PRIZMA DRUŠTVA

Broj oboljelih od raka u okolici Fukushime povećan za 6000%, prijeti li svijetu slična sudbina?

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Sjeća li se itko nesreće u nuklearnoj elektrani Fukushima? Po sveprisutnoj medijskoj šutnji, čini se da vladajući psihopati rade sve što je u njihovoj moći kako bi javnost zaboravila na katastrofu koja je stvorila eksploziju pojave raka, leukemije, srčanih zastoja i drugih opasnih zdravstvenih problema, poglavito na maloljetnoj djeci koja su imala nesreću, biti u blizini nuklearke ne tako davne 2011. godine.

Unatoč konstantnim dojavama o tome kako je Pacifik zatrovan radioaktivnim curenjem iz nuklearke Fukushima, te da sve češći nalazi mrtvih dubinskih riba na obalama Kalifornije upućuju da su čak i najdublji dijelovi Pacifičkog oceana radioaktivni preko mjere održavanja života, nitko od nadležnih u američkoj Vladi i UN tijelima ne daje značaj takvim informacijama.

Količina radijacije je ogromna i izvan zabranjene zone u Fukushimi.

Količina radijacije je ogromna i izvan zabranjene zone u Fukushimi.

Rijetki su profesionalni mediji pisali o ulovima ribe čija radijacija prelazi dozvoljene limite, jedan od takvih primjera je tekst objavljen na web stranici Huffington Posta pozivajući se na istraživanja znanstvenika sa Stanforda i oceanografskog instituta Hopkins koji su radijaciju pronašli u populaciji plavorepe tune. O ulovima super-radioaktivnih riba u akvatoriju unesrećene nuklearke možete više saznati ovdje.

GEOMAR-ov model širenja raidjacije iz nuklearke Fukushima je iznimno konzervativan jer radijacija s vodom za hlađenje nuklearne jezgre dan danas curi u Pacifik.

GEOMAR-ov model širenja radijacije iz nuklearke Fukushima je iznimno konzervativan jer radijacija s vodom za hlađenje nuklearne jezgre dan danas curi u Pacifik.

Još je tužnija bila činjenica kako se u 96% tunjevine korištene u sushi restoranima diljem SAD-a pronašla velika koncentracija radioaktivnog cezija, pa ipak, nikome ne pada na pamet da se zapita, što se to događa s Pacifikom i je li riba ulovljena u najvećem oceanu planete pogodna za ljudsku upotrebu?

S druge strane Pacifika u Japanu, vodi se malo drugačija bitka koja se očituje kroz gotovo potpunu medijsku šutnju i nedostatak interesa internacionalne znanstvene zajednice.

Malena djevojčica na pregledu štitnjače. Zbog čega Japanska djeca sve više obolijevaju od raka štitnjače i leukemije?

Malena djevojčica na pregledu štitnjače. Zbog čega japanska djeca sve više obolijevaju od raka štitnjače i leukemije?

Riječ je o epidemiji kancerogenih oboljenja poglavito raka štitnjače i leukemije koji je u okolici Fukushime narastao za nevjerojatnih 6000%. Najčešći pacijenti su maloljetna djeca i bebe koji su imali priliku obitavati u radijusu od 50 kilometara od nuklearke Fukushima Daiichi. Uzmemo li u obzir da je današnja zona zabrane kretanja i stanovanja napravljena samo u radijusu od 21 kilometra udaljenosti od same elektrane, s pravom se pitamo je li takva mjera dostatna i čekaju li nas još gore vijesti u skoroj budućnosti?

Gospođa Cheiko Shiina, aktivistica koja se zalaže za borbu protiv nuklearki je otkrila zastrašujuće podatke tijekom godišnjeg brifinga o radu Združene klinike Fukushime u kojoj se liječi većina malenih pacijenta s terminalnim bolestima.

Cheiko Shiina na nedavnom obraćanju javnosti u svezi epidemije kancerogenih obolijenja u Japanu.

Cheiko Shiina na nedavnom obraćanju javnosti u svezi epidemije kancerogenih oboljenja u Japanu.

Ona je upozorila na nastojanje američkih i japanskih vlasti o tome da se problem eksplozije pojave kancerogenih oboljenja zataška te da se s vremenom zaboravi na nemogućnost zaustavljanja curenja radioaktivne vode iz oštećenih reaktora Fukushime i eventualne dekontaminacije velikih područja sjeveroistočnih dijelova Japana koja su za sada opasna za život.

Radio stanica Hodo je jedna od rijetkih koja na području Japana pokušava podići svjesnost o sve većem broju oboljelih od raka na području koje je prekrila radijacija iz Fukushime, no neki smatraju da je nedostatak medijske pažnje osigurao nedostatak ljudske svijesti o tome što se zapravo događa na ovom namjerno zaboravljenom dijelu jedne od najrazvijenijih država svijeta.

Ne smijemo zaboraviti da je vlasnik unesrećene nuklearke svemoćna kompanija TEPCO te da njezine veze idu u sam vrh političkih i industrijskih struktura Japana. Također je poznato kako je japanska Vlada jedan od osnivača i glavnih dioničara TEPCA no kontrola rada nad kompanijom je iznimno labilna jer je glavni i najvažniji faktor konstantna potreba za električnom energijom i ostvarivanjem profita.

Zabranjena zona u krugu od 20 kilometara od Fukushime.

Zabranjena zona u krugu od 20 kilometara od Fukushime.

Tokyo Electric Power Company je 2007. bila prisiljena zatvoriti nuklearnu elektranu Kashiwazaki-Kariva nakon popriličnog zemljotresa, no zahvaljujući svojim pozamašnim vezama, ponovno je otvorila 2009. unatoč mišljenju znanstvenika kako ta ideja nije niti pametna niti racionalna. Nakon kockanja s prirodom i životima stotina milijuna ljudi podmorski potres Tohoku je 2011. prouzrokovao najrazorniji tsunami u modernoj povijesti i gotovo potpuno topljenje dva reaktora u nuklearnoj elektrani Fukushima. Unatoč medijskoj šutnji, važno je znati da se ta nesreća još uvijek događa te da konstantno u Pacifik i u tlo oko Fukushime cure vode za hlađenje reaktora.

Radijacija izvan navodne zone opasnosti u Fukushimi.

Radijacija izvan navodne zone opasnosti u Fukushimi.

Poznato je kako je evakuirano ljudstvo iz 50.000 kućanstava u takozvanoj zabranjenoj zoni, te da će TEPCO morati platiti veliku odštetu svima onima koji su ostali bez svojih nekretnina, no još uvijek se ne zna što će biti s ljudima koji su umrli ili koji obolijevaju zbog curenja radijacije u zrak, u Pacifik i japansko tlo.

Sve više imamo prilike čuti kako je TEPCO i japanska Vlada počinila zločin protiv čovječnosti, ne samo nesmotrenim sijanjem nuklearki na izrazito trusnim područjima u kojima se stalno događaju jaki potresi, već i zbog toga što obmanjuju javnost te ne žele priznati kako nemaju kontrolu nad najvećom ekološkom katastrofom u modernoj povijesti.

Nedavno uhvaćen Chinok los s Aljaske s tumorima i velikom koncentracijim radijacije u tijeliu.

Nedavno uhvaćen Chinok losos s Aljaske s tumorima i velikom koncentracijom radijacije u tijelu.

Web stranica Natural Society smatra da je SAD sudionik u zločinu jer i sami imaju problema s curenjem radijacije iz svojih nuklearki te su odlučili šutjeti o katastrofi u Japanu kako se medijska pažnja ne bi okrenula na njihove vlastite greške i uništavanje biosfere.

Nedavno snimljena Pacifička bijela morska psina s nevjerojatnim tumorom na donjoj čeljusti. Do sada se smatralo kako morski psi, jedni od najstarijih predatora na zemlji, ne mogu razviti tumore, niti je bio poznat takav slučaj, no nakon Fukushime sve postaje moguće.

Nedavno snimljena Pacifička bijela morska psina s nevjerojatnim tumorom na donjoj čeljusti. Do sada se smatralo kako morski psi, jedni od najstarijih predatora na zemlji, ne mogu razviti tumore, niti je bio poznat takav slučaj, no nakon Fukushime sve postaje moguće.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je izjavila da će se pojava kancerogenih oboljenja povećati za 50% u narednih 20 godina, no nama se čini da je situacija puno gora od onoga što nam se servira kroz riječi i djela organizacije koja bi trebala štititi ljudsko zdravlje. Umjesto praćenja UN povelja i svega onoga što piše u njihovom statutu, WHO je davne 1959. potpisala ugovor s IAEA-om (UN agencijom za atomsku energiju) u kojoj se ista obavezuje da neće ispitivati negativan učinak radijacije na ljudsko zdravlje te da će staviti moratorij na sva istraživanja koja bi bila u sukobu s odredbama o širenju korištenja nuklearne energije.

Iako Inuiti sve više traže odgovore zbog čega nailaze na bolesne tuljane po obalama Aljaske, nitko ne daje objašnjenja. Promjene na tuljanima su se počele pojavljivati neposredno nakon katastrofe u Fukushimi.

Iako Inuiti sve više traže odgovore zbog čega nailaze na bolesne tuljane po obalama Aljaske, nitko ne daje objašnjenja. Promjene na tuljanima su se počele pojavljivati neposredno nakon katastrofe u Fukushimi.

Dakle organizacija koja bi nas trebala štiti i upozoravati na pogubne količine radijacije, nema nikakve moći niti smije prokazati zločince u nuklearnom lobiju.

Koliko se manipulira s radijacijom najbolje možemo vidjeti na primjeru SAD-a čije su agencije za javno zdravstvo i kakvoću hrane nekoliko puta povećale sigurnosni limit radijacije u hrani i piću.

Iako se ovakvo stanje nekima može učiniti obična tlapnja malenog Matrix Worlda, moramo vas upozoriti da nas zaista ne interesira podizanje čitanosti, ne reklamiramo sebe niti druge, ništa ne prodajemo, ne zarađujemo, nemamo cenzora niti sponzora. Jedino nam je važno da nagnamo čitatelje da započnu vlastita istraživanja kako bi došli do istine.

I na kraju, ne zaboravimo da nisu ugrožena jedino djeca Japana, svi smo mi moguća žrtva sve radioaktivnije zemljine atmosfere. Od 1943. počinjeno je preko 2000 nuklearnih pokusa i eksplozija, a radijacija od prvotnih testova je još uvijek prisutna u našoj atmosferi, o čemu svjedoče znanstvene studije.

Iako se situacija može učiniti alarmantna, podsjetit ćemo vas da je jedan od najboljih načina obrane od prevelike količine radijacije vitamin C, jod, crni i zeleni čaj, DMSO i kupke od sode bikarbone, o tome smo pisali ovdje i ovdje.

Galerija s mutacijama u okolici Fukushime i u Pacifiku:

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Report In Berkeley from Fukushima by Chieko Shiina

6000% Increase in Cancer Rates at Fukushima Site

Cancer Rates Soar By 6000% Near Fukushima Site, New Report Shows

Radioactive Fish Found In California: Contamination From Fukushima Disaster Still Lingers

Fukushima Daiichi nuclear disaster – Wikipedia

Tepco – Wikipedia