MISTERIJE

Mumija, treptaj i spolni ud

Autor: Tomislav Pavlović

Matrix World
Je li vam ikada namignula mumija? Nije? Logično, zato što su mumije mrtve, a mrtvi ne namiguju. No, svako pravilo ima svoje iznimke, zar ne? Tako se donedavno, prema slikama, činilo kako je jedna mumija – trepnula. A jedna druga, mnogo poznatija, mumificirana je u stanju koje podsjeća na seksualnu uzbuđenost.

Otvara li ova mumija oči? Misterija s jednostavnim objašnjenjem.

Otvara li ova mumija oči? Misterija s jednostavnim objašnjenjem.

Početkom dvadesetog stoljeća od upale pluća umrla je malena Rosalia Lombardo, stara tek dvije godine. Njezin je otac bio izrazito pogođen takvim razvojem situacije te je unajmio lokalne stručnjake da balzamiraju njezino tijelo, zbog čega se i danas mala Rosalia uvrštava među najbolje očuvane mumije svijeta.

 

No, ono što je ipak privuklo najviše pažnje su njene plave oči, koje su se godinama svakog dana otvarale. Ipak, fenomen je razotkriven 2009. godine. Naime, radilo se o lomu svjetla. Oči mlade Rosalije nikad nisu bile u potpunosti zatvorene, tako da se, ovisno o kutu upada svjetla, vidio različit dio njezinog oka, što je stvaralo privid otvaranja.

Poznati Egipatski faraon Tutankamon, uvijek prikazivan sa svojim grandioznim sarkofagom kao veliki vođa naroda, vjerojatno bi se crvenio da ga živog zateknu u stanju u kojem su ga mumificirali. U skladu s religijskim uvjerenjima njegovih predaka, Tutankamon je mumificiran bez srca, ali zato s „ukrućenim“ spolnim udom.

Da situacija bude gora, osim mnogo poznatije nezgode – požara, mumiji se dogodila i druga nezgoda: penis se otkinuo od tijela, zbog čega se dugo vremena vjerovalo da je ukraden. Ali, nije to jedina mumija balzamirana u takvom stanju. Osim još nekoliko pravih, mnoge su lažne mumije bile „ukrašene“ naglašenim ukrućenim spolnim udom, koji ih je, kao simbol ponovnog rođenja, povezivao s Ozirisom.

Osjećate li još uvijek strah od mumija?

Izvor:

Why does this child mummy appear to open and close her eyes?

King Tut’s Mummified Erect Penis May Point to Ancient Religious Struggle