljati iako sada puno sporije. Tada je obitelj prešla na dozu od 6 grama C vitamina, no posebnog oralnog liposomalnog C vitamina. Alan Smith se nastavio oporavljati i danas je potpuno zdrav.

Pa kako je doza od 6 grama  liposomalnog C vitamina imala veću učinkovitost od intravenoznog C vitamina?

Hranjive tvari topive u vodi poput vitamina C teško prolaze kroz barijeru koja prekriva stanične membrane, a koje se sastoje se od jednake dvoslojne baze (bjelančevine i lipidi) kao i liposomi. Ova barijera kontrolira što ulazi u stanice, te što izlazi iz stanica.

Budući da je liposomalni C vitamin napravljen na istoj bazi kakvu imaju stanične membrane,  on prolazi kroz stanične stijenke mnogo učinkovitije od vitamina C koji nije obložen liposomima. Stoga liposomalni C vitamin ima jednaku ili veću učinkovitost od intravenoznog C vitamina. Kombinacija vitamina C i esencijalnih fosfolipida radikalno poboljšava staničnu biološku raspoloživost. Jednostavno, manje od 20% IV C dolazi u stanice, no lipo-sferni spoj na česticama C vitamina omogućava da 90% C vitamina dođe u stanice.

Osim toga, ovako obložene čestice C vitamina ne uzrokuju nuspojave poput dijareje.

Alan Smith se oporavio i ozdravio zahvaljujući liposomalnom vitaminu C. Priču o Alanu Smithu u video uratku možete pogledati ovdje.

Alan Smith se oporavio i ozdravio zahvaljujući liposomalnom vitaminu C.

Pisali smo već o tome da vitamin C liječi rak, a sada imamo i živi dokaz, a Alan Smith nije jedini, ono što je još bolje je ovo saznanje o liposomalnom C vitaminu, koji je učinkovitiji od uobičajenih oblika uzimanja ovog vitamina.

Što se događa kada C vitamin uđe u stanicu raka?

Doktor Hugh Riordan – osnivač Zdravstvenog centra i klinike Riordan u Wichiti, pravi znanstvenik koji je vjerovao u moć znanstvenih mjerenja u borbi protiv dogmi, je od osnivanja centra 1975. godine rutinirano provjeravao količinu vitamina C u krvi kronično bolesnih pacijenata. On je otkrio da takvi pacijenti imaju konstantno iznimno male količine vitamina C u krvi. Najinteresantnije od svega je da su pacijenti s kancerogenim oboljenjima imali najmanje količine vitamina C u krvi. On je usporedio svoja mjerenja s mjerenjima drugih liječnika i zapazio iste uzorke, svi su oboljeli od raka i tumora imali tek tragove vitamina C u krvi. Stanice raka su negativno utjecale na količinu vitamina C u krvi, osiromašujući zdravo tkivo od vitamina C prije nego li bi ga napale i pretvorile u bolesno i kancerogeno tkivo. Izvlačenjem vitamina C iz tijela rak je sprječavao imunološki sustav da se bori protiv bolesti.

Uništavanje stanica raka uz pomoć vitamina C što izaziva reakciju u vidu hidrogen peroksida što na kraju izaziva apoptozu - staničnu smrt tumorskih stanica.

Uništavanje stanica raka uz pomoć vitamina C što izaziva reakciju u vidu hidrogen peroksida što na kraju izaziva apoptozu – staničnu smrt tumorskih stanica.

No, ako se velike količine vitamina C akumuliraju u stanicama raka, tada će vitamin C umjesto antioksidansa u njima postati pro-oksidans i reagirat će sa staničnim metalima; bakrom i željezom. Ova kemijska reakcija proizvodi velike količine hidrogen peroksida, koje tada jednostavno ubija stanice raka izazivajući staničnu smrt – apoptozu.

Zašto su liječnici skeptični prema liječenju raka C vitaminom?

Ostavit ćemo sada po strani dobro poznate razloge – profit, jer C vitamin je dostupan i jeftin za razliku od silnih konvencionalnih lijekova i tretmana. Dr. Mark Levine, istraživač Nacionalnog instituta za zdravlje SAD-a navodi da je razlog što se vitamin C nije pokazao učinkovitim u liječenju raka taj što su znanstvenici usredotočeni na oralno korištenje vitamina C, (obične tablete askorbinske kiseline) što u samo nekoliko postotaka isporučuje ovaj vitamin u naše stanice. On preporuča intravenozno davanje kako bi do stanica došlo dovoljno C vitamina. No sada postoji još bolji način, a to je upravo liposomalni oblik C vitamina.

Za što se sve osim raka može koristiti liposomalni C vitamin?

Postoji puno razloga za uzimanje liposomalnog vitamina C, jedan od njih je i zdravija koža, jer vitamin C potiče proizvodnju kolagena. Koža se uglavnom sastoji od kolagena. U stvari, kolagen je “ljepilo” koje drži naše cijelo tijelo zajedno. Zdraviji kolagen također znači zdravije zglobove, ligamente, tetive i kosti.

On  također pojačava imunitet za čak 85% manje prehlada i gripa i smanjuje rizik od brojnih bolesti. Na primjer, Fredrick R. Klenner, je bio prvi liječnik koji je koristio visoke doze vitamina C za uspješno izlječenje slučajeva dječje paralize, kao i brojnih drugih virusnih bolesti.

Osim toga, visoke doze vitamina C mogu pomoći sniziti povišen krvni tlak, prema nekoliko studija. Također, otkriveno je da ubija i bakteriju uzročnika tuberkuloze.

Posebno ćemo naglasiti da štiti i od radijacije, iako mi mislimo da kod nas radijacije nema, ona se iz Fukushime neumoljivo širi. Domaći mediji o tome slabo izvještavaju, stoga se misli da opasnosti nema, no radijacija se morskim strujama proširila oceanima, a još 2011. je objavljeno da je radijacija iz Fukushime zračnim strujama u roku od dva tjedna nakon nesreće prošla cijelom sjevernom hemisferom. Jedina zaštita su velike količine C vitamina. U jednoj studiji, radnici s teškom izloženošću radijaciji na postrojenju Fukushima su imali veliko smanjenje rizika od raka kada su primali tretmane vitamina C i druge anti-oksidativne hranjive tvari. Šesnaest ljudi u dobi između 32 i 59 godina radili su 5-6 tjedna u kontaminiranom području. Uzeti su im uzorci krvi za obradu kompletne krvne slike, za razine slobodnih DNA u plazmi te za 47 genetskih ekspresija povezanih s rakom.

Prema istraživanjima, učinci izloženosti radijaciji se mogu drastično smanjiti konzumacijim visokih doza vitamina C.

Prema istraživanjima, učinci izloženosti radijaciji se mogu drastično smanjiti konzumacijom visokih doza vitamina C.

Četiri radnika koji su uzimali vitamin C intravenozno (25.000 mg) prije nego što su otišli raditi, i koji su tijekom rada stalno uzimali anti-oksidativne dodatke tijekom radnog razdoblja, nisu imali značajnu promjenu ni u slobodnoj DNA kao ni u cjelokupnom riziku od raka.

Tri radnika koji nisu primali preventivno intravenozni vitamin C imali su povećanje rizika od raka. Nakon 2 mjeseca intervencije s intravenskim vitaminom C i oralnim anti-oksidativnim prehrambenim dodacima, slobodna DNA se vratila na normalnu razinu i ocjena rizika od raka je također bila značajno smanjena.

Ostala saznanja za što je sve C vitamin koristan naći ćete u zadnjem pasusu članka.

Kako do liposomalnog vitamina C?

Za sada ga nećete ga naći u ljekarnama, no može se naći i naručiti preko interneta. U tražilicu ukucajte liposomal C vitamin ili lypo-spheric vitamin C. Osim toga, možete ga i sami napraviti u kućnoj izradi.

Za kućnu izradu potreban vam je ultrazvučni čistač nakita, koji treba biti čist, i nemojte ga čistiti ničim drugim osim običnom otopinom octa. Zatim trebate suncokretov lecitin ili lecitin iz soje koja nije iz GMO uzgoja, te C vitamin u obliku natrij askorbata.

Sve na jednom mjestu za stvaranje liposomnog vitamina C.

Sve na jednom mjestu za stvaranje liposomalnog vitamina C.

Recept:

3 jušne žlice lecitina.
1 jušna žlica natrijevog askorbata.

Otopite lecitin u jednoj šalici (240cc)  tople ili hladne vode, po mogućnosti destilirane. Protresite i neka se namače oko sat vremena,  poželjno je da se ne zgrudva tako da je poželjna topla, ne vruća voda.

Otopite natrij askorbat u 1/2 šalice tople vode, po mogućnosti destilirane. Ulijte obje otopine zajedno u ultrazvučni čistač i miješajte oko 20 do 25 minuta. Ultrazvučni čistač će se sam gasiti svakih par minuta, te periode iskoristite da bi otopine promiješali drvenom žlicom.

Dobit ćete 12 grama (12000 mg) vitamina C s oko 70% – 90% liposomalne učinkovitosti. Držanje u frižideru će produžiti rok trajanja, a na sobnoj temperaturi će trajati 3 do 4 dana.

Podsjetimo da je 6 grama ove stvari ekvivalent od 50 grama IV vitamina C, to je bila doza koju je uzimao Alan Smith za liječenje leukemije. Za održavanje organizma zdravim, doza od 1000 mg liposomalnog C vitamina do dva puta dnevno je dovoljna (jedna do dvije jušne žlice), a za liječenje nekih poremećaja oko 2000 mg tri puta dnevno.

Na kraju procesa dobit ćete tekući liposomalni vitamin C koji se efektno apsorbira u stanicama organizma.

Na kraju procesa dobit ćete tekući liposomalni vitamin C koji se efektno apsorbira u stanicama organizma.

Ovdje možete pogledati kratki video u kojem je prikazano kako se to izvodi, samo imajte na umu da umjesto askorbinske kiseline koja je navedena u videu koristite natrij askorbat, te da koristite lecitin u granulama radi lakšeg doziranja i miješanja. Iako je na engleskom jeziku, uz ovaj članak će vam sve biti jasno.

Moramo napomenuti da se natrij askorbat može napraviti i u kućnoj izradi, a postupak je opisan u članku “Istraživanja dr. Fredericka Klennera o terapiji vitaminom C, čudo iz prirode”. Također ćemo istaknuti da recept za liposomalni C vitamin spravljen s natrij askorbatom kućne izrade nismo našli nigdje na internetu, no smatramo da je sasvim moguće da se spravlja i na ovaj način.

Napomena: treba imati na umu da C vitamin povećava apsorpciju željeza u tijelu te bi na to trebalo obratiti pažnju ako već imate višak željeza u krvi, budući da se mogu javiti problemi sa srcem. Ista stvar je i s natrijem što može dovesti do problema s bubrezima. Osim toga, moguća je i Jarisch-Herxheimerova reakcija koja nastaje kada se velike količine toksina otpuštaju u tijelo kako bakterije, virusi ili gljivice odumiru tijekom liječenja. Manifestira se slično kao prehlada, stoga je dobro započeti s malom dozom i održavati je tokom tjedan dana da bi se tijelo priviklo. Isto tako, za liječenje raka veće doze koje se uzimaju mogu se raspodijeliti u više manjih dnevnih doza. Neki proizvođači preporučaju 6 doza.

Pioniri korištenja mega doza vitamina C

Zanimljivo, skoro svi na svijetu znaju da je C vitamin moćno oružje u borbi protiv virusa i općenito, da je jako zdrav, no malo tko zna da se korištenjem jako velikih doza ovog vitamina mogu liječiti skoro sve bolesti i stanja, uključujući i rak. Zamislite, idealan, vrlo dostupan lijek za sve, a skoro nitko ne zna za to.

Zašto o tome mediji ne izvještavaju kada je još 1949. godine dr. Frederick Klenner uspješno liječio s visokim dozama C vitamina sljedeće bolesti: virusnu upalu pluća, poliomylitis, hepatitis, herpex simplex i zoster, boginje, kozice, mononukleozu, difteriju, pankreatitis, reumatsku groznicu, trihinozu, tetanus, uretitis, kronični cistitis. Sve je to dokumentirano, ali i pometeno pod tepih. No za one koji žele znati, informacije su dostupne, u što se možete uvjeriti čitajući naš tekst o dr. Klenneru kojeg ćete naći u referencama na dnu teksta. Također je pregledom studija i slučajeva došao do spoznaja da ima neutralizirajuće djelovanje na određene toksine, eksotoksine, virusne infekcije, endotoksine i histamin. Osim toga, da djeluje pozitivno na teške opekotine pomažući epitelizaciju i formiranje granulacijskog tkiva te na bacil pseudomonas.

Vitamin C je izuzetno ljekovit, posebno kada se uzima u vrlo velikim dozama, te u liposomalnom obliku, no ako ste zdravi, pravilnom ishranom možete unjeti sasvim dovoljne količine ovog vitamina.

Vitamin C je izuzetno ljekovit, posebno kada se uzima u vrlo velikim dozama, te u liposomalnom obliku.

Proučavajući preko 300 slučajeva trudnoća u kojima se koristio C vitamin, otkrio je da su potrebne razine hemoglobina bile lakše za održavanje, rijetki su bili grčevi i strije, međica je bila elastičnija, a sam porod brži i bezbolniji.  Otkrio je i da nije točna tvrdnja da uzrokuje bubrežne kamence, upravo suprotno, eliminira infekcije i zastoj urina te time eliminira glavni razlog nastanka kamenaca. C vitamin djeluje i kod šoka i stresa, jer stanja šoka i stresa uzrokuju osiromašenje sadržaja askorbinske kiseline u plazmi. C vitamin davan dijabetičarima pomoći će u zacjeljivanju rana, a regulira i kolesterol, te održava mozak zdravijim, bistrijim i s puno boljom memorijom. Lista njegovih zapažanja je poduža, između ostalog zabilježio je i djelovanja C vitamina na encefalitis, glaukom, trovanja od zmijskog ugriza te pauka crne udovice.

Njegova saznanja su istaknuli dr. I. Stone i dr. Linus Pauling. Dr. Pauling je riskirao svoj golemi znanstveni kredibilitet zbog svog stajališta o korištenju velikih doza vitamina C. Njegovi radovi na ulozi vitamina C kod obične prehlade i gripe, a kasnije i o ulozi koju ima u kontroli raka su dobro poznati i prema mišljenju ortomolekularnih znanstvenika su točni.

Promatrajući desetke tisuća pacijenata ortomolekularni znanstvenici su došli do istog zaključka, jednostavno, vitamin C je najznačajniji antistresni antioksidans i nalazi svoje mjesto u liječenju sve više težih kroničnih bolesti uključujući i AIDS, rak, infekcije, shizofreniju i druge. Dr. Pauling je dvostruki dobitnik Nobelove nagrade, jedne za kemiju, druge za mir. Upravo on je tvorac kovanice “ortomolekularna” medicina što je definicija za “očuvanje dobrog zdravlja i liječenje bolesti, i to promjenom koncentracije tvari u ljudskom tijelu koje su normalno prisutne u tijelu, a potrebne su za zdravlje”.  Pridjev ortomolekularni se koristi za izražavanje zamisli o pravim molekulama u pravoj koncentraciji. Ortomolekularna medicina nije “alternativa”, već je treba uzeti u obzir kao dodatak odgovarajućoj konvencionalnoj medicini, i to je upravo ono što u današnjoj konvencionalnoj medicinskoj znanosti nedostaje – otvoreni pristup ka proučavanju pravih razloga zašto nešto djeluje kako djeluje, pogotovo kad dolazi iz svijeta prirode, a ne negiranje ljekovite moći prirode zbog profita sintetiziranih lijekova.

Također i putem hrane možete, ukoliko ste zdravi, unijeti dovoljne količine C vitamina u organizam, najviše ga ima u bobičastom voću te agrumima. Budite otvorenog, istraživačkog uma i nikada ne pristajte na to da slijepo vjerujete u ono što vam se uporno servira, putem saznanja tražite istinu, jer vas samo to može izliječiti i održati vas zdravima.

Reference:

Vitamin C mega-dosing continues to unleash healing miracles around the world

Did Liposomal Vitamin C Cure Cancer?

Liposomal Vitamin C This Stuff is Amazing

Vitamin C Prevents Radiation Damage
Nutritional Medicine in Japan

The Discovery of Vitamin C

Observations On the Dose and Administration of Ascorbic Acid When Employed Beyond the Range of a Vitamin in Human Pathology

Linus Pauling

Matrix World reference:

Istraživanja dr. Fredericka Klennera o terapiji vitaminom C, čudo iz prirode

Vitamin C ubija bakteriju uzročnika tuberkuloze

Vitamin C snižava krvni tlak, poboljšava krvožilnu funkciju i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara

Vitamin C i borba protiv raka

200 razloga zbog kojih volimo vitamin C

Aljaska pod utjecajem radijacije iz Fukushime: Oboljevaju ljudi i životinje – jedina je zaštita ogromna količina vitamina C!!!