SVIJET POD LUPOM

Slijepi mačić Oskar u igri s lopticom

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Oskar je na You Tubu postao poznat nakon što je raznježio milijune ljudi diljem svijeta igrajući se s lopticom pred kamerama iako je potpuno slijep. 

Maleni slijepi mačić Oskar je krajem 2011. dobio priliku za prvu pravu mačju igru. Iako su njegove oči potpuno nerazvijene i slijepe, Oskarovi vlasnici su smislili način da omoguće njihovu ljubimcu normalnu igru. U šuplje loptice su stavili malene zvončiće, što je Oskaru omogućilo sate fizičkih vježbi i zadovoljstva. Od kraja 2011. do sredine 2012. Oskar je naučio kako koristiti svoje uši umjesto očiju, a njegova vještina s lopticama je postala jednako hitra i precizna kao i kod mačaka koje imaju normalan vid.

Pogledajte video u kojemu se Oskar susreće sa svojom prvom igračkicom.

U sljedećem video uratku možete vijeti Oskara sa svojim prijateljem Klausom, nevjerojatno je koliko je mali slijepi mačić poboljšao svoju motoriku, sve zahvaljujući „čarobnoj“ loptici.

U zadnjem vido uratku vidimo Oskara u epskoj „borbi“ sa zločestim fenom za kosu.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.