PRIZMA DRUŠTVA

Saudijski klerici dozvolili otvaranje halal seks shopa u Meki

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Grad Meka je jedan od najsvetijih mjesta u islamu, te je predmet hodočašća – Hadždža za sve one vjernike koji ga imaju mogućnost obaviti. Tijekom mjeseca Zu-l-Hidždže u Meki se skuplja preko tri milijuna hadžija. Nemuslimani nemaju pravo prilaska „gradu nad gradovima,“ koji se milenijima mogao pohvaliti svojom ultra-konzervativnošću, no vremena se mijenjaju pa tako i u Meki.

Vrhovni saudijski klerici su nedavno odlučili kako će se u Meki otvoriti dućan s oznakom „halala“ u kojemu će se prodavati 18 različitih igračkica za odrasle. Jedan je od klerika odgovornih za ovu odluku je objasnio slijedeće:

„Halal seks shop je otvoren kako bi se aktivno radilo na poboljšanju odnosa muža i žene. Svi proizvodi su ovjereni i u skladu s našom vjerom i našim tradicijama.“

Dozvolu za halal seks shopa je dobio marokanac Abdelaziz Aourah koji je i vlasnik prvog online seks shopa u muslimanskom svijetu.

Sveti grad meka će vjerskim turistima uskoro ponuditi i

Sveti grad Meka će vjerskim turistima uskoro ponuditi i “igračke za odrasle iz Njemačke.”

Abdelaziz Aourah je naveo kako je iznimno sretan i počašćen odlukom klerika te je dodao:

„Naši proizvodi povećavaju osjećaj senzualnosti i pozitivne atmosfere parovima koji se upuštaju u seksualne odnose. Nije istina da se muslimanske žene mogu vidjeti jedino u kuhinji dok nose veo. Mi moramo naglasiti ljubav muškarca i žene.“

No našli su se i kritičari poput lista Al Asira koji je naveo kako proizvodi u halal seks shopu nisu baš u trendu iako se s njima naglašava „integritet, čista humanost i etika šarije – islamskog parva.“ Dakle ulja, krpice i kremice neće baš puno pomoći onima kojima je pomoć potrebna kako bi se bolje osjećali u intimnim odnosima.

Ne zaboravimo kako je Saudijska Arabija zemlja koja ženama daje najmanja esencijalna prava, sve žene koje izlaze is Saudijske Arabije se elektronički prate i za takav „izlet“ im je potrebna suglasnost glavnog muškarca u domaćinstvu. Saudijske žene ne mogu voziti niti automobile jer, kako kažu ultrakonzervativni klerici, „vožnja automobila upropaštava ženine jajovode i maternicu.“

Izlog prodavaonice senzualnog rublja u Đedi.

Izlog prodavaonice senzualnog rublja u Đedi. Pitamo se kako će izgledati izlog prvog halal seks šopa u Meki?

Šeik Abdul Aziz bin Abdullah – veliki muftija Saudijske Arabije je izjavio kako se žena treba žrtvovati za svog muža te mu se u potpunosti treba pokoriti.

Pa ipak taj isti šeik tvrdi kako seks shop točnije butik sa seksi rubljem i lubrikantima u Meki ne potkopava ugled islama.

Podsjetimo se još nekih „pikanterija“ iz ove zemlje, žene su tek 2011. dobile pravo glasa, a čak i za put na posao moraju imati pisanu dozvolu muškarca i mušku pratnju, a početkom 2015. klerik šeik al-Khaibari i jedan od najslušanijih starješina za šeriju i islam je objavio kako je planeta Zemlja statična te da se ona ne okreće oko svoje osi niti se okreće oko Sunca. Svoju mudrost je ovako obrazložio zaprepaštenim studentima:

“Uđemo u zrakoplov u Rijadu i izađemo iz njega u Pekingu, jasno!?”

Zaista nas više ništa ne treba čuditi kada je Saudijska Arabija u pitanju, jer je politika ove zemlje puna kontroverzi, dobro vam je poznata činjenica kako Saudijci bombardiraju i uništavaju Jemen da bi se u njemu ponovno uspostavila američka marioneta, a sve s naputkom kako donose demokraciju u tu jadnu malu napaćenu zemlju.

Sto vojnih pilota koji su bombama i projektilima ubili na tisuće jemenskih civila će dobiti najskuplje Bentleyje, dok se mi s pravom pitamo – zbog čega Saudijska Arabija prvo ne demokratizira sebe prije nego li „demokraciju“ izvozi drugim narodima?

Komentar Matrix Worlda i nadopuna podataka od 27.04.2015.:

Nakon što je Abdelaziz Aourah dobio načelnu dozvolu za prodaju “intimnih proizvoda” u Meki, načinio je veliku grešku, novinarima se pohvalio s dobivanjem dozvole. Mediji su sasvim prirodno butik s asortimanom intimnih proizvoda (lubrikanata i seksi rublja) nazvali “seks shop” pa je reakcija u Saudijskoj Arabiji bila vrlo brza, točnije unatoč početnom entuzijazmu od klerika, nesuđeni je vlasnik dobio “jezikovu juhu” i probleme, pohlepa ga je koštala svega te je projekt stopiran na neodređeno vrijeme. Čini se da je situacija ista kao i nakon najave saudijskog princa o poklanjanju skupocjenih automobila vojnim pilotima koji su ubijali nedužne ljude u Jemenu, nakon što je nadobudni princ najavio poklone javnost je bijesno reagirala, potom je vijest povučena, a organizator dotacije se pravio kako da se ništa nije dogodilo.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

‘Halal’ sex shop for Muslims to open doors in Mecca

Ultra-conservative Saudi clerics approve halal SEX SHOP in holy city of Mecca

Halal sex shop to sell ‘Islam-approved’ sex toys in Mecca