PONERIZACIJA DRUŠTVA

Juri li svijet prema Trećem svjetskom ratu?

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Sve veći broj psihopata među vladajućima, sve nestabilnija globalna politička situacija s ukrajinskim sindromom, potpuna islamofobija i rusofobija, militarizacija društva, ukidanje građanskih sloboda, brojni lokalni ratovi izazvani uplitanjem najvećih igrača, nestabilne cijene nafte, sve češća izvješća o malverzacijama u glavnim bankarskim, investicijskim i burzovnim sustavima, klimatske oscilacije i meteorološko ludilo te sve slabija kvaliteta hrane i vode povezana s činjenicom kako polovica ljudstva na planeti živi ispod granice siromaštva, nam tjera strah u kosti jer se čini kako je globalni mir tek mrtvo slovo na papiru.

Ako do sada niste imali priliku pratiti događaje iz svijeta, smatramo da je krajnje vrijeme da na njih počnete obraćati pozornost, ne zato jer smo mi „ludi“ za političkom propagandom ili nas interesiraju prepucavanja među vođama političkih blokova, već zbog činjenice da globalni mir sve više nalikuje na globalni rat, koji bi uskoro mogao poprimiti oblik potpunog uništenja.

More laži i potraga za istinom

Možda smatrate kako Matrix World piše o glupostima, jer vodeći svjetski mediji ne smatraju da nam prijeti sraz između Istoka i Zapada, točnije između zapadnjačke (ne)kulture i svih onih koji imaju drugačije ideje. No pogledate li malo bolje što se događa iza pozornice ispraznih prijetnji i marketinških trikova spin doktora, primijetit ćete brojne naznake kako ratni huškači, dobivaju sve više mjesta u medijima, te da situacija nalikuje na mjesečarenje i eutanaziju svekolika čovječanstva, što smo do sada imali priliku vidjeti u dva navrata, točnije 1914. i 1939. godine.

Zaboravite na mainstream medije, od njih ne možete dobiti ništa više od propagande koje se ne bi posramio niti Goebbels, trebate malo bolje zagrijati stolicu i potrošiti nešto svojeg vremena i truda kako biste iskopali informacije koji sponzorirani bukači na sve moguće načine izbjegavaju.

Prije nekoliko dana poznati politolog i suradnik Centra za istraživanje globalizacije, Stephen Landman je izjavio slijedeće:

„Imam 80 godina, nikada nisam bio zastrašen tijekom Hladnog rata, no sada sam u potpunosti prestravljen. Washington, bez obzira vladaju li njime demokrati ili republikanci, želi rat.

Stephen Lendman je jedan od najboljih američkih analitičara svejtske političke situacije, njegove riječi bi trebali uzeti s velikim respektom.

Stephen Lendman je jedan od najboljih američkih analitičara svjetske političke situacije, njegove riječi bi trebali uzeti s velikim respektom.

Od 11.09.2001. vladajući u SAD-u nisu željeli provesti niti jedan jedini dan u miru, oni nisu razmišljali o miru, njih je stalno gonila želja za ratom i ratovanjem. Oni su do sada direktno uzrokovali puno ratnih sukoba. Specijalne postrojbe američke vojske, točnije vrhunski obučeni ubojice djeluju u tajnim operacijama u preko 130 zemlja svijeta, uništavajući mir i ekonomiju u tim zemljama. Pitanje je zašto javnost to ne zna? Zašto se mediji oglušuju o takve vijesti?

Merkel i Hollande su lojalni vazali američke politike i one koja se kroji unutar NATO-a. Trebamo ignorirati što javno govori dvojac iz Francuske i Njemačke, samo pratite ono što oni rade. Od početka ukrajinske krize oni nisu niti jedan jedini put odustali od američkih nakana niti su se suprostavili ratnohuškačkoj politici koju Amerika zastupa u toj zemlji. Ista je situacija s britanskim premijerom Davidom Cameronom.

Teško je povjerovati da vjerni američki saveznici poput vrhovnika Francuske i Njemačke daju Putinu poruku koja nije u skladu s Američkim stajalištima.

Teško je povjerovati da vjerni američki saveznici poput vrhovnika Francuske i Njemačke daju Putinu poruku koja nije u skladu s američkim stajalištima.

Siguran sam da su Merkelica i Hollande tijekom posjeta Moskvi pokušali Putina slomiti te ga nagovoriti da se povinuje volji Washingtona, njima nije u interesu da spriječe dovođenje vojnih snaga NATO-a na krajnje istočne granice Ukrajine.

Zapravo njima je u primarnom interesu da Rusiju sa svih strana okruže NATO snage. Amerika je vođa imperije koja se proteže u preko 150 navodno samostalnih zemalja, pogledate li malo bolje vidjet ćete kako je Rusija i Kina okružena velikim NATO bazama, te da se takozvani „obrambeni“ raketni štit nalazi na pozicijama s kojih se bez ikakvog problema može pucati po svim područjima ovih država.

Obratite pažnju na lokaciju NATO-vih baza. Izgleda li vama kako Rusija vodi ekspanzionističku politiki ili SAD?

Obratite pažnju na lokaciju NATO-vih baza. Izgleda li vama kako Rusija vodi ekspanzionističku politiki ili SAD?

Washington želi eliminirati sve neovisne i suverene države. Amerika želi ostvariti bespogovornu i potpunu globalnu kontrolu, ako netko ne želi milom postati vazal Amerike, tada će političari u Washingtonu bez ikakve grižnje savjesti posegnuti za ratom kako bi ostvarili ono što im je na umu.

U SAD-u je mir zabranjena stvar, najveći američki bankari su oduvijek bili pohotni za ratom, oni su glavi u ratnohuškačkom lobiju, zapravo oni stalno žele nove ratove, ratovi donose profit. Mir je anatema. Putin je u pravu kada je rekao kako je Rusija stoljećima meta, a danas je ova zemlja meta ratnih huškača više nego li je to bila za vrijeme Hitlerove operacije Barbarossa.

Rsko naftno bogastvo je toliko da stalno stvara zazubice najvećim moćnicima svijeta.

Rsko naftno bogatstvo je toliko da stalno stvara zazubice najvećim moćnicima svijeta. Europa je velikim dijelom ovisna o ruskoj nafti i plinu, no svejedno stalno ucjenjuje Rusiju sa svojim nemogućim političkim idejama.

Američki političari žele doći do ruskih prirodnih resursa, oni žele opljačkati tu veliku zemlju bez obzira na način kako će do toga doći. Zapamtite oni žele balkanski sindrom okušati na Rusiji kako bi je raskomadanu i uništenu sukobima mogli lakše izmusti do kraja. Amerika je zbacila legitimnu ukrajinsku vladu kako bi pokrenula sukob s Rusijom.

U Ukrajini se dogodio politički puč, koji je po svemu puno efikasniji i brži od puča s kojim je Benito Mussolini došao na vlast 1922. godine. U tadašnjoj Italiji i u današnjoj Ukrajini su nacisti imali i imaju glavnu riječ. Neonacisti su postali nova vladajuća “snaga” Ukrajine i oni plešu onako kako im diktira Washington. Mafijaši i najgori ljudski otpad je zavladao tom zemljom zahvaljujući dobro organiziranom puču koji je počeo s događajima na Majadanu. Ratno-huškačka politika protiv Rusije je osmišljena i razrađena u Washingtonu.

CIA, FBI i specijalne snage američke vojske su doslovno okupirale Kijev, vrhunski američki (operativci) zvaničnici poput Joea Bidena, Johna Kerryna, Victorie Nuland i Johna Brennana su samo isporučivali u Ukrajinu zapovijedi po kojima su tamošnji poslušnici marširali i još uvijek vjerno marširaju.

Kijev je preplavljen neonacistima i paravojnim gangsterima koji ubijaju vlastite državljane u Donjecku. Proruske snage u istočnoj Ukrajini ne žele ništa drugo već demokratsko pravo da se jednom za svagda oslobode tiranije iz Kijeva.

Morate zapamtiti kako kijevske vojne starješine rade samo ono što od njih zahtjeva Washington. Jedan od vojnih analitičara je nedavno izjavio kako će se Amerika boriti bez obzira i ako će u procesu uništiti i zadnjeg Ukrajinca. Zapravo u međuvremenu će za zločine koje su počinile vojne snage iz Kijeva optuživati Ruse. Putin će kao i do sada činiti ono što je radio svo vrijeme, štitit će interese Rusije i svih Rusa. NATO i Amerika neće i ne može štititi interese Rusije, na žalost bojim se kako će se stvari dalje razvijati, a najveći mi je strah da smo na putu bez povratka.

Nasmijani ultra desničarski predsjednik Ukrajine Poroshenko s malo dorađenom zastavom Europe. Što li je njemu smiješno dok se fotografira s nacističkim obilježjima?

Nasmijani ultra desničarski predsjednik Ukrajine Poroshenko s malo dorađenom zastavom Europe. Što li je njemu smiješno dok se fotografira s nacističkim obilježjima?

Washington je odlučio započeti rat s Rusijom od trenutka kada je Putin stupio na vlast, Amerikanci ne mogu dozvoliti lojalnog i poštenog ruskog političara kakav je Putin. To ne odgovara njihovim nakanama o komadanju i pljačkanju Rusije.

Zastrašujuće je kako Američki kongres jednoglasno demonizira Putina. Očigledno je kako su američki mediji dosegli samo dno novinarstva, njihov način izvješćivanja doista nema veze s istinom. Bojim se da je rat s Rusijom neizbježan, jer će ga američke snage prije ili kasnije uspjeti pokrenuti. Također, smatram da će se koristiti sve vrste lažnih operacija kako bi se opravdao početak vojnog sukoba s Rusijom. Kao što sam već rekao, nikada u životu nisam bio ovako prestrašen kao sada.“

Landmanova procjena je iznimno precizna, ovaj analitičar i pisac je do sada davao izvješća koja su od pada “Blizanaca” imala nevjerojatnu težinu i točnost. Voljeli bi da je u krivu glede mišljenja kako će Amerika prije ili kasnije započeti vojni sukob s Rusijom no pogledamo li kako globalno govoreći stoji ekonomija, bankari bi zaista trebali biti svojevrsni okidač za stanoviti financijski kolaps za kojeg bi se lako mogao naći dežurni krivac.

Ukrajinski sindrom

Koliko se Rusija i Rusi pretvaraju u babaroge najbolje svjedoči nedavni snimak u kojem se napad ukrajinskih gardista na javnu kuhinju u regiji Lugansk, točnije u malenom gradiću Pervomaisku, pretvara u propagandu. Naime u originalnom video uratku se jasno vidi kako su napadnuti ljudi Rusi, unatoč toj činjenici najveći svjetski mediji su objavili dio videa s napomenom kako gledamo u zvjerski napad pro-ruskih pobunjenika nad jadnim narodom Ukrajine, sav govor na ruskom je skinut, te je pokazan tek djelić filma u kome prozori pucaju pod udarnim valom izazvanim eksplozijama raketa.

Pogledajmo prvo originalni video uradak.

A sada ćemo pogledati video uradak kojeg su poslužili zapadnjački mediji. Obratite pažnju na naslov videa: “Ukrajinska javna kuhinja pod raketnim napadom pobunjenika.”

U drugim izvješćima iz Prvomaiske kuhinje se samo vidi udar rakete i ljudi koji vrište, ako malo bolje pogledate cenzurirani video primjetit ćete da se video naglo zaustavlja prije nego li uplakana šokirana žena opsuje ukrajinskog predsjednika Porishenka, jasno vam je zašto je video prekinut baš prije tog trenutka.

Kakvi su ljudi na čelu Ukrajine najbolje pokazuje nedavna odluka da se zatvorski kazne svi ljudi koji tvrde kako Rusija nije napala Ukrajinu i to s rigoroznih pet godina zatvora. Pored ovakvog prijedloga zakona, Ukrajina je zatvorila već nekoliko novinara koji su pisali o smaknućima ljudi koji se ne žele boriti protiv svojih sugrađana ruske nacionalnosti, protiv posebnih odreda koji sprječavaju dezertiranje iz ukrajinske vojske i povlačenje s fronte, te kažnjavanju svih onih koji propagiraju mirno rješenje s Rusijom.

Na kraju, važno je podsjetiti čitatelje da je početak sloma nekadašnje Ukrajine izazvan ubojstvom desetaka ukrajinskih prosvjednika koje su navodno upucali pripadnici policije koja je bila vjerna tadašnjem pro-ruskom predsjedniku Yanukovychu. No ubrzo je na svjetlo dana izašao snimak europske ministrice vanjskih poslova Catherine Ashton u razgovoru s Ministrom vanjskih poslova Estonije u kojemu se jasno daje do znanja da su snajperisti bili plaćenici vođa protesta i pobune s Majdana, te da su oni svjesno pucali na svoje ljude kako bi stvorili reakciju javnosti.

Bankari u pozadini

U nedavnom izvješću Citibanke tvrdi se kako bi se u narednim mjesecima cijena nafte trebala spustiti na 40 dolara po barelu. Iako se neupućenim čitateljima takvo što može činiti izvrsno, niske cijene sirove nafte bi mogle pokrenuti takozvani domino efekt s kojim bi se srušile sve svjetske burze i bankarski sustavi. Po procjeni ove banke, cijene nafte će najvjerojatnije pasti u ponor krajem prvog i početkom drugog kvartala 2015., nakon toga, bi se po njihovom proračunu tržište trebalo početi stabilizirati, no tvrde kako je nemoguće predvidjeti najnižu cijenu nafte po barelu, te da bi bilo preporučljivo računati čak i na cijenu od 20 dolara po barelu ako se nakon prvotnog šoka cijene ne stabiliziraju.

Koliko smo daleko od točke bez povratka, koliko će pad cijena sirove nafte utjecati na ekonomsku nestabilnost na globalnom planu?

Koliko smo daleko od točke bez povratka, koliko će pad cijena sirove nafte utjecati na ekonomsku nestabilnost na globalnom planu?

Nije li čudno da jedna svjetski poznata banka poput Citibanke daje ovakve opasne izjave i to s jasnim datumom kada bi se krah cijena sirove nafte trebao dogoditi? Što veliki bankari kriju od nas, ili još bolje, što je to što im daje pravo da znaju kako će se stvari odvijati?

Bank of International Settlemens, smatra kako će prezaduženo gospodarstvo potaknuto padanjem cijena nafte uzrokovati bankrote mnogih kompanija te da će takva situacija donijeti do novih nestabilnosti na financijskom tržištu, jer će mnogi vlasnici naftnih bušotina poći pod stečaj te će s malim cijenama nafte proizvoditi samo dugove.

David Kostin iz Goldman Sachsa je predvidio da će zbog niskih cijena nafte svijet upasti u još veću recesiju te da nas očekuje nestabilna i neizvjesna financijska godina u kojoj će najveće kompanije biti zadovoljne ako završe godinu s pozitivnom nulom.

Drugi analitičari su još pesimističniji od Goldman Sachsa, Bank of America smatra kako će se globalna ekonomija osušiti za punih 2,3 bilijuna dolara u 2015. godini.

Svi su složni kako bi ekonomske probleme i nesigurnost mogla produbiti situacija u Grčkoj, naročito ako Grčka odluči da zbog branjenja svojih nacionalnih interesa napusti Eurozonu. Ako se to zaista dogodi, tada će euro u potpunosti propasti, te će za sobom povući sve ekonomije koje se nalaze unutar EU.

Ekonomski analitičar Morgan Stanley smatra kako će odnosi između eura i američkog dolara još više oscilirati te da će grčko odbijanje takozvanog bailouta točnije izvlačenja novca iz prezadužene Grčke i prestanak plaćanja ogromnih kamata i kredita, uvjetovati monetarnu nesigurnost koju Europa nije vidjela odavno.

Putinov stav

Jedan od najbližih Putinovih savjetnika Nikolai Platonovich Patrushev je trenutačnu situaciju nazvao „ratom živaca.“ Taj rat živaca je povezao ne samo s krizom u Ukrajini već i s potencijalnim kolapsom umjetno stvorenih monetarnih unija, poput eura i važnosti petro dolara. Nemojmo zaboraviti kako je snaga dolara vezana isključivo za snagu cijene sirove nafte. Dolar ovisi i o tome prodaje li svjetsko crno zlato u ovoj valuti.

Poznato je kako je Gaddafi odlučio da s dolara prijeđe na euro kako bi Libiji osigurao monetarnu samostalnost. Nakon toga SAD je pokrenuo rat u kojem je Gaddafi smaknut po kratkom postupku. S rastom broja uzajamno potpisanih sporazuma unutar zemalja BRICS-a, dolar se sve više istiskuje iz igre, te nacionalne valute dobivaju na važnosti. Pored, Kine, Indije, Brazila, Južnoafričke republike i Rusije, i Iran svoju naftu  ne prodaje u dolarima.

Nikolai Patrushev je jasno rekao što misli.

Nikolai Patrushev je jasno rekao što misli.

Patrushev smatra kako će dogovor iz Minska neslavno propasti, ne zato što se pro-ruske snage neće njega držati, već zato što Zapad želi srušiti Putina ne birajući sredstva. Iako svi gledaju na to što se događa u Ukrajini, javnost bi trebala obratiti pažnju na manipulaciju cijena nafte, jer bi bilo savršeno da se rublja sruši zajedno s niskim cijenama nafte. Oslabljena rublja bi po zapadnjacima trebala olakšati pad Putina. Čovjek koji je vodio Federalne tajne službe u prvih osam godina Putinove vladavine smatra kako takav scenarij neće dati rezultata jer je ruski narod dobro informiran o pravim uzrocima krize (za razliku od zapadnih medija koji siju isključivo propagandu):

„Situacija u Ukrajini se koristi kao prethodnica prave agresije na Rusiju. Amerika pokušava uvući Rusiju u vojni sukob kako bi se promijenila vladajuća garnitura Rusije, te kako bi se Rusija raspala nakon optužbi za navodu agresiju u Ukrajini.

Unatoč pokušajima da se ekonomska situacija u Rusiji slomi, kako bi se izazvali protesti i eventualna promjena vlasti, poput scenarija koji su se već ostvarili u Gruziji, Kirgistana i Ukrajini, smatram da je svima jasno da je Amerika iza svega. Grozno je gledati kako se Putin uspoređuje s Hitlerom iako Obama ima izrazitu neprijateljsku i napadačku politiku.

Držim da bi Zapad trebao razmisliti o tome što se dogodilo s onima koji su napali Rusiju te da se povijest ponavlja ako se iz nje ništa ne nauči. Iako se u Ukrajini vodi rat koji je potakla Amerika i njeni sebični interesi, moram reći da je najveći gubitnik ukrajinski narod s kojim se bezobzirno igra. Na žalost Ukrajinci su obični pijuni i nikoga nije briga što oni umiru za tuđe interese. U Ukrajini se događa sraz Istoka i Zapada, Rusi ne žele ginuti u tuđim ratovima.“

Putina malo tko sluša, iako ovaj političar pokušava jasno dati do znanja što misli o napadačkoj američkoj politici. Zapadni mediji ga stalno pretvaraju u “čovjeka” opasnih namjera, Amerikanci su išli toliko daleko da su objavili studiju Pentagona kako Putin ima Aspergerov sindrom (oblik autizma) kojeg karakteriziraju poteškoće u društvenoj interakciji i ograničeni stereotipni interesi i aktivnosti. Aspergerov sindrom se razlikuje od ostalih poremećaja iz spektra autizma po tome što kod njega općenito nema zastoja u jezičkom i kognitivnom razvoju. Unatoč činjenici kako Putin ne pati od autizma, gotovo svi svjetski mediji su prenijeli ovu “vijest.”

Kako god bilo Putin na sve moguće načine želi mirno riješiti probleme koje zazivaju ratni huškači. Čini nam se da je on trenutačno jedini glas razuma iako je kompletna medijska zajednica u zapadnom svijetu protiv njega. Predložili bi vam da pogledate i poslušate Putinov govor iz konferencije Valdai International Discussion Club u Sochiju pa prosudite sami govori li on istinu ili nalikuje na osobu s autizmom?

Putinove riječi:

Putinove riječi: “Sve što Amerika dotakne se pretvara u Libiju ili Irak:”

Mi smo do sada pomno pratili Putinove izjave, neke od njegovih citata smo vam predstavili u nedavnom uratku, evo nekih važnijih izvadaka:

 • Hitler je želio uništiti Rusiju, svi znaju kako je ta priča završila.
 • Mračne sile bi vrlo rado aplicirale scenarij iz Jugoslavije kako bi uništile Rusiju. To su pokušali puno puta, no nisu uspjele. Mi im nismo dozvolili da nas unište.
 • Za razliku od drugih vojnika, ruski vojnik je ljubazan i obziran, no neumoljiv u obavljanju svog vojničkog zadatka i zbog toga je nemoguće pobijediti ruskog vojnika.
 • Sankcije nametnute Rusiji su vrlo neugodna stvar, no neugodne su uglavnom za one koji su nam nametnuli te sankcije.
 • Zapadnjaci vjeruju kako je Rusija bez trgovačkih veza s njima izgubljena i u škripcu, no ne shvaćaju kako imamo nove partnere na Istoku, partnere koji imaju puno veće potrebe za našom robom od potreba koje imaju zapadnjaci. Ruska ekonomija će tako na duge staze ostvariti veliku dobit, dok će Zapad sve više osjećati posljedice sankcija koje su nam nametnuli.
 • Amerika ne želi takmace u političkom primatu u svijetu, oni smatraju kako im je Rusija ekonomska i politička prijetnja jer žele ostati i biti jedina super-moć na planeti. SAD na sve moguće načine želi umanjiti ulogu Rusije, kako na globalnom tako na političkom planu. Slučaj Krim je iskorišten kako bi se Rusija pretvorila u neprijatelja, da Obama nije iskoristio Krim za takvu propagandu, smislio bi nešto drugo.
 • Naši prijatelji iz SAD-a su uvijek direktno umiješani u odnose koje imamo sa susjednim državama, njihove rabote i zakulisne igre konstantno ometaju razvoj dobrosusjedskih odnosa. Ponekad ni sami ne znamo bi li se trebali dogovarati s vladama susjednih zemalja ili bi direktno trebali pričati s njihovim američkim pokroviteljima.
 • Mnoge su europske zemlje zaboravile što znači samostalnost, neovisnost i suverenost, zaboravile su što znači nacionalni ponos, u biti ti pojmovi su im postali nedostižan luksuz. Uzmemo li te činjenice u obzir tada nam postaje jasno zašto je neovisnost i suverenost apsolutno potrebna kako bismo opstali.
 • Konstantno nas se pokušava satjerati u kut jer smo neovisni i jer ne želimo biti licemjerni i podvorni. No naši zapadnjački prijatelji trebaju znati da naše strpljenje ima granice. S Ukrajinom su naši zapadnjačku partneri prešli tu granicu. Njihovo ponašanje je nevjerodostojno i neprofesionalno.
 • Danas je najvažnije zaustaviti histeriju koja se uporno nameće. Trebali bi jednom zauvijek zaboraviti na retoriku iz Hladnog rata, te bi se trebalo shvatiti kako je Rusija neovisan i aktivan sudionik u internacionalnim poslovima. Kao i sve druge zemlje, mi imamo nacionalne interese koje treba uzeti u obzir i koje naši sugovornici trebaju poštovati.
 • Politika koju je nametnuo predsjednik George Bush mlađi nije politika koja bi trebala postojati u civiliziranom svijetu. Njegova administracija se ponašala kako ih je volja, njihova samovolja je vrhunac neumjesnosti modernog vremena. Politika koja se zasniva na premisi: „Ili si s nama ili si protiv nas,“ bi trebala uznemiriti sve legitimne vlade na svijetu. Amerikanci su na takav način ozakonili agresiju, prislili su internacionalne organizacije da djeluju kao njihovi poslušnici, čak i kada UN nije dala podršku njihovim namjerama, oni su jednostavno ignorirali naputke i odluke Vijeća Sigurnosti.
 • Zapadnjački partneri, koje vodi SAD, jednostavno ne žele poštivati internacionalne zakone, na koje smo se svi obavezali.
 • Američki partneri stalno smatraju da su iznad zakona, da se na njih ne odnose zakoni o ratnim zločinima, zatvaranju i ispitivanju zatvorenika, te da oni ne moraju nikome odgovarati za svoje postupke. Takvo što je u demokratskom svijetu potpuno neprimjerno.
 • NATO konstantno ponavlja kako Rusija ima imperijalističke nakane, te da želimo povećati teritoriju na račun drugih zemlja, no ako pogledamo NATO danas ima baze u našem povijesnom dvorištu, u predjelima svijeta koji su tradicionalno bliski s nama. Oni su, takoreći, dospjeli u naše dvorište, a ne mi u njihovo, pa ipak, stalno nas se predstavlja kao opasnost i prijetnju.
 • Mi nismo budale, svima nam je bilo jasno kako je kolačić koji je isporučila Victoria Nuland zapravo bio znak za političku potporu i okrestriranje Maidana u Ukrajini. Što to zapravo znači? To znači da je Amerika i Europa u potpunosti upletena u procese promjene vlasti i neustavne radnje koje su se događale i koje se još uvijek događaju u Ukrajini.
 • Nevjerojatno je kako se nezadovoljstvo u nekoj državi uništava i zatomljuje s tenkovima, raketnim bacačima, vojnim zrakoplovima i lanserima raketa. Ako su to današnje vrijednosti EU-a, tada sam ja s njima duboko razočaran.
 • Mi nismo aneksirali Krim, mi ga nismo oteli. Mi smo dali ljudima mogućnost da donesu vlastitu odluku, koja je iznimno jasna i koja se treba poštovati. Na takav način smo ih zaštitili, a ne ugrozili.
 • Jasno je da su se mnogi zabrinuli s glasom naroda koji se čuo na Krimu, zbog toga se brže bolje pokrenula ratna mašinerija kako se glas naroda iz Dinvassa, Luganska i Odesse ne bi čuo. Sad nam je jasno što bi se dogodilo s ljudima na Krimu da nismo reagirali onako kako smo reagirali. Zbog čega Rusija ne može braniti svoje nacionalne interese u njenom povijesnom dvorištu, no Amerika smije braniti svoje nacionalne ciljeve svugdje po svijetu, čak i ispred naših vrata?
 • Mnogi smatraju kako je Rusija siromašna zemlja koja nema nikakvu vojnu moć, no mi smo nuklearna sila. To nije prijetnja, to je činjenica koja se stalno pokušava zaboraviti. Mi smo ozbiljna sila s kojom se treba razgovarati. Zbog čega bi neka malena država za koju su rijetki čuli, imala više prava od nas? Zbog čega sve države na svijetu ne bi imale jednaka prava? Mi ne želimo nikome prijetiti, no čini se da je razvijanje i održavanje vojne moći jedini način da bi se danas osjećali sigurno.
 • Rusija se neće miješati u svjetske konflikte niti će ih stvarati, no svesrdno ćemo ih pokušati smanjiti ili zaustaviti. No ako prema nama netko pokaže agresiju, sasvim je prirodno da ćemo se braniti i obraniti.

Tko želi rat?

Teško je predvidjeti kako će se odvijati situacija, hoće li svijet izbjeći još jedan totalni rat, no jasno je slijedeće, ako dođe do rata:

 • Obični ljudi umiru u ratovima, a oni koji su te ratove izazvali stoje po strani i gledaju kako se pred njihovim očima događa krvoproliće.
 • Političari koji zagovaraju rat u Ukrajini i ultimativni napad na Rusiju žele uništiti nekoliko muha s jednim pokretom. Niti jedan rat nije pokrenut bez ekonomskog i patokratskog faktora.
 • U slučaju napada na Rusiju, ta zemlja će se braniti svim raspoloživim sredstvima. Prije ili kasnije postat će jasno kako se Rusiju ne može slomiti konvencionalnim sredstvima i neki krvožedni psihopata će posegnuti za nuklearnim rješenjem. Takvo „rješenje“ bi označilo katastrofu svjetskih razmjera, točnije – nuklearni holokaust.
 • Ratnohuškačke izjave, poput one Baracka Obame, da se zločestim zemljama ponekad mora „zavrnuti ruka“ kako bi ih se prisililo da učine ono što se od njih očekuje, šalju signale kako smo korak od provalije.
 • Također bi se trebali zamisliti nad insistiranjem američke vlade da će oni naoružati Ukrajinu, ako Rusija ne pristane na njihove ultimatume. Ova situacija gotovo nalikuje na ultimatum koji je Austro-Ugarska i Njemačka poslala Srbiji neposredno nakon atentata na nadvojvodu Ferdinanda. Nedavna objava slogana „Dajte ratu šansu“ koju je objavio Thomas Friedman u New York Timesu, samo pokazuje kakav „vjetar puše iz Amerike.“ Jedan od najgorih ratnih huškača Amerike, čovjek koji je stvorio Al Kaidu s likom i djelom Osame Bin Ladena, strašni Zbigniew Brzezinski je rekao slijedeće: „Bez Ukrajine Rusija gubi svu euroazijsku moć.“ Ponukani takvim stavovima, političari SAD-a polako gube moralni kompas, ako su ga ikada i imali, a ono što je započeo George W. Bush sada poprima finalni čin u obliku nakana šačice lutkara koji upravljaju s Barakom Obamom.
 • Širenje mržnje nikada nije donijelo ništa dobroga, sraz između Istoka i Zapada će se samo produbljivati s vremenom. Ono što nekima nalikuje na obično prepucavanje preko medija već godinu dana ima sve oznake zametka rata kojeg najgori od najgorih žele započeti.

U slučaju početka pravog vojnog globalnog sukoba, neće biti države koja će moći ostati neutralna, neće biti djelića zemlje koji će biti pošteđen od krvoprolića i uništenja. Rat, koji nam se na sve moguće načine žele prezentirati kao „pravedan i pošten, „ u sebi neće imati ništa ljudsko i humano, on neće donijeti pobjednika i neće omogućiti novi mir. S nuklearnim arsenalom dostatnim da se naša biosfera u potpunosti uništi nekoliko tisuća puta te s činjenicom kako kontrolu nad većinom nuklearnog vojnog arsenala imaju iznimno sumnjivi i labilni likovi, krajnja poruka Stephena Landmana dobiva na težini, mi bi se zaista trebali početi bojati.

Hoće li strah od ultimativnog uništenja nadvladati želju za krvoprolićem, ostaje da se vidi.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

America Hell-Bent on War: 80-Year-Old Analyst Has Never Been More Afraid

Stephen Lendman

Nikolai Patrushev

5yrs for ‘denying Russian aggression’: Ukraine may criminalize anti-war speech

Putin Warns Europe: Total War If Obama Arms Ukraine

The Minsk Peace Deal: Farce Or Sellout?

The Minsk ceasefire deal, point by point

Ex-Italian PM Monti: Europe can’t appear to be ‘tool of US interests’

Putin’s Top Security Advisor: “Current US Approach Leads To Inevitable Confrontation With Russia And China”

If You Listen Carefully, The Bankers Are Actually Telling Us What Is Going To Happen Next

Pentagon 2008 study claims Putin has Asperger’s syndrome

Vladimir Putin diagnosed as having Asperger’s syndrome