SVIJET POD LUPOM

Hrabre kućne mačke tjeraju divlje pse, pume i medvjede od kuće

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Kućne mačke se smatraju umiljatim životinjama koje će, ako se osjećaju ugroženo pobjeći na kakvo sigurno mjesto, obično na visoko drvo ili krov od zgrade, pa ipak neke od mazastih predilica u sebi skrivaju “strašne” čuvare kuća koje čak ne mogu prestrašiti najveći predatori Sjeverne Amerike. 

Hrabra maca ne mrda iz svoj teritorije.

Hrabra maca ne mrda iz svog teritorija.

U prvoj snimci možete vidjeti kako puma pokušava doći do kućne mačke iako ne shvaća kako će to učiniti kroz staklo. Mačka izgleda kao da je ništa ne dotiče, stoji na mjestu i ne želi se povući nad nadmoćnijim divljim rođakom. Čini se kako je puma otišla nakon što je vidjela ljude kako prilaze staklu, no nama je interesantna činjenica da su neke mačke puno hrabrije nego li mi to mislimo.

Drugi slučaj iz Aljaske je još nevjerovatniji, jer se kućna mačka usudila napasti mrkog medvjeda, koji je toliko bio prestrašen mačjom reakcijom da je pao s verande.

Medvjed se toliko prestrašio od mačke da je pao s verande.

Medvjed se toliko prestrašio od mačke da je pao s verande.

Ovo je jedini zabilježeni slučaj u kojemu se mrki medvjed da tako lako zastrašiti od pitome kućne mačke.

Naš apsolutni favorit je hrabra mačke Tara koja je obranila dječaka od agresivnog susjedovog psa.

Dječak je spašen, zahvaljujući hrabroj reakciji mačke, koja ga je branila kao svoje mlado, iako je pas već uhvatio dječakovu nogu i počeo ga vući prema ulici.

Jeremyjeva rana prije šivanja.

Jeremyjeva rana prije šivanja.

Jerremy je autistični dječak kojeg je mačka Tara posvojila te se uglavnom ne odvaja od njega. Rana na dječakovoj nozi zaista ružno izgleda, no čini se da je odnos između dječaka i mačke nakon neobičnog događaja prerastao u još veću ljubav. Evo što je Jerremy izjavio nakon izlaska iz bolnice:

“Napao me je zločesti pas, jako sam se bojao, noga me je boljela, pas me nije htio pustiti, ali spasila me moja Tara, ona me voli i ja volim moju macu, ona je tako dobra, ona je moj veliki prijatelj.”

Dječak je morao na šivanje, ali situacija bi bila puno gora da ga Tara nije spasila.

Dječak je morao na šivanje, ali situacija bi bila puno gora da ga Tara nije spasila.

Iako je mačka zaista brzo reagirala, dječak je morao ići na šivanje noge, roditelji smatraju kako bi ozljede bile puno gore da Tara nije bila tako hrabra.

Ovo nije jedini slučaj da se mačke tako neobično ponašaju prema autističnoj djeci, mi smo već imali priliku pisati o malenoj djevojčici Iris Grace koja je slavu stekla zahvaljujući svojim majstorskim slikama i društvu svoje mačke koja je nikada ne pušta iz vida.

Tko zna koliko je još ovakvih primjera koje kamere nisu zabilježile?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Video: Pet cat saves boy from dog in America

Watch This Fearless Cat Save A Boy From A Vicious Dog

Cat saves boy from dog attack in California

Feline power: Bear falls off porch attacked by house cat (VIDEO)

House Cat Is So Not Impressed By Mountain Lion At The Door

Who’s the scaredy cat? Black bear sniffing around Alaska home falls off a porch as pet cat lunges

Video of house cat standing up to mountain lion goes viral