PRIZMA DRUŠTVA

TSU – zamka za naivce kao što smo mi

Autor: Anamarija Vukojević

Matrix World

Početkom ove godine objavili smo tekst pod nazivom “Pravo na kvalitetu – Tsu” vjerujući da se radi o pametnom i humanom projektu kojemu je doista u interesu zadovoljiti korisnika koji ima ideje i inovacije kako bi poboljšao svijet u kojem živimo. Na žalost, TSU je postao nešto sasvim drugo i mi smo vas o tome dužni obavijestiti.

Prilikom otvaranja računa na TSU početkom 2015. godine zarada koju je organizacija dijelila s korisnikom je bila 50%/50% da bi nakon samo par mjeseci omjer se promijenio u 90%/10% naravno u korist organizacije, što vam ne možemo dokazati jer je TSU onemogućio pregled i snimanje zarade po prijašnjem povoljnijem modelu. Mi smo na početku dobivali po 20 centi na dan zahvaljujući objavi naših autorskih tekstova. Danas s puno više članova naše mreže (obiteljsko drvo) na istome dobivamo po dva centa na dan.

Nama zarada nije prioritet, smatrali smo da je TSU bio stanovita avangarda koja će dozvoliti ljudima da, ako ne mogu nikako drugačije, unovče svoje kreativne ideje i autorske radove. Mi smo smatrali da je u ovom svijetu, u kojem zarađuju samo veliki, dok svi ostali životare politika TSU-a hvalevrijedna ideja. I nju smo podijelili s vama. Tužno je da je TSU bez ikakvog objašnjenja promijenio pravila skačući sam sebi u usta te je dokazao da je još jedna obična psihopatska konstrukcija koja ne mari niti za kvalitetu niti za obećanja koja su dali.

Ponajviše je grozno da TSU dozvoljava objavu golotinje, neprimjernih sadržaja, ukradenih autorskih radova, eksplicitno pornografskog i sadomazo materijala a da pri tom tvrdi kako izričito pazi da se takve stvari ne objavljuju.

Osjećali smo se dužni podijeliti s vama saznanja o ovoj mreži jer nam je istina važnija od bilo čega drugoga.

Kako god bilo mi više ne preporučujemo TSU kao društvenu mrežu vrijednu pažnje te pozivamo čitatelje da itekako razmisle prije negoli otvore korisnički račun na toj mreži te da shvate kako se TSU ne drži vlastitih propisa, no ostavili smo naš profil na ovoj mreži otvoren samo zato što imamo čitatelje koji prate naše radove upravo s TSU-a.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.