PONERIZACIJA DRUŠTVA

Znanstvenici stvorili organizam s nezemaljskom DNK

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Godinama su se po medijima prepucavali zagovornici dva različita tabora, u jednom su bile osobe koje su smatrale kako znanost mora održati moralnu, ekološku i humanu notu, dok su se u drugom, puno jačem taboru, nalazile osobe kojima je jedino zarada bila važna. Čini se da je „korporativna pohlepa“ konačno učinila svoje u domeni znanstvenih pothvata jer je „velika lova“ nakon petnaest godina pokušaja i promašaja konačno dobila svoje prvo “pravo” čudovište – živi organizam s nezemaljskom DNK.

Građevne jedinice genetike

Svi živi organizmi na našoj planeti imaju jedinstven genetički kod koji se sastoji od kombinacija slova G, T, C i A.

DNK ili deoksiribonukleinska kiselina je sačinjena od dvije zavojnice u kojima se nalaze genetske odrednice specifične za razvoj i održavanje svekolikog organskog života na planeti.

Ova kiselina je zapravo nukleotidni polimer, svi nukleotidi u DNK su sastavljeni od pentoze deoksiriboze te elemenata fosfatne skupine i dušične baze. Nukleotidi se zapravo spajaju u osebujnim i originalnim kombinacijama, specifičnima za svaku vrstu i svaku živu jedinku. Na planeti postoje samo četiri vrste nukleotida, oni se nazivaju: (A) adenin, (G) gvanin, (C) citozin i (T) timin.

„Čudovište“ s nezemaljskom DNK koje bi trebalo pomoći, nama, običnim ljudima??!!

Znanstvenici istraživačkog instituta Scripps iz La Jolle u Kaliforniji su potrošili milijune dolara u zadnjih petnaest godina pokušavajući stvoriti biće s dodatnim nukleotidima. Prije nekoliko dana najveći su svjetski mediji objavili „radosnu“ vijest kako su Amerikanci konačno uspjeli u svom naumu. Ako malo proguglate po Internetu vidjet ćete da su medijski naslovi više nego li mlaki, usudili bi se reći suhoparni.

Mutirana verzija bakterije Escherichie coli sa sintetiziranim nukleotidima "X" i "Y" izgleda jednako kao i njena prirodna inačica.

Mutirana verzija bakterije Escherichie coli sa sintetiziranim nukleotidima “X” i “Y” izgleda jednako kao i njena prirodna inačica.

Gotovo nitko ne postavlja pitanje je li „igranje boga“ s genetikom koju još uvijek malo ili loše razumijemo, etična, moralna i na koncu humana stvar?

Ako mislite da je Matrix World zatucana i konzervativna stranica tada ste se prevarili, mi i te kako pratimo napredak znanosti, no u isto vrijeme mi smo i te kako svjesni utjecaja patokracije (vladavine psihopata) na znanstvena istraživanja i njihov porazni učinak na većinu populacije. Ako sumnjate u naše stavove dovoljno je da provjerite što rade biotehnološke multinacionalne kompanije poput Monsanta i Senomyxa i koliko nas truju i polagano ubijaju s GMO proizvodima, ako vam to nije dovoljno pogledajte što rade najveće farmakološke kompanije i njihovi političari lobisti.

Znanstvena zajednica nije ono što bi mi voljeli da bude, ona nema u interesu naše zdravlje, njima nije na umu naš boljitak i dugovječnost već primat, prestiž i zarada.

Novi organizam stvoren u laboratoriji Scrippsa pored klasičnih AGCT nukleotida ima i dva nova i umjetno stvorena, ti novi nukleotidi su označeni slovima „X“ i „Y.“

Floyd Romesberg, voditelj  istraživačkog tima iz Kalifornije koji je stvorio živi organizam sa sintetiziranim nukleotidima.

Floyd Romesberg, voditelj istraživačkog tima iz Kalifornije koji je stvorio živi organizam sa sintetiziranim nukleotidima.

Floyd Romseberg, voditelj znanstvenog tima iz La Jolle, je izjavio sljedeće:

„Ovo istraživanje donosi jako važne implikacije u razumijevanju svekolikog života. Dugo vremena smo smatrali kako je DNK takva kako jest, zato što ona mora biti takva kakva jest, za nas znanstvenike je DNK bila perfektna molekula. Dodavanje novih nukleotida je omogućilo dodavanje novih slova u našem genetičkom alfabetu, s novim slovima smo dobili mogućnost pisanja novih riječi, nove priče.“

Zašto je malena AGCTXY bakterija iz Kalifornije toliko važna i potencijalno opasna?

Znanstveni tim iz Scrippsa je stvorio bakteriju s genetikom nikada viđenom na planeti, zbog navodno sasvim humanih razloga, oni smatraju kako novostvorena bakterija može poslužiti za stvaranje originalnih lijekova ili drugih medicinskih i farmakoloških proizvoda koje do sada nismo mogli proizvesti ili je njihov proces stvaranja težak i skup.

Profesor Alex Visell, voditelj nedavno objavljene studije koja nam je otkrila iznenađujuću važnost navonde "otpadne DNK," usudili bi se reći da priroda ne stvara smeće, a naročito ne u našim genima.

Profesor Alex Visell, voditelj nedavno objavljene studije koja nam je otkrila iznenađujuću važnost navodne “otpadne DNK,” usudili bi se reći da priroda ne stvara smeće, a naročito ne u našim genima.

DNK je zapravo najveći biološki primopredajnik podataka, prije nekoliko godina su znanstvenici iz Sveučilišta Kalifornije u San Franciscu otkrili kako otpadni DNK ili „junk DNA“ nije smeće, kako se inače smatralo, već da ta DNK upravlja s najsloženijim visokim funkcijama koje su nama još uvijek misterija, poput recimo razvoja mozga dok je profesor Axel Visell otkrio da „junk DNA“ čak upravlja stvaranjem crta lica.

Komplicirane četverostruke zavojnice DNK pod nazivom G-kvadripleks. Ovako izgleda ljudski DNK.

Komplicirane četverostruke zavojnice DNK pod nazivom G-kvadripleks. Ovako izgleda ljudski DNK.

Prošle godine, znanstvenici Centra za istraživanje raka Velike Britanije, su objavili znanstveni rad u kojemu se objasnilo kako ljudi zapravo razvijaju nove zavojnice DNK, taj jedinstveni oblik slaganja našeg genetskog materijala se nazvao „G-kvadripleks“ no još uvijek ostaje nepoznanica zbog čega složene forme slaganja DNK nastaju, kako se slažu i je li to nova stvar ili je takva genetička tvorevina oduvijek bila u nama, no znanstvenici je nisu prepoznali jer su bili uvjereni u klasičnu priču o istoj.

Masivne fraktalne antene u Gakoni na Aljasci, postrojenje HAARP.

Masivne fraktalne antene u Gakoni na Aljasci, postrojenje HAARP.

U isto vrijeme znanstvenici Sveučilišta Columbia su otkrili da je naša DNK jako osjetljiva na zračenja iz antena, mobitela, kućnih bežičnih mreža i slično. Dr. Martin Blank je, na nevjericu drugih znanstvenika, otkrio kako je ljudska DNK biološka fraktalna antena. Da podsjetimo, HAARP postrojenja poput onoga u Gakoni na Aljasci, je sačinjeno od snažnih fraktalnih antena.

Naša DNK je toliko osjetljiva na utjecaje iz okoliša da je bilo kakva zračenja mogu poremetiti te da se zbog toga stvaraju kancerogene bolesti. EM polja uzrokuju anomalijske mutacije DNK, a različite radio frekvencije znaju uvelike onemogućiti normalan rad DNK.

Nedavno su znanstvenici s Harvarda otkrili da jedan jedini gram DNK može pohraniti 700 terabajta podataka, iako je ovaj podatak nevjerojatan, trebali bi se zapitati što malena bakterija stvorena u kalifornijskoj laboratoriji može „prenijeti“ u strano tijelo, i hoće li takvi podaci biti isključivo da nađu korist?

DNK sekvencioniranje i poznati nukleotidi.

DNK sekvencioniranje i poznati nukleotidi.

Uza sva pitanja, ne možemo a da se ne zamislimo nad činjenicom kako je znanost tek zakoračila u poznavanje genetike i DNK. Genetsko sekvencioniranje je proces premetanja djelića DNK iz jednog dijela genetike u drugi, ili pak iz jednog organizma u drugi. Nedavno su u javnost iscurili podaci kako su znanstvenici u Velikoj Britaniji od 2008. do 2011. stvorili 150 hibridnih zametaka u tri sveučilišne laboratorije, ti hibridi su imali ljudsku i životinjsku genetiku, pa ipak zahvaljujući takvim „istraživanjima“ nije se iskorijenila niti jedna bolest niti su se pronašli lijekovi za terminalne boljke.

Pored brojnih primjera cenzure istraživanja o DNK i genetici koja su u direktnoj suprotnosti sa zapadnjačkim shvaćanjem kako treba izgledati znanost, dodatno nas zabrinjavaju kontradiktorne informacije znanstvenih istraživanja koja se svako malo opovrgavaju no najgore od svega je otkriće kako lažna znanstvena istraživanja bez ikakvog problema dolaze do najprestižnijih znanstvenih žurnala.

Zbog brojnih dosadašnjih etičkih propusta dio znanstvene zajednice je otvoreno progovorio protiv najnovije genetičke „poslastice“ iz Kalifornije. Najglasniji protesti za sada dolaze iz središnjice ETC-a, udruženja koji se zalaže za etičko korištenje tehnologija i znanosti u društvu, njihov glasnogovornik je nedavno izjavio sljedeće:

„Nenadani nastanak ovog „nezemaljskog“ organizma može stvoriti brojne etičke, zakonske i regulatorne probleme. Mogućnosti korištenja ovakvog organizma su velike, a na našu žalost više je negativnih aplikacija nego li pozitivnih aplikacija.“

Uvrijeđeni Romseberg je odmah pokušao popraviti medijsku štetu, tvrdeći kako se bakterija može sama reproducirati, ali da bi preživjela mora se „hraniti“ sintetičkom DNK. U slučaju da bakterija ne dobije svoju porciju umjetne DNK, ona bi se trebala vratiti na svoju originalnu prirodnu DNK ili će u procesu umrijeti:

„Ona nikada ne bi mogla nekoga inficirati.“

Koliko je Romsberg u pravu pokazati će vrijeme, ali potrebno je navesti da je ovaj biokemičar svoju potragu za organizmom sa sintetičkom DNK započeo doradom bakterije Escherichie coli (E. coli), bakterije koja sama po sebi nije „mačji kašalj.“

Bakterija Escherichia coli pod mikroskopom.

Bakterija Escherichia coli pod mikroskopom.

Iako ova bakterija nastanjuje donji dio probavnog trakta sisavaca te sudjeluje u radu crijevne flore, u slučaju da se nađe na nekom drugom mjestu u tijelu izaziva upalne procese, obično su to upale mokraćovoda u žena ili pak meningitis u novorođene djece, no E. coli je česti uzročnik sepse i infekcije rana.

E. coli je bakterija koja stalno stvara prirodne mutacije, mijenja se od životinje do životinje, od čovjeka do čovjeka, a često se mijenja u zavisnosti i od dijela tijela koje nastanjuje. Neke mutacije su neutralne i nemaju nikakvu ulogu na domaćina, dok neke mutacije donose probleme. U slučaju da crijevne E. coli mutiraju na negativan način, domaćin će imati dijareju. Neke mutacije E.coli mogu stvoriti do opasnih bolesti ili pak do smrti. Posebno opasna vrsta ove bakterije se naziva E.coli O157:H7, ona se najčešće unosi u organizam s kontaminiranom hranom, uzrokuje hemoragičnu dijareju, no može stvoriti i kobno zatajenje bubrega.

Romsberg je najvjerojatnije odabrao E. coli za početnu točku svog istraživanja zbog raznovrsnosti podvrsta ove bakterije i zbog činjenice da su iznimno podložne mutacijama. E. coli je najučestalija bakterija u biološkom inženjerstvu, istraživači najčešće koriste ovu bakteriju za proizvodnju velikih količina DNK. Prva znanstvena primjena rekombiniranja DNK se zapravo dogodila genetičkom manipulacijom E. coli za proizvodnju inzulina za oboljele od dijabetesa.

Hoće li Romsbergova E. coli imati takav blagotvoran učinak na ljudska bića, ostaje da se vidi.

Izvor Matrix World:

Britanija godinama stvara hibride ljudi i životinja

U SAD-u se proizvodi riža s ljudskim genima

Lica se najvjerojatnije formiraju uz pomoć „otpadne DNK“

Razvojem mozga upravlja otpadna DNK koja, u stvari, nije otpad

Znanstvenici otkrili nove zavojnice u ljudskoj DNK

Zračenja iz mobitela i antena uništavanju našu DNK i stvaraju rak

Prve snimke DNK uživo!

Znanstvenici s Harvarda su otkrili – na gramu DNK se može pohraniti 700 terabajta podatka

Nakon trudnoće u mozgovima majki ostaje DNK njihovih muških beba

Izvor:

Lab Creates Life With ‘Alien’ DNA

First life forms to pass on artificial DNA engineered by US scientists

Scientists Add Letters to DNA’s Alphabet, Raising Hope and Fear

Deoksiribonukleinska kiselina – Wiki

Escherichia coli – Wiki

Escherichia coli O157:H7