PONERIZACIJA DRUŠTVA

AFRIČKA STRAVA: Restoran u Nigeriji služio ljudsko meso

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Iako se o slučajevima kanibalizma često piše po medijima, nedavno zatvaranje restorana u Nigeriji zbog prodavanja jela spravljenih od ljudskog mesa je izazvalo nevjericu u javnosti jer se smatralo kako se radi o običnoj bombastičnoj laži i novinarskoj patki. Na žalost informacija je točna.

Restoran u gradu Onitsha u nigerijskoj saveznoj državi Anambra je zatvoren nakon policijske racije jer je otkriveno kako se na meniju uredno servirala „ljudetina“ ponajviše dobivena iz pečenih ljudskih glava.

Jasno nam je da ovakve vijesti u najmanju ruku mogu stvoriti zgražanje i nevjericu, no nakon racije je policija pronašla u ostavi neimenovanog restorana dvije svježe ljudske glave. Obje okrvavljene glave su bile zamotane u celofan kao da se radilo o običnom životinjskom mesu. Policajci su prije same racije mjesecima pokušavali otkriti što se zapravo događa unutar ugostiteljskog objekta koji se praznio na sam spomen policije. Policija je u akciji uhitila vlasnika restorana s deset radnika, od kojih su šest bile žene.

NIgerija je duboko podijeljena zemlja u kojoj vlada bezakonje, tenzije između muslimana i kršćana se pojačavaju kako bi se bez ikakva problema pljačkala velika rudna blaga.

Nigerija je duboko podijeljena zemlja u kojoj vlada bezakonje, tenzije između muslimana i kršćana se pojačavaju kako bi se bez ikakva problema pljačkala velika rudna blaga.

U samom restoranu su pronađene dvije automatske puške AK-47, značajna količina manjeg vatrenog oružja i municije.

Očevici s popularne tržnice Ose-Okwodu, u čijoj neposrednoj blizini se nalazi hotel, tvrde kako je hotel u čijem sastavu se nalazi restoran uvijek imao sumnjiv karakter, jer su u njega zalazile osobe koje su se bavile svim vrstama kriminalnih aktivnosti.

Neimenovani svećenik koji je pokrenuo policijsku raciju je izjavo Osun Defenderu sljedeće:

„Boravio sam u tom hotelu početkom godine, skupo su mi naplatili meso u pripadajućem restoranu, to meso je u meniju bilo imenovano samo kao „komad mesa.“ Sve to mi je bilo jako sumnjivo, nisam imao pojma da sam jeo ljudsko meso.“

Nigerija je do sada imala brojne probleme s prodajom ljudskog mesa i prakticiranjem kanibalizma, prošle godine mediji su objavili vijesti o islamskoj fundamentalističkoj grupi pod nazivom Boko Haram koja je u nedostatku hrane i vode pribjegla kanibalizmu za vrijeme skrivanja u prašumi Magumeri.

Poznat je i slučaj iz 2011. kada su kršćani iz Beroma prikazani na videu kako jedu netom ubijene i ispečene pripadnike islamske vjere.

Iako zapadnjački diplomate tvrde kako najveće probleme u Nigeriji stvaraju tenzije između muslimana i kršćana, jasno je da je problem potpuno druge naravi, naime Nigerija je iznimno bogata rudama i naftom, a militantne frakcije omogućavaju pljačkanje rudnih bogatstava bez ikakve brige zbog kršenja ekoloških i humanih zakona.

S obzirom da smo volonterska stranica koju i uređuju čitatelji, slike kanibalizma u Nigeriji nismo stavili u sam tekst.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Matrix World tekstovi:

Djeca vojnici – gdje je kraj vladavini psihopata?

Kanibalizam: drevni tabu u modernim vremenima

Jedu li bebe u Kini?

PREDATORI MEĐU NAMA: Kako prepoznati psihopatu?

Kanibali Meksika: Članovi drevnog plemena jeli jedni druge u uvjerenju da će im „rituali kosti“ pomoći da poboljšaju žetvu

Neandertalci su bili kanibali, potvrdilo istraživanje

Vanjski izvori:

Nigeria: Restaurant shut down for serving human meat

Nigerian Restaurant Shuts Down After Police Recover Human Meat

Hotel Selling Cooked Human Meat Found In Onitsha *Police Arrests 11 With Fresh Human Heads

Restaurant Served Roasted Human Heads

Nigeria: Restaurant Served Roasted Human Heads

Surrounded Boko Haram units turning to cannibalism

Birom Christians eat Roasted flesh of Muslims they Killed in Jos, Nigeria