BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Degradirani kardinal tvrdi kako su radikalne feministkinje krive za nastanak svećenika pedofila

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Sjećate li se nadbiskupa koji nije znao da je seks s djecom zločin? Kao da sablazan koju nam je otkrio umirovljeni nadbiskup St. Louisa, „uzoriti“ Robert Clarson nije bila dovoljna, na Internetu je objavljen intervju s kardinalom Raymondom Burkom koji tvrdi kako su žene i to poglavito feministkinje upropastile Katoličku Crkvu te da su zbog „feminiziranog pogleda na seksualnost stvorene generacije svećenika pedofila.“

Mali podsjetnik

Kardinal Raymond Burke je nedavno degradiran zbog snažnog otpora prema reformama pape Franje, poglavito u domeni pomirbe sa pripadnicima LGBTQI zajednice, njegovi stavovi mnogima nalikuju na opasnu i tvrdokornu mizoginiju no najgore je od svega da Burke konstantno propovijeda krepost, vrlinu, muževnost, pokoru i siromaštvo dok ogromne novce troši na ceremonijalne halje.

Zlatovez, poludrago i drago kamenje na kapi, halji i rukavicama kardinala Burka su odjeknuli kao bomba u javnosti. Zašto se novac davao na "modu" dok nadbiskupija St. Louisa kojoj je isti stolovao, grca u dugovima zbog pedofilnih skandala?

Zlatovez, poludrago i drago kamenje na kapi, halji i rukavicama kardinala Burka su odjeknuli kao bomba u javnosti. Zašto se novac davao na “modu” dok nadbiskupija St. Louisa kojoj je isti stolovao, grca u dugovima zbog pedofilnih skandala?

Poznato je da je Burke Vatikanu morao odgovarati zbog skupocjenih molitvenih halja, ali kritika javnosti je uslijedila tek nakon što je otkriveno kako je vrli kardinal na molitvene kape optočene draguljima potrošio 20.000 dolara dok je samo jedan jedini svečani plašt platio čak 30.000 dolara.

Skupocjeni plašt degradiranog kardinala.

Skupocjeni plašt degradiranog kardinala.

Burke je bio kardinal St. Louisa, od 2003. do 2008. godine i pripada istoj svećeničkoj struji kao i nadbiskup Clarson. Naime, oba svećenika visokog ranga su za vrijeme svojeg djelovanja u nadbiskupiji St. Louisa štitila svećenike pedofile – ultimativne predatore od policijskih istraga. Organizacija SNAP (Survivors Network of those Abused by Priests) je o tome detaljno izvješćivala javnost sve dok policija i sudstvo nije uzela stvar „u svoje ruke,“ mi smo se iste teme dotakli u tekstu pod nazivom: „Skeleti beba u septičkoj jami katoličkog sirotišta i nadbiskup koji nije znao da je seks s djecom zločin.“

Dodjela ceremonijalne dužnosti kardinalu Burku je najmanje što mu se moglo dogoditi, papa Franjo je očigledno želio poslati jasnu poruku svima nalik na Burka i umirovljenog Clarsona, jer ih je ostavio bez ikakve moći unutar Vatikanske hijerarhije, pa ipak Burke je nastavio s javnim ispadima, ne razmišljajući kako njegove riječi djeluju na javnost.

Nenormalna poruka degradiranog kardinala

U nedavnom intervjuu kardinala Burka za portal The New Emangelization Project, stranice koja služi novačenju muškaraca u Crkvu, degradirani kardinal je rekao slijedeće:

Čini se da je u zadnjih pedeset godina došlo do velike zabune o specifičnoj ulozi muškarca u braku i općenito uloge muškarca unutar Crkve. Za to postoje brojni razlozi, ali držim kako je radikalni feminizam koji je napadao Crkvu od 60-tih godina XX. vijeka do danas najviše marginalizirao muškarce.

Nažalost radikalni feministički pokret je toliko snažno utjecao na Crkvu zbog toga što se isti pokret stalno fokusirao na ženska pitanja na uštrb pitanja od najveće važnosti za muškarce, točnije pitanja uloge oca, bio on u braku ili ne ili pitanja važnosti duhovnog očinstva za svećenike.

Žene i njihove potrebe ne samo da su decimirale Crkvu, nego su to isto učinile i instituciji braka.

Sjećam se mladića tijekom 70-tih godina XX. vijeka koji su mi pričali da se boje braka, zbog toga što se žene sve više koncentriraju na svoja vlastita prava. Te podjele između muškaraca i žena su se od tada samo pojačale i pogoršale.

1 raymond burke

Treba li slušati riječi kardinala Burka? Jesu li ovakva stanovišta protivan nauku pape Franje?

Najgore od svega je da je crkva preuzela „ženskasti“ stav prema seksualnosti. Situacija je dodatno pogoršana s površnim katehetskim pristupom o pitanjima ljudske seksualnosti i prirode bračnih odnosa što je dovelo do jednostavne dostupnosti pornografije, homoseksualnosti i seksualnog zlostavljanja djece. Sama crkva je postala iznimno feminizirana. Jasno je da su žene prekrasne i prirodno se odazivaju pozivu o aktivnosti unutar Crkve, osim svećenika, svetišta su prepuna žena. Aktivnosti u župama, pa čak i u samim liturgijama su pod snažnim ženskim utjecajem, stoga se brojni muškarci više ne žele miješati u takve rabote.

Jasno se primjećuje kako se našim sjemeništima vraćaju snažni mladi muškarci koji žude da služe Bogu te da postanu svećenici. Ti su muškarci muževni i sigurni u vlastiti identitet, takva situacija je zaista dobro došla jer se možemo sjetiti vremena kada su se za svećenike zaređivali feminizirani muškarci zbunjeni vlastitom seksualnošću. Nažalost, neki su od tih poremećenih muškaraca seksualno zlostavljali maloljetnike. To je strašna tragedija zbog koje naša Crkva još uvijek tuguje.

Pa ipak, treba napomenuti kako previše žena pomaže kod misa za crkvenim oltarom, što dovodi do situacije da muškarci ne žele više biti ministranti.

Kolika je potreba kardinala Burka za mladim i muževnim svećenicima? Zašto je Burke ženomrzac?

Kolika je potreba kardinala Burka za mladim i muževnim svećenicima? Zašto je Burke ženomrzac?

Mladići ne žele takve poslove obavljati s djevojkama i to je sasvim prirodno. Djevojke su se zaista dobro snašle u ulogama pomagača oko oltara, no zbog toga je od istoga odustalo puno mladića. Želim naglasiti da praksa o prihvaćanju isključivo muških ministranata nema veze s neravnopravnošću žena u Crkvi. No to nije jedini grijeh koje nosi moderno društvo, grijeh je kao takav postao prihvaćen u svakodnevnom životu i to me iznimno čudi.

Zbog takvih modernih stavova sve manje mladića dolazi na ispovijed, oni su naučeni kako je masturbacija prihvatljiva rabota, a takav stav dovodi u opasnost njihove besmrtne duše. Takvo što je iznimno opasno po muškarce, naročito mladiće. Neki od njih su mi rekli da su se ispovijedali u mladosti zbog masturbacije no da su im svećenici govorili kako to nije grijeh te da takvo što svi rade. To je potpuno pogrešno. Svećenicima koji tvrde takve grozne stvari bih poručio da razvijaju svoju muževnost jer je svećenik duhovni otac.

Njih bi trebale krasiti muževne osobine poput nesebičnosti, viteštva i discipliniranosti kako bi izbjegli neprimjerene situacije koje nikako nisu nešto u čemu bi se svećenici trebali naći. Muškarac svećenik može biti duhovni otac samo ako je samouvjeren ako ima kredibilitet, samo tako može pružiti čvrsto vodstvo.

I za kraj podsjetimo čitatelje kako je Burke dobio kardinalski „čin“ zahvaljujući papi Benediktu XVI. koji ga je postavo na mjesto prefekta vrhovnog apostolskog tribunala, što bi se moglo usporediti s papinom desnom rukom. Tu istaknutu vatikansku poziciju Burke je držao sve do studenog 2014.

Cijeli radni vijek Burke je proveo vodeći radikalne konzervativne katoličke krugove u SAD-u, a poznat je i po podršci prijedloga zakona koji je dobio ime „Neka žena umre.“ U tom sramotnom prijedlogu Katoličke Crkve SAD-a je stajalo kako se ženi ne smije pomagati s abortusom čak niti kada je njen život ugrožen, te da se abortus ne smije učiniti niti onda kada je beba plod incesta i silovanja.

Srećom po žene Sjedninjenih Američkih Država prijedlog zakona H.R. 385 je stopiran predsjedničkim vetom, bez obzira što su ga podržali svi republikanci u oba doma parlamenta SAD-a.

Na žalost Burke nije jedini svećenik koji bi se trebao sramiti stvari koje govori i mi imamo svog „junaka“ koji je obrazovan po američkom nauku, a koji je prigrlio vatreno programiranje mladih umova. Podsjetimo se istog velečasnog s jedne od njegovih famoznih duhovnih obnova.

Iskreno se nadamo da će papa Franjo imati snage i mudrosti te da će reformirati posrnulu Crkvu izbacivanjem i umirivanjem svih svećenika koji s empatičnim ljudskim bićima nemaju ama baš ništa.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvor:

Demoted Catholic cardinal blames “feminized” church for priest pedophilia

Demoted Catholic Cardinal Blames Feminism for Pedophilia

Cardinal Raymond Burke Rues “Feminization” of the Church, Saying That Altar Girls Lack “Manly Discipline”

Cardinal: ‘Feminization’ hurts Catholic Church

Radical feminism is assaulting the Church, says cardinal