BISERI

Djetlić u letu snimljen s lasicom na leđima

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

U moru neobičnih vijesti “naletjeli” smo na nedavno objavljene fotografije za koje se isprva smatralo da je riječ o običnoj foto-montaži, no nakon nekog vremena pokazalo se kako su snimke autentične te da mi zaista svjedočimo neobičnom životinjskom fenomenu.

Djetlić u borbi za goli život.

Djetlić u borbi za goli život.

Fotograf Martin Le-May je prije nekoliko tjedana fotografirao prirodu u Hornchurch Country parku u istočnom Londonu, u jednom trenutku mu se učinilo da je vidio zelenog djetlića u travi, počeo je snimati brze fotografije, nakon nekog vremena učinilo mu se da vidi kako iz obližnje trave na djetlićeva leđa skače lasica. Iznenađena ptica je pokušala pobjeći od malena predatora prije nego li je dobila smrtonosni ugriz u vrat.

Djetlić s lasicom na leđima.

Djetlić s lasicom na leđima.

Umjesto oslobađanja od lasice, djetlić je dobio slijepog putnika.

Martin Le-May je za BBC izjavio slijedeće:

“Čuo sam kako se djetlić ustrašeno glasa iz trave, nakon nekog vremena shvatio sam da ga je napala lasica, no nisam mogao vjerovati svojim očima kada sam vidio da se lasica čvrsto drži za pticu dok ona preleće preko naših glava. Slike koje sam napravio dok se djetlić borio za goli život su nevjerojatne, no još me više iznenadila reakcija javnosti jer do sada ovakvo nešto nismo imali priliku vidjeti.”

Nevjerojatna slika borbe za preživljavanje.

Nevjerojatna slika borbe za preživljavanje.

Mnogi su na društvenim mrežama podijelili ove fotografije smatrajući kako je riječ o dosta prijateljskoj interakciji između lasice i djetlića, iako smo mi svjedočili životnoj drami koja je obično skrivena od naših očiju.

Djetlić se na koncu uspio osloboditi od lasice dok je letio kroz lišće obližnjeg niskog drveća.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Weasel photographed riding on a woodpecker’s back

Hold on! Incredible picture captures weasel hitching a ride on the back of a woodpecker