SVIJET POD LUPOM

Mačka Masha herojski spasila napuštenu bebu

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Često imamo priliku vidjeti kako se „ljudi“ nehumano ponašaju prema pripadnicima vlastite vrste i prema životinjama, no također sve češće čujemo o slučajevima u kojima životinje spašavaju ozlijeđene ljude ili pak napuštenu djecu. Priča od napuštenoj mački Mashi ne bi bila ništa drugačija od priča milijuna napuštenih domaćih ljubimaca, da Masha nije spasila malenog dječaka od sigurne smrti.

Dugodlaka ljepotica Masha je prije tri godine izbačena iz svog toplog doma, a utočište je našla u haustoru jedne stare zgrade u gradiću Obninsku. S obzirom da je mačka Masha iznimno uredna, mazna i tiha, stanovnici trošne zgrade su je naizmjenično hranili i njegovali, te su joj od kartonske kutije i malo stare robe stvorili krevetić u kojemu se ova mačka grijala i odmarala tijekom ledenih zimskih noći.

heroina Masha u kutijici u kojoj je grijala malenu bebu cijelu noć.

Heroina Masha u kutijici u kojoj je grijala malenu bebu cijelu noć.

Prije par dana Masha je u svojoj kutijici naišla na napuštenu bebu, ona je dječačića starog nepunih 12 tjedana grijala sve do jutra, te je stanovnike zgrade počela zvati mijaukanjem koje je zvučalo kao da se mačka povrijedila.

Irina Lavrova s mačkom Mashom.

Irina Lavrova s mačkom Mashom.

Prva je Mashu čula stanarka Irina Lavrova, koja se zabrinula Mashinim mijaukanjem i njenim provirivanjem iz kutijice. Lavrova je pomislila kako je takvo ponašanje njihove četveronožne miljenice iznimno čudno jer bi Masha obavezno došla na sesiju milovanja svako jutro. Nakon što je Lavrova zavirila u kutiju pod stubištem, nije mogla vjerovati svojim očima, Masha se sklupčala oko malene bebe pokušavajući je što više prekriti. Beba je mirno ležala ogrnuta debelim mačjim krznom.

Nakon što su na mjesto događaja stigli policajci i hitna pomoć mačka Masha nije željela napustiti svog štićenika, cijelo vrijeme je pratila ljude koji su užurbano radili oko napuštenog dječaka, a pokušala se i popeti u kola hitne pomoći.

Bolničarka Vera Ivanina je RT-u otkrila je kako je Masha izgledala zabrinuta gdje vode dječačića.

Maleni dječak u sigurnosti bolnice, nakon što ga je spasila mačka Masha.

Maleni dječak u sigurnosti bolnice, nakon što ga je spasila mačka Masha.

Beba je odvezena u najbližu bolnicu u kojoj je ustanovljeno da je Masha savršeno pazila na dječačića te da ga je uspjela održati toplim iako su se te noći temperature spustile na 18 stupnjeva ispod ništice.

Glasnogovornik bolnice koja je primila malenu bebu je izjavio slijedeće:

„Beba je na otvorenom provela samo nekoliko sati, no zahvaljujući mačjoj brizi nije zadobila nikakve traume.“

Irina Lavrova je ponosno zaključila pred radoznalim novinarima:

1 mačka i beba

Neobična krznata spasiteljica je u par sati postala najpoznatija heroina Rusije, nakon što je spasila malenu bebu.

„Masha je iznimno pitoma i mirna mačka, kada sam čula njeno mijaukanje zaista sam mislila da ju je netko povrijedio, jer nije željela izaći iz kutije, možete zamisliti koliko sam bila šokirana kada sam vidjela da je u kutiji pored Mashe ljudska beba. Očigledno je Mashu vodio majčinski instinkt jer je na sve moguće načine željela zaštititi djete. Dječačić je bio dobro obučen i pored kutije je ostavljena vrećica s dječjim benkicama, par pelena i dječjom hranom, no naša mačka je ispala heroj, jer je bebu čuvala dok nije svanuo dan, a nakon toga je učinila sve što je kao mačka mogla učiniti da nas dozove k sebi i pokaže nam što se nalazi u njenom krevetiću. Cijelo susjedstvo je ponosno na Mashu, sad je pazimo i mazimo toliko da ćemo je potpuno razmaziti, ali ona je to zaista zaslužila.“

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvor:

Kitty rescue: Homeless cat praised for saving abandoned baby in Russia

Hero cat saves baby from freezing to death

Russian cat called Masha saves baby abandoned in the cold