PONERIZACIJA DRUŠTVA

Dr. Burzynskijev kontroverzni lijek za tumore

Autor: Tomislav Pavlović

Matrix World

Stanislav Burzynski liječnik je koji je slavu stekao svojim neuobičajeno uspješnim tretmanima za liječenje tumora. No, 2013. dio njegovih kolega odlučio mu se suprotstaviti i doveo u pitanje uspješnost njegovih metoda, optužujući ga da daje lažne nade svojim pacijentima, isisavajući pritom njihov novac. Budući da su svi njegovi dokumenti bili uništeni, činilo se nemogućim da će se doktor ikada obraniti. No, ove godine priča dobiva svoj neočekivani epilog.

Antineoplastonska terapija izum je doktora Burzynskog koji se, prema najnovijim nalazima njegove klinike, pokazao korisnijim od tradicionalnog načina liječenja tumora. Terapija se zasniva na rezultatima genetskih istraživanja Burzynskijevog istraživačkog instituta, a uz antineoplastone kombinira i lijekove bazirane na petrokemiji i promjenu prehrambenih navika.

Medicinska važnost ovakvog pristupa je neizmjerna, budući da se pomoću genetske analize utvrđuje optimalan lijek za svakog pojedinca umjesto da se primijeni onaj za koji se smatra da univerzalno djeluje, budući da takav ne postoji, no objava njegovog Instituta o ulasku u treću fazu istraživanja lijeka nije doživjela zasluženu medijsku pažnju. Uzrok tome jest nagla promjena američke Agencije za hranu i lijekove (FDA), koja se od 2013. borila protiv njegove terapije, a sada ju naglo pokušava prisvojiti i patentirati njezine elemente.

Konačan kraj ove priče još se ne nazire, a neizvjesnost joj dodaje interes FDA za patente dr. Burzynskog. Hoće li razvoj lijeka biti potpomognut ili će biti kočen zbog financijskih manipulacija tek će se saznati, no sama pomisao na to koliko je ljudi izgubilo bitku s tumorom tijekom dvije godine kroz koje je lijek bio zataškavan i proglašavan lažnim ukazuje na važnost njegove što brže afirmacije.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

http://news.discovery.com/human/health/cancer-doctor-under-fire-for-unproven-treatment-131115.htm

http://complete-health-and-happiness.com/burzynski-cancer-cure-finally-released-by-the-feds/

http://www.getholistichealth.com/41294/feds-finally-release-burzynski-cancer-cure-treatment/