SVIJET POD LUPOM

Zašto samo pokušavamo živjeti?

Autor: Anamarija Vukojević

Matrix World

Kako bi izgledao naš život kad bismo bili potpuni iskreni prema sebi i drugima? Koliko bismo dobili “lajkova” za naš istinski, originalan, bijedan i vrijedan ali naš život? Da li bismo se kao muškarac oblačili u ženu ili bismo se prejedali “loše hrane”? Ostali bismo u braku ili bismo bili slobodniji u svojim seksualnim izborima? Da li bismo ostavili svoj posao, supružnika i “odjahali s vihorom”? Možete li zamisliti da ikada više živite svoj život a da ne lažete sebe i druge? LAJK!

Jeste li uspjeli zadovoljiti “komšiluk” sa svojim karakteristikama? Odlična majka, suprug, otac, vrsna kuharica, mudra žena, uspješna poslu i u društvu. Koliko vam treba energije, iluzornog uvjerenja da sve to uspjevate? Al tko bi znao da ste doista tako svestrani i sposobni da to ne podijelite na socijalnim mrežama? A onda lajkovi! Što mi bi bez lajkanja? Što to uopće znači? Da netko odobrava vaš status, vaš “uspjeh”? Da vas potiču da nastavite? A gdje ste krenuli? Gdje želite doći? Što će se dogoditi kada uvidite da ste sve to uspjeli? Morati ćete nastaviti održavati “sliku” kako bi vam se nastavili diviti, jer samo vi znate da to i nije baš tako. Možda da smo roboti.

Koliko ljudi bi ostalo uz vas kada biste doista pisali i govorili ono što doista mislite i osjećate? Koliko biste lajkova dobili za to?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

(Redatelj dokumentarca je Shaun Higton)

Izvori:

This Short Video Perfectly Shows Everything Wrong With Our Generation On Social Media

Facebook Exaggeration is ‘Human Nature,’ Filmmaker Says