PONERIZACIJA DRUŠTVA

Najnovije eksplozije u Fukushimi prijetnja za cijeli svijet

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Prije par dana predsjednik Ruske Federacije je ediktom zaštitio sve informacije vezane za nuklearku Fukushima s najvećom klasifikacijom važnosti, ovaj događaj je uslijedio dva dana nakon razotkrivanja dvije podzemne eksplozije koje su se dogodile u neposrednoj blizini problematične nuklearne elektrane. Što se zapravo događa?

Informacije koje su vam možda poznate

Fukushima Daiichi Genshiryoku Hatsudensho, broj jedan, je nuklearna elektrana čiji sustav hlađenja je zakazao nakon cunamija koji se stvorio zbog podmorskog potresa u blizini japanske obale 11.03.2011. godine.

Eksplozija zgrada reaktora 3 i 4 se dogodila neposredno nakon cunamija početkom 2011.

Eksplozija zgrada reaktora 3 i 4 u nuklearki Fukishima dogodila se neposredno nakon cunamija početkom 2011.

Vlasnik ove elektrane TEPCO (Tokyo Electric Power Company) je danima šutio o količini razaranja nuklearke, kao i o ogromnoj razini radijacije koja je slobodno curila u Pacifik. Nakon pritiska javnosti i internacionalne zajednice japanska vlada je morala prisiliti TEPCO u davanju infomacija o stanju unutar razorenih reaktora i načinu na koji planiraju sanirati štetu.

Iako je Japan proglasio izvanredno stanje zbog cunamija u Sendaiju, nakon curenja radijacije i brojnih eksplozija i požara u samoj Fukushimi jedan, evakuirani su svi građani u prostoru od 21 kilometar oko same nuklearke.

Nivo radijacije u Japanu, uzrokovan havarijom u Fukushimi, žuta boja je   radijacija neposredno iznad normale, dok je ružičasta boja nivo radijacije opasan po život.

Razina radijacije u Japanu, uzrokovana havarijom u Fukushimi. Žuta boja je radijacija neposredno iznad normale, dok je ružičasta boja razina radijacije opasne po život.

Mjesecima je TEPCO pokušavao umanjiti ozbiljnost situacije tvrdeći da sve ima pod kontrolom, a pokušaji obmanjivanja javnosti su išli toliko daleko da je japanski doministar Yasuhiro Sonoda pio vodu iz radijacijom opustošene Fukushime kako bi uvjerio svjetske medije da je ista dekontaminirana.

Matrix World je o ovoj temi pisao u brojnim tekstovima, no činilo nam se da je javnost za njih malo ili nimalo zainteresirana jer Japan je zaista daleko, a kako nije bilo nuklearne eksplozije, smatralo se da je razina radijacije podnošljiva i ne toliko opasna.

Na žalost istina je potpuno drugačija i graniči s našim najgorim noćnim morama.

Želite li znati istinu, evo je!

Radijacija iz Japana je upropastila ekološku ravnotežu Pacifika, nedavna istraživanja čije rezultate su objavili tijekom druge polovice 2012. National Geographic (NG) i Nacionalna akademija znanosti SAD-a (NAS) pokazuje da je 98% ispitanog pacifičkog dna prekriveno s mrtvim ribama i različitim drugim morskim organizmima. Nepunih 145 nautičkih milja od obale Kalifornije počinje mrtva zona Pacifika. Možda se nekima ova brojka ne čini strašna, no početkom 2012., na istom području Pacifika, mrtve ribe su prekrivale manje od 1% oceanskog dna.

Teško je povjerovati da Pacifik umire zbog radijacije iz Fuksuhime ali nitko ne želi priznati takvo stanje.

Teško je povjerovati da Pacifik umire zbog radijacije iz Fuksuhime ali nitko ne želi priznati takvo stanje.

Na žalost National Geographic i Nacionalna akademija znanosti SAD-a nisu objasnile kako je radijacija iz Fukushime kriva za pretvaranje Pacifika u ogromno groblje. NG je napisao da takve porazne rezultate nisu imali u 24 godine monitoringa Pacifika, NAC je objavila zaključak koji graniči s ludilom, točnije smatraju da su klimatske promjene krive za umiranje Pacifika te da su u pitanju dugoročne promjene o kojima znanstvenici još uvijek ne znaju puno.

Ribe ulovljene izvan zone opasnosti Fuskushime imaju sve znakove ozračenosti, uključujući i deformacije u rastu i oblikovanju tijela.

Ribe ulovljene izvan zone opasnosti Fuskushime imaju sve znakove ozračenosti, uključujući i deformacije u rastu i oblikovanju tijela. Riba unutar zone opasnosti je ozračena s dozom 2540 puta većom od dozvoljene.

U znanstvenom žurnalu NAC-a koji se naziva Procceedings oft he National Academy of Science objavljenog 11.11.2013. stoji napomena kako u periodu između 1990.-2007. nikada nisu imali cifru od 15% pacifičkog tla prekrivenog mrtvim morskim organizmima u stanju raspadanja, te da se stanje drastično promijenilo između ožujka 2012. do kolovoza 2012. kada su mrtvi morski organizmi i prekrili 98% pacifičkog dna.

Masovni pomori ribe u Kaliforniji su postali svakodnevnica. Na slici vidite mrtve srdele, snimljene u moru pored Santa Barbare,

Masovni pomori ribe u Kaliforniji su postali svakodnevnica. Na slici vidite mrtve srdele, snimljene u moru pored Santa Barbare.

Iako svjetski mediji šute kao (mrtve) ribe o zločinu koji nema presedana, američka vlada je nedavno uradila potez koji svakom malo obzirnijem analitičaru daje do znanja da je nervoza počela uzimati maha unutar Obamine administracije. Neposredno prije zatvaranja vladinih ureda pred novogodišnje praznike Ministarstvo zdravlja SAD-a naručilo je 14 milijuna doza kalijeva jodida koji je najpoznatije kemijsko sredstvo za zaštitu od radijacije.

Vlada SAD-a je naručila 14 milijuna ovakvih doza kalijeva jodida.

Vlada SAD-a je naručila 14 milijuna ovakvih doza kalijeva jodida.

Isporuka se očekuje početkom veljače ove godine, a brojne vladine službe i uredi koji prate stanje radijacije na terenu su ponovno tiho podigle dozvoljenu količinu radijacije u zraku, vodi i prehrambenim artiklima, kako bi se zapadni dio SAD-a ponovno uljuljkao u stanje „sve je sasvim u redu, nemamo se čega bojati.“

Reaktori tri i četiri su još uvijek u ruševinama, jer je nivo radijacije preveliki da bi se sanirala šteta.

Reaktori tri i četiri su još uvijek u ruševinama, jer je nivo radijacije preveliki da bi se sanirala šteta.

Nemojte misliti kako su svi znanstvenici zavedeni patokratskim načinom razmišljanja, David Suzuki je naveo kako je Fukushima samo korak daleko od potpunog devastiranja Japana, i gušenja planete u radioaktivnom oblaku, on je s visokom dozom zabrinutosti napomenuo da je taj korak zapravo sasvim izvjestan te da se radi o srednje jakom potresu koji će dokrajčiti i onako jadno stanje jezgra nuklearke.

Japanci sve češće imaju proliku vidjeti promjene na urodu voća i povrća, na slici vidite mutaciju na rajčici koja je narasla izvan zone opasnosti.

Japanci sve češće imaju priliku vidjeti promjene na urodu voća i povrća, na slici vidite mutaciju na rajčici koja je narasla izvan zone opasnosti.

Suzuki nije sam, no ovaj znanstvenik je jedan od malobrojnih ljudi koji su dobili koliku toliku pažnju medija, svi ostali koji pokazuju koliko je velika opasnost od takozvanog „Kineskog sindroma,“ točnije potpunog topljenja jezgre nuklearnog reaktora, su ignorirani, dok oni koji ukazuju na alarmantno stanje na terenu i katastrofične učinke radijacije diljem Japana, i svijeta, ostaju zakinuti za informiranje javnosti, jer se njihovi uradci cenzuriraju ili nikada ne vide svjetlo dana.

Informacije od iznimne važnosti

Edikt ruskog predsjednika s kojim informacije o Fukushimi dobivaju status „iznimne važnosti“ su samo pokazale da se stanje na terenu pogoršalo nakon dvije podzemne eksplozije koje su se dogodile neposredno ispod reaktora krnjaste nuklearke Fukushima jedan.

Radijacija utječe na rast gljiva iako su izrasle izvan navodne zone opasnosti.

Radijacija utječe na rast gljiva iako su izrasle izvan navodne zone opasnosti.

31.12.2013. kada su mediji divljali s vijestima o tome tko je potrošio više pirotehnike na ispraćaj jedne od najbijednijih godina u modernoj povijesti, Rusko ministarstvo obrane (RMO) je zabilježilo da su eksplozije u Fukushimi bile povezane s dva plitka potresa, od kojih je prvi imao magnitudu od 5,1 s epicentrom 80 kilometara jugoistočno od Fukushime dok je drugi imao magnitudu od 3,6 s epicentrom u otprilike istom području, točnije sjeveroistočno od Takahagija.

Nitko ne može ući u opasnu zonu Fukushime. Posjetitelji moraju imati posebne dozvole za ulazak, a vrijeme posjeta je ograničeno zbog opasnosti od zračenja.

Nitko ne može ući u opasnu zonu Fukushime. Posjetitelji moraju imati posebne dozvole za ulazak, a vrijeme posjeta je ograničeno zbog opasnosti od zračenja.

Pored izvješća Japanske meteorološke agencije, US Geological Survey je dodao da su oba potresa imala dubinu od 9,9 kilometara.

Japanska ribu iz Pacifika i dalje love i jedu, te je nesmetano izvoze diljem svijeta.

Japansku ribu iz Pacifika i dalje love i jedu, te je nesmetano izvoze diljem svijeta.

17.11.2011. dizajner nuklearnih reaktora u Fukushimi, Uehara Haruo je upozorio javnost kako je Kineski sindrom u reaktoru 3 sigurna stvar jer je atomsko gorivo otopilo zaštitni omotač nuklearnog reaktora te da se nuklearno gorivo sada slobodno kreće kroz tlo ispod same elektrane.

Po informacijama portala European Union Times, RMO veže podzemne eksplozije s misterioznom pojavom dima koji je sukljao iznad reaktora 3 koji se u više navrata pojavljivao od 19.12.2013 pa sve 31.12.2013. O tome je izvijestio i sam TEPCO dok su plaćeni znanstvenici svi uglas govorili kako je dim nastao zbog vaporizacije vode koja hladi reaktor i uslijed niskih zimskih temperatura.

Mutirani leptiri Japana, radijacija čini svoje, na donsjoj slici vidite odraslog leptira s poremećenim krilima i anomalijama na očima.

Mutirani leptiri Japana, radijacija čini svoje, na donjoj slici vidite odraslog leptira s poremećenim krilima i anomalijama na očima.

Stara narodna poslovica kaže „gdje ima dima ima i vatre,“ a mi se bojimo da nas je „vatra“ iz Fukushime već dobrano opekla samo mi toga nismo svjesni. Uzimajući u obzir sve češće infomacije o tome kako se broj oboljelih od tumora, raka i leukemije dijelom zapadnog i srednjeg područja SAD-a i Aljaske povećao za nekoliko puta u zadnjih par godina, te ako uzmemo u obzir da ptice, tuljani, foke i druge životinje na Aljasci pokazuju kronične boljke od radijacije, poput: otpadanja krzna, slabosti, neplodnosti i raspada imunološkog sustava, a broj masovnog umiranja ovih životinja je premašio sve moguće brojke.  Zbog svega navedenoga nas nimalo ne čudi procjena da je Fukushima uzrokovala oslobađanje radijacije koja je 10 puta veća od radijacije akumulirane u svim nuklearnim testovima, eksplozijama i havarijama od 1943. do 2011.

Povećana radijacija u snijegu je izmjerena diljem SAD-a.

Povećana radijacija u snijegu je izmjerena diljem SAD-a.

Kako u svemu ovome ima istine, pokazuje i nedavno izvješće u kojemu se otkrilo kako je u snijegu palom na Teksas i Kolorado velika količina radijacije. Nuclear Emergency Tracking Centar je izvijestio da je na području cijele SAD padao snijeg s količinom radijacije veće od normalne, te da su najgore prošla područja oko Austina i Grand Junctiona.

ENE News je također pisala o opasnostima Fukushime i njenom globalnom značenju, zahvaljujući informacijama znanstvenika iz Rusije koji su objasnili da se radijacija iz Japana širi cijelom planetom te da je masovno umiranje morskih biljaka i životinja stvar koja nas mora upozoriti da je Pacifik postao nepovratno ozračen. Ruski znanstvenici su također objasnili da su ljudi također u opasnosti, ne samo od direktnog zračenja iz Fukushime, već i zbog činjenice da riba uzgajana i lovljena na području Pacifika još uvijek dospijeva do stolova potrošača diljem svijeta.

Sigurno se pitate, što u svemu tome radi japanska vlada i TEPCO?

Japanska vlada se do sada pokazala kao mutikaša koja navodno štiti interese naroda iako im je u interesu samo novac i zarada, naime Japanci su iskoristili sve diplomatske veze kako bi se njihova riba i morski plodovi nastavili prodavati na internacionalnim tržištima, bez obzira je li ta riba ulovljena tik ispred same Fukushime. Također su uspjeli sačuvati povlastice za internacionalnu prodaju povrća i voća proizvednog tik izvan evakuirane zone Fukushime.

Mutirane rajčice unutar zabranjene zone Fukushime su čisti dokaz o enormnoj količini radijacije.

Mutirane rajčice unutar zabranjene zone Fukushime su čisti dokaz o enormnoj količini radijacije.

TEPCO s druge strane, laže, obmanjuje i manipulira s javnošću na najgori mogući način, a kronični nedostatak radnika u Fukushimi, (nastao zbog činjenice kako svi koji su radili unutar zone NE imaju neke oblike raka i tumora i trovanja radijacijom), riješili su zapošljavanjem beskućnika koji nemaju drugog izbora već prihvatiti dobro plaćen ali opasan posao na čišćenju Fukushime. Koliko je ova rabota mutna i odvratna najbolje se vidi jer su beskućnici regrutirani uz pomoć japanske mafije (Yakuza).

Japanske beskućnike regrutiraju za čišćenje Fukushime iako je radijacija toliko visoka da nitko drugi ne želi raditi u tako opasnom okružju.

Japanske beskućnike regrutiraju za čišćenje Fukushime iako je radijacija toliko visoka da nitko drugi ne želi raditi u tako opasnom okružju.

Voljeli bismo reći kako naziremo kraj katastrofe u Fukushimi, da znamo da će ovaj problem netragom nestati, da će se priroda vratiti u toliko željenu ravnotežu, no efekt radijacije je akumulacijski, a na žalost mi niti ne možemo sagledati sve aspekte ove ekološke katastrofe.

Jedino što nam preostaje je otkrivati djeliće istine, makar o tome šutjeli veliki profesionalni mediji. Građansko novinarstvo ima jednu prednost nad sponzoriranim novinarstvom, jer nema cenzure, s druge strane ako javnost ne zna što se točno događa u Fukushimi (i ispod nje) ne može niti reagirati.

Izvor Matrix World:

Fukushima: korak od topljenja jezgre nuklearnog reaktora

Iz nuklearke Fukushima u ocean curi radioaktivna voda za hlađenje reaktora!

Gotovo polovina djece u regiji Fukushima imaju radioaktivni jod u štitnoj žlijezdi

Kako se zaštititi od zračenja?

Riba uhvaćena pored Fukushine ozračena dozom radijacije 2540 puta većom od dozvoljene

Aljaska pod utjecajem radijacije iz Fukushime: Oboljevaju ljudi i životinje – jedina je zaštita ogromna količina vitamina C!!!

Mega doze vitamina C i čudesna ozdravljenja – liposomalni C vitamin

Radijacija iz Fukushime se morskim strujama približava Aljasci

Laži o niskom nivou radijacije iz Fukushime!

Zašto raste broj oboljelih od raka štitnjače? Može li se za to optužiti fluorirana voda, rentgensko zračenje i radijacija?

Vlade širom svijeta podižu nivo dozvoljene radijacije na bazi politike, a ne znanosti!!!

NUKLEARNA OPASNOST: Istaljena nuklearna jezgra reaktora u Fukushimi uskoro dostiže zadnju donju oplatu nuklearnog kontejnera!!!

Koliko je opasna japanska radijacija i svi dosadašnji nuklearni eksperimenti – skrivaju li se činjenice od javnosti?

Japanski doministar Yasuhiro Sonoda pije vodu iz Fukushime, da bi dokazao da je dekontaminirana?!

Vanjski izvori:

Fuku Death: 98% Of Pacific Seafloor Covered In Dead Sea Creatures 145 Miles Off The Coast Of California

Underground Nuclear Explosion At Crippled Japan Atomic Plant Shocks World

Russian Experts: Fukushima pollution spreads all over Earth

RADCON 5 Alerts: Texas & Colorado – High Levels Of Radiation In St. Louis Snow

Wave of Radiation from Fukushima Will Be 10 Times Bigger than All of the Radiation from Nuclear Tests Combined

Plumes of mysterious steam rise from crippled nuclear reactor at Fukushima

Two Earthquakes Strike Eastern Japan Near Fukushima Nuclear Site

Is The Government Stockpiling Iodine In Preparation for Fukushima Meltdown?

Japan’s homeless ‘recruited’ for cleaning up Fukushima nuclear plant

Revenge of the mutant vegetables? Pictures of crops ‘deformed by fall-out of Fukushima nuclear disaster’ sweep Asia. . . but is it all just a hoax?