PRIZMA DRUŠTVA

Događaji koji vraćaju vjeru u ljude!

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Svakoga dana bombardiraju nas vijesti koje, u najmanju ruku, uništavaju vjeru u dobrotu i empatiju ljudskih bića. Ratovi, pokolji, silovanja, mučenja, democidi, genocidi, su samo od nekih primjera koji nam lede krv u žilama i koji nas tjeraju u uvjerenje da je ljudskost nestala s lica planete. No ima i druga strana medalje, sasvim obični ljudi među nama pokazuju kako “ljudi” nisu izumrla vrsta, kako patokracija i sociopatija ne može uništiti dobročinstvo u nama. Pogledajte video koji će vam vratiti vjeru u ljude.

You Tube je prepun video uradaka sumnjive kvalitete, ali ArkadiYM93 je postavio uradak s kompilacijom koja će svakome empatičnom ljudskom biću natjerati suze radosnice u oči. Rusi se na zapadu konstantno pokušavaju prikazati kako mafiozi, ratni huškači i divljaci, da to zaista nije tako možemo vidjeti iz brojnih snimaka automobilskih kamera koje pokazuju Rusiju toliko stanu od onoga s čim nas zombiraju kroz zapadnjačke medije.

Matrix World je puno puta pisao o tome koliko je važno činiti dobra djela, ili pak koliko volontiranje i pomaganje može promijeniti društvo na bolje. Možda bi svi mi trebali početi stvarati bolji svijet, kroz pomaganje, suradnju i dobročinstva. Jedini način da se borimo protiv ponerogeneze i wetika je da počnemo koristi znanje koje imamo i to kroz empatiju, suradnju, volontiranje i dobročinstva, bez obzira na boju kože, naciju, vjeru, rodno opredjeljenje i društveni status.

U videu je korištena skladba pod nazivom – Arrival of the Birds – britanske nu-jazz elektroničke grupe The Cinematic Orchestra, o kojoj više možete saznati ovdje.