SVIJET POD LUPOM

JUNK FOOD STRAVA: Želite li hraniti svoje dijete s vlaknima morgelona, otpacima i kemikalijama?

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Nekada smo junk food franšize povezivali s ostvarenjem američkog sna i zapadnjačkog načina života, no nakon „buđenja“ u surovoj tajkunskoj kapitalističkoj stvarnosti na vidjelo počinju izlaziti sastojci koji nemaju veze s mesom i mesnim prerađevinama. O pink slimeu ili ružičastoj sluzi smo već pisali, ako mislite da je to najodvratnija stvar koja se nalazi u „happy mealu“ moramo vas razočarati.

Ružičasta sluz ili pink slime se nalazi u svim jelima koja su navodno napravljena od govedine.

Ružičasta sluz ili pink slime se nalazi u svim jelima koja su navodno napravljena od govedine.

Informacije samo za one s jačim želucem

IO9 i Reuters su nedavno objavili podatke i znanstvene studije koja je otkrila sastav pilećih nuggetsa u franšizama brze hrane. U njima se nalazi tek 48,5% pilećeg mesa, dok je ostatak sačinjen od otpadaka poput kožica, krijesta, unutrašnjih organa piletine, žila i nerava. Studija znanstvenog tima dr. Richarda D. deShazoa s medicinskog sveučilišta Mississippija u Jacksonu je otkrila još jednu gadost, naime u jednom od nuggeta iz neimenovane franšize nalazilo se tek 40% pilećeg mesa, dok je ostatak bio sačinjen od otpadaka mesne industrije, uključujući i pulveriziranih kostiju.

Ova studija je objavljena u The American Journal of Medicine, na žalost dočekana je „na nož“ od strane onih koji i te kako zarađuju na trovanju ljudi prodajom junk food jela, tvrdeći da je istraživanje napravljeno na malenom uzorku koji ne može reprezentirati stvarno stanje na terenu. Važno je navesti da je junk food nekog proizvođača u potpunosti uniforman, jer se radi u ogromnim količinama unutar mesno prerađivačkih automatiziranih pogona koji stvaraju osnovne smjese na račun, donedavno strogo čuvanih receptura, stoga s pravom smatramo da je i samo jedan jedini pileći nuggets sasvim dovoljan da bi nam otkrio što jedemo u određenoj franšizi.

Pileći nuggeti sadrže tek 40-50% mesa od piletine po kojemu su dobili ime.

Pileći nuggeti sadrže tek 40-48,5% mesa od piletine po kojemu su dobili ime.

CBS News, je priznala da je ime pileći nugget postao više laž nego li istina, s obzirom na komponente ovog „jela,“ također je napisao da znanstvenici nisu objavili imena franšiza ispitivanih nuggetsa.

Osim ovih sastojaka koristi se i celuloza (da bi se smanjili troškovi jela točnije da bi se zamijenilo meso), kukuruzni gustin kako bi se svi sastojci spojili u popečke, različite emulzije da bi spriječili odvajanje vode iz sastojaka, hidrogenizirane masti koje su jedan od najvećih uzročnika krvožilnih bolesti i stalan generator lošeg kolesterola, naravno u junk fooda se u velikim količinama dodaje soja (grahorica koja stvara poremećaje endokrinog sustava, a koja se danas isključivo može naći na tržištu u kancerogenom GMO izdanju) i naravno brojni sintetički spojevi od konzervansa i sladila do pojačivača ukusa koji naš mozak lažu da je nešto ukusno iako je stvaran okus i miris na otpatke.

Vlakna morgelona u McDonald nuggetima

Natural News je zaprepastio desetke milijuna ljubitelja McDonalds hrane kada je objavio vijest o vlaknima koja su istovjetna transgeničnoj kugi pod nazivom Morgellons ili morgelonova bolest, a koje su istražitelji pronašli u 10 komada pilećih nuggeta ovog proizvođača. Da podsjetimo čitatelje, morgelonova bolest se smatrala psihološkim poremećajem djelomično zaludjelih hipohondara, koji su se tužili kako imaju osjećaj da im nešto gmiže ispod kože, te da ih koža u isto vrijeme svrbi i boli. Vjekovima su se ovakvi nesretnici proglašavali ludima ili djelomično ludima, no prije dvije godine u javnost su počele izlaziti slike vlakana morgelona koja rastu iz rana i lezija zaraženih osoba.

Pileći nuggetsi iz McDonaldsa s vlaknima nalik na ona zaražena morgellonsom ili morgelonovom bolešću.

Pileći nuggetsi iz McDonaldsa s vlaknima nalik na ona koja izviru iz tkiva zaraženog morgellonsom ili morgelonovom bolešću.

Zbog velikog interesa javnosti Natural News je napravio novo istraživanje na čelu s Mikeom Adamsom, koji je ovaj put pileće nuggetse uputio u laboratorij na ispitivanje. Ponovo se dogodila ista situacija, u nuggetsima su otkrivena vlakna nalik onima od morgelona.

Morgelonova vlakna koja izlaze iz kože ljudskog pacijenta.

Morgelonova vlakna koja izlaze iz kože ljudskog pacijenta.

Mike Adams je rekao kako ne smatra da je opasno jesti takve proizvode, ali da vlakana u hrani i te kako stvaraju brojna pitanja o podrijetlu sastojaka koji se koriste u nuggetsima, te da nas potencijalno mogu alarmirati zbog nedostatka ili slabe kontrole procesa spravljanja hrane u popularnim franšizama brze hrane.

Krovna američka agencija za hranu i lijekove – FDA, priznaje otrove u piletini

Nakon što je FDA priznala probleme s velikim količinama arsena u piletini koja se proizvodi i prodaje u SAD-u, najtužnije je što je ista agencija otvoreno izjavila kako se trovanje potrošača događa punih 60 godina, da, dobro ste pročitali, Amerikanci se truju arsenom u piletini više od pola vijeka, čisto sumnjamo da se to događa samo u SAD, jer su tehnologije i standardi u proizvodnji hrane iz SAD-a eksportirani u cijeli svijet.

Kako je moguće da se arsen u velikoj količini dodaje pilećem tovu, nakon toga otrovno meso je 60 godina dospijevalo na stolove diljem SAD-a.

Kako je moguće da se arsen u velikoj količini dodaje pilećem tovu? Nakon toga otrovno meso je 60 godina dospijevalo na stolove diljem SAD-a.

Natural News Buzz je o tome pisala na dugo i na široko, a mi se bojimo da ćemo ovakve i slične informacije imati prilike čuti i u budućnosti.

Fekalije, gnoj i klor na vašem tanjuru

AlterNet je nedavno objavio informacije o tome kako vlada SAD-a u pravom smislu riječi „pere ruke“ od odgovornosti prema vlastitom narodu, naročito kada je riječ o serviranju otrova i otpadaka u svakodnevnoj hrani. Gnoj, klor, fekalije i kemikalije svih mogućih sastava su samo neki od posebnih začina s kojima se moraju nositi američki potrošači. Naime vlada SAD-a je 1998. godine skinula ovlasti od državnog inspektorata da nadzire kvalitetu mesne industrije, tada je SAD postala prva zemlja na svijetu u kojoj kompanije za preradu mesa i mesnice same sebe nadziru u održavanju kvalitete i praćenju zakona o kakvoći hrane.

Ovaj poslovni i legalni oksimoron je nešto na što se mi teško možemo naviknuti, a rezultat je katastrofična situacija o kojoj mi danas pišemo. Naknadnim stvaranjem HACCP-ili Hazard Analysis and Critical Control Points se zapravo omogućilo prodavanje mesa i mesnih prerađevina koji su opasni po zdravlje potrošača, dok sama vlada SAD-a nema pravo učiniti po tom pitanju baš ništa. Naknadnim dodatkom ovom programu pod imenom HIMP ili Hazard Analysis and Critical Control Point Based Inspection Models Project je decimirao brojeve inspektora koji nadziru kakvoću piletine i pilećih prerađevina dok je u isto vrijeme isti program omogućio sprejanje i uštrcavanje različitih antibakterijskih spojeva u meso kako bi se navodno smanjile bakterije i mikroorganizmi u mesu. Tiskovina Daily Finance je ovakav način kontrole mesa i mesnih prerađevina u SAD-u nazvala Spray nad Pray, dok krajnji potrošači još uvijek ne znaju što zapravo jedu.

Tumori na piletini poput ovoga na slici više neće biti uklanjani, novi zakon o mesnim standardima u SAD-u tvrde da piletina postaje nejestiva tek ako joj je tijelo prekriveno s tumorima na više od 50% površine.

Tumori na piletini poput ovoga na slici više neće biti uklanjani, novi zakon o mesnim standardima u SAD-u tvrde da piletina postaje nejestiva tek ako joj je tijelo prekriveno s tumorima na više od 50% površine.

Sa sramotnim protokolom HACCP/HIMP infekcije, tumori, lezije, rane, modrice, otekline, čirevi, plikovi i lišajevi više ne predstavljaju zdravstveni problem ili opasne dijelove koji se trebaju odstraniti iz piletine i mesa druge peradi. OCP ili pravilnik o „Zaštiti potrošača SAD-a“ smatra da se takve pojave trebaju ukloniti s peradi tek kada je 50% posto životinje prekriveno „anomalijama,“ drugim riječima ako je neka kokica prekrivena gnojnim ranama ili tumorima na području od 49,9% njena tijela, ona će bez ikakvog „čišćenja“ završiti u pašteti, umaku ili mesnom naresku. Mi se pitamo jesu li ovakve odredbe uopće normalne i hoće li takve norme jednom iz SAD-a doći i do Europe?

Najveće kompanije mesne industrije u SAD-u poput; Red Robina, Applebeeja, Outback Stakehouse, se konstantno vucaraju po američkim medijima zbog trovanja potrošača i širenja stomačnih bolesti, a poznati Wright County Egg i Penaut Corp su do sada u nebrojenim slučajevima optuženi za širenje salmonele iako se pravdaju održavanjem visokih standarda kvalitete mesa i jaja.

SAD u škripcu

Smanjenje broja inspektora, policajaca, učitelja, profesora, liječnika i medicinskih sestara, vlada SAD pokušava izaći iz financijske krize koja do sad još nije viđena, nakon ukidanja svih vladinih programa koji nemaju stratešku nacionalnu vrijednost, nakon blokiranja web stranica poput znamenite NASA-e na nekoliko dana i zatvaranja državnih muzeja, jasno nam je da će iz SAD-a stizati ovakve i slične vijesti.

Super bogate kompanije i franšize smećaste hrane iz SAD-a ne zarađuju samo na tom tržištu, s obzirom da je svijet globalno selo mi danas jedemo jako puno mesnih proizvoda koji se stvaraju u Americi. Iako je jako teško prihvatiti da bi naša djeca mogla jesti pileće nuggete s vlaknima koji nalikuju na one u morgelonu, mi moramo uzeti u obzir da mesnom industrijom kao i junk food franšizama vlada samo jedan zakon, a to je onaj o što većoj zaradi. Čini se da očuvanje našeg zdravlja nešto s čim se takve kompanije puno ne zamaraju, no nama bi i te kako trebalo biti važno.

Izvor:

Pink Slime – Ružičasta sluz

Proizvođač Pink slimea, dodatka mesu, tuži ABC News zbog njihove reportaže koja razotkriva bolesnu praksu mesne industrije

Rasplet prehrambene industrije laži: piletina koju jedemo je puna vode i kemikalija

15 proizvođača hrane koji nam u prehrani serviraju DRVO!

Morgellons – iluzija parazitoze ili transgenična nova kuga?

Morgellonova bolest, misterija današnje medicine

Čime je hranjeno pile koje se nalazi na vašem tanjuru?

Scientists reveal chicken nuggets are less than 50% chicken meat

Report: Chicken nuggets not just “meat” but blood vessels, nerve cells

Get Ready for Extra Helpings of Feces, Pus and Chlorine on Your Plate — America is Deregulating Its Meat Industry

FDA admits arsenic in chicken meat, denies safety issue, continues war on alternative medicine and raw milk

More Chicken McNugget ‘strange fiber’ photos released by Natural News Forensic Food Labs

McDonald’s Chicken McNuggets found to contain mysterious fibers, hair-like structures; Natural News Forensic Food Lab posts research photos