TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Ruska akademija znanosti razotkrila mitove i laži o globalnom zatopljenju

Autor: Igor Okreša

Matrix World

Znanstvenici su dosad bilježili zagrijavanje klime, koje je na Zemlji počelo u drugoj polovici 18. stoljeća, odnosno s početkom industrijske revolucije. Kako je čovječanstvo povećavalo emisiju ugljičnog dioksida, znanstvenici smatraju da se istovremeno pojavio i efekt staklenika, što je dovelo i do povećanja temperatura.

Ipak, ruski znanstvenik Vladimir Baškin ne slaže se s tim. On tvrdi da promjena klime ima cikličan karakter i da nije nikako povezana s ljudskim djelovanjem. Zajedno s kolegom Raufom Galiulinim s Instituta za fundamentalne probleme biologije Ruske akademije znanosti, pokazuje kako je dosadašnje zagrijavanje Zemlje tek odjek izlaza našeg planeta iz ‘malog ledenog doba’. Obojica smatraju kako nam, naravno prema geološkim razmjerima, predstoji ulazak u novo ledeno doba.

Zaleđena Temza, ulje na platnu Hondius Abrahama, napravljena 1677. za vrijeme malog ledenog doba.

Zaleđena Temza, ulje na platnu Hondius Abrahama, napravljena 1677. za vrijeme malog ledenog doba.

Malo ledeno doba nastaje s periodom trajanja od nekih 500 godina. Prethodni takav period bio je sredinom proteklog milenija, kad se u Engleskoj zaledila rijeka Temza, Nizozemci su se klizali na klizaljkama, a u Rusiji su stranci bili obuzeti strahom, kad su vidjeli da drveće puca od mraza. Periodi zahlađenja i zatopljenja imaju intervale od nekih 30 do 40 godina.

Na primjer, u Rusiji je bilo zatopljenje 30-tih godina prošlog stoljeća, zatim je došlo do zahlađenja s početkom Drugog svjetskog rata, pa je novo zatopljenje došlo u 70-im godinama prošlog stoljeća, itd.

Zaleđena Temza 1963.

Zaleđena Temza 1963.

Početak novog ciklusa zahlađenja povezan je s aktivnošću Sunca. Snaga zračenja naše zvijezde opada i to utječe na klimu na Zemlji. Znanstvena istraživanja klime proteklih geoloških perioda, stavljaju pod sumnju osnovanost zahtjeva IPCC-a.

Efekt staklenika koje je povezan s ljudskim djelovanjem je zapravo potpuno prirodna pojava, tek 4 do 5 % ukupne emisije Co2 proizvede čovjek, vulkanske erupcije proizvode mnogo veću emisiju. Pravi uzrok efekta staklenika je vodena para. Hvala bogu da nitko nije došao na ideju da bi i količinu vodene pare u atmosferi trebalo regulirati tvrdi Vladimir Baškin.

Florida krajem 2013.

Florida krajem 2013.

U oceanima se nalazi 60 puta više ugljičnog dioksida nego u atmosferi. Kad se temperatura na planeti poveća taj se ugljični dioksid počinje otpuštati i to dovodi do povećanja koncentracije CO2 u atmosferi a ne obrnuto kakvo je uvriježeno mišljenje.

˝Globalno zatopljenje, o kojem se toliko priča, više je marketinški potez, nego znanstveni problem. To više nije znanost već politika˝, tvrdi Baškin i dodaje da nas očekuje globalno zahlađenje koje bi prema predviđanjima trebalo početi baš ove 2014. godine. Ipak, nema potrebe za strahom od zahlađenja, jer će se ono razvijati polako i osjetit će se tek sredinom ovog stoljeća.

Izvor:

Russian Academy Of Sciences Experts Warn Of Imminent Cold Period: “Global Warming Is A Marketing Trick”

The World On The Verge Of An Ice Age

Global Cooling Consensus Is Heating Up – Cooling Over The Next 1 To 3 Decades