TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Kako spriječiti, liječiti i što izbjegavati – sve o raku – zbirka studija

Autori: urednici Matrix Worlda

U uredništvo Matrix Worlda stalno pristižu prijedlozi za obradu članaka s temom prirodnog liječenja raka, očito je da su ljudi sve svjesniji ne učinkovitosti i štetnosti konvencionalnog liječenja. K tome, primamo i mnogobrojne upite o savjetima i preporukama za liječenje. Moramo istaknuti da mi nismo liječnici, niti ikakvi stručnjaci već grupa volontera koji istražujemo i prevodimo ono što čitatelji zatraže i sve što možemo je pružiti recenzirane studije i znanstvene dokaze o učinkovitosti liječenja prirodnim putem, kao i dokaze o utjecajima na razvoj raka te o štetnosti konvencionalnih terapija. Često svakome i ponaosob odgovaramo na upite, te smo odlučili napraviti popis svih do sada objavljenih članaka o toj temi kako bi se čitatelji lakše snašli i kako bi im lakše pomogli. Iskreno se nadamo kako će nešto od ovoga nekome pomoći, te da će oni koji traže pomoć uspjeti u svojoj borbi s ovom opakom bolešću.

Prirodni lijekovi:

Jednostavni lijekovi protiv raka! –  dokazi dobavljeni znanstvenim istraživanjima pokazuju kako postoji na stotinu prirodnih poznatih i efektivnih lijekova protiv raka.

Vitamin C i borba protiv raka –  ako se velike količine vitamina C akumuliraju u stanicama raka, tada će vitamin C umjesto antioksidansa u njima postati pro-oksidans ireagirat će sa staničnim metalima; bakrom i željezom. Ova kemisjka reakcija proizvodi velike količine hidrogen peroksida, koje tada jednostavno ubiju stanice raka.

ČUDO DR. TULLIA SIMONCINIJA: Soda bikarbona – prirodni lijek protiv raka! –  Doktor onkologije Tullio Simoncini, liječnik koji je otkrio kako jeftina i dostupna netoksična soda bikarbona liječi rak i tumore. Zbog ovoga je Simoncini prognan iz medicinske znanosti kao šarlatan i heretik.

SREBRNI METAK PROTIV RAKA: Metal koji može ubiti neke tumore bolje od kemoterapije i s manje nus-pojava –  istraživanja otkrivaju da srebro može ubiti neke stanice raka bolje i s manje nus-pojava.

Sjemenke marelice ubijaju stanice raka bez štetnih nuspojava –  Amagdylin je nađen u najvećim koncentracijama i zajedno sa neophodnim enzimima – u jezgri sjemenke marelice. Leatril ili B17 je proizveden jednostavnom ekstrakcijom amagdylina iz meke jezgre sjemenke marelice, pročišćen i  koncentriran. Amagdylin i leatril, zajedno sa zaštitnim enzimima iz zdravih stanica i oslobođenim enzimima iz stanica raka sposobni su uništiti stanice raka bez ugrožavanja zdravih stanica.

Mega doze vitamina C i čudesna ozdravljenja – liposomalni C vitamin –  hranjive tvari topive u vodi poput vitamina C teško prolaze kroz barijeru koja prekriva stanične membrane, a koje se sastoje se od jednake dvoslojne baze (bjelančevine i lipidi) kao i liposomi. Ova barijera kontrolira što ulazi u stanice, te što izlazi iz stanica. Budući da je liposomalni C vitamin napravljen na istoj bazi kakvu imaju stanične membrane,  on prolazi kroz stanične stijenke mnogo učinkovitije od vitamina C koji nije obložen liposomima.

Studije dokazuju: marihuana liječi rak! –  postoje znanstvene studije koje dokazuju učinkovitost marihuane u liječenju raka, no mi o tome jako malo znamo, jer se u medijima o tome ne piše.

Istraživanje: enzim iz ananasa ubija rak – istraživači su otkrili da je enzim ekstrahiran iz ananasa, poznatiji kao bromelain,  superiorniji u odnosu na kemijski agens  5-fluorauracil, u liječenju raka na životinjskom modelu.

Graviola: 10.000 puta jača od kemoterapije – studija koja je provedena čak 1996. dokazuje da je jedan od sastojaka graviole (Annona muricata) učinkovitiji od farmaceutskog lijeka za čak 10.000 puta!

Ekstrakt sjemenki grožđa uništava kancerogene stanice koje su otporne na kemoterapiju – nova studija dokazuje upravo suprotan učinak ekstrakta sjemenki grožđa: što je rak napredniji, to bolje ekstrakt djeluje u uništavanju. Povrh toga, studija također pokazuje da ekstrakt sjemenki grožđa cilja stanice raka koje su postale vrlo otporne na kemoterapiju, a pritom ne uništava zdrave stanice.

Može li ketogena prehrana izlječiti rak? – dostupan je novi način liječenja raka koji je besplatan, nema nikakvih nuspojava, a može se koristiti i u kombinaciji s drugim načinima liječenja raka. Ovaj tretman uključuje ukidanje ugljikohidrata, počevši s najgorim ugljikohidratom – šećerom.

Ketogenom dijetom protiv tumora na mozgu – istraživanja ukazuju da prehrana s visokim udjelom masnoća i s niskim udjelom ugljikohidrata izgladnjuje stanice raka čime se sprječava njihov rast i daljnji napredak, a evidentne su i činjenice o potpunim izlječenjima.

Dokazano: rak dojke može nestati bez lijekova – Studija otkriva da je u nekim slučajevima rakova dojke tijelo izliječilo samo sebe. Istraživači su zaključili da će se određeni malignomi u dojkama vjerojatno spontano povući i ako nisu otkriveni mamografijom i liječeni.

Aloe vera – biljka koju bi svi trebali uzgajati – istraživanje znanstvenika iz Beograda otkriva kako Aloe vera inhibira nastanak stanica raka u koži.

Kombucha – eliksir života – znanstvenici su otkrili kako pića napravljena od Kombuche uništavaju stanice raka u svim dijelovima crijeva i mliječnim žlijezdama dojki.

Postoji li prirodan „lijek“ za rak? – rak je samo naziv za normalnu metaboličku funkciju koja je postala abnormalna u činjenici da više nije obuzdana. Dakle, rak je normalan biološki proces koji se odvija u pogrešnom kontekstu. Svako ljudsko biće se iznova liječi od raka dok njegov imunološki sustav locira i bavi se kancerogenim stanicama u tijelu. Vaš imunološki sustav zna kako izliječiti rak i to čini već desetljećima.

Jod – vratite univerzalni hranjivi lijek 1. dio –  Osim povećanog rizika za rak dojke kod žena kojima manjka joda, postoji uvjerljiv dokaz da manjak joda povećava rizik od raka štitne žlijezde.

Medicinska marihuana drastično smanjila tumor na mozgu kod osmomjesečne bebe – tretman kod bebe stare samo 8 mjeseci, kojoj je primjenom ulja od marihuane smanjen masivni tumor na mozgu.

Istraživanja otkrivaju: Zeleni čaj je učinkovit u liječenju genetskih poremećaja i nekih vrsta tumora – blokiranje GDH-a zelenim čajem vrlo učinkovito u ubijanju dvije različite vrste tumora; glioblastoma, agresivnog tipa tumora mozga, i složenog poremećaja tuberozne skleroze, genetske bolesti koja uzrokuje rast ne-malignih tumora na brojnim organima.

Zeleni čaj u kombinaciji s prirodnim kvercetinom ubija stanice raka! – Kvercetin četverostruko pojačava antioksidantno djelovanje zelenog čaja i njegov učinak protiv razvoja stanica raka.

Pet farmaceutskih otrova koje bi svaka žena trebala zamijeniti s prirodnim lijekovima – Chrysin je flavonoid iz Passiflore incarnate. U studiji objavljenoj čak 1993., upoređivani su chrysin i nekoliko drugih flavonoida u odnosu na lijekove inhibitore aromataze koji se koriste za liječenje hormonski ovisnih tumora dojke. Utvrđeno je da je chrysin najučinkovitiji od svih testiranih flavonoida, te je utvrđeno da ima potpuno jednak učinak kao i lijekovi.

Istraživanje na ljudima potvrđuje moć đumbira u borbi protiv raka – đumbir može povećati smrt stanica raka i smanjiti širenje stanica raka.

Inhaliranje marihuane može dovesti rak mozga u remisiju – nakon operacije tumora na mozgu i uklanjanja većeg dijela istog, pacijenti su počeli inhalirati kanabis te su nastavili s tim gotovo svakodnevno u periodu od tri godine. Skeniranje mozga s vremenom je pokazalo smanjenje tumorske mase. Prema studiji, pacijenti nisu primali dalje nikakve lijekove ili medicinske tretmane, a tumori su gotovo u potpunosti nestali šest godina nakon operacije.

Studija: sastojak iz kineske biljke eliminira rak u 40 dana! – prema novom istraživanju Centra za rak sveučilišta u Minnesoti, spojevi ove biljke dovode do stanja bez tumora nakon samo 40 dana – čak i nakon prestanka liječenja.

Studija: aronija i kurkuma ubijaju stanice raka u mozgu – aronija i kurkuma djeluju uzajamno te zaustavljaju širenje malignih stanica raka, izazivajući ​​smrt stanica raka.

Vitamin E znatno smanjuje rizik od razvoja raka jetre – visoke doze vitamina E mogu smanjiti rizik od ovog oblika raka, bilo da se uzimaju kroz hranu, ili kao dodatak prehrani.

Više od 40 biljnih spojeva zaustavlja širenje raka  – istraživač Gary Meadows  navodi da postoji više od 40 biljnih spojeva koji mogu “uključiti” gene koji potiskuju metastaze, dakle, namirnice ili spojevi u hrani, mogu izazvati gene da zaustave rak od širenja.

Jesu li borovnice ključne za pobjedu nad rakom? – konzumacija jedne šalice pune borovnica sprječava stanična oštećenja koja su povezana s nastankom raka.

Dokazano: zeleno povrće štiti od raka dojke – konzumacija zelenog povrća iz porodice Cruciferae (Brassicaceae, krstašice – križonisan povrće), pokazalo je još jednom da igra važnu ulogu u ublažavanju raka, ovaj put  pomaže ženama s rakom dojke da žive duže.

Nevjerovatna učinkovitost marihuane u tretiranju bolesti – marihuana ima iznimnu moć u liječenju raka.

Magneti mogu potaknuti samouništenje stanica raka – objavljena je studija u kojoj je otkriveno kako se uz pomoć magneta može potaknuti apoptoza stanica oboljelih od raka.

Akupunktura ublažava simptom izuzetnog umora vezanog uz rak – novo istraživanje je pokazalo da oko 40% pacijenata oboljelih od raka dojke koji pate od ekstremnog umora mogu imati koristi od akupunkture.

Preventiva:

Utjecaj vašeg pH faktora na rast i razvoj tumora – kada vrijednosti pH idu u prilog kiselom mikro-okolišu, domino efekt je stvoren. Toksini koji se ne izlučuju pravilno stvaraju povoljno okružje za napredovanje patogena poput bakterija, virusa i gljivica. Također, dugotrajna iritacija stanične membrane od strane karcinogena iz okoliša blokira unos potrebnog kisika. Kada stanicama nedostaje kisika stvara se mliječna kiselina i one postaju kisele. To stvara idealno okruženje za razvoj i množenje stanica raka.

Sunčanje smanjuje rizik od dobivanja raka dojke za 50% – brojne znanstvene studije pokazuju kako je vitamin D i sunčanje upravo najveća zaštita od nastanka brojnih kancerogenih oboljenja, uključujući i najubojitiji i najčešći oblik raka kod žena – rak dojke.

Zeleni čaj mijenja metabolizam hormona i smanjuje rizik od raka dojke – biokemikalije u zelenom čaju sposobne promijeniti metabolizam spolnih hormona estrogena, otkrivajući barem jedan od njegovih mehanizama za smanjenje rizika od raka dojke.

Opasnosti:

Aluminij, kancerogeni metal koji jedemo, ubrizgavamo i nosimo na sebi – kako se zaštititi? – studija jasno pokazuje da izlaganje aluminiju može povećati migracije i invazivna svojstva ljudskih stanica raka dojke. Ukupan unos aluminija, kroz dodatake hrani, putem cjepiva i kao antiperspirant, može pridonjeti rastućoj epidemiji raka.

Osjetljivost na elektromagnetsko zračenje – međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) klasificirala zračenje iz mobitela na IARC skali u skupinu 2B – vjerojatni kancerogen. To znači da bi „mogao postojati rizik“ karcinogenosti.

Opasnosti dijagnostičke radiologije – rezultati novih istraživanja pokazuju da čak i doze zračenja niže od onih potrebnih za rentgenske snimke i CT uzrokuju rak. Korištenje zračenja u medicinske svrhe je  mač s dvije oštrice o kojemu javnost zna jako malo.

Opasnosti krema za zaštitu kože od sunca – klasične kreme za zaštitu izgledaju kao savršen odgovor za pravilnu zaštitu no one su sve osim dobre i u stvari nas uglavnom nimalo ne zaštićuju već u biti stvaraju duboke i kumulativne probleme koje na koncu dovode do onoga od čega bi nas navodno trebale zaštititi – bolesti kože, trovanja ovog organa i eventualnih kožnih tumora i raka.

Gazirana pića – bolest u čaši! – 4-MI je iznimno kancerogena kemikalija, ona se stavlja u pića poput: Coca Cole, Pepsi Cole, Dr. Peppera i još 365 drugih proizvođača hrane i pića koji imaju potrebu za jeftinim izgledom karamele. Boja koja se naziva prirodni karamel, nema veze s prirodnim niti s karamelom, već je u pitanju zloglasni 4-MI.

Nanovlakna mogu biti opasna kao azbest – nanovlakna su definirana kao vlakna promjera manjeg od 1000 nm nanometara. Ona mogu biti proizvedena međupovršinskom polimerizacijom, elektronskim predenjem i predenjem silom. Ali neka od njih su oblikom slična vlaknima azbesta za kojeg je poznato da uzrokuje rak pluća.

Koliko su žitarice opasne po naše zdravlje? – gluten je snažno povezan s nastajanjem kancerogenih bolesti, iako znanstvenici još uvijek nisu saznali na kakav način gluten pokreće stvaranje stanica raka, poznato je kako isti biljni protein promovira rast tumornog tkiva.

Dokazano: Monsatnov genetski modificiran kukuruz i herbicid Roundup uzrokuju rak! – genetski modificiran usjev (NK603 kukuruz, koji je odobren u SAD-u za ljudsku prehranu) uzrokuje rast tumora i ubrzanu smrtnost, a herbicid Roundup kojim su biljke tretirane, uzrokuje štetu ljudskom organizmu.

Okrutno buđenje: mineralna ulja zagađuju svačiji organizam – zakonski je dopušteno dodavanje mineralnog ulja u našu hranu, lijekove i kozmetiku, te se akumulira u našem tijelu tijekom vremena, a najviše koncentracije se nalaze u našim masnim naslagama. Svjetska zdravstvena organizacija svrstava mineralna ulja (netretirana ili lagano tretirani industrijski oblik) u 1. skupinu karcinogena za ljude.

Parazit koji kontrolira mozak može povećati rizik oboljevanja od raka – znanstvenici su otkrili da parazit koji mjenja stanje uma i koji je već povezan s neurozama i shizofrenijom, također može biti povezan i s rakom mozga.

Studija: zbog korištenja mobitela povećan je rizik od tumora na mozgu za 290%! – u nedavno objavljenoj studiji provedenoj na Sveučilišnoj Bolnici Örebro u Švedskoj, otkriveno je da je desetgodišnje korištenje mobitelom rezultiralo 290% povećanim rizikom od razvoja tumora mozga. Zanimljivo, tumori su pronađeni na strani glave na kojoj se mobitel je najviše koristi.

OPASNOSTI ASPARTAMA: Važno upozorenje o tumorima i moždanim udarima! – s godinama se otkrilo kako Aspartam stvara rupe u moždanom tkivu i da iznimno negatovno utječe na razvoj mozga, živaca i moždanih stanica kod fetusa te da uzrokuje rak, migrene, glavobolje, moždane udare, konvulzije i oštećenja retine.

STUDIJE POTVRĐUJU: Cjepiva mogu biti uzročnici raka – dr. Maurice Hilleman iznio je zapanjujuće otkriće u intervjuu, zbog kojeg je isključen iz zdravstvene zajednice, da su Merck cjepiva kontaminirana virusima koji uzokuju rak, leukemiju i AIDS.

Kancerogeni parabeni zagađuju i hranu – parabeni se formiraju kao kemijski esteri p-hidrobenzoične kiseline, konzervansa koji se sve više koristi u mnogim potrošačkim proizvodima što uključuje losione za tijela, kozmetiku i lijekove, a sada, kako nam je poznato, i u piću i hrani. Nova su istraživanja također otkrila prisutnost parabena u plovnim putovima, tlu pa čak i u kućnoj prašini. Parabeni u ljudskom tkivu dojke mogu proliferirati u kancerogene stanice.

Otkrivanje raka:

Termografija: sigurna alternativa za mamografiju i sprječavanje raka dojki – termografija dojki je jednostavan, ne invazivni način pristupa otkrivanja rizika od raka dojke. Infracrvena kamera detektira toplinu (infracrveno zračenje), koje se emitira iz dojke, bez fizičkog kontakta s njom (bez kompresije) i bez slanja signala (nema zračenja).

Pametni grudnjaci otkrivaju rak dojke u najranijim stadijima – najnoviji detektor raka dojke nalikuje na sasvim obični sportski grudnjak, no moderni senzori unutar ovakvih odjevnih predmeta uspijevaju detektirati najčešće kancerogeno oboljenje kod žena, u najranijim stadijima, točnije godinama prije nego li se mogu detektirati mamografijom.

Je li petnaestogodišnjak revolucionirao medicinu i dijagnosticiranje raka? – Jack Andraka je stvorio izum koji omogućava otkrivanje raka pankreasa u samim začecima, i to uz jednostavan tester na kojeg se stavlja kap urina ili krvi. Stvorio je patent nalik lakmus papiru koji iščitava nivo mezotelina iz krvi ili urina.

Rak se hrani:

Rak se hrani šećerima, najvišim izvorom kalorija u Americi – nova studija objašnjava vezu između rafiniranog šećera i raka.

Stanice raka svijetle poput novogodišnje jelke nakon konzumacije šećera – zahvaljujući otkriću tima znanstvenika iz Velike Britanije, kancerogene stanice se konačno mogu sasvim jasno razaznati na snimkama magnetske rezonance i sve to zbog halapljivosti tumora za velikim količinama šećera, kako bi mogli što brže rasti.

Shvaćanje raka:

Je li rak potpuno neshvaćena bolest? – postoji teorija da rak nije slučajna gomila sebičnih stanica skitnica koje se ponašaju loše, nego vrlo učinkovit pred-programirani odgovor na stres, brušen kroz dugo razdoblje evolucije. Rak je nešto što  tijelo aktivno radi kao odgovor na nezdravi stanični, tjelesni i planetarni okoliš.

Biolozi tvrde: Karcinomi su novo-razvijene parazitske vrste – prema istraživanju staničnih biologa formiranje raka je zaista razvoj nove parazitske vrste.

Tumori vezani uz trudnoću veći za 70% – povećanje okolišne toksičnosti, razine zagađenja, otrovna hrana, farmaceutski lijekovi, dijagnostičke tehnike, otkrivanje i interakcija s zdravstvenim servisima tijekom trudnoće mogu također doprinijeti višim stopama raka povezanih s trudnoćom.

Štetnost konvencionalnog liječenja:

Liječnik stručnjak za rak progovara o prijevarama u vezi raka –  dr. John Beard, embriolog, je pretpostavio da proteolitički probavni enzimi gušterače predstavljaju glavnu tjelesnu obranu protiv raka, te da bi enzimska terapija bila korisna kao tretman za sve vrste raka.

Tretmani zračenja kreiraju stanice raka 30 puta jače od običnih stanica raka –  utvrđeno je da unatoč tome što tretman ubija polovicu od svih tumorskih stanica, tretman zračenja raka dojke pretvara druge stanice raka u stem stanice raka koje su znatno više otporne na liječenje od normalnih stanica raka.

Znanstvenici pronašli lijek protiv raka ali nikoga za to nije briga!!?? – istraživači sa Sveučilišta Alberte u Edmontonu, su uspjeli u potpunosti izliječiti rak svojim preparatom, ali mediji i televizija jedva da su objavili nešto o ovoj jednostavnoj tehnici izlječenja raka koja koristi obične jeftine lijekove. Metoda uključuje primjenu dikloroacetata (DCA), koji se trenutačno koristi u liječenju metaboličkih poremećaja , tako da uopće ne stvara negativne nus pojave ili neželjene dugoročne efekate.

Vaše najveće oružje protiv raka dojke nisu mamografi! – medicinski institut SAD-a je konačno priznao toksične efekte zračenja mamografa, kao značajnog faktora koji utječu na razvoj raka dojke; samo jedan pregled na mamografu izlaže vas radijaciji ekvivalentnoj 1000 rentgenskih pregleda prsiju

Zla industrije kancerogenih oboljenja! – znate li da je cijena konvencionalnog načina liječenja od raka viša od 300,000 dolara iako se s tim lijekovima ljude ne liječi i slučajevi izlječenja graniče s čudima, a ne sa statistikom. Pa ipak prosječni prirodni lijekovi od raka koštaju tek nekoliko tisuća dolara pa čak i manje, a broj izliječenih je puno viši i ne spada u statističke slučajnosti.

Pet najčešćih mitova o zdravlju od kojih naši liječnici ne žele odustati – u današnjem svijetu se susrećemo sa zdravstvenim mitovima koje propagiraju mediji i konvencionalna medicina i to puno više nego li smo se s njima imali prilike susretati u cijeloj našoj povijesti. Dijelom se to događa zbog nedostatka javne edukacije, a s druge strane je za to krivac sve jača i veća korporativna moć koja promovira ovakve mitove kako bi postigla specifične i maliciozne ciljeve u ime stvaranja profita i promocije.

Kemoterapija može potaknuti rast stanica tumora – iznimno važna studija navodi da kemoterapija može dovesti do oštećenja zdravih stanica koje su na taj način potaknute da luče protein koji održava rast tumora i stvara otpornost na daljnje liječenje.

Milijuni ljudi bespotrebno liječeni zbog raka kojeg nisu imali – američki Nacionalni institut za kancerogena oboljenja je objavio kako su se u 40-to godišnjem „ratu protiv raka“ borili protiv neshvaćenog neprijatelja, koji u mnogim slučajevima nije predstavljao nikakvu prijetnju po zdravlje pacijenata.

NASTANAK RAKA DOJKE: Gen BRCA1 postaje maligan zahvaljujući utjecajima iz okoliša – gen BRCA1 postaje aktivan i stvara rak dojke tek ako se intenzivno i godinama aktivira uz pomoć vanjskih čimbenika.

Angelina Jolie kao ambasadorica mastektomije – sama ideja da se rak dojke zasigurno može dobiti na temelju rizika izraženog u postocima je čista laž. Svi mi nosimo kancerogene mikro tumore u svojim tijelima. No, karcinom je sistematski problem kad se pojavi, a ne lokalni, ograničen samo na grudi ili druge organe. Može biti dijagnosticiran unutar tkiva grudi, ali to ne znači da je to jedino mjesto na kojem raste. Ako postoje uvijeti za stvaranje malignog tkiva – loša prehrana, izlaganje kemikalijama, radijaciji i slično – rak će se stvoriti na raznim mjestima, a ne samo unutar tkiva grudi. Ukljanjanje organa koji bi jednog dana možda mogao biti jedna od brojnih lokacija stvaranja raka je potpuno iracionalna.

75% liječnika u svijetu odbija kemoterapiju za sebe – istraživanje pomoću anketa i upitnika nastavljaju pokazivati da će 3 od svakih 4 liječnika i znanstvenika odbiti kemoterapiju za sebe zbog razornih učinaka na cijelo tijelo i imunološki sustav, te zbog izuzetno niske stope uspješnosti. Povrh svega, samo 2 do 4% svih oblika raka i reagira na kemoterapiju ili dokazuje “produžetak života”, no ipak se naširoko prepisuje za bilo koju vrstu raka.