PONERIZACIJA DRUŠTVA

DARPA stvorila metke koji sami ciljaju metu u pokretu

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Svako malo iz SAD-a nam stižu obavijesti o desecima milijardi dolara koji su utrošeni na nove ratne igračke koje mogu na daljinu terminirati ljude. Nakon hipersoničnog projektila, divovskih bespilotnih letjelica, humanoidnih robota, svemirske bespilotne letjelice koja godinama može ostati u zraku i DIME projektila s tungstenom i bijelim fosforom koji ljude pretvaraju u kašu, na redu je najnoviji zločin protiv humanosti, riječ je o samonavodećim EXACTO mecima koji će snajperistima omogućiti pogodak u daleku pokretnu metu bez ikakvih poteškoća.

Prije godinu dana DARPA je ponosno obznanila medijima kako je stvorila prototip samonavodećeg metka koji uz optičku tehnologiju i ugrađeni sustav za navođenje anulira mogućnost promašivanja pokretne mete na velikim udaljenostima. EXACTO metak je kalibra 0,50, ovo čudo od tehnologije će pogoditi metu čak i uz nagle jake nalete bočnog vjetra, pogreške snajperiste ili neočekivane prepreke poput zidova, stupova i drugih objekata koji se nađu na putu.

Prije nekoliko dana DARPA je zaljubljenicima u američku vojnu tehnologiju i nadmoć pokazala finalni proizvod EXACTA i načina na koji on djeluje.

Američka agencija za naprednu tehnologiju je navela kako samonavodeći metak ništa ne može zbuniti, te da mete nemaju šansu, čak i ako naglo promijene smjer kretanja ili ako se pokušaju sakriti.

DARPA je priznala kako će usavršiti tehnologiju navođenja te da će s vremenom omogućiti minijaturizaciju za virtualno sve moguće standardne kalibre municije.

Trenutačno je EXACTO namijenjen isključivo snajperistima, no smatra se kako će u skoroj budućnosti i drugi rodovi američke vojske imati iste mogućnosti.

Pitamo se koji će narod postati prvi živi pokusni kunić za EXACTO?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvoi:

Watch DARPA’s Scary Self-Guided Bullets Swerve to Hit Moving Objects

DARPA’s self-guiding bullets can hit a moving target — even if it moves after the shot is fired

 Watch DARPA successfully test bullets that can change direction in midair