PONERIZACIJA DRUŠTVA

Sjeverna polarna ledena kapa za jednu godinu narasla za 60% – anomalije globalnog zatopljenja i patokratske smicalice!

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Sjećate se fotografija sa Sjevernog pola na kojima se vidi nestajanje sjeverne polarne kape? Te fotografije su u trenutku stvorile paniku, o njima se govorilo, pisalo i raspravljalo, no nakon par mjeseci otkrilo se da te fotografije uopće nisu snimljene na Sjevernom polu, gotovo nitko nije obratio pažnju na tu vijest, kao niti na otkriće kako se sjeverna polarna kapa od 2012. do 2013. godine povećala za gotovo milijun kvadratnih kilometara. Kakvo je to globalno zatopljenje?

Zbunjeni činjenicama

Ledeno arktičko ljeto 2013. godine je stvorilo 920.000 kvadratnih kilometara novog leda, da, dobro ste pročitali, za samo jednu kratku godinu dogodilo se nešto što se ne može objasniti teorijom globalnog zatopljenja. Ta ledena masa, veća od polovice Europe se proteže od obala sjeverne Rusije, Islanda do sjevernih kanadskih otoka.

Povećanje polarnih ledenih kapa od 2012. godine do 2013. godine je nevjerojatno.

Povećanje polarnih ledenih kapa od 2012. godine do 2013. godine je nevjerojatno.

Također se dogodilo još nešto o čemu veliki cenzurirani mediji nisu progovorili niti riječ, veliki morski sjeverozapadni prolaz iz Atlantika u Pacifik je ostao sleđen i zapriječen velikim komadima leda, a kruzeri i jahte koji su trebali prijeći ovim putem su se morali vratiti nazad bez prelaženja zadane rute.

Britanski Daily Mail je u opsežnom tekstu otkrio da je nakon 11 mjeseci istraživanja otkriveno kako se trend globalnog zagrijavanja zaustavio početkom 1997. godine, pa ipak klimatolozi o tome ne govore ništa. Pogledamo li malo bolje meteorološku situaciju u zadnjih par godina primijetiti ćemo kako ljeta postaju sve konfuznija s izrazitim ekstremima od hladnih i vlažnih dana u kojima se mogu iskusiti tuče, poplave i oluje svih oblika, do sušnih i vrućih perioda koji ne nalikuju normalnim ljetima.

Snijeg u južnom Brazilu se nikako ne može pripisati globalnom zatopljenju.

Snijeg u južnom Brazilu se nikako ne može pripisati globalnom zatopljenju.

S druge strane zabilježio se trend sve oštrijih zima s velikim padalinama koje, pak, stvaraju proljetne i rano ljetne poplave, susnježicu i poledicu. Početak ljeta 2013. na sjevernoj hemisferi, je bio iznimno hladan s padalinama snijega u Alpama, sjevernoj Europi, SAD-u, Francuskoj, Kanadi, Sibiru i Aziji, dok je na južnoj hemisferi donio snježne padaline u tropskim i su-tropskim predjelima, točnije, na jugu JAR-a, u znatnom dijelu Brazila, Perua, Bolivije.

Globalno hlađenje, obratite pažnju na “Malo ledeno doba” ili Maunderov minimum oko 1600. godine nove ere, zajedno s toplijim periodima za vrijeme starog Rima i srednjeg vijeka.

Globalno hlađenje, obratite pažnju na “Malo ledeno doba” ili Maunderov minimum oko 1600. godine nove ere, zajedno s toplijim periodima za vrijeme starog Rima i srednjeg vijeka.

Matrix World je do sada u brojnim tekstovima upozoravao na anomalije u teoriji o globalnom zatopljenu i činjenicama koje nikako ne idu „pod ruku“ sa zvaničnom klimatskom prognozom. Pisali smo kako je planetarna temperatura još uvijek niža nego li prije 2000 godina kada se u Škotskoj uzgajala vinova loza, pisali smo o tome kako se nad tropskim i subtropskim predjelima planete stvaraju nebeski uzorci vidljivi isključivo nad polarnim i subpolarnim regijama, pa ipak čitatelji koji vjeruju u teoriju globalnog zatopljenja niti ne žele provjeriti izvore i vanjske linkove koje mi uvijek stavljamo uz naše tekstove jer želimo transparentno voditi našu stranicu.

Kako god bilo klimatskih anomalija je toliko da mi više ne možemo vjerovati Alu Goreu i njegovoj klimatskoj politici za koju je dobio Nobelovu nagradu, čak što više, postaje nam jasno kako nas osobe poput Gorea otvoreno i bešćutno lažu. Stoga preporučamo da ovaj tekst, čak i ako ste zagovornik globalnog zatopljenja pročitate do kraja i provjerite sami činjenice koje vam prezentiramo.

Koliko nam je slabo pamćenje?

Možemo li više vjerovati alarmistima koji nas uvjeravaju u globalno zatopljenje?

Možemo li više vjerovati alarmistima koji nas uvjeravaju u globalno zatopljenje?

Pregledamo li najveće svjetske tiskovine i web stranice, lako je uočiti koliko su nas lagali i zastrašivali s nestankom polarnih ledenih kapa i globalnim zatopljenjem. Bogata medijska kuća BBC je 2007., godine otvoreno prognozirala kako će sjeverne ledene polarne kape nestati do 2013., godine, takav način pisanja i proricanja su pratili svi ostali mediji, od Fox Newsa do CNN-a. Pa ipak stanje na terenu je u potpunosti drugačije.

Kako se takav razvoj situacije može objasniti?

Odgovor je – nikako.

Porast leda i zahlađenje koje pratimo u nekoliko zadnjih godina, su stvorili određene znakove panike koji se daju iščitati iz rada najtvrdokornijeg svjetskog tijela koje je zagovaralo globalno zatopljenje, riječ je o famoznom IPCC-u ili Internacionalnom međuvladinom odboru za klimatske promjene, tijelu koje je stvoreno u okrilju Ujedinjenih Naroda kako bi kontrolirao emisiju CO2 i zagovarao antropogene uzročnike klimatskih promjena po uzoru na Rimski Klub i njihova predviđanja.

Nice je grad u južnoj Francuskoj na Mediteranskoj obali, pa ipak u zadnjih nekoliko godina često bude prekrivena snijegom po zimi.

Nice je grad u južnoj Francuskoj na Mediteranskoj obali, pa ipak u zadnjih nekoliko godina često bude prekrivena snijegom po zimi. Globalno zatopljenje ne može objasniti takve padaline.

IPCC će u roku od mjesec dana početi objavljivati dodatak petoj ediciji klimatskog izvješća koji će biti prezentiran u tri teška toma s brojnim istraživanjima koja su skupljena u zadnjih šest godina. Daily Mail je otkrio kako se iz spisa koji su procurili u javnost može vidjeti da IPCC traži čak 1500 promjena unutar izvješća prije nego li ovaj dokument postane javan. U obrazloženju IPCC-a stoji kako sadašnji nacrt izvješća o globalnim promjenama klime ne objašnjava pauzu u globalnom zatopljenju.

Daily Mail također postavlja pitanje, koliko je utjecaj CO2 zaista krucijalan, jer je u zadnjih 150., godina, točnije do 1996., temperatura narasla samo za 0,8 stupnjeva Celzijeve ljestvice, što ne može opravdati navodni utjecaj takozvanih stakleničkih plinova.

U nacrtu izvješća IPCC-a stoji kako su znanstvenici 95% sigurni da je globalno zatopljenje stvoreno ljudskim djelovanjem u obimu od 90% do 2007., godine.

O ovoj se tvrdnji raspravlja godinama, jer je sve više klimatologa svjesno da se takvi tvrdnje ne mogu uzeti ozbiljno, naročito zbog kronoloških podataka o promjenama klime koji su znanstvenici dobili ispitivanjem prastarih jezgri ledene polarne kore Antarktika u kojoj se vidi da se nivo stakleničkih plinova povećavao i spuštao bez utjecaja ljudskog djelovanja tijekom milijuna godina.

Profesorica klimatologije Judith Curry je izjavila slijedeće:

„Sve više smo nesigurni u zvaničnu teoriju o promjenama klime, i ta nesigurnost postaje sve veća i veća. Sada je jasno da modeli koji se zasnivaju na emisijama CO2 imaju previše mana kako bi bili osnova za stanovišta za koja IPCC tvrdi da su sve očiglednija.“

Curry je izvijestila da promjene temperatura mora i oceana (koji uvelike uvjetuju promjene temperatura zraka) sugeriraju nastanak situacije koja nalikuje onoj u periodu od 1965-1975., godine, kada se mogao primijetiti značajan trend zahlađenja. Brojni samostalni znanstvenici koji nisu na platežnoj listi IPCC-a tvrde da možemo očekivati približavanje mini ledenog doba.

Profesor Anastaosis Tsonis sa sveučilišta Winsconsin je bio jedan od prvih znanstvenika koji je promatrao i istraživao cikluse u promjenama temperature oceana. On je Daily Maily izjavio slijedeće:

„Mi smo već u periodu zahlađenja, koji će se po mojim proračunima nastaviti u, barem, narednih 15 godina. Nema nikakve sumnje da se globalno zatopljenje zastavilo tijekom 80-tih i 90-tih godina XX vijeka.“

IPCC se dosjetio da nam objasni kako se pauza od 15 godina u globalnom zatopljenju mogla očekivati, no ako se ovakve promjene nastave događati, IPCC će morati priznati da je pogriješio te da je uvjeravao populaciju planete u nešto što se neće dogoditi, što je najgore brojne države su se spremale za duga vruća i sušna ljeta i pomankanje padalina, ali uopće nisu spremne za duge hladne zime, sve više sniježnih padalina, i vlažna ljeta s milenijskim poplavama i tučama koje uništavaju ljetinu.

Takvu situaciju možemo zahvaliti klimatskoj politici UN-a i njegova potrčka IPCC-a.

Johanesburg pod snijegom, kako objasniti takvu situaciju globalnim zatopljenjem?

Johanesburg pod snijegom, kako objasniti takvu situaciju globalnim zatopljenjem?

IPCC nam na sve načine želi prikazati samo jedan dio slike klimatskih promjena, no pratimo li klimatska i polarna istraživanja tijekom 20-tih i 30-tih godina XX vijeka vidjet ćemo da su znanstvenici zabilježili masovno odleđivanje polarnih ledenih kapa nakon kojeg je uslijedilo trenutačno zaleđivanje istih, no taj trend je prestao 1979., što je po IPCC-u označilo početak masovnog odleđivanja polarnih ledenih kapa.

Profesorica Curry je objasnila da će promatranje stanja polarnih ledenih kapa u narednih pet godina biti od najvećeg značaja jer će odrediti daljnje klimatske promjene:

„Promjene u Arktičkom moru su indikator koji trebamo promatrati.“

Examiner je otvoreno prozvao najeminentnije klimatologe da revidiraju svoja stanovišta o globalnom zatopljenju, pozvao ih je da dobro prouče NASA-ine snimke sjevernih polarnih kapa i njihov porast. Ova web stranica je navela kako je očito da se fraza „globalno zatopljenje“ mora pod hitno zamijeniti frazom „klimatske promjene“ jer je očito da su današnje teorije i klasifikacije pogrešne.

Čak je i The New York Times priznao da se porast temperatura značajno smanjio u zadnjih 15 godina. Također priznaje da je zastoj u globalnom porastu temperatura, stanovita misterij ana koju znanstvenici nemaju odgovora, čak što više tvrde da je za stanovitu pauzu u globalnom zatopljenju prouzrokovala zaprljana atmosfera koja sprječava sunčevu svjetlost da prodre do tla, pomalo je neočekivano da ova poznata tiskovina nije u stanju pregledati najnovija znanstvena istraživanja koja lijepo objašnjavaju da se planetarna klima mijenja kako se stvaraju promjene u njenom svemirskom okružju, promjene na Suncu uvjetuju promjena u klimi zemlje, eksplozije super nova i druga kozmička zračenja utječu na klimu zemlje, i milijardama godina su bile uzročnik pomora i eksplozija različitih vrsta na planeti, pa ipak New York Times o tome ne govori niti riječi.

Čudno zar ne?

Zapravo i nije, moramo shvatiti kako su američki klimatolozi najveći zagovornici teorije „globalnog zatoljenja,“ web stranica ECN je otvoreno priznala utjecaj američkog kondicioniranja na planetarno hipnotiziranje s globalnim zatopljenjem.

S toga niti ne čudi način na koji je profesor Peter Wadhams sa sveučilišta Cambridge objasnio trenutačno povećanje od 60% u obimu ledana sjevernom polu:

„Ovo je samo faza, a ne fluktuacija, na kraju će se sav taj led odjednom otopiti:“

Bez obzira što je NASA američka svemirska agencija otkrila dramatično povećanje leda na sjevernom polu, Obamina administracija je još više pooštrila politiku antropogenog „globalnog zatoljenja“ dok joj NASA na određeni način „drži svijeću“ i u potpunosti ignorira stanje na terenu. Naime osim NASA-inih interesantnih satelitskih snimaka, također začuđuje istraživanje francuskih znanstvenika koji su u desetak godina pratili stanje glečera na području zapadnih Himalaja, oni se, unatoč klimatskim predviđanjima globalnog zatopljenja nisu smanjili, već su, naprotiv, sasvim nenadano i neobjašnjivo narasli.

Led na sjevernom polu raste, pa ipak on danas tamo ne bi trebao postojati, ako se prate predviđanja zagovornika globalnog zatopljenja.

Led na sjevernom polu raste, pa ipak on danas tamo ne bi trebao postojati, ako se prate predviđanja zagovornika globalnog zatopljenja.

Uzimajući u obzir zvaničnu američku politiku ne čudi način na koji je National Snow & Ice Data Center, priznao porast ledenih polarnih kapa na Arktiku, uz objašnjenje koje je istovjetno Wadhamsovom – brzo će se otopiti.

No, bez obzira na zakulisne igre visoke politike, meteorolozi diljem svijeta su primijetili kako je ovo ljeto bilo vrlo neobično i hladno, a kolovoz 2013., je bio najhladniji od 2004., godine. Washington Post je objavio ove podatke uz napomenu kako je ljeto 2013., bilo hladnije od onoga 2009., godine, koje se smatralo beznačajnom i slučajnom anomalijom u globalnom zatopljenju.

Moramo priznati da je takvih i sličnih „beznačajnih“ anomalija sve više, samo se pitamo, do kada ćemo ih ignorirati?

Sve je biznis!

ECN tvrdi kako ne žele zagovarati još jednu Apokalipsu, bilo u obliku globalnog zatopljenja ili u obliku novog ledenog doba, no smatra da se milijarde dolara bacaju u vjetar samo zato što političari sa svih strana svijeta insistiraju na teoriji globalnog zatopljenja uzrokovanog ljudskim nemarom.

Al Gore je od politike globalnog zatopljenja stvorio biznis koji više nitko ne može ignorirati. Slika vlasništvo Dees Illustration.

Al Gore je od politike globalnog zatopljenja stvorio biznis koji više nitko ne može ignorirati. Slika vlasništvo Dees Illustration.

Osim zagovornika iz svijeta filma, poput Harrisona Forda koji je možda jedan od najvećih bukača globalnog zatopljenja, firma pametnjakovića Ala Gorea pod imenom Generation Investment Management zarađuje bogatstvo na lažnim dionicama pod nazivom „carbon credits“ s kojima se navodno smanjuje emisija CO2, drugim riječima Goreova kompanija bez imalo stida iznuđuje novac od najvećih kompanija svijeta kojima je natuknut osjećaj krivnje zbog emisije CO2 i uništavanja planetarne klime.

Što veći osjećaj krivnje, veća je Goreova zarada, planeta od toga nema nikakve koristi, no ljudi koji sjede u upravnom odboru GIM-a i te kako uživaju u halabuci koju sami stvaraju.

Računica je toliko jednostavna da zaprepašćuje kako nitko ne vidi što se zapravo događa, u stvari gotovo nitko. Naime, Kanada je shvatila kako je sporazum iz Kyota najveća zamka u koju je ova zemlja ikada upala, kanadska vlada je shvatila da će izlazak iz ekonomskih okova sporazuma iz Kyota manje koštati nego li milijardi dolara kazni koje će morati plaćati. Čini se da nitko drugi nema novca niti pameti da bi shvatili što je Kanada uradila i zašto je to uradila.

Ne očekujte da bi naša vlada mogla uraditi nešto tako pametno ili dalekovidno poput Kanade ili Islanda (u drugačijem ekonomskom i političkom smislu), mi trenutačno prolazimo proces dobivanja sankcija EU jer je lex Perković zaštitio sve ubojice ili profitere i kradljivce koji su se natovarili novcem i dobrima do kolovoza 2002., godine, u stvari s ovim zakonom je spriječeno izručenje ljudi poput Josipa Perkovića Njemačkoj, koji se tereti za ubojstvo hrvatskog disidenta Stjepana Đurekovića koji je ubijen 1983., godine.

Naše političare nije briga koliko je ljetine uništeno „anomalijama“ u klimi i meteorološkim pošastima, jer naša država životari od turizma, sve ostalo je nevažno, seljaci i ribari su potpuno nevažni, nevažna je hrana koja se treba dostaviti našim turistima jer mi i onako sve uvozimo dok domaća proizvodnja navelike propada, nevažno je i što mi uglavnom nemamo što ponuditi turistima jer „Mediteran kakav je nekada bio“ uglavnom nudi puno Sunca i čistog mora, nema veze što je sunčanih sati sve manje, a more sve hladnije, turistička sezona će se na račun povećanja broja kruzera i političkih makinacija i onako pokazivati boljom i uspješnijom.

Do kada, vidjet ćemo.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvor Matrix World:

ZABORAVITE NA GLOBALNO ZATOPLJENJE: Znanstvenici otkrili kako glečeri u Aziji rastu!

Associated Press nas je slagao o topljenju leda i stvaranju jezera na sjevernom polu

Obrnute duge i naglo zaleđivanje gornjih dijelova atmosfere – najava ledenog doba?

Razotkriven mit o globalnom zatopljenju

Ogromna količina Arktičke slatke vode bi mogla smrznuti Europu!

„Novosti“ o ledenom dobu su netočne – ono dolazi ranije, ne kasnije!

KLIMATSKE ENIGME: Ledeni kristali nad Havanom stvorili solarni luk

GLOBALNE KLIMATSKE PROMJENE: Umjetno stvoreni oblaci utječu na promjenu klime više nego li CO2

Klima je bila toplija za vrijeme starog Rima i srednjeg vijeka – svijet se hladio 2000 godina!

Klimatski učinci solarnog minimuma

Konačno dokaz, MI NISMO KRIVCI za globalne klimatske promjene

CERN otkriva: Alarmisti su pogriješili, ljudi nisu krivi za klimatske promijene

Istraživanje pokazalo: Ljudske krize povezane s klimatskim promjenama

Strani izvori:

And now it’s global COOLING! Record return of Arctic ice cap as it grows by 60% in a year

Global cooling? Arctic ice cap grows 60% in one year

Has global cooling begun? Arctic ice caps grow by 60% in a year

Europski uhidbeni nalog