TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Crni kim liječi HIV i hepatitis

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Nedavno objavljena studija je otkrila kako biljka Nigella Sativa, u našem jeziku poznata pod nazivom, crni kim, sadrži aktivne sastojke koji se uspješno bore protiv većine potencijalnih smrtonosnih virusnih infekcija, hepatitisa i HIV-a.

U kolovozu 2013. objavljena je studija u znanstvenom žurnalu African Journal od Traditional Complementary and Alternative Medicine u kojoj se detaljno objašnjava učinak crnog kima na pacijente oboljele od HIV-a koji su se nakon jednostavne terapije toliko oporavili da se u njihovom krvnom serumu nije mogao pronaći niti trag ove bolesti.

U dijelu studije je navedeno sljedeće:

„Poznato je da Nigella Sativa ima terapeutske medicinske funkcije, no malo tko je očekivao da će se zbog učinaka crnog kima povlačiti infekcija HIV-a kod pacijenata koji uopće nisu reagirali pozitivno na sve poznate konvencionalne metode liječenja.“

Antiretroviralna terapija se danas koristi diljem planete za borbu protiv HIV-a no ona je dan danas iznimno kontroverzna jer, vjerovali ili ne, stvara različite negativne zdravstvene efekte koji se pripisuju samom HIV-u. Ova terapija je iznimno skupa i dugotrajna, u slučaju liječenja u ranim fazama može stvoriti mutacije virusa HIV-a koji postaju jako rezistentni na terapiju te može stvoriti nepovratnu štetu na imunološkom sustavu bolesnika. Na žalost, liječnici rijetko pripisuju smrt pacijenata zbog ove skupocjene terapije, već krive HIV za naglo propadanje zdravlja pacijenata i njihovu nenadanu smrt.

Ekstrakt, ulje i sjemenke crnog kima djeluju protuupalnu, antivirusno, pa čak liječe i HIV.

Ekstrakt, ulje i sjemenke crnog kima djeluju protuupalnu, antivirusno, pa čak liječe i HIV.

Čitateljima koji prate farmakologiju i medicinu će ovaj slučaj jako nalikovati situaciji s konvencionalnim tretmanima protiv raka koji zapravo ubijaju pacijente više nego li im pomažu u eventualnom liječenju, jer se krivica za sve veći broj umrlih od raka pripisuje samim kancerogenim bolestima, a ne užasima „sijeci, prži i truj“.

Uzmemo li u obzir sve veći interes javnosti za prirodne lijekove, ne iznenađuje povećan fokus znanstvenika na prirodne spojeve i preparate. Crni kim je savršen primjer, ne samo zbog odličnog učinka na ozbiljne virusne infekcije, već i zbog dostupnosti same biljke i jednostavne primjene lijeka na pacijente.

Mirakulozno izlječenje

Ne vjerujemo u čudotvorna izlječenja, moto naše stranice je želimo znati, a ne vjerovati, no u slučaju crnog kima, gotovo smo skloni povjerovati kako postoje čuda koja smo do sada mogli vidjeti samo na primjerima nenadanih izlječenja raka s vitaminom C, ili pak uz pomoć sode bikarbone i indijske konoplje.

Hladno prešano ulje crnog kima je odlično za borbu protiv virusnih upala.

Hladno prešano ulje crnog kima je odlično za borbu protiv virusnih upala.

Mnogi liječnici smatraju da su simptomi HIV-a puno ozbiljniji od simptoma kancerogenih oboljenja, jer odjednom zahvaćaju cijeli niz sustava u tijelu, a pored infekcija koje stvara ova bolest, pacijenti se moraju nositi s dijarejom, kroničnom vrućicom, infektivnom mononukleozom, povećanjem limfnih čvorova, bolovi u mišićima i zglobovima, gubitkom kilograma, stvaranja različitih oblika herpesa, kandidijaze, limfom mozga, upala pluća, multiple papularne pruritične lezije koje traju po tri mjeseca, i naravno naglom padu CD4 stanica, uz sve to 50% zaraženih razvije AIDS nakon najviše 10 godina od dobivanja HIV-a.

Pacijenti s ovakvim simptomima dobivali su estrakt od 10 mililitara crnog kima, dva puta dnevno u periodu od šest mjeseci. Između petog i 20-tog dana nestale su lezije, vrućica, dijareja i osjećaj slabosti a broj CD4 stanica u krvi im se povećao za 160 stanica po kubičnom mililitru.

Nakon toga su u potpunosti nestali simptomi HIV-a u 187 dana terapije s crnim kimom, a u krvi pacijenata uopće više nije bilo znakova infekcije.

CD4 stanice u krvi vratile u normalu od 650 stanica po mililitru kubičnom.

Nakon ponovnog testa koji je uslijedio 24 mjeseca po svršetku biljne terapije otkrilo se da je imunološki sustav pacijenta sasvim normalan te da nema pojave stare zaraze.

U zaključku studije stoji sljedeće:

„Ova studija je pokazala kako crni kim ima vjerojatne terapeutske učinke te da efektno kontrolira infekciju HIV-om.“

Crni kim je jedna od biljaka s kojom su znanstvenici započeli ozbiljne studije u pokušaju otkrivanja što efektnijeg lijeka protiv HIV-a i AIDS-a.

Više o ovoj egipatskoj studiji možete pronaći ovdje:

Effects of Nigella sativa on outcome of hepatitis C in Egypt

Nigella Sativa Concoction Induced Sustained Seroreversion in HIV Patient

Nigella Sativa Concoction Induced Sustained Seroreversion in HIV Patient. – GreenMedInfo Summary

Black Seed Extract ‘Cures’ HIV Patient Naturally

NIGELLA SATIVA CONCOCTION INDUCED SUSTAINED SEROREVERSION IN HIV PATIENT

Can Black Seed Cure AIDS? | PEAS Health

Natural Treatment for HIV-Aids – Life Positive