PONERIZACIJA DRUŠTVA

Snimke bankara otkrivaju kako nemaju namjeru vratiti novac vladi koja ih spašava od bankrota

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Ne tako davne 2008. godine svijet je utonuo u jednu od najvećih ekonomskih kriza u modernoj povijesti. Mnogi su neovisni portali izvještavali kako je riječ o dobro smišljenoj akciji bankarskog sektora koji je stvorio krizu kako bi izvukao novac od lakovjernih vlada. “Ozbiljne” medijske kuće su tvrdile kako su takve “vijesti” obične teorije zavjere, no danas konačno znamo kako smo svi prevareni te da, je novac od poreznih obveznika završavao u džepovima bankara koji su postali još bogatiji.

Nećemo pisati o tome kako je samo američka vlada platila preko 800 milijardi dolara da bi od 2008.-2009. spasila privatne banke i investicijske kuće koje su zastrašivanjem i lobiranjem izmuzle ogroman novac poreznih obveznika, nećemo pisati niti o slučaju Island koji je otkrio kako su banke kupovale same sebe kako bi zarađivale na ilegalnim špekulacijama, nećemo pisati niti o tome kako je centralna EU banka pretvorila neke zemlje u kreditne robove koji se vjerojatno nikada neće izvući iz dobro smišljene zamke.

Ovaj tekst je zapravo posvećen nevjerojatnoj snimljenoj konverzaciji između bankara u Irskoj koji su zastrašivanjem izvukli gotovo preko 16 milijardi eura kako bi nadomjestili svoje gubitke, te su jasno poručili kako taj dug nikada neće vratiti te da sve političare u svojoj zemlji smatraju šmokljanima bez mišića koje će povući u totalni kolaps ako ne budu davali novac kad bankari požele.

Irska vlada je nakon dvije godine shvatila kako je Anglo Irish banka u kolaboraciji s drugim financijskim i bankarskim institucijama srozala državu na najniže grane, te je uz podosta problema uspjela nacionalizirati ovu banku, iako bez ikakvih posljedica za njezinu upravu koja je ostala nekažnjena za sve silne izmužene novce.

U prvom videu možete pogledati mali uvod glede Anglo Irish banke i načina na koji je sve planirano.

U drugom videu možete poslušati cijelu snimku u kojoj se vodeći ljudi spomenute banke smiju s obećanjem kako nikada neće vratiti novac posuđen od Irskog naroda.

Da je situacija iznimno teška možemo vidjeti iz snimke napravljene 2012. u kojoj se jako lijepo da vidjeti kako američke banke i investicijske kompanije duguju američkim poreznicima preko 133 milijarde dolara, te da američki narod i njihova riznica najvjerojatnije nikada neće moći dobiti nazad taj novac. Ako amerikanci ne mogu dobiti nazad svoj novac, zašto bi nama takvo što uspjelo?

U svakom slučaju mi živimo na posuđenom vremenu, borba protiv banaka je nemoguća, barem iz naše današnje perspektive, jer su banke zaštićene nacionalnim i internacionalnim zakonima dok smo mi duboko uvučeni u kreditno dužničko ropstvo. Kako banke stvaraju novac i zaradu na naš račun pogledajte u sljedećem video uratku.

Ako niste shvatili, sav bankarski i ekonomski globalni sustav radi na istim principima, laži, smutnje, i kontrole, ekonomija ne propada zbog slučajnih i naočigled nepovezivih faktora, već je takva situacija kontrolirana i stvorena u samom vrhu bankarske piramide.

Ako još uvijek niste shvatili u kakvom svijetu živimo, i što tko zapravo kontrolira novac s kojim se služimo, pogledajte zadnji video uradak

Za sada smo jedino svjetlo na kraju tunela vidjeli na Islandu, malenoj zemlji na krajnjem sjeveru Europe koja je kaznila bake i najodogvornije bankare i političare koji su ih uvukli u krizu.

No, zašto mi nismo u stanju uraditi takvo što, zašto mi ne možemo smijeniti političare koji nas kradu i zašto ne možemo nacionalizirati banke te procesuirati bankare koji nas kradu i uništavaju?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Inside Anglo: the secret recordings

Ex-bank chief sorry for language

Anglo Irish Bank hidden loans controversy

Anglo Irish Bank should have been allowed to fail

The Anglo Tapes: 9 jaw-dropping quotes

Anglo Irish Bank Tapes