U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Farmacija ignorira činjenicu da orasi efikasno ubijaju stanice raka

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Vlada SAD-a godinama vodi križarski rat protiv masnoća, takva nam je politika u potpunosti uništila zdravlje. Orasi su odličan primjer, njihove masnoće ne stvaraju kancerogene stanice, već upravo suprotno, brzo ih uništavaju.” – dr. Paul Davis znanstvenik koji je otkrio najjača antikancerogena svojstva oraha.

Priroda je prepuna spojeva i plodova koji sprječavaju nastanak kancerogenih stanica i koji uništavaju stanice raka kada već nastanu. Jedan od takvih prirodnih čudotvoraca je orah.

Znanstvena zajednica je sve više korumpirana utjecajem psihopata na vlasti te smatra kako je stvaranje novac, a ne otkrivanje istine, primarni znanstveni cilj. Zbog takvog stanja, najviše trpimo mi, obični ljudi, a grane znanosti koje bi nam najviše trebale služiti, poput farmacije i medicine u nama vide jedino brojke i potencijalne platiše. Kao što smo već napomenuli priroda je prepuna ljekovitih supstanci koje liječe i sprečavaju brojne bolesti.

bolji život i bolji svijet pauling

Moderna farmacija i medicina su u potpunosti skeptične prema prirodnim lijekovima, no ne zbog njihove efikasnosti već zbog kondicioniranja kako je jedino sintetiziran lijek “PRAVI”, na žalost takvo vjerovanje nije nastalo zbog toga što prirodni lijekovi nemaju snagu već zbog činjenice da se ne mogu patentirati, na njih se ne mogu dobiti autorska prava, točnije ONI NE DONOSE ZARADU. Medicina i farmacija našu prirodnu medicinu nazivaju (degradiraju) “alternativnom medicinom” a one ljekovite biljke koje najviše konkuriraju njihovim laboratorijskim nalascima ocrnjuju pa čak i zabranjuju (poput Canabis sative indice).

Orah je super hrana od koje ne biste trebali odustati

Orah (Juglans regia) je jedan od najraširenijih orašida, njegovo latinsko ime izvorno dolazi od složenice “Iovis glans” ili Jupiterov žir i “regia” što označava kraljevski dvor, u biti stari Rimljani su smatrali plod oraha božanskom i kraljevskom hranom, a mi se s njima u potpunosti slažemo, pa ipak znanost je do sada bila ekstremno negativna prema orahu. Zašto je to tako?

krave i maslac glavna

Od kada je počela propaganda o korištenju margarina kako bi se navodno spriječila raširenost srčanih bolesti, počela je i hajka na orahe. Spin doktori najvećih farmaceutskih kompanija na svijetu su izmišljali sve i svašta kako bi privoljeli ljude da sa prirodne hrane bogate Omegom 3 i životinjskim mastima (uključujući i maslac) pređu na industrijske splačine koja stvara poremećaje i bolesti, a sve s ciljem povećanja zarade. Tako, smo između ostaloga počeli vjerovati da fluor štiti zdravlje zuba dok u biti uzrokuje mentalnu i kognicijsku slabost, letargiju, depresiju i sve moguće terminalne vrste raka.

1 fluor glavna

Zbog istog razloga smo se odrekli duhana, koji je umjesto stvarnog uzročnika raka – radijacije, postao najveći zločinac na svijetu, odrekli smo se slanine, crvenog mesa, odrekli smo se SVOJE PAMETI I ZDRAVLJA i postali smo robovi farmaceutske mafije!

Odrekli smo se i oraha, jer su nam “stručnjaci” (zločinci u bijelim kutama) stalno trubili kako orasi nisu dobri za srce jer povećavaju kolesterol. Naravno s needuciranom masom se lako upravlja, što je manje znanje veće su dogme.

Orasi, vjerovali mi to ili ne, nemaju ama baš ništa loše osim 13,71 grama ugljikohidrata na 100 grama težine, no i to možete regulirati jer zasigurno vam ne treba 100 grama ovih orašida na dan.

No počnimo s najvažnijim informacijama o orahu. U nedavno objavljenoj studiji Kalifornijskog sveučilišta, medicinskog fakulteta Davis koja je izdana u medicinskom žurnalu Journal of Medicinal Food otkriveno je kako obični orasi ubijaju 96% stanica raka grlića maternice in Vitro. Drugim riječima orah bukvalno eliminira kancerogene stanice (HeLa) koje su se do sada smatrale “neuništivima” i smrtonosnima. (Koliko su ove stanice raka fascinirale “liječnike” najbolje govori činjenica da su prve uspješno klonirane stanice bile upravo od ove sorte raka, a to se dogodilo još davne 1955.)

Orah destabilizira mitohondrije kancerogenih stanica, te izaziva prirodnu apoaptozu stanice (njeno samoubojstvo) nakon čega je tijelo bez ikakvog problema razgrađuje.

Osim nevjerojatnog utjecaja na stanice grlića maternice, orasi uništavaju stanice raka i tumore: dojke, prostate, crijeva, mozga, rektuma i ždrijela.

No mogu li orasi spriječiti nastanak raka?

Ako je suditi po najnovijim studijama, odgovor je da mogu.

Europska metastudija je otkrila kako je dovoljno da odrasla osoba pojede na dan po 73,71 grama oraha (otprilike 30 komada oraha za osobe od 80 kila) kako bi SMANJILA SMRTNOST OD SVIH VRSTA RAKA ZA NEVJEROJATNIH 54%! Studija je također pokazala kako samo tri tjedne konzumacije oraha smanjuju rizik od nastanka raka za 40%, što je još uvijek impresivan omjer.

Zbog čega su orasi tako moćni u borbi protiv jedne od najopasnije i najučestalije bolesti današnjice?

Ti divni orasi, super-hrana koju ne smijemo zanemariti.

Ti divni orasi, super-hrana koju ne smijemo zanemariti.

Orasi su puni masnoće Omege 3 koja efikasno sprječava nastanak teških upala i koja pojačava rad imunog sustava. No osim ove vrijedne masnoće orasi u sebi skrivaju nekoliko nevjerojatnih spojeva, prvi je, elagična kiselina koja je efikasna u spriječavanju i liječenju mnogobrojnih upalnih stanja poput: gastritisa, artritisa, kolitisa, autoimunih sindroma, alergijskih reakcija, bolova no također ima antibakterijska i antiglivična svojstva te pospješuje borbu protiv virusa. Naravno, najvažniji učinak elagične kiseline je u tome što uništava stanice raka i sprječava njihovo širenje?

Kako elagična kiselina djeluje?

Ona sprječava utjecaj kancerogena na staničnu DNK, a u slučaju da je kancerogena mutacija već počela, uništava veze između mutagena i tkiva s čime efektno sprječava nastanak tumornog tkiva i njegovo širenje. Elagična kiselina inhibira mutacije unutar same stanice sprječavajući propadanje stanične DNK te okida apoptozu (samoubojstvo) kancerogenih stanica dok uopće ne utječe na životni vijek normalnih i zdravih stanica.

Zdrave stanice imaju životni vijek od nekih 120 dana, nakon toga same okidaju proces stanične apoptoze da bi ih zamijenile nove mlade stanice, stanice raka gube okidače stanične apoptoze te luče različite vrste proteina koje tijelu šalje poruku da su zdrave, zbog toga naša bijela krvna zrnca ne napadaju stanice raka, jer su one zapravo savršeno kamuflirane. Ti opasni stanični mjenolici nemaju šanse protiv elagične kiseline jer apoptoza nastaje neposredno nakon prodiranja ovog spoja unutar stijenke stanice raka.

Znanstvenici Ministarstva poljoprivrede savezne države Ohio su otkrili kako su miševi koji su u svojoj prehrani imali 5-10% oraha u kratkom vremenu postigli oporavak od malignih tumora crijeva, te se isti povukao za nevjerojatnih 80%.

Elagična kiselina osim spriječavanja nastanka kancerogenih stanica, omogućava i zaštitu od urođenih defekata kod beba, te omogućava pravilno zacjeljivanje rana, smanjuje nastanak kardiovaskularnih bolesti, održava zdravlje srca i elastičnost ljudskih žila, povećava kogniciju i funkcionalnost mozga, onemogućava nastanak bolesti poput Altzheimera i Parkinsona te oporavlja jetra koja su dobila fibrozu zbog toksičnih kemikalija.

Orasi sprječavaju mitozu kancerogenih stanica

Institut za istraživanje raka Hollins iz Južne Karoline je otkrio kako se u grupi od 500 teško bolesnih pacijenata u terminalnim stadijima raka, rak u potpunosti prestao rasti nakon korištenja elagične kiseline dobivene iz oraha, njima je u 48 sati prestala takozvana stanična mitoza (dioba kancerogenih stanica) koja se u znanstvenom žargonu naziva G-arrest. Dok je nakon 72 sata nastala stanična apoptoza kod pacijenata s rakom dojke, pankreasa, jednjaka, kože, prostate i crijeva.

Drugi nevjerojatni spoj u našim orasima je juglon.

Znanstvenici Sveučilišta Manipal za farmaceutske znanosti, iz Indije su 2009. objavili studiju u kojoj se pokazalo kako juglon iz oraha ima izrazito citološke učinke, no da zbog još neutvrđenih razloga, juglon napada isključivo kancerogene stanice, ostavljajući zdrave ne miru. Znanstveni tim iz Manipala je istraživanje obavio na malignim stanicama galopirajućih vrsta melanoma.

Dr. Paul Davies, s čijim citatom smo započeli današnji tekst, je također otkrio kako se u orasima nalaze masnoće (uključujući Omegu 3) koje blokiraju poražavajući utjecaj hormona IGF-1, koji omogućava nastanak raka dojke i prostate. Davies je s tim samo potvrdio ono što se godinama “šuška” u znanstvenoj zajednici, keto prehrana bogata biljnim i životinjskim mastima sprječava nastanak raka, te ako on i nastaje uspješno ga uništava.

hrana hyman

Iako se kvalitetna Omega 3 nalazi u ribi (ponajviše plavoj ribi i rakovima) te mesu (najviše u slanini), Davies je želio ustanoviti mogu li kvalitetne masnoće iz biljaka parirati onima u mesu i ribi, za sada je otkrio kako je masnoća iz oraha najbliža onoj koji nalazimo u životinjama, no smatra kako su potrebna daljnja istraživanja jer smatra da je kombinacija Omege 3 iz oraha, mesa i ribe najvažnija za ljudsko zdravlje. Davies je otkrio kako masnoće iz oraha uspješno reguliraju kolesterol unutar krvi i stanica, te da s orasima uništavamo loši kolesterol i dobivamo molekule dobrog kolesterola koji ima ogromne pozitivne učine u očuvanju ljudskog zdravlja, a ponajviše kardiovaskularnom zdravlju. Srce i naše žile ne mogu pravilno funkcionirati bez dobrog kolesterola, loš kolesterol iz većine ulja i margarina začepljuje srčane žile i slabe glatke mišiće, uključujući i mišić srca. Dr. Davies smatra kako minerali poput cinka, magnezija i selena u orahu dodatno omogućavaju borbu s rakom, no masnoće iz oraha zapravo onemogućuju rast kancerogenih stanica jer se one isključivo hrane šećerima, drugim riječima stanice raka se izgladnjuju i umiru.

Konzumiranje oraha produžava život

Iako smo se fokusirali na blagotvorne učinke oraha u borbi protiv raka vrijedno je napomenuti još neka istraživanja.

Znanstvenici Sveučilišta Rovira u Virgili u Španjolskoj su ispitali 7000 starijih ljudi u dobi između 55 i 90 godina starosti te su promatrali kakve učinke na njihovo zdravlje ima maslinovo ulje i orasi. Iako se jako dobro poznaje blagotvorno djelovanje djevičanskog maslinovog ulja na ljude, znanstvenici su otkrili kako su konzumenti različitih orašida imali 39% manju stopu smrtnosti, dok je ista kod izjelica oraha bila smanjena za nevjerojatnih 45%.

Iako smo sigurni da studija o blagotvornim učincima oraha na ljudsko zdravlje ima puno više nego li smo vam mi prezentirali, poražavajuće je da medicinska zajednica nimalo ne mari o istraživanjima koja bi mogla, uz pametnu aplikaciju, omogućiti zdrave i sretne živote ljudi. Užasavajuća je pomisao kako medicina jednostavno prati propagandu koju je omogućila i nametnula farmakološka mafija. Kako god bilo, mi možemo pomoći sami sebi, kad već neće najvažniji dio znanosti, te možemo spasiti svoje zdravlje samoedukacijom i primjenom naučenoga.

Želimo vam dug život i dobro zdravlje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Ellagic Acid Cancer Treatment

UC Davis research finds walnuts slow prostate cancer growth, among other health benefits

Eating walnuts every day could reduce the chance of prostate cancer, study finds

Juglone, a naphthoquinone from walnut, exerts cytotoxic and genotoxic effects against cultured melanoma tumor cells