TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Otkriveno cjepivo protiv svih vrsta raka!

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Nakon gotovo sedamdeset godina pokušaja pronalaska efikasnog lijeka protiv raka, nakon skupih i nehumanih pogrešaka poput kemoterapije i zračenja koje su u bolnu smrt tjerale na stotine milijuna oboljelih od raka i leukemije, znanstvenici sa Medicinskog fakulteta Stanford su otkrili univerzalni lijek koji će uništavati sve vrste raka uz pomoć jedinstvenog cjepiva.

20.03.2014. u žurnalu Proceedings of the National Academy of Sciences, objavljen je  znanstveni rad koji bi mogao označiti prekretnicu u borbi protiv najveće pošasti današnjice, riječ je o kancerogenim oboljenjima, od kojih svake godine umire sve više ljudi.

Prof. rr. Irving Weissman, čovjek zaslužan za otkrivanje cjepiva protiv svih vrsta raka.

Prof. dr. Irving Weissman, zaslužan za otkrivanje cjepiva protiv svih vrsta raka.

Stanfordski tim, na čelu s profesorom Irvingom Weissmanom je otkrio kako gotovo sve vrste raka koriste protein CD47 s kojim zbunjuju imunološki sustav domaćina, naime ovaj protein omogućava tumorima i metastazama da se slobodno šire po tijelu bez da ih napadaju T limfociti  – koji proždiru i rastvaraju sve strane stanice u našem tijelu.

Drugim riječima tumori stvaraju originalnu mimikriju, te s kemijskom porukom u obliku CD47 stopiraju želju za normalnim radom T limfocita, nakon toga kancerogene stanice divljaju i neobuzdano rastu, što na koncu dovodi do iscrpljivanja tijela domaćina i njegove smrti.

Na nizu fotografija vidite laboratorijske miševe koji su primali anti-CD47 kako im se postupno smanjuju tumori i nestaju.

Na nizu fotografija vidite laboratorijske miševe koji su primali anti-CD47 kako im se postupno smanjuju tumori i nestaju.

Nevjerojatno je da je Weissmanov tim otkrio protein CD47 prije punih deset godina, iako je stvaranje blokatora za CD47 relativno jednostavna stvar, tek ove godine smo dobili studiju u kojoj je predstavljen nevjerojatan učinak anti-CD47, točnije tvari koja je u pokusnim životinjama, uz rad T limfocita, omogućavala uništavanje kancerogenih stanica u rekordnom roku, i to nakon samo par tretmana s injekcijama u kojima se nalazi ovaj revolucionarni lijek.

Isprva je Weissmanov tim smatrao kako je anti-CD47 uspješan u uništavanju samo stanica leukemije i limfoma, no uskoro su otkrili kako sve vrste raka imaju isti način zbunjivanja T limfocita.

Osim toga Stanfordski tim je saznao još jednu nevjerojatnu činjenicu, naime sve zdrave stanice u ljudskom tijelu imaju određene količine proteina CD47, one na taj način limfocitima šalju poruku kako pripadaju tijelu domaćina. Kancerogene stanice imaju puno više ovog proteina nego li zdave ljudske stanice, ta činjenica je nevjerojatna, jer su svi oblici raka, limfoma i leukemije uspjeli nasamariti naša tijela, uvjeravajući vlastiti imunološki sustav kako se radi o normalnim i zdravim stanicama koje treba braniti i čuvati, a ne proždirati i uništavati.

Weissman je ustanovio kako se nakon samo jedne jedine injekcije s anti-CD47 tumori u laboratorijskim miševima smanjuju, a nakon tretmana svi miševi koje je cijepio protiv kancerogenih oboljenja su ostali zdravi i četiri mjeseca nakon tretmana, točnije do objave studije.

Jedini neuspjeh ove studije je slučaj jednog miša u kontrolnoj skupini od deset miševa s limfomom, kojemu rak nije u potpunosti nestao, kod svih ostalih vrsta raka cjepivo je djelovalo s potpunim uspjehom.

Jedan od stotinu miševa koji su smanjili i uništili raznorazne oblike raka nakon primanja injekcija s anti-CD47.

Maleni pobjednik. Jedan od stotinu miševa koji su smanjili i uništili raznorazne oblike raka nakon primanja injekcija s anti-CD47.

Svi miševi su bili inficirani s ljudskim oblicima raka, a Wissmanov tim se potrudio pronaći sve moguće poznate vrste kancerogenih stanica.

Nakon detaljnih istraživanja Weissman je izjavio sljedeće:

Pokazali smo kako je na tumorima, koji čak i nisu nestali nakon primarnih tretmana, imunološki sustav nastavio djelovati, naime jednom kada smo uklonili kemijsku mimikriju kancerogenih stanica, T limfociti su brzo naučili kako trebaju uništavati sve što nalikuje na tu vrstu raka, imunološki sustav je brzo i efikasno uništavao metastaze, sprječavao je dalji rast tumora, te je nastavio s normalnim radom protiv kancerogenih stanica iako im više nismo davali dodatne injekcije s anti-CD47.

Stanice imunološkog sustava imaju kratki životni vijek, znanstvenici su ostali začuđeni jer su nakon davanja cjepiva protiv raka, nastajale nove stanice koje su napadale rak. Ta nevjerojatna mogućnost učenja tijela da nastave reagirati protiv raka nakon davanja cjepiva je najveće otkriće Weissmanovog tima. Na takav način imunološki sustav stopira ponovno pojavljivanje raka.

Iako smo mi nedavno objavili studiju u kojoj se pokazuje kako kemoterapija uzrokuje jedino bolnu i dugu smrt, a ne uništava stanice raka, Weissman je rekao nešto što bi uvelike trebalo promijeniti medicinsko stanovište o kemoterapiji:

Korištenje anti-CD47 u isto vrijeme s kemoterapijom bi moglo biti kontraproduktivnom, jer kemoterapijski stres uzrokuje stvaranje još više CD47, dakle imunološki sustav bi dobivao još više signala da ostavi kancerogene stanice na miru.

Weissmanov tim je dobio 20 milijuna dolara za kliničko ispitivanje cjepiva na ljudima, preliminarna klinička ispitivanja bi se trebala obaviti u Kaliforniji tijekom ove godine, nakon toga će uslijediti nova studija, od čijih rezultata će zavisiti kada će univerzalno cjepivo protiv raka postati dostupno diljem svijeta i za koju cijenu.

Update: 01.05.2020. Iako se Weissmanovo cjepivo protiv raka pokazalo efikasno te je dalo nadu milijunima oboljelih od terminalnih oblika raka, cjepivo nikada nije ugledalo masovnu proizvodnju niti je završilo na policama ljekarni. Ako se pitate zašto je to tako, mogli biste pročitati članke o ponerizaciji društva, podrijetlu zla među ljudima – ponerologiji, te patokraciji – vladavini psihopata. 

Dodatne informacije:

Najnoviji lijek protiv raka – limfoma se temelji na duhanu

PRONAĐEN LIJEK ZA LEUKEMIJU: “Živi lijek” spašava živote

Studije potvrdile: kemoterapija uzrokuje polaganu i bolnu smrt!

Kemoterapija može potaknuti rast stanica tumora

Kemoterapija ubija stanice raka koje i onako umiru – otkriva najnovija studija

Kako spriječiti, liječiti i što izbjegavati – sve o raku – zbirka studija

Milijuni ljudi bespotrebno liječeni zbog raka kojeg nisu imali

Izvor:

Anti-CD47 antibody may offer new route to successful cancer vaccination

One Drug to Shrink All Tumors

One drug to rule them all: Researchers find treatment that kills every kind of cancer tumor

Drug Combo Helps Immune System Fight Tumors

PNAS: Anti-CD47 antibody–mediated phagocytosis of cancer by macrophages primes an effective antitumor T-cell response

CIRM: Clinical Investigation of a Humanized Anti-CD47 Antibody in Targeting Cancer Stem Cells in Hematologic Malignancies and Solid Tumors