PONERIZACIJA DRUŠTVA

Kraljičin nacistički pozdrav – kako se zaboravlja sve što šteti moćnicima

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

U moru bjesomučnih neistina, krvavih rasprava, monstruoznih spletki i nevažnih informacija, s vremena na vrijeme do naših lažima i budalaštinom izmučenih umova dođu informacije koje nam omogućavanju viđenje svijeta onakvog kakav jeste, a ne onakvoga kakvog bi nam psihopate na vlasti htjeli prezentirati. Nakon Angele Merkel koja je bezosjećajnom naracijom i patokratskom demagogijom rasplakala djevojčicu izbjeglicu iz Palestine, na red je došla i kraljica Elizabeta druga koja je kao dijete pred kamerama učena nacističkom pozdravu.

Njemačka krv i veze koje bi mnogi voljeli zaboraviti

Kraljica Elizabeta II od Windsora je okrunjena glava 16 država Comonwealtha i uzvišeni vladar Engleske Crkve. Pravo prezime njene dinastije glasi Saxe-Coburg Gotha, no kralj George V je 1917. preimenovao njemačko prezime u Windsor kako bi izbjegli daljnje negodovanje nacije i teške kritike jer su se političari i mediji Britanskog carstva na sve moguće načine verbalno obračunavali s Nijemcima i Austro-Ugarima, tvrdeći kako je isti rat povod za razračunavanje s germanskom arogancijom uz veličanje britanske kulture i superiornosti. Naravno da je ovakva politika bila u najmanju ruku budalasta i šašava, Prvi svjetski rat je bio feudalni rat (ponukan bankarskim spletkama) između usko povezanih dinastija koje su podrijetlom iz Njemačke.

Elizabetha druga Britanska je zapravo Njemica s prezimenom koji je namjerno britaniziran.

Elizabetha druga Britanska je zapravo Njemica s prezimenom koji je namjerno britaniziran.

Da podsjetimo princ Albert od Saxe-Coburg Gotha i kraljica Viktorija od Britanije su udali svoju kćer princezu Viktoriju za pruskog kralja i njemačkog cara Fredericka III. Njihov prvi sin, unuk britanskog para je Wilhelm II, njemački car koji je, po zvaničnoj povijesti pokrenuo Prvi svjetski rat napadom na Belgiju i huškanjem Austo-Ugarske na bezobzirni napad na kraljevinu Srbiju.

Otac Elizabete II, George VI je prvi rođak Njemačkog cara, dakle, prvi veliki svjetski rat je zapravo bio obiteljska kavga u kojoj su stradale desetine milijuna ljudi.

Ljubitelji nacizma

Muž kraljice Elizabete druge, princ Philip vojvoda od Edinburgha, i otac prestolonasljednika Charlesa od Walesa je zapravo iz njemačke dinastije Schleswig-Holestein-Sonderburg-Glucksburg, dok je njegov otac nosio prinčevsku titulu Danske i Grčke.

Drugim riječima Windsori i njihovi nasljednici su Nijemci glavom i bradom. To nimalo ne bi bilo čudno da vrla kraljevska obitelj s ogromnim pravom na kolonijalno zemljište, velike dijelove SAD-a, Australije, Novog Zelanda, SAD-a, Kanade i još većim pravom na bogate nekretnine i pokretnine koje se nalaze svugdje po svijetu, nemaju intimnu vezu s nacizmom.

Princ Philip, muž kraljice Elisabethe, na pokopu svoje sestre, okružen nacistima i rođacima u nacističkim odorama.

Princ Philip, muž kraljice Elisabethe, na pokopu svoje sestre, okružen nacistima i rođacima u nacističkim odorama.

Gotovo svi Philipovi rođaci u Njemačkoj su bili nacistički simpatizeri, članovi Hitlerove stranke i visoki službenici u Trećem Reichu. Sam Philip je 16.11.1937. sudjelovao u pomno isceniranom nacističkom pokopu njegove sestre Cecile. No osim ove nevjerojatne stvari, poznato je kako je Philip glorificirao njemačku vojnu mašineriju te je smatrao kako germanska nadmoć može pobijediti sve i svakoga, a naročito „komunjare“ i „obojene.“

On je pohađao njemačku vojnu školu Gordonstoun u Morayshireu i to pod pokroviteljstvom Kurta Hahna, koji je oblikovao „prvog muža“ Britanije shodno svojim germanskim stavovima.

Edward u mimohodu SS trupa koje su se posložile njemu u čast.

Edward VIII u mimohodu SS trupa koje su se posložile njemu u čast.

No najveći simpatizer nacista od Windsora je bio kralj Edward VIII koji je na koncu morao abdicirati zbog braka s američkom razvedenicom Wallis Simpson.

Kralj Edward VII i njegova žena u posjeti Hitleru.

Kralj Edward VII i njegova žena u posjeti Hitleru.

Edward VIII je nekoliko puta bio Hitlerov gost te je posjećivao vojne, kulturne, inovacijske i vojne agencije kako bi zbližio Veliku Britaniju s Trećim Reichom. Par Edward i Wallace su se sreli s Adolfom Hitlerom u 10. mjesecu 1937., što je za manje od dvije godine od početka Drugog svjetskog rata.

Hitler srdačno pozdravlja Edwarda VII i njegovu ženu Wallace.

Hitler srdačno pozdravlja Edwarda VII i njegovu ženu Wallace.

Naravno, ne možemo samo britanskoj kruni „priljepiti“ nacističke packe, ne zaboravimo kako je Nacionalna banka Engleske pomagala nacistima da prodaju ukradeno zlato te da je ova rabota bila zataškana pune 74 godine.

Uza sve rečeno nimalo ne čudi nedavno objavljivanje kratkog snimka u kojemu Edward VIII, Elizabeta – buduća kraljica Velike Britanije, njena majka i sestra, bez ikakva pardona poziraju s nacističkim pozdravom. Prvi je snimku otkrio britanski “The Sun.”

Kraljevski pozdrav ili nacistički pozdrav?

Kraljevski pozdrav ili nacistički pozdrav?

Ovaj film je bio skriven punih osam decenija te je izašao na vidjelo nakon što se pregledala privatna zbirka jednog od nekadašnjih služitelja obitelji Windsor. Film je snimljen 1933. ili 1934., nakon Hitlerovog dolaska na vlast, a mjesto snimanja je kraljevski dvorac Balmoral u Aberdeenshireu u Škotskoj.

Vjerojatno ovaj film ne bi stvorio toliku navalu kritika, da svi sudionici nisu poslušno koristili nacistički pozdrav. Jasno je kako je ondašnja malena Elizabeta jednostavno radila ono što su je naučili njeni najbliži rođaci, točnije stric Edward i kraljica majka Elizabeta Angela.

Elizabeta tijekom drugog svjetskog rata kao vozač i mehaničar u Britanskoj vojsci.

Elizabeta tijekom Drugog svjetskog rata kao vozač i mehaničar u britanskoj vojsci.

Poznati akademik dr. Karina Urbach iz Londonskog instituta za povijesna istraživanja je izjavila kako je sama snimka „poprilično šokantna“ te je dodala:

„Kraljica je tako ponosna na svoju ulogu u Drugom svjetskom ratu i borbi protiv nacizma, zbog toga nitko ne bi mogao zamisliti kako je bila simpatizer nacističke Njemačke. Elizabetha je bila dijete kada se film snimao, dakle to se događalo prije nego li su postala poznata zvjerstva koje su počinili nacisti. Ali ne smijemo zaboraviti kako je Edward od početka glasio za velikog prijatelja i simpatizera nacizma, čak i nakon što je počeo rat, on je ostao vjeran germanskoj doktrini i Hitlerovoj politici.“

Zbog toga je Edward VIII i njegova žena maknut na Bahame, točnije proglašen je guvernerom malenih otoka, u samoj blizini SAD-a, te nije mogao imati nikakav negativan učinak na antinacističku propagandu.

Urbach je na koncu zaključila:

„Najvjerojatnije je Edward učio kraljicu majku i malene pronceze kako treba koristiti nacistički pozdrav.“

Britanci su ostali šokirani ovom snimkom, a Buckinhamska palača je, u pokušaju smirivanja strasti, objavila slijedeće:

„Razočaravajuće je vidjeti da je u javnost dospio film iz privatne zbirke njenog veličanstva, te da se on koristi na ovakav način. Mnogi ljudi će smatrati da je film odjek vremena u kojem se živjelo, a zapravo je gesta zaigrane obitelji koja nema političkog značenja. Nitko tada nije znao kakvo će značenje dobiti takva gesta, te smatramo da su zaključci koji se pojavljuju u medijima pogrešni te da zavaravaju javnost.“

Koliko je to istina ili ne, prepuštamo svakom čitatelji da zaključi za sebe.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvor:

Uncovered film shows Queen Elizabeth II rehearsing Nazi salute as a child (VIDEO)

Queen’s Nazi salute footage is matter of historical significance, says Sun

Shocking footage shows Queen performing ‘Nazi salute’ with Queen Mother

Prince Philip, Duke of Edinburgh

House of Saxe-Coburg and Gotha

Wilhelm II, German Emperor

The Duke of Edinburgh at 90: a tragic childhood

The nazi roots of Winsdor