SVIJET POD LUPOM

9 od 10 Britanaca se pretvara da voli sport

Autor: Barbara Arbanas Kovačević

Matrix World

Možda je to posljednje na što biste pomislili, ali postoji jedna stvar o kojoj 9 od 10 Britanaca laže. Prema britanskom istraživanju, provedenom nad 500 ispitanika, mnogi se od njih pretvaraju da su zainteresirani ili vole sport samo kako bi bili prihvaćeni u društvu.

Istraživanje je pokazalo da dvojica od trojice ispitanika lažiraju svoju ljubav prema nogometu, najvećem nacionalnom sportu dok je ukupno devet od deset ispitanika otkrilo da previše naglašavaju svoj opći interes za sport. Ostali sportovi u kojima muškarci ne uživaju uključuju i Formulu 1. U anketi se 52% muškaraca izjasnilo da ju potajno mrze. “Popularno je ako vam se sviđa F1, ali istina je da su to samo glasna vozila koja se samo vrte u krug. Jednom sam otišao na utrku i nisam baš bio siguran tko pobjeđuje,” rekao je jedan od sudionika.

Još jedan sport kojeg britanski muškarci baš i ne vole je kriket, unatoč engleskoj dominaciji u ovom sportu. 46% ispitanika se izjasnilo kao ne baš veliki fanovi ovog sporta. Nešto više od trećine ispitanika je priznalo da lažu o tome da vole golf, a to čine ponajviše zbog toga što vjeruju da je to sport koji im može pomoći u osobnoj promociji ili pronalaženju novog posla.

Četvrtina ispitanih muškaraca je rekla da ne vole ragbi, ali da to skrivaju dok je njih 13% lagalo i o svojoj ljubavi prema atletici. Tenis i biljar su sportovi prema kojima obično ne skrivaju svoju netrpeljivost. Slijedi popis postotka muškaraca koji lažiraju svoju ljubav prema sportu:

Nogomet – 61%

F1 – 52%

Kriket – 46%

Golf – 34%

Ragbi – 27%

Boks – 17%

Atletika – 13%

Utrke konja 12%

Snooker – 6%

Tenis – 2%

Glasnogovornik LHDsupermarket.coma, stranice na kojoj je provedena anketa, je rekao: “Ondje vani se nalazi veliki broj muškaraca koji žele biti cool u društvu i trpe dosadne večeri kako bi bili dio grupe. Čudno je da toliki broj ljudi laže o svojem ukusu za nogomet. Zbog toga sam se zapitao: ‘je li to doista najomiljenija nacionalna igra?’.”