SVIJET POD LUPOM

Ruski tornado snimljen izbliza nosio sve pred sobom

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Zamislite da se u tijeku izlaska iz garaže nađete na putu tek stvorenog tornada koji je toliko jak da ruši kuće i nosi u zrak sve što mu se nađe na putu? Žitelji gradića Bashkiria u Rusiji se 29.08.2014. su proživjeli upravo takav scenarij. Čini se da vrijeme po cijeloj planeti poprima elemente apokaliptičnih filmova, a ono što se nekada smatralo iznimkom postaje svakodnevnica.

U video uratku kojeg su pregledali stotine tisuća posjetitelja You Tubea se lijepo vidi kako čovjek “za dlaku” izbjegava tornado, naime nepoznati vozač je u Ruskoj Bashkiriji taman izlazio iz garaže kada se na nju obrušio snažan tornado. Čovjek je zaista imao ludu sreću, a pogledate li dotični video možete vidjeti kolika je snaga porirode kada ona “malčice poludi.”

Na kameri u automobilu je pogrešan datum, ovaj neobični događaj je snimljen u prijepodnevnim satima 29.08.2014. godine.

Hoćemo li uskoro imati više ovakvih slučajeva klimatske i meteoriloške destabilizacije na planeti ostaje da se vidi, a da ne mislite kako je riječ o pukom slučaju, odali smo još neke video uratke s tornadima snimljenima po Europi.

23.08.2014. još jedna pijavica je snimljena u Grossetu u Italiji.

U našim krajevima je snimljeno niz pijavica, a najviše na Dubrovačkom području, snimka koju vidite je snimljena u kolovozu 2013.

30.07.2014. na području Korčulanskog kanala, pored Orebića je snimljena pijavica. Sami prosudite kako se i koliko klima mijenja.