SVIJET POD LUPOM

Kako izgleda ekološka kosilica za travu na kokošji pogon?

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Nevjerojatno je kako uz nešto recikliranog materijala, upotrebom jednostavnih alata, uljanih boja s malo volje i truda, možete stvoriti maleni i praktični kokošinjac koji će usput biti i ekološka kosilica za travu, a djelovati će i kao terminator insekata, nametnika i korova. Pogledajte kako izgleda koko-traktor mobilni kokošinjac za svačiji vrt.

Ljudska kreativnost je zaista nevjerojatna, iako u zadnjih nekoliko godina prednjače proizvodi i tehnologije koje su daleko od ekoloških i humanih mjerila, ponekad imamo sreću naići na ideje i proizvode koji pokazuju kako čovječnost nije nestala iz svih ljudi već se toliko zatomljuje da samo rijetki imaju sreću ispoljiti svoja pozitivna umijeća i ideje.

Različite vrste i oblici koko-traktora na principu uradi sam su postale hit u Americi i Kanadi.

Različite vrste i oblici koko-traktora na principu “uradi sam” su postale hit u Americi i Kanadi.

Jedna takva ideja dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država i zapravo spaja ugodno s korisnim. Želite li imati uredno pokošen vrt prehranjen isključivo organskim gnojivom, te usput imati organska i svježa jaja, tada je koko-traktor pravo rješenje za vas.

1naj kokošinjac

Osim uz pomoć koko-traktora, koko se po vrtu mogu šetati i na ovakav način.

Ovaj neobična spoj kokošinjca, kosilice i krletke na kotačima je dokaz da uz malo mašte možemo stvoriti ljupke nastambe za kokice koje će svakog dana jesti na novoj ispaši bez bojazni da će pri tome uništiti cvijeće ili povrtnjak s brižno čuvanim plodovima.

Uskoro će Uskrs i vrijeme šaranja jaja, pogledajte kako izgledaju jaja različitih vrsta kokoša za čije se predivne boje brine majka priroda. I vi možete imati ovkvo blago ako imate maleni vrt s travom.

Uskoro će Uskrs i vrijeme šaranja jaja, pogledajte kako izgledaju jaja različitih vrsta kokoša i patki za čije se predivne boje brine majka priroda. I vi možete imati ovakvo blago ako imate maleni vrt s travom.

Iskreno se nadamo da će priložene fotografije ponukati neke od naših čitatelja da stvore vlastiti koko-traktor. Ako nekome od vas pođe za rukom stvaranje nove ekološke kosilice za travu, molimo pošaljite nam fotografije, rado ćemo ih priložiti ovom tekstu, zajedno s podacima radnog tima.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.