PONERIZACIJA DRUŠTVA

Amerikanci naredili EU – nitko ne smije ići u Moskvu za 70-tu obljetnicu pobjede Drugog svjetskog rata

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Moskva bi trebala ugostiti najvažnije svjetske državnike devetog svibnja kako bi tradicionalno proslavila dan pobjede nad Hitlerom, no po američkom naređenju svi EU političari trebaju ignorirati Putinov poziv u Rusiju, a sve to kako bi kaznili Rusiju zbog „okupatorske uloge u Ukrajini“ te ponizili ondašnje vodstvo i umanjili ulogu Rusije koju je ona imala u slomu nacizma.

Do sada su na Crvenom trgu na paradi pobjede tradicionalno učestvovale trupe iz zemalja pobjednica u Drugom svjestkom ratu. Ove godine bi zbog Obamine odluke slika mogla biti puno siromašnija.

Do sada su na Crvenom trgu na paradi pobjede tradicionalno sudjelovale trupe iz zemalja pobjednica u Drugom svjetskom ratu. Ove godine bi zbog Obamine odluke slika mogla biti puno siromašnija.

Prostituiranje zapadnjačkih političara i pojedini svijetli primjeri

Netko je davno rekao kako je politika najobičnija prostitutka, uzmemo li u obzir sve što se događa u političkoj areni u zadnjih nekoliko godina, ne preostaje nam nego da se zapitamo – što će se dogoditi s vodećim EU političarima koji su pali na koljena pod američkim utjecajem i je li slijedeći „korak“ jednostavan pad na leđa i potpuna kapitulacija zbog zahtjeva koji dolaze „preko bare“ ili će se europska masa birača probuditi iz masovne medijske hipnoze te progledati jednom za svagda kako se zbog globalizacije (amerikanizacije), NATO politike (patokratskih interesa krvožednih likova u vrhu piramide) te američkih nacionalnih interesa (želja za globalnom dominacijom i unilateralnim vodstvom SAD-a), uništava sve ono za što se navodno „bore“ moderne demokracije?

NAcistički simboli na šljemovima Ukrajinske regularne vojske, koju podupire SAD i Obamina politika, iako se SAD drži kako država koja je bila ponosna pobjednica nad nacizmom, nitko od današnjih "antifašista" u vrhu američke politike nije osudio javno obožavanje nacističkih obilježja u Ukrajini, jer im ukrajinci služe kako topovsko meso protiv pobunjenih Rusa.

Nacistički simboli na šljemovima ukrajinske regularne vojske, koju podupire SAD i Obamina politika, iako se SAD drži kao država koja je bila ponosna pobjednica nad nacizmom, nitko od današnjih “antifašista” u vrhu američke politike nije osudio javno obožavanje nacističkih obilježja u Ukrajini, jer im ukrajinci služe kako topovsko meso protiv pobunjenih Rusa.

Amerika ima toliki utjecaj u navodno neovisnoj EU politici da je zabranila svim vodećim političarima pojavljivanje na Moskovskoj paradi pobjede te da ignoriraju Putinov poziv. Obamina administracija je išla toliko daleko da je državnicima poslala verbalne note preko svojih veleposlanika, a nedavno smo imali priliku vidjeti kako je jedan takav „posjet“ prošao u predsjedničkoj palači u Pragu.

Zapravo ono što se prije nekoliko dana dogodilo u glavnom gradu malene Češke republike bi se stalno trebalo vrtjeti po medijima, kako bi se pokazalo što zapravo znači „državna i politička samostalnost“ no mi nismo takve sreće jer živimo u svijetu u kojem vladaju psihopate, dok par ljudi s opasnim namjerama „drma“ svim modernim masovnim medijima.

Češki predsjednik MIloš zeman je jedini zapadnjački političar koji se usprotivio direktivama iz Washingtona.

Češki predsjednik Miloš Zeman je jedini zapadnjački političar koji se usprotivio direktivama iz Washingtona.

Češki predsjednik Miloš Zeman je primio američkog veleposlanika nakon što je objavio kako će prihvatiti Putinov poziv za prisustvovanje na paradi pobjede. Obamino mišljenje o „budalaštini“ koju je Zeman odlučio uraditi je predao Andrew Schapiro, veleposlanik čiji je prezimenjak Anatoly Shapiro bio prvi sovjetski oficir koji je ušao unutar konc-logora Auschwitz. Veleposlanikovi preci su podrijetlom iz Čehoslovačke, a mnogi rođaci njegove majke su skončali u konc-logorima poput Treblinke i već spomenutog Auschwitza. S takvom povijesnim bremenom, očekivalo bi se da veleposlanik Schapiro ima „sluha“ prema spomenu na Drugi svijetski rat, no takvo što se nije dogodilo, naime najviši američki diplomat u Pragu je posjetio češkog predsjednika kako bi mu jasno rekao da ne ide u Moskvu.

Heroji i kukavice

Sve što se dogodilo nakon Obaminog ultimatuma Milošu Zemanu je nevjerojatno, naime češki predsjednik je bukvalno izbacio američkog predsjednika iz svoje rezidencije, dok je novinarima objasnio slijedeće:

„Ponašanje američkog veleposlanika je potpuno neprikladno, zamislite da naš veleposlanik u Washingtonu govori američkom predsjedniku gdje smije, a gdje ne smije ići.“

Nakon toga potvrđeno je kako će se grčki i ciparski, srpski i mađarski političari pridružiti Putinu za deveti svibnja, a Angela Merkel će desetog svibnja položiti cvijeće na grob neznanom junaku iz Drugog svjetskog rata, kako bi potvrdila ulogu Rusije u slomu Hitlerove Njemačke i kako bi pokazala koliko je nacizam problem koji ne nestaje.

Jedna od učesnica Drugog svjetskog rata plače tijekom parade pobjede u Moskvi.

Jedna od sudionica Drugog svjetskog rata plače tijekom parade pobjede u Moskvi. Dan danas ne postoji ruski državljanin koji nije izgubio barem jednog člana obitelji i zadnjem globalnom sukobu.

Za sada je poznato da će lideri iz 26 država svijeta prisustvovati događaju u Moskvi, među njima su delegacija na najvišoj razini iz: Kine, Indije, Brazila, Mongolije, Južnoafričke republike, Vijetnama, Tađikiszana, Bjelorusije, Kazahstana, Armenije, Azerbejdžana, Nizozemske, Egipta i Izraela, no također se očekuje i potvrda dolaksa francuskog predsjednika Hollandea.

Zašto je parada pobjede toliko važna nakon 70 godina od završetka rata?

Drugi svjetski rat je odnio između 50 u 80 milijuna ljudskih života. Od toga je Rusija točnije SSSR podnio najveću golgotu jer je od tijekom tog sukoba ubijeno gotovo 20% njihovih žitelja. Smatra se da je ova zemlja izgubila u pet godina ratovanja s Njemačkom između 21 do 26 milijuna ljudi. To su ogromne i nezamislive žrtve. Svim malo starijim čitateljima Matrix Worlda je poznato kako je bivša država ostala bez milijun do milijun i pol ljudi, točnije jednu desetinu ljudstva, a taj užasan broj je stvorio ožiljke koji su se očigledno nosili sve do sloma ove države.

JAvno vješanje sedamnaestogodišnje Marije Bruskine u MInsku 29.10.1941. koju je SS smaknuo zbog sumnje za surdnju s partizanima. Istog dana smaknuta su još tri maloljetnika koji su bili pripadnici partizanskih bataljuna.

Javno vješanje sedamnaestogodišnje Marije Bruskine u Minsku 29.10.1941. koju je SS smaknuo zbog sumnje za suradnju s partizanima. Istog dana smaknuta su još tri maloljetnika koji su bili pripadnici partizanskih bataljuna.

Za razliku od jugoslavenskog sindroma u kojemu se uz pomoć „vanjskih elemenata“ i stalnog potpirivanja nacionalne mržnje lako raspirio novo ratno žarište, nekadašnje članice SSSR-a su dobro naučile krvave lekcije koje su im omogućili nacisti i njihovi saveznici.

Najtužnije od svega je što se olako prešućuje da je SSSR velikim dijelom zaslužan za pad Hitlerove Njemačke, točnije za slom njemačkih armija uz milijunske žrtve na bojištima oko Staljingrada, Lenjingrada i Moskve.

Uloga koju su Rusi imali u Drugom svjetskom ratu se svesrdno umanjuje, a najveće filmske kuće čija su središta na tlu Amerike i EU-a pretvaraju američke GI-je i RAF-ove pilote u heroje, iako se tek nedavno počelo otkrivati kako su američki vojnici masovno silovali žene Beneluksa, naročito Framcuske, dok su RAF-ovi piloti na naredbe svojih generala, bezočno bombardirali njemačke gradove u takozvanim akcijama „tepih bombardiranja“ ne mareći pri tom što pretvaraju njemačke gradove u prah i pepeo. S druge strane, Britanci i Amerikanci su zbog takvih i sličnih zločina osudili najveće nacističke vođe na smrt vješanjem, dok su s početkom hladnog rata počeli prikazivati i vojnike SSSR-a kao bjesomučnu bagru koja siluje sve što im se nađe na putu.

Nepoznata djevojčica plače nad mrtvom majkom, jednom od prvih žrtava opsade Lenjingarda.

Nepoznata djevojčica plače nad mrtvom majkom, jednom od prvih žrtava opsade Lenjingarda.

SAD je tijekom rata izgubio 0,32% ljudi, no malo tko u zapadnjačkom društvu nije oplakao žrtve Pearl Harbora, Velika Britanija je izgubila 0,9% ljudi, a svi smo mi oplakivali građane Londona koji su godinama trpjeli napade Luftwaffe i djecu koja su deportirana daleko do svojih domova kako bi se sačuvala od bombardiranja.

Zašto se Rusi smatraju prijetnjom?

Za Rusima nitko ne plače, osim možda sami Rusi. Bačuške su nam uglavnom prikazivane kao „polu ljudi“ za kojim se ne treba žaliti. Ako netko nema „humanosti“ u sebi te se na smatra normalnim pripadnikom ljudskog roda, tada se za takvom osobom ne treba roniti suze, niti gubitke istih treba žaliti. Barem tako se „tradicionalno“ prikazuju Rusi „na zapadu“ od početka hladnog rata.

Ali hladni rat je završio prije dvadeset i pet godina zar ne?

No vratimo se na „problem“ Rusa i Slavena.

Promislimo li malo o ovoj umnoj začkoljici shvatit ćemo kako je ona zapravo sve za što se zalagao Hitler. On je Slavene smatrao ljudskom stokom – neljudima, robljem koje treba iskorijeniti teškim radom i slanjem u konc-logore, kako bi svojoj rasi arijskih robovlasnika omogućio „lebensraum“ ili ti prostor za življenje.

Gledatelji parade pobjede nose slke rođaka koji su ubijeni u Drugom svjestkom ratu.

Gledatelji parade pobjede nose slike rođaka koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu.

Rusi su, čini se uvijek nekako smetali Zapadu, Napoleon je pokušao uništiti i osvojiti Rusiju, na koncu je ona uništila njega, jer je povlačenje iz poharane i spaljene Rusije dao znak Englezima da krenu na oslabljenu carsku vojsku. Hitler je prošao isto kao i Napoleon. Putin s pravom podsjeća svoje kolege političare na ove činjenice, no možda zapravo u tome grmu i leži zec.

Amerika nije imala ništa protiv Rusije dok je na njenom čelu „boravio“ Yeltzin, poznat po svom uživanju u alkoholu i predavanju svih ruskih resursa u ruke mafijaša koji su se uz pomoć brzo ukradenog novca i sumnjive privatizacije „pretvorili“ u samo par godina u tajkune – najbogatije ljude na svijetu.

Američka administracija je s takvom Rusijom vrlo jednostavno upravljala te je u bescjenje „kupovala“ rudna bogatstva nastala na raspadu SSSR-a. No onda se pojavio Putin, čovjek koji je u prvih pet godina pokazao Zapadu kako će se prvo obračunati s domaćom mafijom i elementima koji pljačkaju Rusiju, te da će nakon toga raskrinkati one koji Rusiju kradu i destabiliziraju izvana.

Nakon toga se dogodila Čečenija. Naši zapadnjački mediji su tada Putina počeli pokazivati kao diktatora koji uništava jednu neovisnu zemlju, no nakon što su Čečeni sami raskrinkali vezu između „čečenskih pobunjenika“ i Amerike te nakon što su se pomirili s Putinom, pojavila su se nova žarišta, poput Nagorno Karabakha, Abhazije, Osetije i naravno Ukrajine. U svim ovim žarištima Rusija i Putin su prikazani kao babaroge, a stanoviti vrhunac mržnje prema Putinu se dogodio prije godinu dana kada je Princ Charles od Walesa usporedio Putina s Hitlerom.

Ako jedan prestolonaslednik britanske krune uspoređuje Putina s Hitlerom, tada ovakve sramotne slike dobijaju ssavim drugačiju perspektivu, narod samo prati ono što im se "govori" bez da koristi vlastito mozak.

Ako jedan prestolonaslednik britanske krune uspoređuje Putina s Hitlerom, tada ovakve sramotne slike dobijaju sasvim drugačiju perspektivu, narod samo prati ono što im se “govori” bez da koristi vlastiti mozak.

Teško je nabrojati sve sheme i prostituiranje, pardon, političke igre koje su se odvijale oko Rusije koja je bila i ostala globalni geostrateški igrač. Amerika je do sada pokazala nervozne, bahate i psihopatske političke korake, a naročito nakon što je BRICS (BRIKS) postala snažna ekonomska protuteža američkim stavovima potpomognuta uzletom kinesko-indijskog AIIB-a, točnije ozbiljnog protivnika Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu čije se središnjice nalaze u Washingotnu i New Yorku.

Mi se nalazimo usred najnovijeg hladnog rata koji bi se na želju i radost brojnih američkih neokenzeravtivaca trebao, ako sve bude išlo po planu, pretvoriti u novi oružani sukob protiv Rusije, na našu sreću Putin se ne da isprovocirati čak niti najnovijim obrambenim štitom na granicama Rusije, ili pak otvorenim zagovaranjem ekspresnog ulaska Ukrajine u NATO.

Sigurni smo da će biti čitatelja koji se neće složiti s našom procjenom i stavovima, no takve pozivamo da sami započnu s istraživanjem kako bi, ako to žele, mogli shvatiti koliko malo vitalnih informacija dolazi do nas i koliko nas svakodnevno obmanjuju s lažnim informacijama o onome što se događa na krajnjem istoku Europe.

Rusija je u Drugom svjetskom ratu najviše propatila, ako zapadnjački političari imalo žele dobre odnose s Rusijom tada bi parada dana pobjede trebala biti odlična prilika za razgovor s Putinom, na žalost zapadnjaci to ne žele, gotovo je mučno gledati kakav poražavajući utjecaj ima američka politika na EU političare i koliko su oni spremni odustati od vlastite političke samostalnosti kako ne bi naljutili “velikog brata.”

Iako ne pripadamo niti jednoj političkoj opciji ovaj tekst ćemo završiti s jednom gotovo zaboravljenom “parolom” koja je danas prikladnija nego li ikada:

“Smrt fašizmu, sloboda narodu.”

Izvori:

US Ambassador banned from Prague Castle: Time for America to treat Eastern Europe with respect

Preparations for Moscow Celebration of 70 Years from the WWII Soviet Victory – At Least 20 World Leaders Confirmed Attendance, But Most Western Countries Declined

US Wages New Cold War Using Denial and Lies

Merkel Plans to Skip Moscow World War II Victory Day Parade

Prince Charles’s Putin-Hitler comparison is outrageous, says Russia

World War II casualties