SVEMIR KROZ TELESKOP

Sunce opet podivljalo, zašto je to toliko važno?

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Nakon što smo mjesecima imali najmanju solarnu aktivnost u zadnjih deset milenija, naša zvijezda je ponovno pokazala svoju nepredvidljivu prirodu u obliku dvije snažne solarne erupcije jakosti do X2.2. Elektromagnetske anomalije u planetarnoj magnetosferi uzrokuju promjene u našoj vlastitoj kogniciji. Rastreseniji smo, lakše se naljutimo, dakle naš mozak je direktno povezan s aktivnošću Sunca, no na žalost o tome se ne uči u školama, otkrijte zašto.

10.06.2014. Sunce je postalo iznimno aktivno, u osam sati i 42 minute po GMT-u, na našoj zvijezdi se pojavila solarna baklja jakosti X2.2 koju su zabilježile sve svemirske agencije i njihovi teleskopi.

Nedugo nakon toga, u osam sati i 36 minuta po GMT-u uslijedila je još jedan solarna baklja koja je dosegla klasifikaciju jakosti od X1.5.

Trenutak stvaranja druge solarne baklje.

Trenutak stvaranja druge solarne baklje.

Obje solarne baklje mogu stvoriti smetnje, pa čak i prekide u radio komunikaciji i satelitskoj telefoniji, no U.S. Space Weather iz Kolorada smatra kako će nas većina radijacije s naše zvijezde mimoići „za dlaku“ te da će nas planetarna magnetosfera uspješno zaštititi od većih problema.

Karen Fox, znanstvenica NASA-inog Centra za svemirska putovanja Goddard je za portal Space.com izjavila sljedeće:

„Solarne baklje uzrokuju masivne izboje radijacije, ta radijacija ne može proći kroz planetarnu atmosferu i neće imati nikakav negativan učinak na ljude. Pa ipak, u slučaju ovako jakih sunčevih baklji, dogodit će se poremećaji u visokim dijelovima atmosfere u dijelovima u kojima se nalaze komunikacijski i GPS sateliti.“

Znanstvenici smatraju kako neće biti većih problema s prvom snažnom erupcijom na Suncu, no još uvijek analiziraju podatke o tome kako se kreće radijacija iz druge solarne baklje i koliko će ona utjecati na magnetosferu Zemlje.

Teleomunikacijske anomalije se očekuju na području označene crvenom bojom.

Telekomunikacijske anomalije se očekuju na području označene crvenom bojom.

Po zvaničnim tablicama vezanim za X klasifikaciju solarnih baklji, sve ispod klasifikacije jakosti od X2.2 ne predstavlja veću prijetnju za našu planetarnu biosferu, naročito ako solarna radijacija iz solarnih baklji nije direktno uperena prema našoj planeti.

Kako god bilo, obje sunčane baklje su potekle iz područja na Suncu koji se stručno naziva regija 2087, s južne sunčane hemisfere, koje nisu direktno okrenute prema nama.

Solarne baklje klase X stvaraju najjače izboje solarne plazme u svemir, imali smo priliku vidjeti brojne takve slučajeve za vrijeme 2012. godine, no čini se da će Sunce doživjeti dupli maksimum aktivnosti nakon mirne 2013. godine i relativno mirnog prvog dijela 2014. godine.

Solarne baklje izbacuju veliku količinu radijacije u svemir, ako se Zemlja nalazi na putu te radijacije, moguće su velike telekomunikacijske i GPS smetnje.

Solarne baklje izbacuju veliku količinu radijacije u svemir, a ako se Zemlja nalazi na putu te radijacije, moguće su velike telekomunikacijske i GPS smetnje.

U prvih šest mjeseci 2014. godine snimljeno je tek sedam solarnih baklji klase X, uključujući i solarnu oluju iz travnja ove godine. Trenutačno se nalazimo u drugom maksimumu 24-ero godišnjeg solarnog ciklusa, o kojem je najviše pisao ruski znanstvenik Alexander Chiznevsky davne 1915. godine. On je otkrio kako solarne oluje uzrokuju ljudske konflikte, ratove i smrt.

Jasno nam da takva istraživanja mogu nalikovati običnim bajkama, pa čak i alarmističkim tlapnjama no Chiznevsky je detaljno pratio povijesna previranja i solarne cikluse, poglavito solarne oluje i sunčeve baklje, te je na koncu ustanovio da radijacija sa Sunca utječe na planetarno elektromagnetsko (EM) polje i naravno EM polja u ljudskom mozgu, drugim riječima način na koji mi percipiramo stvarnost, način na koji mi razmišljamo i djelujemo uvelike ovisi o aktivnosti na našoj zvijezdi.

Dr. Robert Becker je dodatno produbio rad vezan za solarni “vrtlog smrti” dolazeći do još većih saznanja, u stvari solarni maksimum aktivnosti stvara psihotične napade kod ljudi pa čak i masovno ludilo koje se najbolje vidi u pokretanju ratnih konflikta i krvavih obračuna među nacijama, etničkim jedinicama ili pak previranjima na ekonomskoj i financijskoj razini.

Naš mozak je iznimno osjetljiv na EM anomalije bez obzira jesu li te anomalije nastale prirodnim putem, poput eksplozija na Sncu ili umjetnim putem uz pomoć sustava HAARP postrojenja.

Naš mozak je iznimno osjetljiv na EM anomalije bez obzira jesu li te anomalije nastale prirodnim putem, poput eksplozija na Suncu ili umjetnim putem uz pomoć sustava HAARP postrojenja.

Becker je bio pionir istraživač i vodeći ekspert na polju biološkog elektriciteta. Dvaput je nominiran za Nobelovu nagradu, isto tako je bio stalni profesor na Državnom univerzitetu New Yorka i poznati spisatelj, pa ipak većina znanstvenika ne želi priznati da društvena previranja imaju ikakve veze s aktivnošću Sunca.

Unatoč dogmatičnim stajalištima zapadnjačke znanstvene zajednice, u zadnjih 20 godina ruski znanstvenici su jasno dali do znanja koliko malo „mislimo“ svojom glavom dok Sunce divlja, i koliko je globalna psihoza moguća za vrijeme previranja na Suncu.

O tome kako je lako utjecati na krhku bio-električnu stabilnost ljudskog mozga smo pisali u brojnim tekstovima, također smo pisali i o modulaciji EM polja ljudskog mozga, uključujući i s takozvanim HAARP sustavima, no čini nam se da većina populacije takve tehnologije još uvijek smatra običnim teorijama zavjere, dok prirodne promjene u EM polju planete i našem vlastitom bio EM polju mozga smatraju znanstvenom fantastikom.

Koliko s nama upravljaju vanjski čimbenici i modulacije u EM-u otkrijte sami u sljedećim tekstovima:

Divovska solarna baklja klase X4.9 snimljena u veljači 2014.

ELEKTRIČNI SVEMIR: električni repovi kometa, solarni vjetrovi i planetarna poravnanja

Znanstvena istraživanja o auri – ljudskom elektromagnetskom polju

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE: Potpuna kontrola magnetskog polja je stvarnost

SOLARNE BAKLJE: Sunce utječe na našu psihu

Znanstveno istraživanje upozorava: Čovječanstvo će se možda suočiti s „Vrtlogom smrti“

Što je snimio solarni orbiter u blizini Sunca početkom 2012. godine?

Uzrokuje li Zemljino magnetsko polje samoubojstva?

SOLARNE BAKLJE: Sunce utječe na našu psihu

Dokaz da Kozmičke zrake siju oblake

Spektakularna snimka eksplozije solarne plazme 31.08.2012.

Energija iz solarne baklje klase X1.1 prošla mimo Zemlje!

Zabilježeno kamerama: Aktivnost na Suncu se pojačava, NASA snimila ogromne solarne baklje i masovne koronarne erupcije u jednom danu

Poveznica između solarne aktivnosti i zimskog vremena otkrivena!

Znanstvenici NRL-a stvorili guste umjetne oblake plazme u ionosferi uz pomoć HAARP-a

HAARP i druge tehnologije koje sponzoriraju vlade da bi kontrolirali naša životna iskustva!

Kritika na rad Leuren Moreta o HAARP-u

Patokracija, HAARP, kanabis, duhan i promjena klime – kako su ove stvari povezane?

Izvor:

Sun Unleashes 2 Major Solar Flares Back-to-Back

Sun Unleashes Two High-Powered X-Class Solar Flares

The Sun Pops Off Two X-Class Solar Flares in One Day

Huge solar flares light up for NASA cameras