PRIZMA DRUŠTVA

Zašto je “Signs of the Times” najobjektivniji news portal na svijetu?

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Čak 90% medijskog prostora na planeti pripada velikoj petorci internacionalnog oligopola koji odlučuju što ćete pročitati, slušati i vidjeti kroz masovne medije. Njihova moć je toliko velika da desetljećima oblikuju naše razmišljanje i naše ponašanje, najgore je od svega što nam uglavnom serviraju laži i propagandu, a mi toga najčešće nismo niti svjesni. Unatoč poražavajućoj situaciji, postoji “svjetlo na kraju tunela” točnije nekolicina neovisnih portala koji nam donose provjerene informacije i vijesti iz svih domena, a ja imam čast predstaviti vam najvažniji od njih – Signs of the Times ili skraćeno Sott.

Svakoga se dana susrećemo s vijestima i informacijama koje nam na sve moguće načine prenose mediji. Neki od nas bez imalo razmišljanja prihvate informacije koje dobiju iz tih istih medija, dok drugi odbijaju “upijanje” vijesti jer do njih dolaze samo grozne stvari koje im ionako težak i kompliciran život dodatno otežavaju, treći reagiraju isključivo na zabavne programe poput “Velikog brata” ili čitaju “popularne” tiskovine koje bezbolno “eutanaziraju” mozak.

Samo pet kompanija posjeduje 90% medija u svijetu.

Samo pet kompanija posjeduje 90% svjetskih medija.

Iako je televizija jedan od najmoćnijih i najisplatljivijih masovnih medija, znanstvenici su otkrili kako nas ona zapravo hipnotizira i zaluđuje jer isključuje logičke centre, baca u lagani trans, stvara laganu ovisnost, omogućava impulsivnu želju za kupovinom, te omogućava raznorazne psihološke poremećaje i neprimjetnu dehumanizaciju. Uzmemo li u obzir sve rečeno o televiziji tada ne čudi što velika medijska petorka najviše interesa ima upravo u televiziji i filmovima. Možda mislite da ste se spasili zato što često ne gledate televiziju i filmove, ali ću vas morati razočarati, ti isti oligopoli su vlasnici najpoznatijih: dnevnika, tjednika, mjesečnika, znanstvenih žurnala, sportskih magazina, radijskih postaja, muzičkih produkcijskih kuća, te u “šakama” drže najpoznatije nakladnike knjiga.

Spomenuti “velikani” direktnom i indirektnom cenzurom oblikuju ne samo profesionalne medijske uratke već velikim dijelom utječu i na društvene mreže i slobodne internetske “strijelce” jer vijesti i informacije filtriraju kroz njihove moćne centre koji iste dijele kroz gotovo sve moderne oblike komunikacije. Voljela bih reći kako je to granica kontrole velike petorke, pa ipak njihova se snaga očituje u neobičnim “pomagačima”.

Politička ponerologija, knjigu možete kupiti ovdje.

Politička ponerologija je knjiga koju vam od srca preporučamo, možete je kupiti ovdje.

Zbog bogatih i plodnih veza s političarima, bankarima i financijerima oni bez velike muke kroje globalnu politiku, stvaraju ratove, razvrgavaju vlade, onemogućavaju pomirbu i stabilizaciju, upropaštavaju države, diskreditiraju istinu i promoviraju dugotrajnu i upornu propagandu. Iako će nekima biti jako teško priznati da takvi “ljudi” postoje i da imaju toliku moć, dovoljno će biti da vas prisjetimo na legendarno djelo Andrzeja M. Lobaczewskog pod nazivom: Politička ponerologijaNaučna studija o prirodi zla prilagođenog za političke svrhe, koja će vam u potpunosti rasvijetliti način na koji djeluje današnji svijet.

U biti, utjecaj velike petorke je toliki da bijelo pretvaraju u crno, a crno u bijelo.

Stanite na par trenutaka, dozvolite da vam se dojmovi slegnu. Dok čitate ovaj tekst, vjerojatno ćete pomisliti da je autorica kakva zagovarateljica teorija zavjera te da iza svakog “grma” vidi laž i obmanu. Sve one koji tako misle, zamolila bi ih da provjere linkove, i pročitaju tekstove koji vode do originalnih istraživanja, informacije je lako provjeriti.

Nakon provjere vanjskih izvora, nakon što ste razmislili s čime vas svaki dan “pumpaju” vrijeme je da prijeđemo na prave stvari.

Za razliku od sponzoriranih i cenzuriranih medija Sott je pravo malo iznenađenje, ako pročitamo uvodni dio hrvatske inačice Sott-a shvatit ćete zašto je to tako:

Sign of the Times (Sott.net) je istraživački projekt neprofitne organizacije Quantum Future Group (QFG) pokrenut 26. ožujka 2002. Uključuje prikupljanje, obradu i analizu vijesti koje naizgled najbolje reflektiraju dominantne “energije” na planetu. To istraživanje nadalje uključuje promatranje mogu li se ljudi, individualno i/ili kolektivno, prisjetiti stanja planeta iz dana u dan, i mogu li precizno pročitati informacije i donijeti na temelju njih inteligentne zaključke o svojoj budućnosti. Ukratko, Sott.net je svojevrstan eksperiment.

Sott.net odbija ikakav oblik komercijalnog reklamiranja i potpore, te svoje ciljeve ostvaruje putem vlastitih sredstava i ponekih donacija čitatelja. Sve do jedne “reklame” koju vidite na našoj stranici pomažu financirati naš daljnji rad.

Danas Sott.net čini međunarodno tijelo od 154 urednika volontera, uključujući mnoge vodeće stručnjake u takozvanim “tvrdim” znanostima: medicini, povijesti, sociologiji, psihologiji, inžinjerstvu i informatičkim tehnologijama. O kojoj god da se temi radi, Sott.net ima stručnjaka (ili dva!) koji se bave tim određenim područjem.

Ovaj nevjerojatni projekt svakoga dana pruža ljudima ono što drugi nisu u stanju, osim provjerenih informacija, razgranate internacionalne mreže urednika volontera, stručnjaka u mnogim poljima ljudskog djelovanja, Sott omogućava trenutačan pregled svega što se događa na planeti i to na način koji “velika petorka” nikada neće moći postići. Jedinstvena Sott-ova politika prikupljanja i provjere informacija uz pomoć sve većeg broja urednika ima još jednu interesantnu specifičnost, naime urednici konstantno pomažu jedni drugima. Sigurni smo kako takvog načina rada nema u komercijalnim news portalima. Možda će vam se ovakav detalj učiniti nevažan, ali on u biti daje najveću snagu samom portalu. Dok se u profesionalnim medijima svi urednici i novinari, na ovaj ili onaj način, bore za “bolju poziciju” i “važniju fotelju” dotle Sott-ovi urednici naglasak stavljaju na suradnju, koordinaciju i zajedničko predstavljanje što točnijih informacija.

U svijetu koji se konstantno mijenja (na gore), primarna ljudska zadaća bi bila skupljanje informacija i apliciranje naučenoga. Možda se nekima ne da čitati o tome što se danas zbiva u svijetu, no znanje zaista štiti, dok neznanje ugrožava na sve moguće načine.

Ako ne želite skupljati što točnije informacije za sebe, ako vam se one čine odvratne ili pak grozne, tada to nemojte učiniti za sebe, učinite to zbog svojih najmilijih, jer nikada ne znate za što će vam dotična vijest ili saznanje poslužiti, možda vam omogući preživljavanje, možda vam omogući održavanje zdravlja ili ozdravljenje, možda vam omogući pomaganje onima koji su vam najbliži, možda vam omogući lakši i sigurniji život na sve nesigurnijoj i nemirnijoj planeti.

Sott-ov moto najbolje objašnjava trenutak u kojem živimo jer tvrdi kako je ovo: SVIJET ZA LJUDE KOJI MISLE.

Na vama je da se zapitate, pripadate li tome svijetu ili ne?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Sott – O nama

Ovih pet medijskih kompanija kontrolira i oblikuje vijesti koje dolaze do vas!

Isključite se: Televizija vas zaluđuje i hipnotizira!

Laž do laži: tko misli za vas?

Možemo li prepoznati i uništiti vlastite programe?

Ljudi ovce su mentalno zdravi, a oni koji sumnjaju u stavove vladajućih su mentalno bolesni?

Patokracija

Gledate li Velikog Brata?

Oligopoly Definition