PONERIZACIJA DRUŠTVA

Bože, spasi Ameriku!

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Gotovo svaki govor političara iz Sjedinjenih Američkih Država završi s “bože blagoslovi Ameriku,” novčanica od jednog dolara se čak i krasi motom “u boga vjerujemo,” no ako je “vjerovati” ponašanju američke administracije u zadnjih pedeset godina i intervjuima s američkim predsjednicima, tada je pomoć boga najmoćnijoj svjetskoj demokraciji definitivno potrebna. 

O predsjedničkim sposobnostima Georga W. Busha se ne treba puno govoriti, svima je poznato kako je planeta postala podijeljena na članice alijanse protiv teorizma i naravno “one tamo” neprijatelje koje treba iskorijeniti svim sredstvima. Sam George Bush je zaprepastio mirotvorce kada je neovisnim i demokratskim državama poručio, “ili ste s nama ili ste protiv nas,” takva politika je dinijela zaradu od nekoliko stotina milijardi profita vojno-obavještajnom industrijskom kompleksu dok je ostatak društva trpio jednu ekonomsku krizu za drugom.

U prvom videu možete vidjeti razinu inteligencije Busha mlađega.

Ako mislite da je ovo jedini pokazatelj ograničenja s kojima barata George Bush mlađi, morati ćemo vas razočarati, na redu je cijela paleta bisera za koje ne znamo jesu li komične ili su tragične, jer je takva osoba kontrolirala ogromni nuklearni arsenal i najmoćniju armiju na svijetu punih osma godina.

I za kraj vas molimo da pogledate odličan intervju s irskom novinarkom koja je postavljala prava pitanja na koje Bush nije mogao dati nikakve odgovore ili je odgovarao na način koji odgovara djetetu u trećem razredu osnovne škole. Ovaj intervju je Busheva administracija zabranila objaviti u SAD-u te vam ga donosimo u cijelosti, a vama prepuštamo da prosudite je li takva osoba trebala izvršavati jednu od najodgovornijih političkih funkcija u svijetu.

Kada je na scenu stupio Barak Obama, mnogi su vjerovali da je SAD konačno dobio inteligentnog i poštenog predsjednika koji će promijeniti tijek povijesti i koji će ljudska prava s papira prenijeti u stvarni život. Na žalost Obama nije uradio ništa od svojih mirotvornih predizbornih obećanja, ustvari učinio je sve suprotno, zemlja se strovalila u najveći ekonomsku krizu u zadnjih 50 godina, rejting SAD je pao na najniže grane od kraja Drugog svjetskog rata te je nekoliko puta povećao vojni i obavještajni budžet na uštrb edukacije, socijale i mirovina. Obama je, unatoč pisanju i objavljivanju knjige za koju je dobio jako lijepe tantijeme, pokazao kako ne zna niti čitati govore koje mu piše tim od 12 ljudi.

Obama je također pokazao kako laže, a da ne trepne, naime u slijedećem videu možete vidjeti kako hini suze i briše ih. Unatoč laganju vlastite nacije i pretvaranju kako plače za ubijenom djecom, malo tko se usudio reći i napisati istinu.

Iako su mediji nekada smatrali kako je George Bsuh najneinteligentniji američki predsjednik, što reći za Obamu koji misli kako SAD ima 57 država?

Nisu samo Bush i Obama poznati po izrečenim nebulozama, lista američkih predsjednika koji ne znaju što govore pred kamerama je jako dugačka.

Ima ih ih još.

Nakon svega viđenoga, ne preostaje nam nego da zamolimo svevišnjega, “bože sačuvaj nas od ovakvih političara.”

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.