U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

UPOZORENJE: tamponi, sterilne gaze i ulošci su puni otrova!

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Argentinski znanstvenici su otkrili kako je 85% sterilnih gaza, tampona i uložaka kontaminirano s kancerogenim glifosatom, no ako smatrate kako je ovo jedina prijetnja zdravlju svih onih koji zbog rana, prijeloma, operacija ili mjesečnice moraju doći u doticaj sa „sterilnim“ pamukom, tada vas moramo upozoriti, situacija je puno gora i opasnija.

Pamuk je od nekadašnje zdrave i prirodne sirovine za stvaranje raznoraznih odjevnih i uporabnih proizvoda postao jedna od najtoksičnijih sirovina. U pamuku se nalazi sve  svašta, a njegova proizvodnja i uzgoj odavno ne nalikuju na nešto s čim bi se ljudi trebali dičiti. Pamuk je kontaminiran od samog sjemenja s genetskim inženjeringom do bezobzirnog prskanja protiv nametnika, korova i bolesti, do prehranjivanja s upitnim spojevima pa čak i navodnjavanja s otpadnim i toksičnim vodama. Ti kancerogeni i toksični spojevi se ne mogu izvući iz pamuka, te oni ostaju i u finalnim proizvodima, uključujući i onima koji se nazivaju sterilnima.

U istraživanju koje je nedavno objavilo sveučilište La Plata u Argentini stoji kako je osim već spomenute prisutnosti glifosata u pamuku,  62% pamučnih proizvoda kontaminirano AMPA kemikalijama, točnije metabolitima glifosata.

Situacija je još gora kod proizvoda koji su sačinjeni od čistog sirovog pamuka, naime sve sterilne i obične gaze od 100% pamuka sadržavaju AMPA kemikalije.

Pamučna gaza je nekada bila garant sigurnosti, no danas postaje prijetnja.

Pamučna gaza je nekada bila garant sigurnosti, no danas postaje prijetnja.

Argentinsko istraživanje ne bi došlo do javnosti da osim ženskih higijenskih proizvoda nisu kontaminirane i sterilne gaze koje se koriste u bolnicama i koje se prodaju u ljekarnama. Iako žene sačinjavaju više od polovice ljudske populacije, malo tko je voljan istraživati o kakvoći proizvoda koje koriste tijekom svake mjesečnice.

Jedan od rijetkih znanstvenika koji su se pozabavili spomenutom temom je dr. Joseeph Mercola čiji portal o zdravlju, farmaciji i medicini prati na milijune čitatelja. Dr. Mercola je upozorio kako sve stvari koje dolaze u direktni kontakt s kožom i sluzokožom mogu utjecati na naše zdravlje, naročito ako su uporabni predmeti natopljeni ili kontaminirani sa spojevima na koje mi nemamo prirodnu obranu. On smatra kako su proizvodi koje žene koriste za osobnu higijenu tempirana vremenska bomba koja prije ili kasnije utječe na zdravlje žena i djevojaka. Mercola je otkrio da samo u SAD-u 16.800 žena stalno koristi tampone, te da na koncu te žene završe s ozbiljnim hormonalnim problemima.

Kako otkriti što je dobro za naše zdravlje?

Kako otkriti što je dobro za naše zdravlje?

Razlog za takvo stanje je ponovno pamuk, točnije toksični spojevi s kojim se pamuk natapa tijekom rasta i industrijske proizvodnje. Ovaj poznati liječnik napominje kako situacija nije ništa bolja sa ženama i djevojkama koje koriste novonastale umjetne materijale za mjesečnice, brisanje i skidanje šminke te za zaštitu i pranje kože. Većina žena se kontaminira s opasnim vrstama plastike koji su u znastvenim žargonom poznati pod nazivom bisfenoli, od kojih je najčešća BPA plastika sačinjena od bisfenola A. Bisfenoli su kancerogeni, stvaraju srčane bolesti i hormonalne poremećaje te uzrokuju fizičke i psihičke smetnje na fetusima. Pored svega navedenog tu je i problem ftalata, koji osim što uzrokuju hormonalne poremećaje i smetnje u razvoju tinejdžerica, također i uništavaju unutarnje organe te stvaraju mutacije na genima.

Ftalati se nanose na vanjski dio tampona da bi oni lakše skliznuli na „mjesto“ bez nepotrebnog grebanja sluzokože.

Unatoč svim zlosretnim činjenicama koje smo spomenuli do sada, treba naglasiti da je pamuk uglavnom zatrovan dioksinom koji se nakuplja u masnom tkivu. Dioksin stvara slijedeće bolesti i poremećaje:

 • Uzrokuje abnormalan rast tkiva u reproduktivnim organima i abdomenu.
 • Stvara nekontroliran rast stanica u mekanim organima i tkivu te uzrokuje rast tumora.
 • Uništava imunološki sustav.
 • Uništava rad endokrinog sustava i stvara hormonalne poremećaje.

Na koncu konca ne smijemo zaboraviti kako se geni iz genetski modificiranih organizama, poput GM pamuka, bez ikakvog problema unose u tijela korisnika te na koncu uzrokuju i anomalije i mutacije unutar našeg vlastitog genoma. Do sada je izdano nekoliko studija koje su pokazale kako GM organizmi stvaraju kancerogena oboljenja i rast malignih tumora.

Vrlo je važno upozoriti žene i djevojke na sindrom toksičnog šoka u slučaju da koriste tampone koji u sebi imaju prekomjerne količine toksičnih tvari. Ako nakon korištenja tampona iskusite:

 • Povećanu temperaturu.
 • Povraćanje.
 • Dijareju.
 • Nizak krvni tlak.
 • Različite vrste napada.
 • Svrbež i crvenilo po nogama i preponama.
 • Bolove u mišićima.
 • Crvenilo u očima, nadražene oči, suzenje iz nosa i očiju te probleme s disanjem.
 • Svrbež na genitalijama i u vagini.

Tada morate što brže zatražiti liječničku pomoć.

Iako postoje i organske forme higijenskih sredstava za žene, preporučljivo je ne koristiti tampone, a ako već nemate izbora , tada je pametnije koristiti menstrualne čašice napravljene od prirodne gume.

Podijelite ovaj tekst, edukacija je jedini način na koji možemo sačuvati svoje zdravlje i zdravlje naših najmilijih.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Menstrualna čašica za ekološki osviještene žene

NASTANAK RAKA DOJKE: Gen BRCA1 postaje maligan zahvaljujući utjecajima iz okoliša

Izloženost otrovnim PFC spojevima povezana s malom porođajnom težinom novorođenčeta i budućom pretilošću

Čuvajte se skrivenih otrova iz nove odjeće!

Jesmo li dočekali „početak“ kraja Monsanta?

MONSANTOV SVIJET POTKUPLJIVANJA I TROVANJA: Kako je vlada SAD-a postala servis i potrčko Monsanta!?

Prirodno balansiranje hormona

Tampons, sterile cotton, sanitary pads contaminated with glyphosate – study

Women Beware: Most Feminine Hygiene Products Contain Toxic Ingredients

What’s Really in Your Sanitary Products!?