TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Uskoro bi se moglo početi s proizvodnjom supermodernih hibridnih teretnjaka jedrenjaka

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Teretni brodovi svake godine prenesu preko 90% trgovačke robe diljem planete. Većinu takvih teretnjaka pokreću motori na mazut, stoga je Internacionalna maritimna organizacija (IMO)  pokrenula program s kojim će teretnjaci od 2020. pogoniti s gorivom s najviše 0,1% sumpora. S obzirom da samo visoko kvalitetna i skupa goriva imaju maleni dio sumpora, došlo se do ideje koja bi mogla graničiti s malom tehnološkom revolucijom. Pogledajte kako izgleda supermoderni hibridni teretnjak kojeg pogoni snaga vjetra i motor na plin.

Kompanija Lade AS je pokrenula vlastiti program istraživanja od 2010. kako bi stvorila moderne teretnjake s hibridnim pogonom, no njihova najvažnija odluka je zvučala gotovo nevjerojatno, naime vješti dizajneri i inženjeri spojili su moderne tehnologije s tehnologijom vjetra, omogućavajući proizvodnju jedrenjaka teretnjaka koji nalikuju kakvim znanstveno fantastičnim uracima.

Moderni teretnjaci jedrenjaci postaju stvarnost.

Moderni teretnjaci jedrenjaci postaju stvarnost.

Iako je projekt Vindskip TM idejno završen, sada su na redu proizvođači brodova, te Ujedinjeni Narodi koji su sami priznali koliko se nemarno ponašamo prema oceanima.

Lade AS je uspio spustiti potrošnju goriva za 60%, dok se emisija toksičnih plinova spustila za punih 80%. Moderni teretnjaci jedrenjaci bi prenosili 6500 ceu-a točnije ekvivalent od 6500 standardnih automobila.

Zapravo ovakvi brodovi bi mogli prenositi bilo koju vrstu tereta, od RoRoa (tereta na kotačima) do rasutog tereta ili pak putnika.

Sam koncept se sastoji od tri dijela, prvo je glavni pogon na snagu vjetra. Sama konstrukcija broda je tako napravljena da služi kao veliko jedro, aerodinamični izgled omogućava jedrenje u gotovo svim uvjetima, osim naravno bonace.

Iako se nekoma ovakva ideja čini poput znanstvene fantastike vrijeme je da shvatimo kako se pozitivne promjene mogu dogoditi samo s naprednim ekološkim tehnologijama i ogromnim zaokretima u dizajnu te poimanju kako koristiti obnovljive izvore energije.

Iako se nekome ovakva ideja čini poput znanstvene fantastike vrijeme je da shvatimo kako se pozitivne promjene mogu dogoditi samo s naprednim ekološkim tehnologijama i ogromnim zaokretima u dizajnu te poimanju kako koristiti obnovljive izvore energije.

Drugi važni dio je kontrola pogona, sam brod je opremljen plinskom propulzijom (LNG motorima) koja će omogućiti pristajanje i manevre po luci te dosezanje potrebne brzine i poseban dinamični sustav koji će paliti motore tek ako snaga vjetra padne ispod zadovoljavajuće brzine.

I treći dio sustava je takozvana vremenska navigacija, naime ovakvi brodovi će uz pomoć stalne satelitske komunikacije odabirati rutu s najefektnijim meteorološkim čimbenicima, uz pomoć toga će napredni brodski kompjuterski sustav odabrati najekonomičniju i najbržu rutu s najmanjim udjelom trošenja plinske propulzije.

Znanstvenici Hamburškog CML-a su početkom 2015. godine završili sa stvaranjem programa koji omogućava takozvani „vremenski modularni program“ s kojim će se brodovi moći brzo i efikasno prebacivati iz početne točke u krajnju destinaciju s ogromnom uštedom na gorivu, bez gubitka vremena.

Prije nekoliko mjeseci je objavljeno kako su u testnim tunelima svi modeli VindskioTM-a prošli sve moguće testove bez iti jedne greške, te da se sada čeka odgovor najvećih transportnih oceanskih kompanija.

Za sada je poznato kako jedino Rolls Royce može proizvoditi LNG motore sa standardima koji zadovoljavaju sve zainetresirane strane, a smatra se kako će ovi moderni teretnjaci jedrenjaci putovati brzinom od 18-19 nautičkih milja na sat, te da će u sebi imati goriva za 70 dana neprekidne plovidbe.

Nevjerojatan podataka kako su burzovni mešetari i njihovi korisnici prepoznali potencijal ove ideje te se već pregovara o proizvodnji modernih oceanskih brodova.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Wind-powered freighters

Vindskip™ – Lade AS – IWSA Member

 Wind LNG to power future freighters

Modern wind-powered freighters