PONERIZACIJA DRUŠTVA

Policija uhitila 14-to godišnjeg dječaka jer je napravio sat

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Gotovo nas više ništa ne može načuditi što dolazi iz SAD-a, no posljednji slučaj islamofobije nas tjera na pomisao kako „perjanica demokracije“ uopće ne mari za dječja prava te da je masovna histerija u toj zemlji prešla preko svake mjere uništavajući zadnje ostatke ljudskosti i normalnosti.

Ahmed Mohamed je 14-to godišnji dječak zaljubljen u elektroniku i stvaranje. Svoje ukućane je, do sada, imao prilike iznenaditi s popravljanjem elektroničkih i električnih aparata te je dio svog umijeća htio pokazati učiteljima, tako što je izgradio vlastiti sat.

Nakon što je svoje djelo pokazao učitelju, on je zaključio da je uradak interesantan no da mu preporučuje da ostalim učiteljima ne pokazuje što je napravio. Za vrijeme sata engleskog jezika oglasio se alarm na Ahmedovom satu te je učiteljica zahtijevala da vidi što mu remeti nastavu. Nakon što je dječak pokazao svoj uradak učiteljica se prestrašila smatrajući da se radi o sumnjivoj napravi te je odvela Ahmeda u direktorov ured.

Nakon toga Ahmedov dan se pretvorio u noćnu moru. Direktor škole je pozvao policiju, a policija je svezanog dječaka odvela u zatvor za maloljetnike kako bi ga ispitala o „bombi.“ Ahmed je u pritvoru proveo pet sati, a za to vrijeme su se kršila sva njegova prava, uključujući i činjenicu da nitko nije javio roditeljima kako je njihov sin s lisičinama odvezen na ispitivanje u zatvor.

Policija je pokušavala prisiliti Ahmeda da prizna kako je želio napraviti „lažnu bombu“ što je on kategorički odbijao. Na koncu je pušten, no direktor škole “MacArthur” je odredio kako dječaka treba kazniti te je odredio suspenziju.

U samo nekoliko sati, nakon Ahmedovog puštanja na slobodu, udruge za ljudska prava te muslimanska zajednica u SAD-u je stvorila pometnju na Internetu, s pravom tražeći objašnjenje za takvo nenormalno ponašanje kako učitelja i direktora škole “MacArthur”, tako i od policije.

Direktor Američke udruge za građanska prava ACLU iz Teksasa Terri Burke se obratio medijima sa slijedećim izvješćem:

„Umjesto da potičemo radoznalost, intelekt i sveukupni razvoj u djece, škola “MacArthur” u Irvingu je smatrala kako je sasvim normalno staviti lisičine na ruke 14-to godišnjeg muslimanskog dječaka obučenog u majicu NASA-e, te da ga je pod hitno potrebno maknuti iz škole.“

S obzirom da je na ovu psihopatsku akciju reagiralo nekoliko milijuna građana SAD-a, politički strvinari poput Hillary Clinton, Baraka Obame te superbogatih suradnika tajnih službi poput osnivača Facebooka Mark Zuckeberga su brže bolje poslali poruke potpore Ahmedu i njegovoj genijalnosti, kako bi negativnu reklamu pretvorili u vlastito veličanje.

Obama je za Ahmedov sat rekao kako je „cool“ te ga je pozvao u Bijelu kuću na druženje s najpriznatijim astronomima, dok je Mark pozvao dječaka da radi za njega na Facebooku.

Nitko od odgovornih nije uzeo za primjereno da se ispriča dječaku i njegovoj obitelji za sve što su učinili, nitko od odgovornih nije priznao kako se muslimani svi odreda smatraju teroristima pa čak i ako nisu punoljetni i ako od rođenja žive u SAD-u.

Zbog postavljanja pitanja o tome bi li se s dječakom postupilo drugačije da je bilo koje druge vjere, policijski načelnik Boyd je odgovorio slijedeće:

„Živimo u vremenu kada takve stvari ne možeš nositi u školu.“

Dakle djeca ne mogu praviti ništa što bi ponerizirane „čuvare reda i mira“ i učitelje podsjetilo na „filmsku bombu,“ pa makar je riječ o običnom elektroničkom satu.

Khalid Hamdeh, glasnogovornik džamije Ahmedove obitelji je vidno uznemiren dao izjavu za javnost u kojoj se između ostaloga našlo i slijedeće:

„Apelirao bih svim političarima da pomno biraju riječi koje koriste u svezi vjernika islamske vjeroispovijesti jer ovo nije izolirani slučaj.“

I zaista je u pravu, gradonačelnica Irvinga Mayor Beth Van Duyne je nedavno punila medije sa svojim pozivim protiv lokalne muslimanske zajednice te je na sve moguće načine podizala histeriju protiv istih smatrajući da umanjuju zakone SAD-a s poštivanjem šarije.

Vijeće islamske zajednice SAD-a je naknadno izjavilo:

„Svi takvi i slični događaji nas alarmiraju jer je očigledno da vladajući u Irvingu samo prate naputke koji odgovaraju trenutačnom političkom trendu. Još uvijek ispitujemo slučaj, no uzimajući u obzir podatke koji su nam do sada dostupni situacija je krajnje šokantna i zabrinjavajuća.“

Kako bi se smirilo javno mnijenje, medijski moguli su brže bolje iscenirali priču u kojoj se fokus javnosti skreće s islamofobije i izostanka isprike vlasti i školstva, na dječakovu genijalnost, te su nacionalne TV postaje prenijele poziv jedne fizičarke s MIT-a da im se Ahmed pridruži i posjeti ih u budućnosti kako bi eventualno odlučio postati fizičar ili matematičar.

Nakon što je policija odlučila da neće podnijeti prijavu o stvaranju lažne bombe protiv Ahmeda, načelnik policije Boyd je zaključio:

„Što se nas tiče slučaj je zaključen.“

Ovaj slučaj je možda zaključen, te će Ahmed jednog dana zaista i postati fizičar ili matematičar, možda će moći razvijati svoje nevjerojatne sposobnosti no ostaje pitanje islamofobije i sveopćeg ludila policije i vlasti u Americi, koje osim brutalnosti i militarizacije pokazuju sve elemente wetika – maligne egofernije i kolektivne psihoze koja se polako ali sigurno pretvara u stanje totalnog i konstantnog lova svih onih koji su sumnjivi i drugačiji.

Ne smijemo zaboraviti da Sjedinjene Američke Države izvoze sve svoje umotvorine, uključujući i patokraciju – vladavinu psihopata te da njihovi ponerizirani zakoni postaju stvarnost diljem svijeta uz krilaticu „rat protiv terorizma.“

Očigledno je da su u strahu i ludilu velike oči, te da jedan sat muslimanskog dječaka lako postaje eksplozivna naprava kućne izrade.

S obzirom da smo već preživjeli „Charlie Hebdoa,“ psihopate na vlasti ništa ne sprječava da muslimanske izbjeglice na tlu Europe pretvore u „teroriste“ s još kojom ubojitom akcijom. Ahmedov slučaj bi nam se dobro trebao usjeći u pamćenje, jer takvo što nije sramotna iznimka već opasno pravilo koje se već eksploatira diljem svijeta.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Hysterical police state USA: 14-year-old Muslim schoolboy arrested for taking homemade clock to school

‘You are the kind of student we want’: MIT surprises Ahmed Mohamed during live interview

Outcry After Muslim Teen Is Detained Over Homemade Clock

‘Looks like a bomb’: Muslim teen Ahmed arrested for bringing homemade clock to school