PRIZMA DRUŠTVA

Po čemu ćemo pamtiti 2015. godinu?

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Bliži se kraju još jedna turbulentna godina, 2015. je obilovala rekordima u; najvećim i najnižim temperaturama, najžešćim poplavama, najvećem broju pijavica, tornada i oluja koje su rušile sve pred sobom, najvećem broju potresa, kako prirodnih tako političkih, u najvećem broju bliskih prolaza asteroida, erupcija vulkana. Ovo je godina u kojoj smo imali priliku vidjeti najveći moderni ljudski egzodus, pa ipak mnogi su na tuđu ljudsku nesreću ostali netaknuti kao da u njima nema ni malo empatije i suosjećaja. 2015. je godina u kojoj je “rat protiv terora” postao globalni sinonim za islamofobiju, jačanje ekstremne desnice i bezočno uništavanje demokratskih prava. Godina u kojoj su luđaci IS-a ubijali i silovali djecu pred kamerama, otkidali glave nedužnim ljudima, žive ih spaljivali u kavezima, prodavali djevojčice i žene u seksualno roblje, godina u kojoj su se otkrili njihovi pravi gospodari i tvorci, na čije je objavljivanje djelovala najveća medijska cenzura. Rijetko tko će žaliti za godinom na uzmaku, no pored svega što se odvija pred našim očima, pitamo se: što nam donosi sutra? Hoće li nas u narednoj godini dočekati boljitak, mir, sigurnost, zdravlje i sreća, sigurno ne! 2015. je bila godina straha, 2016. bi , po svemu sudeći, mogla biti godina kaosa!

 

herman gorring oblikovanje naroda

Krvavi početak

Ova godina počela je s Charliem Hebdoom – isceniranim napadom kako bi se Europa jednom za svagda pridružila imperiji zla i njenom pustošenju zemalja Bliskog Istoka. Rezultat “terorističkog” napada na opskurni pariški list je uzrokovao islamofobiju kakvu nismo mogli vidjeti od “rušenja” blizanaca u New Yorku. Nedugo nakon što je ustrašena Europa koračala ulicama Pariza, uzvikujući “Svi smo mi Charlie” postalo je jasno da smo “u banani“. Rat u Siriji se pretvorio u borbu za resurse i otvoreni američki i izraelski imperijalizam potpomognut, vjerovali ili ne, vahabijskim kraljevskim obiteljima iz Perzijskog zaljeva. Europski narod je još jednom gurnut u rat, rat protiv legalno izabranih vlasti u Siriji, dok su se američki i europski političari kleli kako je riječ o borbi protiv terorista ISIS-a današnje Islamske države.

Građani SAD-a plaćaju automobile teroristima ISIS-a, hoće li biti još ovakvih poklona iz Amerike?

Vlasti SAD-a su dragovoljno poklanjali automobile teroristima ISIS-a, hoće li biti još ovakvih poklona iz Amerike?

Uz konstantu medijsku paljbu, dogodile su se stvari koje bi svaki razuman čovjek trebao uzeti u obzir, naime nakon godinu dana američkog bombardiranja IS je postajao sve moćniji i jači, unatoč medijskom embargu do javnosti su došle potvrđene informacije o tome da je IS poludjelo čedo tajnih službi SAD-a i najbližih saveznica. Tragikomična situacija je postala “vrući krumpir” jer su se džihadisti otvoreno šepurili u najnovijim Toyotinim kamionetima i šatorima s logom američke pomoći US-Aida.

Da stvar bude gora, predsjednik Obama je napravio lapsus koji bi, da je pravde na ovome svijetu, svaki političar “platio” glavom ili gubitkom stolice, naime Obama je (priznao) rekao kako SAD obučava ISIS. Zahvaljujući činjenici kako gotovo s 90% medijskog prostora upravlja pet kompanija čiji su vlasnici ekstremni neokonzervativci s bliskim vezama s najbogatijim moćnicima na svijetu, Obami se ništa nije dogodilo, on je mogao nastaviti igrati svoju ulogu predsjednika iako je po svemu sudeći obična marioneta velikog kapitala i krupnih zvjerki iz patokratskog vrha piramide. Mnogi su se ljudi tijekom 2015. pitali kako je moguće da je naš društveni sustav tako zakazao, pošao na krivo i uništio i ono malo ljudskosti koje je imao u sebi, poznavateljima ponerizacije društva, ovakve stvari nisu nimalo čudne, stvari su takve kakve jesu na globalnoj razini jer je društveni sustav napravljen da brani i štiti psihopate na vlasti.

Unatoč groznoj medijskoj cenzuri i propagandi koja nalikuje na nacističko promidžbeno ludilo, saznali smo kako je SAD potrošio 500 milijuna dolara za svrgavanje sirijskog predsjednika Bashara al Asada, a koju je SAD pokušao zamaskirati u brobu protiv IS-a, srećom po nas i zahvaljujući modernoj tehnologiji koja snima sate dosadnih kongresnih ispitivanja, saznali smo da je za tih pola milijarde dolara obučeno čak petero sirijskih “boraca” protiv ISIS-a dok su ostali prešli u redove onih protiv kojih se se trebali boriti, zajedno s bogatom opremom, streljivom, oružjem i komunikacijskim uređajima koje im je (da to nije niti znao) “poklonio” narod SAD-a.

Jedan od najvažnijih pokazatelja kako je Islamska država makinacija već spomenutih čimbenika je nedavno otkrivanje da izraelski komandosi godinama preko Golanske visoravni prenose ranjene džihadiste, te ih o trošku države Izrael liječe u njihovom bolnicama. Spin doktori su se potrudili uljepšati stravičnu istinu te su objasnili ovakve stvari s nebulozom, da čuvaju dobre odnose s džihadistima kako oni ne bi napadali Izrael. Našu sljepoću nije “razbila” niti činjenica kako je među džihadistima u Iraku uhvaćen izraelski pukovnik.

Bez obzira na istinu, “narodi i narodnosti” slobodnog i demokratskog zapadnjačkog svijeta ostali su gluhi i slijepi, naši vrli psihopati na vlasti nastavili su misliti na nas, a “slobodni” zapadnjaci su, kao i do sada, nastavili vjerovati u dobro prezentirane laži.

Vruća tema bačena u zapečak – kako je Rusija na čelu s Putinom izbjegla uvaljivanje u Treći svjetski rat?

Dok smo se zapadnjačka civilizacija zgražala nad zločinima džihadista, u Ukrajini je bijesnio genocid protiv ruske manjine u njezinim istočnim dijelovima, Majdanski prevratnici nastali uz pomoć (a koga drugoga nego) Amerike su divljali nad svima onima koji nisu prihvaćali njihove nacističke i psihopatske stavove.

Do naših ušiju i očiju je čak došlo priznanje kako su Majdanski prevratnici pucali po vlastitom narodu kako bi dobili reakciju Zapada i kako bi se proruske ukrajinske vlasti konačno smijenile, no opet, istina danas ima jako malu vrijednost, glavna je promidžba.

Ruska manjina, vidjevši što im se sprema, se organizirala za samoopredjeljenje, Krim je prvi s referendumom postao dio Rusije, ali narod Donbasa (Donjecka) nije bio takve sreće. Svi Rusi na istoku Ukrajine trebali su biti sređeni po kratkom postupku, kako bi isprovocirali vojnu akciju Kremlja, na našu sreću takvo što se nije dogodilo.

Na gornjem videu vidite ukrajinski napad na javnu kuhinju koja se nalazi u dijelu koji drži ruska manjina, iako su žrtve Rusi i Ruskinje, Amerikanci su ih lako pretvorili u zločince. Mali jezičak na “vagi” istine je potpomognut od strane RT-a, na njemu se pokazalo tko je zaista zločinac, a tko žrtva. Na donjem video isječku vidite stvarnu istinu, razumijete li ruski bit će vam jasno zašto su američki mediji prekinuli isječak trenutak prije nego li uplakana Ruskinja proklinje i psuje ukrajinsko vodstvo i vojsku koja ih bombardira. Pametnome bi takvo što bilo dosta, ali mi smo pokazali da nemamo pameti te da nas je lako podijeliti i lako obmanuti.

Na, Zapadu se ponovila stara “sljepoća i gluhoća” zapravo ništa novo, mediji su nam krojili priču u koju smo mi bespogovorno vjerovali, gutali smo čak i takve sulude novinske patke u kojima je napadnuta strana postajala zločincem, dok su zločinci postajali sveci.

Kako je moguće da se ovakav uradak a priori proglasi proruskom propagandom bez ikakve provjere.

Kako je moguće da se ovakav uradak a priori proglasi proruskom propagandom bez ikakve provjere.

Zapadne “demokracije” su nastavile braniti ukrajinske naciste (bataljun Azov) čak i nakon što su do javnosti dolazili filmovi u kojima se živi ruski borac pribija na križ i spaljuje. Ali tko mari za Ruse, dok se Putin pretvara u novog Hitlera, po riječima princa Charlesa i dok Rusija postaje najveća prijetnja NATO-u i našoj demokraciji? SAD je na sve moguće načine pokušala uvući Rusiju u rat, Putin je na sve to pokušavao smiriti strasti, te je unatoč uvedenim sankcijama za “pripajanje” Krima uspio ostati hladan na provokacije i medijsko ludilo. Dok je Zapad otvoreno zazivao rat protiv Rusije, dotle je Putin slao, i još uvijek šalje konvoje s humanitarnom pomoći za Ukrajinu, dok je Obama prijetio oružjem, a Europa pojačavala ekonomske sankcije, dotle je Putin objavljivao podatke u kojima se vidi kako Rusi u istočnoj Ukrajini nemaju nikakve veze s rušenjem zrakoplova Malaysia Airlinesa.

Neki od pokušaja kontrole SAD-a su bili toliko prozirni i jadni da su ih mogli nazrijeti čak i oni koji se ne bave tematikom globalne politike, naime Washington je strogo zabranio prisustvovanje europskim političarima na centralnom ruskom slavlju u čast pobjede nad nacistima u Drugom svjetskom ratu. Tužna je činjenica da su se gotovo svi “jadni” političari povinovali diktatima iz SAD-a te se dan pobjede nad nacistima pretvorio u dan američke samovolje. Uz američko diplomatsko “silovanje” Europa je u potpunosti ostala nemoćna prema činjenici da se u njenom vlastitom okrilju uz islamofobiju pojavljuje još jedna neman, a to je nacizam.

Ako mislite da je Washington bio zadovoljan s rezultatima, tada vas moramo razočarati, SAD će učiniti sve kako bi smanjio utjecaj BRICS-a, poglavito Rusije i Kine, a Iran im najviše smeta, psihopate s one strane bare, konstantno pokazuju kako je Treći svjetski rat opcija koja se mora uzeti u obzir ako, im ne upale ostale opcije, osim toga iako u ratovima u 90% slučajeva umiru civili, rat donosi profit, a SAD je najveći svjetski proizvođač i prodavatelj oružja. Barack Obama je, kao prava mala marioneta, to također dao do znanja kada je rekao kako, “treba zavrnuti ruku onima koji ne slušaju”. No, dogodilo se nešto, što ratom opčinjeni luđaci nisu mogli predvidjeti.

Ruska borba protiv džihadista

Iako se činilo da je Assad izgubio bitku sa sve moćnijom Islamskom državom, početkom kolovoza je odlučio pozvati Rusku Federaciju kako bi se Siriji pružila vojna pomoć, par dana nakon poziva Rusi su počeli pojačavati svoju zračnu vojnu bazu u blizini Latakije u Siriji. Pentagon je na to podivljao, a svjetski mediji su na sva “zvona” objavljivali kako se Rusi petljaju u tuđe poslove te da zapravo provociraju Ameriku i NATO sa svojom vojnom prisutnošću na Bliskom istoku jer podržavaju “diktatora” Assada. Putin je nakon toga jasno obavijestio svijet tijekom govora u UN-u kako će Rusija konačno početi djelovati protiv najveće svjetske prijetnje, točnije terorista. Ruska vlada je dodatno objasnila svoje vojno djelovanje u Siriji naglašavajući kako se u toj zemlji trenutačno nalazi nekoliko tisuća ruskih građana koji se bore na strani džihadista te da ih treba uništiti prije nego li ideje o Islamskoj državi prošire i na samu Rusku Federaciju.

Dan nakon toga ruski je parlament jednoglasno i ekspresno prihvatio pisani poziv Sirije za ruskom vojnom pomoći. Isti dan veleposlanik Ruske Federacije u Bagdadu je obavijestio kolege u Američkom veleposlanstvu kako Rusi započinju s vojnim letovima nad Sirijom te da NATO ima jedan sat da povuče sve vojne zrakoplove iz spomenutog područja jer je nad ovom zemljom određena zabrana leta za sve osim za aktivne ruske vojne zrakoplove.

Najbolje je od svega što su Amerikanci ozbiljno shvatili ovu diplomatsku depešu, a uz NATO-ve zrakoplove su se povukle i izraelske vojne letjelice koje su bez ikakvih sankcija uništavale “ciljeve” pod paskom predsjednika Assada i naravno civilne mete.

Rusi su sirijski zračni prostor osigurali obrambenim sustavima S-300 i S-400 koji na sebi imaju nekoliko modernih samonavodećih krstarećih projektila i radare najnovije generacije.

U nekoliko mjeseci, ruski su zrakoplovi uništili brojna uporišta ISIS-a u Siriji, omogućavajući na takva način napredovanje i ofenzivu sirijske regularne armije na tlu. Nakon prvotnih snimaka uništenih meta ISIS-a, imperija zla je uzvratila udarac, pokazujući flasificirane fotografije i snimke u kojima navodno Rusi uništavaju civilne mete. Srećom po nas, takve laži su imale kratke noge, te se ustanovilo da je glavni izvor lažiranja informacija i medijskog rata protiv ruskog zrakoplovstva nitko drugi doli multibilijunaš Soros koji je nama jako dobro poznat po spletkama, lažima te potplaćivanju političara i novinara u bivšoj Jugoslaviji kako bi omogućio rat i raspad iste.

Korokodilske suze ubojica i pravi heroji

Dok su Rusi uništavali mete ISIS-a, rasplakani i ucviljeni američki, europski i izraelski ratni huškači su svijetu objašnjavali kako se protive bombardiranju jer ono donosi nevine ljudske žrtve, zaboravljajući da su oni i njihove bombe uništili punih milijun i pol muslimanskih života u zadnjih nekoliko godina, te da takve ubojice nemaju pravo pričati o ljudskim pravima i hiniti tugu nad tuđim žrtvama jer su sami skrivili najviše boli i patnje.

Nakon zapadnjačkih optužbi o tome kako su Rusi uništili civilne mete umjesto ISIS-a, oglasila se glasnogovornica Ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova te je “zabrinutim” stranim novinarima poručila sljedeće:

“Molimo vas pokažite nam dokaze o tome.”

Zanimljiva je činjenica kako su Turci (opet) spremno pokazali kako su zapadnjački (američki) lakeji, naime tursko je vojno zapovjedništvo u početku sirijsko-ruskih obračuna s IS-om oštro protestiralo zbog navodne ruske povrede njihovog zračnog prostora. Turska je pri tom zaboravila kako su s njenog prostora snage ISIS-a bez ikakve kontrole i sputavanja upadale na područje Sirije te da su ISIS-ovci (Turci) stalno napadali pozicije kurdskih snaga (naravno iz Turske), na što su Kurdi nekoliko puta upozorili. Rusi očigledno znaju “s koje strane vjetar puše” te su povredu turskog zračnog prostora opravdali na američki način s riječima “bila je to greška.” NATO je naravno ponovno propagandom pokušao sasuti “drvlje i kamenje” na Ruse te se oglasio čak i generalni tajnik Jens Stoltenberg s nedvosmislenom porukom koja bi zadivila čak i samog Goebbelsa.

Unatoč činjenici kako Rusi imaju jasne rezultate na terenu, najkonzervativniji američki političari i vojni analitičari Ruse smatraju agresorima, niti jedna EU vlada se ne želi otvoreno prikloniti Rusima kako ne bi na sebe navukla bijes SAD-a, no nešto se očigledno događa jer je kancelarka Merkel navela kako razmišlja o smanjenju obima sankcija prema Ruskoj Federaciji, a priznala je i kako Krim zaista pripada Rusiji te da je ta činjenica “jasna kao dan.”

Ne smijemo zaboraviti na sramotnu provokaciju Turske i obaranje ruskog zrakolova koji, ni na koji način nije povrijedio njihov zračni prostor, nakon ponovne medijske hajke na Ruse, nakon branjenja Turske i nakon prijetnji Rusiji (kao da je to nešto novo), dogodile su se čudne stvari koje graniče s ludilom. Erdogan je nekoliko puta mijenjao pjesmu, na koncu je turski premijer Davutoglu priznao (iako to nije bilo potrebno) “unatoč svim upozorenjima, morali smo uništiti tu letjelicu, turske oružane snage su izvršile naredbe koje sam ja osobno izdao.” Gotovo je nevjerojatno da je turski premijer mogao u 16 sekundi navodne ruske povrede turskog zračnog prostora izdati takvu naredbu, ne smijemo zaboraviti da Turci nisu niti upozorili ruski zrakoplov o navodoj povredi njihova prostora te da je ruski zrakoplov pao na tlu Sirije, a ne na tlu Turske.

Naravno, Turskoj smeta Rusija, jer se ne može otvoreno širiti na teritoriju Sirije i Iraka, te zbog činjenice kako kompletna Erdoganova obitelj (uključujući i samog “sultana”) zarađuje stotine milijuna dolara na švercanju i preprodaji ukradene nafte iz Sirije uz pomoć terorista. O ovoj temi možete saznati puno više na portalu Signs of the Times, koji s pravom smatramo najobjektivnijim news portalom današnjice.

Kako je Sredozemno more postalo masovna grobnica?

Dok smo se mi “gušili” u rekordnim vrućinama i sparinama, mrtva tijela djece, žena i nesretnika koji su u Europi tražili bolju budućnost su u sve većem broju pronalažena po južnim europskim obalama. Prije nego li je EU otvorila svoje granice za ljude koji su pobjegli iz svojih NATO-om uništenih zemalja, Sredozemno more je progutalo gotovo 4000 ljudi (ove su brojke iznimno konzervativne, jer se izbjeglice još uvijek utapaju, a ne pronalaze se sve žrtve). Ta užasavajuća brojka govori puno o našim političarima i politici koju prati EU.  Zapravo, Europska komisija je bila čak toliko odvratna da je onemoćaloj i dugovima uništenoj Grčkoj zaprijetila kako mora biti oštrija prema navalama izbjeglica te da mora poštovati EU norme o prihvatu istih.

Tijekom prvog dijela 2015. društvene mreže i većina medija je uporno skidala slike koje su pokazivale stvarni pakao na Sredozemlju uz potpuno ignoriranje sudjelovanja turske i libijske mafije u prijevozu izbjeglica do najbližih obala EU.

Zbog konačnog pokazivanja ovakvih slika, naš odnos prema izbjeglicama se promijenio i EU ih je počela primati.

Zbog konačnog pokazivanja ovakvih slika, naš odnos prema izbjeglicama se promijenio i EU ih je počela primati.

Kako bismo razumjeli zašto se izbjeglicama nije pomagalo i zašto su fotografije i snimke utopljenih izbjeglica bile cenzurirane, te zašto se one nisu smjele postavljati na brojnim društvenim mrežama, trebamo shvatiti neke stvari:

 • Europa je kriva, zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama te muslimanskim poslušnicima poput Turske, za ono što se danas događa na tlu Afrike i Bliskog istoka. Naravno, ne smijemo zaboraviti ulogu Izraela koji godinama stvara nesigurna područja na Bliskom istoku i koji je SAD-u pomogao u dizajniranju i organizaciji ISIS-a.
 • Europa je, zajedno sa svojim najvažnijim saveznikom Amerikom, sustavno uništila ekonomiju, financije, zdravstvo, edukaciju, transport, infrastrukturu i sigurnost zemalja poput: Libije, Iraka, Afganistana, Sirije, Sudana, Somalije, Konga i Libanona, te je djelomično uništila zemlje poput Alžira, Egipta, Ruande, Eritreje i Tunisa.
 • Najveći naftni magnati iz SAD-a su povećali profit između 35 do 75%, samo na Iraku. Europa ima isti trend jer je i ona dobila dio otetog kolača.
 • Oružje s kojim je Amerika i EU godinama uništavala Afganistan, Irak, Libiju, Siriju i nekada Libanon je već spomenutima donio profit od nekoliko trilijardi dolara. Oružje koje koristi ISIS je uglavnom proizvedeno u: SAD-u, Izraelu i EU.
 • Glavni smutljivci u Europi i razlog njene nesloge su: Velika Britanija i Njemačka. Obje zemlje onemogućavaju EU konsenzus zahvaljujući američkim diplomatskim “naporima” te igricama tajnih službi SAD-a i Izraela. Velika Britanija, Njemačka, a sada i Francuska se drže Amerike kao “pijan plota,” iako su u nekoliko navrata u javnost dolazile vijesti o tome kako SAD prisluškuje vlastite saveznike, uključujući građane Velike Britanije i Njemačke te da je godinama snimano sve što dolazi i odlazi s telefona kancelarke Angele Merkel.
 • SAD-u odgovara rascjepkana i nesložna Europska Unija jer na takav način može lako upravljati ne samo sankcijama prema Rusiji, koje su najviše pogodile upravo Europu, već može diktirati vojne i diplomatske odluke dok se političari starog kontinenta pribojavaju milijuna muslimanskih izbjeglica na njihovom tlu i eventualne infiltracije agenata ISIS-a i drugih fundamentalističkih terorističkih organizacija.
 • Amerika koristi tehniku “zavadi pa zavladaj,” kako bi od Europe stvorila poslušnog zombija koji će raditi sve ono što je u bolesnim nacionalnim interesima ‘velikog brata’ preko ‘bare’.
 • Europa nije željela primiti izbjeglice jer se psihopate na vlasti boje kako će priljev golih i bosih ljudi drugačijeg kulturnog i vjerskog identiteta promijeniti “zdravstvenu sliku” starog kontinenta, te smatraju da ih takvi, ako se prime u velikim brojevima, neće izabirati na funkcije koje sada obavljaju, te da će s vremenom ljudi EU-a tražiti zaustavljanje krvoprolića u Aziji i Africi i da će prije ili kasnije političari biti okrivljeni za ratne zločine i profiterstvo. Zbog toga oni koji su najviše skrivili po pitanju zločina protiv čovječnosti te oni koji su najviše zaradili na ubijanju drugih, stalno ponavljaju rasističku demagogiju začinjenu strašenjem EU građana uz kontrolu medija i izbjegavanja objavljivanja materijala koji mogu probuditi humanost građana starog kontinenta.
 • Island, malena zemlja od nepunih 400 tisuća ljudi je prisilila vladu na primanje nekoliko stotina tisuća izbjeglica i to jednostavnim masovnim potpisivanjem peticije te prijavom oko 13 tisuća građana da u svoje domove prime izbjeglice koje su došle do Europe. Njihovi mediji otvoreno pokazuju strahovite slike utopljene i mrtve djece iz izbjegličkih barčica i plovila, a vlada je zbog same masovnosti humanitarnog pokreta morala postupiti onako kako žele njihovi građani.
Doček 2016. izgleda malo drugačiji od prijašnjih dočeka.

Doček 2016. izgleda malo drugačiji od prijašnjih dočeka.

Nakon što su medije obasule slike utopljene i gladne djece, pritisak na političare je bio toliki da se u nekoliko dana donijela odluka kako su “migranti” postali “izbjeglice” te da imaju pravo potražiti spas u našoj zajedničkoj državi. Kroz Hrvatsku je tijekom ljeta prošlo 300 tisuća izbjeglica, pa ipak zbog straha da Njemačka neće više moći primati izbjeglice te da će i druge zemlje trebati dati obol ovoj strašnoj krizi, oko naše zemlje, na istočnim i sjevernim granicama postavljeno je na stotine kilometara žice sa žiletima. Europa je unatoč primanju izbjeglica postala žicom i ratovima optočena zajednica, no nekima to nije bilo dosta.

Krvava završnica godine u Francuskoj

Sreća je za, uglavnom muslimanske izbjeglice, bila kratkoga vijeka. U večernjim satima 13.11.2015. Pariz je proživljavao svoj najkrvaviji crni petak, u nizu naočigled organiziranih i dobro sinkroniziranih napada ubijeno je 150 ljudi, dok je 380 teško ozlijeđeno, a 100 ljudi se još uvijek bori za život. Napadači su odabrali ciljeve koji su predstavljali (i još uvijek predstavljaju) simbol multikulturalizma:

 • Stadion “Stade de France”, na kojemu se održavala prijateljska utakmica između Njemačke i Francuske, kojoj je prisustvovao i francuski predsjednik.
 • Teatar Bataclan, u kojemu je nastupao američki metal bend “Eagles of Death Metal”.
 • Kambodžanski restoran “Le Petit Cambodge”, koji je bio omiljeno hipstersko okupljalište i obližnji kafić “La Carillon”.
 • Ulica “Rue de Charonne” te restoran “La Belle Equipe”.

Nedugo nakon napada mediji su brže bolje objasnili kako je ISIS preuzeo odgovornost te se počelo špekulirati o tome kako su napadači najvjerojatnije došli u Europu Balkanskom rutom. Nakon nalaska netaknute sirijske putovnice (nevjerojatno, zar ne?) pored raskomadanog tijela bombaša samoubojice grčka tajna služba je potvrdila kako je vlasnik putovnice zaista ušao u Europu preko njihova teritorija zajedno sa stotinama tisuća izbjeglica tijekom listopada ove godine.

Američke televizijske kuće su brže bolje počele objašnjavati kako je nemoguće očuvati sigurnost jednog takvog otvorenog grada poput Pariza (ovu su ludost ponovili i neki voditelji večernjih dnevnika na našoj dalekovidnici), te da se sigurnost EU-a može postići jedino uz dodatne mjere opreza i veću aktivaciju policije, vojske i tajnih službi. Na krilima emocija izazvanih stotinama umrlih Parižana, predsjednik Hollande radi upravo ono što godinama želi SAD; zatvara granice, uvodi izvanredno stanje u Francuskoj te objavljuje sljedeće:

“Ovo je čin rata i Francuska će na to odgovoriti svim mjerama, kako u zemlji tako u inozemstvu.”

Definitivo rat nekome odgovara, no prisjetimo se kome. Prošle godine SAD je organizirao i sproveo specijalne operacije u 147 država svijeta, to je na otprilike 75% površine cijelog planeta. Ovo su poznate operacije, ostatak možemo svrstati uz domenu famoznih GLADIO programa ili crnih (namještenih) operacija čiju odgovornost priznaju ili prihvate drugi. Hladni rat se početkom 50-tih godina prošlog vijeka stvorio upravo zbog false flag operacija (operacija pod lažnom zastavom) i to tako što su ubijani nevini europski građani, a za koje su optuživani komunisti i navodni agenti KGB-a. CIA, koja je zaslužna za Gladio operacije, je bez ikakve osude Europu pogurala u pravcu SAD-a stvarajući od nje pokornog saveznika (slugu i taoca). SAD je i najveći proizvođač i prodavač oružja, te mu je ekonomija bazirana na jakosti petro-dolara. Američki dolar ima važnost dok god se s njim plaćaju sve transakcije naftnih i rudnih derivata, na žalost tajnovitog vrha psihopatske piramide i unatoč okupiranju i pljačkanju država diljem svijeta, petro dolar gubi svoju moć jer Europa ima jak i stabilan euro kojeg sve više koriste zemlje koje su se zamjerile SAD-u te države u okviru BRICSA koriste svoje vlastite valute za transakcije, ne samo nafte i naftnih derivata već kompletne uzajamne trgovine.

Ovaj podatak u potpunosti objašnjava zbog čega su milijuni izbjeglica (i na brzinu obrijanih ISIS-ovaca) pohrlili ka Njemačkoj, ova zemlja je svojevrsni zamašnjak europske ekonomije, njena stabilnost garantira stabilnost starog kontinenta, a ubacivanje agenata ISIS-a (točnije agenata mračnog trojstva) bi trebala stvoriti nekoliko elemenata za daljni “razvoj” mračnih planova:

 • Stvoriti strah na tlu Europe kako bi se ona dodatno militarizirala i prigrlila za rat prvenstveno na Bliskom istoku, Africi i ako bude potrebno s Rusijom.
 • Stvoriti ozračje u kojem će izbjeglice iz Sirije i zemljama koje je opustošio SAD i NATO biti stigmatizirane s “kolektivnom krivnjom” islamskog fanatizma, što će dodatno približiti EU bolesnim američkim i izraelskim imperijalističkim planovima, te planovima sunitskih kraljevskih kuća iz Perzijskog zaljeva za uništavanjem utjecaja šiitskih zemalja i blokiranja procesa približavanja istih s Rusijom koja ima velike, dobro zaštićene količine: nafte, plina i zlata.
 • Stvoriti propagandu koja će onemogućiti liberalne i miroljubive političke snage u EU od pobjede na izborima.
 • Omogućiti stvaranje policijskih država koje će tvrditi kako gubljenje par “beznačajnih” sloboda omogućava sigurnost svih građana jer su oni stalno na meti onih koji žele uništiti demokraciju.
 • Omogućiti pravdanje stalne ekonomske krize s nestabilnom globalnom situacijom i porastom terorizma.
 • Omogućiti stvaranje jedne centralne svjetske vlade (koja već postoji) koja se ne bi trebala skrivati od radoznalih pogleda i koja neće morati izmišljati moduse operandi i činjenicu da nije izabrana u demokratskim procesima.

Sredstva za postizanje ovakvih ciljeva se uopće ne biraju, no i te kako se pazi da se stare demokracije dodatno dehumaniziraju i poneriziraju. Pogledate li malo po društvenim mrežama i po najvećim medijima vidjet ćete da se u svim segmentima ponavljaju najvažniji elementi iz 911 i Charlie Hebdoa.

Ljudi se ponašaju kao ovce: žale za žrtvama iz Pariza dok u potpunosti ignoriraju žrtve bombaških i inih napada u; Iraku, Siriji, Egiptu, Afganistanu, Pakistanu i Libiji. Raznorazne vlade se natječu tko će iskazati “bolje” izraze sućuti dok bacaju bombe i upravljaju dronove na nevinu djecu zemalja bogatih naftom i drugim rudnim bogatstvima. Pojačava se nacionalizam, mediji i društvene mreže su eksplodirali (ovaj put) s francuskim nacionalnim i kulturalnim obilježjima pretvarajući ih u viralne svetinje dok su slike raskomadanih i nedužnih žrtava NATO agresija i imperije zla, postale opravdane u svakom mogućem smislu.

Zbog Pariškog crnog petka, nevidljive su nam žrtve drugih bombaških napada (poglavito u Bejrutu), nevidljive su nam turske makinacije oko prebacivanja izbjeglica u Europu, nevidljiv nam je ruski i sirijski uspjeh u razbijanju ISIS-a, nevidljiva nam je odluka Francuske i njeno lobiranje za nepotpisivanje TTIP ugovora s kojom bi američke kompanije dominirale politikom i ekonomijom EU, nevidljivo nam je francusko naoružavanje umjerenih pobunjenika u Siriji (ISIS-a), nevidljiva nam je reakcija i empatija muslimana diljem svijeta i njihovo protivljenje muslimanskom ekstremizmu i napadima na Pariz, nevidljiva nam je mržnja prema izbjeglicama i paljenje njihovih kampova (poput onoga u Calaisu), nevidljive su nam financijske makinacije oko predsjedničkih izbora u SAD-u i zločina, poglavito Hillary Clinton u Bengaziju te Obaminih napada s dronovima i ubijanja muslimanske djece, nevidljiv nam je Bečki mirovni proces kojeg SAD na sve moguće načine blokira, te nam je nevidljiv daljni genocid nad ljudima Palestine.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad je, nakon napada na Pariz, rekao nešto što bi definitivno trebalo zamisliti svaku osobu s imalo osjećaja i empatije:

“Francuska je prošla kroz divljački teroristički napad, ali narod Sirije trpi takve stvari preko pet godina.”

Iako je Assad izgovorio riječi koje objašnjavaju sav jad i čemer politike imperije zla, nitko nije reagirao na takvu izjavu. Zapad je previše osupnut bolom i mržnjom da bi razmišljao o raskomadanim, obezglavljenim, unakaženim žrtvama u Siriji. U stvari, američki državni tajnik John Kerry je pokušao natuknuti kako je Assad kriv za nevine žrtve u Siriji i to tijekom, u zapećak bačenog, Bečkog mirovnog procesa, no srećom u takvoj retorici ga je spriječio ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Lavrov napominjući kako nedjela koje čini ISIS nemaju nikakve veze s Assadom jer je i on kao i sirijski narod žrtva istoga.

Sigurno se pitate zbog čega ne donosimo najvažnije detalje iz istrage o najnovijim napadima na Francusku, razlozi za to su vrlo jednostavni, istrage će potvrditi ono što imperiji zla odgovara, mi nećemo saznati stvarno stanje na terenu niti će nam se objasniti kako je naočigled nepovezana skupina bila toliko dobro istrenirana, upućena i opremljena, javnost će saznati isključivo one elemente koji će dodatno omogućiti militarizaciju EU, dok će se sumnjivi elementi istrage na sve moguće načine blokirati, iskriviti pa čak i uništiti. Vjerojatno će proći desetljeća prije nego li saznamo istinu, kao što je to slučaj s 911, no do tada će najveći broj populacije biti toliko dobro kondicioniran i upravljan s negativnom propagandom da istina uopće neće biti važna.

Žrtve s pariških ulica nisu samo žrtve ISIS-a, one su prvenstveno žrtve globalne politike koja svijet polako ali sigurno vuče u propast. NATO je već godinama gubio tlo pod nogama i jedno na ovakav način može ponovno postati “oslonac društva.” Možda se možemo nadati da se ovakve stvari neće ponoviti, no istina je da možemo očekivati još ovakvih krvavih slika, kako u EU tako na Bliskom istoku i eventualno u Rusiji. SAD, za sada, nema potrebu za novim terorističkim napadima na svojemu tlu, jer je narod još uvijek pod dojmom Bostonskog bombaškog napada, no budite sigurni da će raskomadana tijela ljudi letjeti u zrak svaki put kad se ljudi počnu buditi iz hipnotizirajućeg sna i kada počnu obraćati pažnju na esencijalne životne probleme i laži ratnohuškačke politike.

I za kraj, dodali bi da se priroda ponaša u skladu s ludilom kojeg vidimo u našom “globalnom selu”, ne samo da više nemamo četiri godišnja doba, već su temperaturne razlike premašile sve moguće klimatske modele. Da planeta ne ide prema globalnom zatopljenju, znamo odavna, na žalost previše je predznaka kako bi se temperature u budućnosti mogle srozati u minuse, koji su nam do sada bili zabilježeni samo u ledenim dobima. No, s ovom temom ćemo se pozabaviti u sljedećem tekstu.

Ostale su nepokrivene brojne teme, raznorazna previranja, tragedije, nesreće, obmane, manipulacije i krize, gotov ih je nemoguće pohvatati u jednom jedinom tekstu, a da pri tome na kraju ne završimo s debelom knjigom. 2015. je godina koju će mnogi željeti što brže zaboraviti jer nam je u kolektivnoj svijesti ostavila previše “rana i ožiljaka”, jedino što vam od srca možemo poželjeti je, da sljedeća 2016. bude zdravija i sretnija, unatoč svemu, nada umire zadnja.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

1 pratite nas na pinterestu

Želite li nas pratiti i na Pinterestu, to možete učiniti ovdje.