PONERIZACIJA DRUŠTVA

Tamno srce patokracije – Angela Merkel rasplakala djevojčicu iz Palestine

Autori: Urednici Matrix Worlda

Rijetko kada možemo vidjeti pravo lice psihopatije u politici, jer se političari predstavljaju empatičnima i osjećajnima, paze na svaku svoju riječ znajući da pogrešnom gestom i izjavom gube simpatije javnosti i smanjuju mogućnost ponovnog izbora. Pa ipak političke maske sve više padaju, a mi imamo priliku dobiti brzu osudu javnosti za bezdušne i hladne riječi visokih političara. Za kancelarku Angelu Merkel se jako dobro zna kako ne mari za tuđe osjećaje, no video koji je objavljen pokazuje da čak niti pred djecom nema pardona.

Angela Merkel je u susretu s mladima Njemačke, učinila očigledni lapsus, ona je pred kamerama odbrusila djevojčici Reem, izbjeglici iz Palestine, kako najvjerojatnije neće moći spriječiti deportaciju njene obitelji u najveći konc logor na svijetu – Gazu.

Reem je zajedno sa svojim školskim vršnjacima prisustvovala druženju s kancelarkom u gradu Rostocku, kako bi iz prve ruke čula što kancelarka misli o budućnosti izbjeglica iz Palestine koji su trenutačno smješteni u Njemačkoj, te je zatražila mogućnost dobivanja stalnog boravka kako bi nastavila sa školovanjem u najsjevernijoj Njemačkoj pokrajini. Ona je također zamolila kancelarku da ne odvaja njenu obitelj jer se nemaju gdje vratiti. Djevojčica je na tečnom njemačkom jeziku zatražila pomoć kancelarke i njemačke vlade jer je njena obitelj dobila naredbu o hitnoj deportaciji i vraćanje u izbjeglički kamp u Libanonu, te da su u zadnji trenutak, pred samo okupljanje, dobili kratko produljenje boravka.

Vidno rastužena Reem je zaključila:

“Teško je gledati kako se ljudi oko mene raduju životu, dok se ja nemam čemu radovati. Ne znam što mi donosi budućnost.”

Njemačka kancelarka joj je odgovorila na slijedeći način:

“Razumijem te, no ja moram…,… ponekad je politika jako teška. Ti izgledaš kao jako dobra osoba no moraš znati da postoje na tisuće i tisuće izbjeglica u kampovima po Libanonu, te ljude ne možemo sve primiti, ne možemo primiti niti sve izbjeglice iz Afrike. Ne mogu nam svi doći. Mi to ne možemo izdržati.”

Dok je kancelarka nastavila odmjereno obrazlagati svoju tvrdu politiku o prihvatu izbjeglica, primjetila je da je Reem počela plakati. Tada joj je uputula sljedeće riječi:

“Ma hajde sad….,… Bila si sasvim dobra.”

Tada se na kratko obratila okupljenima kako bi “utješila” uplakanu djevojčicu.

Merkelica očigledno nije uspjela u naumu tješenja djeteta, jer je Reem nastavila plakati dok su kamere nastavile snimanje.

Unatoč pokušaju oficijelnih spin doktora njemačke vlade da prikažu kancelarku u empatičnom, ljudskom i prijateljskom svjetlu, Internet je eksplodirao s desecima tisuća kritika jer draganje djeteta koje je upravo shvatilo kako je višak u njemačkoj državi zato što kancelarka ima malo sluha za njihove probleme zapravo očigledan propust i pokazatelj da je Merkelica pokušala popraviti štetu koju su snimile kamere.

Čin se kako Merkel sve više zastupa uvjerenja ekstremno desne orijentirane grupacije pod nazivom Pegida, koja nastoji iskorijeniti bilo kakve islamističke stavove u populaciji, strašeći Nijemce s navodnom radikalizacijom i džihadizacijom te slabljenju njemačke ekonomske moći i gubljenja germanskih vrijednosti.

Merkelica će u budućnosti jako trebati paziti na svaku svoju riječ i gestu ako želi umanjiti negativan odjek u medijima.

Mi se pitamo kakvo je to “ljudsko biće” kad je u stanju rasplakati dijete pred kamerama?

Gdje je nestala ljudskost, solidarnost i želja za pomoći barem jedne jedine obitelji iz nesretne Palestine, zar bi to zaista uništilo njemačku državu i tvrdu politiku njene kancelarke?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Angela Merkel makes Palestinian girl facing deportation from Germany cry on television

Angela Merkel attacked over crying refugee girl

‘You can’t all come’: Palestinian immigrant girl bursts into tears after ‘heartless’ German leader Angela Merkel explains personally to her on TV exactly why she must be deported