PONERIZACIJA DRUŠTVA

Neučinkovito cjepivo – rak uzrokovan HPV virusom u porastu

Autor: Urednici Matrix Worlda
Matrix World

Nova studija Nacionalnog instituta za rak (NCI) otkriva da unatoč povećanoj stopi cijepljenja cjepivom protiv humanog papiloma virusa (HVP), stopa karcinoma povezanih s HPV-om je zadnjih desetak godina u porastu. Zdravstvenim autoritetima je ovo odmah postala odlična prilika da za to okrive nedovoljan broj cijepljenih osoba, a ne nedjelotvornost cjepiva.

Izvješće je objavljeno u žurnalu Nacionalnog instituta za rak, a autori istraživanja su istraživači iz američkog udruženja za rak (ACS), Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), Nacionalnog centra za rak (NCI), te Sjeverno američkog saveza središnjeg registra za rak (NAACCR), koji su otkrili da dok ukupna stopa smrti od raka u SAD-u i dalje pada i kod muškarca i žena u posljednjih deset godina, stope incidencije raka usne šupljine, stidnice i analnih dijelova, povezanih s HPV-om, su zapravo povećane.

Do 2010-te čak 48,7% djevojaka u dobi od 13 do 17 godina je primilo najmanje jednu dozu cjepiva protiv HPV-a, a 32% je dobilo sve tri preporučene doze, stoga bi bilo logično očekivati ​​da će uslijediti veliki pad karcinoma povezanih s HPV-om, pod pretpostavkom da cjepiva djeluju onako kako ih se reklamira i kako ih preporučuju zdravstvene autoriteti.

Ankete iz 2013. ukazuju da više od 2 roditelja od njih 5 odbija svojim kćerkama dati cjepiva koja navodno djeluju protiv HPV-a, budući da su svjesni neučinkovitosti i iznimnih rizika koje ono nosi sa sobom.

Ankete iz 2013. ukazuju da više od 2 roditelja od njih 5 odbija svojim kćerkama dati cjepiva koja navodno djeluju protiv HPV-a, budući da su svjesni neučinkovitosti i iznimnih rizika koje ono nosi sa sobom.

No, očito je da cjepiva proizvođača Merck i GlaxoSmithKline ne djeluju kao preventiva, niti su učinkovita, a ni sigurna.

Bolesti povezane s HPV-om mogu nastati iz zbog izloženosti okolišu, drugih infekcija, imunološke disfunkcije, prehrambene ne kompatibilnosti, te stresa no industrija cjepiva i vlade su u svom marketingu kompletno isključili te faktore tvrdeći da je HPV najvažniji, ako ne i jedini uzrok bolesti povezanih s HPV-om, kao što su analni rak i rak grlića maternice.

Na stranicama CDC-a jasno stoji – postoji više od 100 tipova HPV-a, od kojih više od 40 može zaraziti genitalno područje. HPV tipovi 16 i 18 imaju visoki faktor rizika za razvoj raka grlića maternice, te također utječu na razvoj raka penisa, vulve, vagine i analnog karcinoma. Postoje i tipovi niskog rizika, što ne znači da ne mogu izazvati rak.

Kao preventivu ističu dva cjepiva, Cervarix koje je dvovalnetno (protiv tipova 16 i 18) i Gardasil koje je četerovalntno (protiv tipova 6 i 11). Oba cjepiva štite (u teoriji)  u 70% slučajeva od tipova HPV-a 16 i 18, koji nose visoki rizik od raka. Dakle, u 30% slučajeva ne štite koliko god se vi cijepili, no ipak se preporučuju. Da ne govorimo o temo da ne štite od tipova s niskim, ali postojećim rizikom od razvoja raka. Biste li vi pristali na taj rizik, pogotovo ako znate i za štetne posljedice cjepiva? Problem je što malo tko zna koji su rizici i nuspojave, a one mogu biti čak i fatalne.

Primjerice, vlada japanskog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi javno progovara o nuspojavama ovih cjepiva. Japansko stanovništvo je izvijestilo o nuspojavama u rasponu od “dugoročne boli i ukočenosti do neplodnosti i paralize.” U svjetlu tih pritužbi, japanska vlada je odlučila povuči svoju podršku za kontroverzno HPV cijepljenje. Iako je cijepljenje u Japanu i dalje u ponudi, njihovi zdravstveni djelatnici sada moraju upozoriti djevojke da vlada više ne preporuča ovo cjepivo. Do 2013. je prijavljeno 1.968 slučajeva nuspojava.

Usporedba stope porasta neželjenih posljedica cjepiva Gardasil i Cervarix u roku od godine dana.

Usporedba stope porasta neželjenih posljedica cjepiva Gardasil i Cervarix u roku od godine dana.

Na stranicama FDA stoji izvješće u koautorstvu FDA i CDC o sigurnosti cjepiva Gardasil koje je prikupljalo izvještaje o nuspojavama u periodu od lipnja 2006. do prosinca 2008. U članku se opisuje 12.424 izvješća o nuspojavama Gardasil cjepiva. Od tog broja, 772 su izvještaji o ozbiljnim posljedicama (6,2% od izvješća), a preostalih 11.652 (93,8%) su klasificirani kao lakše nuspojave. Tijekom ovog razdoblja, proizvođač, Merck je podijelio više od 23 milijuna doza Gardasil u SAD-u.

Slučajevi nuspojava su se grupirali u: lokalne reakcije na mjestu primjene, sinkope, vrtoglavice i mučnine, glavobolje, reakcije preosjetljivosti kao što su osip, osip, svrbež, zatim anafilaksije, Guillain-Barre sindrom (GBS), transverzalni mijelitis, motorička bolest neurona, tromboembolijski događaji (VTEs), pankreatitis, autoimune bolesti, trudnoću, kao i smrt. Naglasit ćemo da je u tom razdoblju prijavljeno čak 32 smrtna slučaja! Naravno, autoriteti ne mogu potvrditi, ali ni zanijekati da nisu u vezi s cjepivom.

Najviše nas zgraža zaključak:

“Na temelju pregleda dostupnih informacija od strane FDA i CDC-a, Gardasil je i dalje siguran i učinkovit, a njegove prednosti i dalje nadmašuju njegove rizike.”

2010-te, prijavljeno je 20.915 nuspojava ovog cjepiva u SAD-u, uključujući 89 smrtnih slučajeva, 297 pobačaja ili mrtvorođene djece i 370 izvješća abnormalnog Papa testa nakon cijepljenja.

Lucija Tomljenović i Christopher Shaw sa Sveučilišta British Columbia kao nuspojave navode: smrt, konvulzije, parestezije, paralizu, Guillain-Barre sindrom, transverzalni mijelitis, paralizu, sindrom kroničnog umora lica, anafilaksiju, autoimune bolesti, duboke venske tromboze, plućne embolije i rak grlića maternice.

Oni zaključuju da ne postoji ni dovoljno znanstvenih dokaza da HPV cjepiva djeluju u prevenciji raka vrata maternice:

“U ovom trenutku ne postoje značajni podaci koji pokazuju da Gardasil (Merck) ili Cervarix (GlaxoSmithKline) mogu spriječiti bilo koju vrstu raka grlića maternice budući da je testni period prekratak za procjenu dugoročne prednosti HPV cijepljenja.”

Vodeći istraživač HPV-a, dr. Diane Harper, koju financira Merck, također svojom izjavom ukazuje na nedostatak testiranja, iako je ona to mislila na pozitivan način, nazivajući korištenje Gardasila na djevojkama u dobi manjoj od 16 godina “velikim javno zdravstvenim eksperimentom“.

Plaćeni istraživaći proizvođača cjepiva su ushićeni te cijepljenje protiv HPV-a nazivaju "najvećim javnozdravstvenim eksperimentom". Slika je vlasništvo Dessillustration

Plaćeni istraživači proizvođača cjepiva su ushićeni te cijepljenje protiv HPV-a nazivaju “velikim javno zdravstvenim eksperimentom”.
Slika je vlasništvo Dessillustration.com

Dakle, farmaceutske industrije su ushićene što mogu provoditi eksperimente na djeci!

Zanima nas bi li itko, tko je upoznat s potencijalnim rizicima od kojih su mnogi zastrašujući i dalje preporučio svom djetetu da primi to cjepivo? Podsjećamo da cjepivo primaju djevojke u dobi od 9 do 15 godina. Postoji li ijedan roditelj koji je spreman riskirati?

Ne samo to da nije dokazano da ova cjepiva ne sprječavaju rak, već dokazi upućuju na to da pod određenim okolnostima povećavaju rizik od prekanceroznih lezija za gotovo 45%. O tome više možete pročitati ovdje.
Zamislite sad sljedeću nebulozu, u malo poznatom istraživanju, koje je objavljeno na stranicama Nacionalne medicinske biblioteke, znanstvenici sa sveučilišta Duke su otkrili da iako afričko-američke žene imaju dvaput veću vjerojatnost smrtnosti od raka grlića maternice u odnosu na bjelkinje, HPV cjepiva ciljaju tipove HPV-a koji imaju daleko manju vjerojatnost da će ih zaraziti, te se ne mogu naći u najzabrinjavajućim prekanceroznim abnormalnostima.

Studija je ispitivala 280 crnih žena i 292 bjelkinje, sve su imale različite sojeve HPV-a. Neke su imale znakove raka, neke su pokazivale blage znakove pred kancerogenog stanja i mali postotak je imao napredne prekancerozne abnormalnosti. U skupini s najnaprednijim znakovima, bjelkinje su imale tipove 16, 18, 33, 39, i 59, a crnkinje su imale tipove 31, 35, 45, 56, 58, 66, i 68.

Što se događa kada se prima cjepivo koje djeluje na tipove virusa koji u tijelu uopće nisu prisutni?

Kada se cjepivo koristi za ojačavanje imunološkog sustava za proizvodnju antitijela i mobiliziranje imunološkog sustava protiv HPV tipova koji ne doprinose patogenezi bolesti, ne samo da bi ovi potrošeni vrijedni imunološki resursi bili korisni drugdje, već se imunološki sustav fokusira prema nepostojećoj prijetnji. Očito, cjepiva koja proizvode antitijela bez antigen-antitijelo afiniteta su ne samo beskorisna, već i štetna. Uz to se ni ne računa na nepovoljne učinke ostalih sastojaka cjepiva.

Ne bi li ova istraživanja trebala potvrditi da se u najmanju ruku, crno stanovništvo treba suzdržati od HPV cjepiva do daljnjih dokaza pod uvjetom da su sigurna i učinkovita? Nije li to temeljno u načelu predostrožnosti, posebno kada je riječ o nepotrebnoj medicinskoj intervenciji?

Farmaceutskim kompanijama nije dovoljno zarađivati na uništavanju života djevojčica, njihovi su apetiti još veći te se u eksperimentiranje uključuju i dječaci.

Farmaceutskim kompanijama nije dovoljno zarađivati na uništavanju života djevojčica, njihovi su apetiti još veći te se u eksperimentiranje uključuju i dječaci.

Koliko je velika pohlepa farmaceutskog i medicinskog lobija pod pokroviteljstvom vlada vidljivo je i u primjeru CDC-a u kojem se traži da se i mladići cijepe cjepivima protiv HPV-a iako oni ni nemaju ni maternicu a kamo li grlić maternice, o tome možete čitati ovdje.

Istovremeno, osim strašnih nuspojava, nitko od zdravstvenih autoriteta vas neće upozoriti ni da su  cjepiva napravljena od genetski modificiranog HPV virusa koji ostaje u krvi. Istraživanje je obuhvatilo cjepiva kupljena diljem svijeta i u svima je pronađen rDNA i HPV 11 i HPV 18. Dr. Lee, patolog koji je vršio ispitivanje kaže:

“Prirodni HPV DNK ne zadržava se u krvi dugo, međutim, on u Gardasilu nije prirodan – stvoren je genetskim inženjeringom. Za rDNK se zna da se ponaša drugačije od prirodnog DNK. Može ući u ljudske stanice, posebno u upalne stanice nastale od aluminijskog reagnesa, preko slabo nam razumljivih mehanizama. Jednom kada je rDNK unesen u ljudske stanice, teško možemo predvidjeti posljedice. U stanici može biti privremeno ili ostati zauvijek, uzrokujući ili ne mutacije. No nakon toga stanice domaćini sadrže i prirodni i genetski modificirani virus HPV-a.”

Kada smo iznjeli sve činjenice oko rizika, važno je dodati i pravu istinu oko HPV virusa:

  • U više od 70% slučajeva, HPV sam nestaje u roku od nekoliko tjedana ili mjeseci. U preko 90% slučajeva, nestaje u roku od dvije godine, ne uzrokujući nikakve simptome ili bolesti.
  • HPV sam po sebi ne uzrokuje rak vrata maternice. Dokazi pokazuju da je potrebna kombinacija infekcija – više virusa ili kombinacija virusa i bakterija da bi nastao rak grlića maternice. Primjeri uključuju Epstein Bar virus, HIV i klamidiju, uz HPV.
  • Kontracepcijske pilule i drugi hormonalni lijekovi također povećavaju rizik od HPV-a.
  • Loša prehrana povećava rizik, a prehrana koja uključuje velike količine vitamina B12 i folne kiseline smanjuje rizik od infekcije i raka za 79%. Vitamin C, kurkumin, kvercetin, kao i ostali flavonoidi su snažni inhibitori protiv raka grlića maternice. Dokazano je da prehrambene kombinacije imaju daleko veći učinak protiv HPV-a nego cjepiva.
  • Samo oko 26% djevojaka i žena u dobi od 14 – 59 godina je bilo izloženo bilo kojem soju HPV-a i samo 2% je bilo izloženo soju 16 ili 18 – dva soja od kojih štite Gardasil i Cervarix – što znači da je ovo cjepivo potpuno nepotrebno, jer HPV infekcija vrlo rijetko dovodi do raka.
  • Žene čiji su partneri nosili kondome tijekom spolnog odnosa imaju 70% manju vjerojatnost da će se zaraziti HPV-om. To je daleko veći stupanj zaštite nego što se može dobiti od ovog cjepiva!

Iz svega iznesenog je evidentno da ova cjepiva nisu nikada dovoljno testirana, već su isključivo radi profita puštena u prodaju uz snažan marketing. Nadamo se da nitko sa zdravim razumom neće dopustiti da djeca budu pokusni kunići u ovom besmislenom eksperimentu. Stoga, ne ugrožavajte zdravlje vaše djece, informirajte se, Internet je prepun studija koje dokazuju opasnosti i nepotrebnost ovih cjepiva, na vama je da odaberete – želite li znati istinu ili ne.

Reference:
Breaking Report: HPV Cancers Rising In Spite of Vaccination

Study: Gardasil risks outweigh preventive benefits

30 stunning facts they don’t want you to know about Gardasil and HPV vaccines

Human Papillomavirus (HPV) Infection

Gardasil Vaccine Safety
Information from FDA And CDC on the Safety of Gardasil Vaccine