TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Sve je energija – Čudesni svijet kvantne fizike

Autor: Igor Okreša

Matrix World

Ono što percipiramo kao naš fizički materijalni svijet uopće to nije, štoviše to ne može biti dalje od istine. Mnogi dobitnici Nobelove nagrade na fiziku nam to svaki puta iznova potvrđuju. Među njima je i Niels Bohr, danski fizičar koji je dao značajan doprinos razumijevanju strukture atoma i kvantne teorije.

Niels Bohr.

Niels Bohr.

‘ Ako vas kvantna mehanika nije duboko šokirala , niste je još razumjeli. Ono što mi nazivamo stvarnošću sazdano je od stvari koje ne možemo smatrati stvarnima.” – Niels Bohr

Krajem 19. stoljeća fizičari su počeli istraživati odnos između energije i materije. Na taj način dotadašnja teza Newtonijanskog materijalnog svemira propada a zamijenila ju je spoznaja da je sve u svemiru sazdano od energije.

”Unatoč svim empirijskim dokazima, čak i sama pomisao da bi to mogao biti istinit opis prirode stvarnosti još uvijek izaziva cinizam, nerazumijevanje pa čak i bijes.” – T. Folger

Kvantni fizičari su ustanovili da su atomi građeni od vrtloga energije koji se stalno vrte i vibriraju, a svaki zrači svoj jedinstveni energetski potpis. Dakle, ako stvarno želimo promatrati sebe i saznati što smo, mi smo zapravo bića energije i vibracija koja zrače svoj jedinstveni energetski potpis – to je činjenica koju nam kvantna mehanika konstantno iznova potvrđuje. Mi smo puno više od onoga što percipiramo da jesmo i krajnje je vrijeme da počnemo gledati na sebe u tom svjetlu.

Ako bi promatrali sastav atoma mikroskopom vidjeli bi male nevidljive tornadu slične vrtloge s beskonačnim brojem energetskih čestica koje se zovu kvarkovi i fotoni. Oni sačinjavaju strukturu atoma. Kada bi sve više i više fokusirali strukturu atoma na kraju ne bi vidjeli ništa, promatrali bismo fizičku prazninu. Atomi nemaju fizičku strukturu, mi nemao fizičku strukturu, fizičke stvari stvarno nemaju nikakvu fizičku strukturu! Atomi su građeni od nevidljive energije a ne od opipljive tvari.

Richard Conn Henry.

Richard Conn Henry.

”Moramo prihvatiti nepobitan zaključak. Svemir je nematerijalan i spiritualan.” – Richard Conn Henry

Vrlo zbunjujuće zar ne? Naše iskustvo nam govori da se naša stvarnost sastoji od fizičkih materijalnih stvari. Otkriće da svemir nije skup fizičkih dijelova kako predlaže Newton, nego je holistička isprepletenost nematerijalnih energetskih valova, dolazi iz radova Alberta Einsteina, Maxa Plancka i Wernera Heisenberga.

Nikola Tesla je jednom rekao:

“Onoga dana kada znanost počne proučavati nefizikalne pojave, u deset godina napredovat će više nego u ranijim stoljećima svoje povijesti.”

Srećom mnogi znanstvenici su napravili taj skok, i počinju ispitivati posljedice onoga što je otkriveno u kvantnoj fizici. Jedno od tih otkrića je da promatrač stvara stvarnost.

Teško je shvatiti kako je svijet s kojim smo okruženi sazdan od "misli," koliko je teško prihvatiti iluzije za koje vjerujemo da su materijalne i stvarne?

Teško je shvatiti kako je svijet s kojim smo okruženi sazdan od “misli,” koliko je teško prihvatiti iluzije za koje vjerujemo da su materijalne i stvarne?

Temeljni zaključak nove fizike također priznaje da promatrač stvara stvarnost. Kao promatrači osobno smo uključeni u stvaranje svoje vlastite stvarnosti. Znanstvenici su primorani priznati da je svemir umna konstrukcija. Pionir fizike Sir James Jeans je napisao:

”Svemir sve više izgleda ne toliko kao veliki stroj, nego kao velika misao.”

Um više nije samo uljez u carstvu materije, radije ga treba percipirati kao kreatora i vladara carstva materije.

Ove informacije nam govore da se moramo probuditi i shvatiti da smo svi mi energija i zračimo jedinstveni energetski potpis. Osjećaji i emocije imaju vitalnu ulogu, a kvantna fizika nam pomaže vidjeti značaj onoga što svi mi osjećamo. Ako svi u sebi nosimo osjećaje ljubavi i mira to će sigurno imati utjecaja i na vanjski svijet te na to kako se drugi ljudi oko nas osjećaju.

Nikola Tesla.

Nikola Tesla.

”Ako želite otkriti tajne svemira, razmišljajte u terminima energije, frekvencije i vibracije.” – Nikola Tesla

Istraživanja su pokazala da pozitivne emocije koje djeluju u nekoj osobi mogu dovesti do različitih iskustava za osobu koja emitira te emocije i za ljude oko te osobe. Da li na subatomskoj razini frekvencija vibracije mijenja manifestaciju fizičke stvarnosti? Ako je tako na koji način?

Znamo da kada atom mijenja svoje stanje, on apsorbira ili emitira elektromagnetske frekvencije koji su odgovorni za promjenu njegova stanja.

Da li različita stanja emocija percepcije i osjećaja stvaraju različite elektromagnetske frekvencije?

Da i to je dokazano.

Izvor:

Nothing Is Solid & Everything Is Energy – Scientists Explain The World of Quantum Physics